Как приемате идеята за прераждането?

• 46 508
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 1 200
Rainbird, според теб Христос дали още се преражда?
Въпроса е без смисъл, не логичен.Не е нужно  Христос   да се преражда. Все пак да не забравяме, че  Той е Господ Бог, а ние сме само хора...

Ваша воля как ще определяте въпроса - като логичен или не, но за мен той си е логичен, защото едни от последните му думи на кръста са към разбойника разпнат от дясната му страна: "Още днес, ще бъдеш с мен в Рая!".
Дали този разбойник разпнат за престъпления, които е направил е достигнал до съвършенство?
Отговорих само на въпроса, дали Христос се преражда. Simple Smile  Виж, за разбойника  не мога да знам...там вече Господ решава . Rolling Eyes

# 1 201
Ами за разбойника мога да ти кажа, че не е бил несправедливо осъден. Пише го. Не пише обаче, че е имал нужда да се преражда отново, за да изкупува вината си за убийства или други подобни престъпления.

# 1 202
  Сега остава да ни кажеш къде пише, че е и с какво точно се занимава. А ако не пише, значи не съществува тази част от неговата история. Щом не пише, значи няма. Малко е мезето в тая тема.

# 1 203
  Сега остава да ни кажеш къде пише, че е и с какво точно се занимава. А ако не пише, значи не съществува тази част от неговата история. Щом не пише, значи няма. Малко е мезето в тая тема.

Да, обаче пише:" И един от обесените злодейци Го хулеше, казвайки: Нали си Ти Христос? Избави Себе Си и нас!
 А другият в отговор го смъмра, като каза: Ни от Бога ли се не боиш ти, който си под същото осъждение?
 И ние справедливо сме осъдени, защото получаваме заслуженото от това, което сме сторили; а Този не е сторил нищо лошо.
 И каза: Господи Исусе, спомни си за мене, когато дойдеш в Царството Си.
 А Исус му рече: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая." Лука 23

Въпросът за прераждането е просто излишен, затова не се коментира!
Все пак, говорим за Библията и християнството - в другите учения, може и да е на първи ред.

# 1 204
  Мама Галка, не всички са заклети фенове на огромните цитати и размахването на пръст. Има хора, които имат И други дребни радости в живота.
  Между другото, чела ли си Дънов всъщност?

# 1 205
Мисля, че Мама Галка ти е отговорила това, което бих ти казал и аз.
При тогавашното съдебно производство е много вероятно кръвта на последния пострадал от разбойника да не е била засъхнала, когато той вече е висял на кръста. Не са имали обичай да разтакават делата като днес.

Междувпрочем цитата на Мама Галка никак не е дълъг, а точен и ясен отговор на твоя въпрос. От където излиза, че питаш, а след като ти отговорят казваш, че някой ти размахва пръст.
Тук явно е валидна приказката: "Когато говориш с мен ще мълчиш!"

Аз смятам да не пиша повече тук.

# 1 206
  Мама Галка, не всички са заклети фенове на огромните цитати и размахването на пръст. Има хора, които имат И други дребни радости в живота.
  Между другото, чела ли си Дънов всъщност?

Питаш - отговарям точно! Защо имам чувството, че ти ми размахваш пръст в случая  newsm78 ?!?

А относно Дънов - мисля, че някой от неговите последователи много подробно ни просветляват в учението му. Какво повече мога да добавя аз?

Цитат
Аз смятам да не пиша повече тук.
И аз така, поне за сега  Peace

# 1 207
  • tardis
Вижте, как да го кажа без да се повторя ...
Не че няма места в Библията, които биха могли да се тълкуват като изключващи прераждането. За мен това не са изрично показващи, че такова няма, каквото и да казват тълкувателите на Библията, които консултирате. Пак казвам, може да са ми завишени критериите за яснота, но това е положението.
В Библията е пълно със символи, алегории, иносказания. Да, Исус казва на разбойника: "днес ще бъдеш с Мене в рая". И какво от това? Знаете ли какво в случая е рай? Ами ад? А казва ли се за колко време този разбойник ще остане в "рая"? А не е ли използвал Исус такива думи и представи, достъпни за самия разбойник, за да го разбере?
Правилно езотеричните християни тълкуват всичко другояче, именно защото има мегдан за това и голяма доза неяснота.
Между другото, с дъновизма, често казано, никак не съм запозната, чак ме е срам да го кажа... та не знам как обяснява всичко това. Но със сигурност и те си имат "необорими" доказателства за противното, като подбират пък други цитати или като тълкуват по друг начин текстовете.

пп rorobobo, пиши, пиши и си тренирай дълготърпението   Simple Smile

# 1 208
А Мулдашев чели ли сте?
аз там намерих доста отговори.

# 1 209
  • Linz
А Мулдашев чели ли сте?

Аз опитах с една книга, но не успях да стигна и до средата, въпреки, че се опитах да я приема просто като фантастика и да я дочета.

# 1 210
Снощи при Венета Райкова на гости беше Алена. Тя каза много интересни неща относно прераждането.Това което запомних е, че всеки идва с някаква мисия в този живот , която трябва да преизпълни от миналия си живот , затова датата на раждане е много важна според Алена и тя е против раждането чрез секцио.Всеки идвал на този свят със своята мисия , когато му било писано.Незнам доколко са верни тези неща .

# 1 211
  • Linz
Ха, против секциото! Crossing Arms Че без секцио децата ми вероятно нямаше да са живи, а сигурно и аз Confused Но пък бях убедена, че това са дните, в които искам да бъдат родени Simple Smile

# 1 212
Еее да в случаите когато е наложително няма какво да е против, но детето трябвало да се роди в деня в който му е писано, това имаше в предвид Simple Smile

# 1 213
А Мулдашев чели ли сте?

Аз опитах с една книга, но не успях да стигна и до средата, въпреки, че се опитах да я приема просто като фантастика и да я дочета.

трябва да започнеш от първата ,иначе няма да ги разбереш,и не гледай на тях като на фантастика...

# 1 214
  • Linz
Тази която зачетох беше за някаква експедиция в Тибет, но такива фантасмагории пишеше, че изобщо не предизвика интерес у мен.

Общи условия

Активация на акаунт