Отговори
# 165
  • Варна
Моят син вдигна температура днес, явно след ваксината. Меря в дупето, следобед беше 37,2 сега 37,7. Това нормално ли е? Ще му дам пак Панадол (след снощи повече не съм му давала). И мястото се поду и зачерви. Иначе следобед беше унесен, а сега е много жизнен  Thinking Ще му сложа пак компрес с риванол. При вас имаше ли такива реакции?

# 166
  • Варна
Здравейте и от мен.
Аз да ви питам някоя от вас давала ли е хомеопатични лекарства преди ваксината.
На нас докторката ни изписа една свещичка и едни хапченца, които се дават в деня на ваксинацията.
Действали в посока да не боли много и са не се повиши температурата.

# 167
  • Варна
Светли, аз още чакам резултата от ваксината с неудоволствие. Ели яде към 6.30 и сега ме съмнява да се събуди за къпането и яденето в 9. Дано да се разминем само с по-дълъг сън.

Лилибонче, много ще се радвам да се видим.  Hug Hug Hug Всъщност мам_ан питаше как си. Не че всички не се интересуваме и много се надявам всички в семейството да ти помагат, за да си почиваш. Каквото и да казваш недоспиването много мори и едва ли има свикване с него. Мале 180 часа  #Crazy. Ели ти си ми кумир в живота. Страхотна си!!! Ей това е за мен истинската майка.  Hug Hug Hug за цялото ти семейство. Уви нямам дар словото на Дими и Лъвичката.

Лека вечер на всички

# 168
  • Варна
svetli, а приспадаш ли 5 десети от стойността, за да получиш реалната температура? нали ректалната е с половин градус по-висока от тази под мишницата. Щом е живнал, дори и да има температура, явно е добре. По принцип не бързай да му даваш лекарства, ако температурата е под 38 градуса, ако не страда от нея.

мама ана, ето едно доказателство, че от недоспиване съм не особено адекватна. почнах да бъркам думи, имена, лошоооо. А часовете се получават лесно - по 2 часа недоспиване на денонощие за 90 дни - хоп 180 часа. Я си сметнете вашите, няма да са много по-малко.

# 169
  • welcome to the Jungle
Я си сметнете вашите, няма да са много по-малко.
  - за бебето - 2 часа недоспиване;
 - за  Интернет - 2 часа недоспиване;
 - сутрин, благодарение на ранното ставане на Оги - 1 час недоспиване;
 - за други работи - 10-20 минути недоспиване ;

ooooh! повече са мойте, що ми трябваше да смятам, като от 8ми клас необичам математиката...

Светли, спокойно  Hug . Гарантирано малкия Божидар си прави имунитет от ваксинката Hug.  Подуването на мястото и Любко го имаше, та се разнесе бучиката едва сега (10 дни след ваксината).
 Вижте една нелоша статия за високата температура

# 170
здравейте.токущо се прибрах от комиците и беше много хубаво.отдавна не се бях забавлявала така.ивайличка е слушала баба и дядо и сега кротко си спи.
да ви питам по колко пъти на ден стелизирате шишетата.защото аз на всякпо хранене ги стерилизирам с таблетки на чико.и докога смятате да стерилизирате.азз мисля до 6 месец.
лека и спокойна нощ ви пожелавам. smile3507 smile3524  sleepuu

# 171
Добро утро на всички!

Ние спахме доста неспокойно явно от Пентаксима и там където я боцнаха и е малко твърдо.Някой имал ли е подобно нещо и какво да правим??

Иначе сме добре днес ще ходим на разходка в балкана и много се надявам да се успокои и да поспи  Praynig
Отивам да стягам малко багаж и след като се нахраним тръгваме.Довечера като се върнем ще разкажа как сме изкарали  Hug Hug  bouquet  bouquet

# 172
juzefina Хубаво да си изкараш и да пратиш снимки  Grinning
Момичета днес бръкнах в дупарата на момченцето с термометъра.Изака се  Пууу голям кеф,все едно аз се изаках  Joy 
здравейте.токущо се прибрах от комиците и беше много хубаво.отдавна не се бях забавлявала така.
завиждам ти,ама благородно.А относно стерилизацията,аз лично не мога да ти дам съвет,защото малкия си лапа цицонито и въпроса със стерилизацията е решен
Я си сметнете вашите, няма да са много по-малко.
  - за бебето - 2 часа недоспиване;
 - за  Интернет - 2 часа недоспиване;
 - сутрин, благодарение на ранното ставане на Оги - 1 час недоспиване;
 - за други работи - 10-20 минути недоспиване ;

