Против акне/пъпки по лицето?

• 339 851
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
MissNellie, като споменаваш РетинА и гликолова к-на да те питам имаш ли опит с Диакнеал на Авен?

# 496
Мда. Много неприятна миризма и един жълтав такъв, на мен ми оцветяваше кожата видимо, та само вечер(и през деня задължителното факторче, ест.)..Иначе, доволна съм, той е един от продуктите които ме насочиха към това което ползвам сега...Накратко, действаше при мен отначало, кожата се поизчисти, гликоловата к-на изчисти запушени порички и т.н. (което м/у другото ще е чудесно за кожата на нослето ти след гипса, ако не друго) иии след време действието му отслабна, за съжаление..кожата ми привикна и минах на отделно ретинол и гликолова к-на, с по-високи концентрации. Но докато действаше бях доволна. А,да, почва се по-бавно, веднъж на 2-3 дни, после през вечер и т.н. вдигаш честотата за да не ти се раздразни излишно кожата. И се ползва по много малко продукт. Почистващия им гел също много харесвам, измива хубаво без да е прекалено агресивен. Това отчитам като недостатък на много почистващи продукти за проблемна кожа - прекалено агресивни, на принципа да изсушим хууубаво кожата, а това дава обратен ефект с времето...
Естествено, няма гаранция че ще действа дбре при теб, знаеш че тези продукти са много индивидуални. Peace

# 497
Благодаря ти!  Hug Hug Hug Освен за порите ми се иска да пробвам комбинацията и за пигментните петна. Все чета, че ретиноидите са ефикасни с/у петната. Сетих се, че ми предлагаха този крем http://www.retinolcosmetics.com/depigmentirasht-krem-za-kozha.html. Марката била американска. На теб позната ли ти е?

# 498
Аз по принцип съм останал с впечатлението че за пигментни петна по-добре е да се ползва гликолова к-на(10-12% концентрация кремче) а ретинола е по-добър в борбата с пъпките и бръчките ...може и да греша...

Мммда, мяркала съм ги, цени около 20$ на продукт, никога не съм ги ползвала, не са много популярни...сега пуснах търсачка, викам да не би да ми е стоял някакъв златен продукт под носа пък аз да не знам Laughing ми намерих кажи речи само два коментара, и двата не бяха ласкави. Като му гледам състава, не се впечатлявам също. Всъщност, ретинол в продукта няма, има