ooooh! повече са мойте, що ми трябваше да смятам, като от 8ми клас необичам математиката...
  Joy Joy Joy
Момичета, С пентаксина нали само веднъж боцкат детето! Таз сестра дето бия ваксините е много гадна,тя е тази за която ви разправях,"ама как така без вода" Та тя беше ми казала,че щом не е одобрен пентаксина от здравното значи не е добре да я бия,ами да си карам по здравна каса с ваксините! Ама светлито като разправя,че оназ иска да бие едната в гърбът на детето и лошо ми стана  #Crazy Дайте съвет,че към края на месеца и Коцето трябва да получи ваксинка! newsm78

# 173
Светли, и Максим вдигна Т през нощта, аз го усещах, а тъпия диги отчиташе 36.8! smile3515Както и да е, важното е, че бързо я смъкнах и сега е добре. Обаче спа доста неспокойно, което вече е рядкост за него, и сука през 2 - 2.5 часа. Иначе преди това заспа към 19:30 (яде към 19:00) и се събуди чак в 01:00, и то малко с моя помощ. Embarassed
Лилибонче, м'чи то 180 часа какво са, нищо работа! Joy Я си припомни като си била студентка колко сте будували - я заради сесия, я заради купони... Mr. Green

# 174
Добро утро на всички!

Ние спахме доста неспокойно явно от Пентаксима и там където я боцнаха и е малко твърдо.Някой имал ли е подобно нещо и какво да правим??

Иначе сме добре днес ще ходим на разходка в балкана и много се надявам да се успокои и да поспи  Praynig
Отивам да стягам малко багаж и след като се нахраним тръгваме.Довечера като се върнем ще разкажа как сме изкарали  Hug Hug  bouquet  bouquet
И на нас ни се появи на крачето такава бучка но се разсея много бързо и нищо не съм я правила, а от приятелка знам че тази поддутина която се получава от ваксината в гръбчето спада кат се наложи с мед и здравец каза че много помагало и съответно пиели Панадол преди да вдигне Т.
А сега за балкана вчера се качихме на Циков чарк на хладец и аз със тайната мисъл че там ще сми но уви то не беше мрънкане, не беше рев. Както се качихме в колата и звярът заспа. Прогони рибата една не можахме да хванем това ни се случва за първи път #Cussing out

# 175
  • София
Здравейте мамчета! Рядко сядам пред компютъра,щото този месец сме на село.Дори не съм изчела всичко писано от вас,но ще се опитам.
Във вторник бяхме на консултация,биха ни 2-рия пентаксим,тежим 6750-62см сме.
Пъпната херния ни е намаляла от 25 см на 15см-дано ни се размине операцията.
Много здраве на всички бебоци !

# 176
Добро утро и от нас!

След една не толкова спокойна вечер, отново съм пред комютъра  Whistling Mr. Green Снощи имахме малко гости, поради което малката беше доста неспокойна и се наложи на два пъти да я храня с 1 час по - рано, че да се успокоява... Но за сметка на това през нощта спа спокойно и ако не бях ставала до  smile3550 изобщо нямаше да се събуди.. Подариха и един хъркащ мечо и тази сутрин заспа, почти гушкайки го и с беберон в уста smile3522, съвсем самичка  smile3520
aani, като чета за твоята дъщеричка, все едно аз съм го писала  smile3523... Същие маймунджулъци  newsm19
mom_an, Di13, mama Ana, браво за резултатите  Hug Като гледам всички как наддавате, ние сме сред най - финните Flutter
Лилибонче, мерси  Heart EyesХайде, Криско да се оправя, че да запознаем бебетата  kiss
maslinka, браво на ивайличка  HugВсе така да слуша, че мама и тати по - често да излизат  1dating
ycu, това за дупето на Коцето - мама изяжда две сини сливи без люспата + малко прясно мляко = Toilet Както знаеш, и ние сме от запечените бебчета, но след като и помогнахме Ill преди три дена, вчера и онзи ден се "усамотява" на шезлонга по някое време и след 20 минути муцки newsm56, ме "вика" да сменям памперса  newsm20, което, както се сещаш, ме прави неимоверно щастлива, имайки предвид, че за първи път ака три дена подред  Mr. Green
parleva, ще стискам палци да ви се размине операцията, а иначе страхотно наддавате  Heart Eyes
Мами, като гледам никой не пише за истеричен рев от болка след ваксината като нашия... Сега взех да се чудя дали късно съм дала Панадола, защото ни биха инжекциите в 3-4ч следобед, а дадох Панадола в 8 вечерта. Дали, защото не го дадох веднага, стигнахме до този рев? Ще се радвам да пишат всички и особено мами, сложили ваксините по здравна каса   Hug И каква е тази ваксина в гръбчето?! Всяка такава информация ме хвърля в паника заради рева на бебка  Cry

Хайде, малко да пооправя, че ме е срам какво ми е първото занимание за деня...  girluu

# 177
Добър ден!  bouquetДнес направихме една голяма разходка,но тези жеги не се издържат #Cussing outJUSEFINA да знаеш как ти завиждам за разходката в планината thumbsupСага ще изпращам мъжа ми да купува шезлонг,че големия човек да е навсякъде с нас.
Ваксината от здравната каса е за Дифтерия Тетанус и Коклюш, мисля че нея я поставят в гърба.А за Полиомиелит в крачето.Незнам Пентаксим къде се слага,да кажат мамите които са го сложили.Ние във вторник сме на консултация и тагава ще ни слагат ваксина,ако всичко е наред с бебо,дай боже!

# 178
Еличко, Максим наистина не е ревал истерично, но си спомням, че брат му, който беше много кротко бебе, след имунизациите се дереше до припадък - по час-два нон-стоп! ooooh! Направо изтръпвах преди всяка ваксина. Така че е, един вид, нормално. А днес как е? Мисля, че ако днес вече е спокойна, значи всичко е ОК.
Преди малко Максим пак беше с малко Т, но реших нищо да не му давам.

# 179
Здравейте мамчета,

Как оцелявате в жегите...аз съм вече с главоболие... Shocked
Особено като се разчетох за ваксините - нали и на нас ни предстои второ боцкане с пентаксим!
Виждам, че много мами се вълнуват от темата с ваксините тези дни, та затова "копвам" няколко линка. Ако имате време и (сте от хората с по-здрави нерви) можете да погледнете Confused

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161217.100

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=131438.0

http://homeopathia.hit.bg/vaksini.htm

Като се замисля, че никой даже не дойде да ми каже в родилния дом че е ваксинирана...нито ми даде дори минимум информация за възможни последици (освен "ми може да вдигне Т")...мисля, че поне на информация имаме право!

А иначе, по-долу съм копирала от една мама от форума как стои ситуацията с ваксинирането в Канада...Ето:

... Родителят САМ решава дали да ваксинира детето си и САМ се обажда и записва час за имунизиране. Преди боцкането сестрата много подробно обяснява на родителите каква ваксина ще бъде поставена, къде ще бъде поставена,  предимствата и недостатъците на ваксинирането, като подчертава, че ползите са повече от вредите и че ваксината осигурява ЕДНА ДОБРА ЗАЩИТА СРЕЩУ БОЛЕСТТА, но не гарантира, че детето няма да се разболее.

Дават наставления как да се държи детето от двамата родителя в момента на убождането. Разпитват как детето е понесло предната ваксина и дали нещо е притеснило родителите.Успоредно с това, преди поставянето на ваксина, сестрата дава брошура с информация за съответната ваксина. На заглавната страница са описани две неща:
1. същността на болестта, симптоми
2. последиците от заразяването с конкретната болест, подредени от най-безобидните към най-страшните. Отзад се съдържа вече подробна информация за очакваните реакции от най-леките към най-тежките и при всяка една реакция какво да се направи. Отделно са упоменати случаите на алергии. Дава се специален телефон, на който 24 часа отговоря педиатър, в случай, че нещо се случи с детето след ваксината.

След поставянето на ваксината те задължават да стоиш минимум 15 минути, след което сестрата лично се уверява, че няма алергична реакция, детето е добре и може да напусне клиниката. Едва тогава сестрата вписва поставената ваксина в имунизационната книжка, където подробно описва датата, името на ваксината, сериен номер, срок на годност, в коя точно ръчичка или краче е убождането, подписва се и слага печат на болницата.Как мислите, дали щяха да си правят целия този труд, ако ваксинирането беше толкова безобидно?
....
В ръката не се поставят до известна възраст (15-17-18 месеца) поради малката мускулна маса и възможност за отток и лоша резорбция.

...Май има над какво да се замислим...особено по темата за качеството на педиатрията в България....

Общи условия

Активация на акаунт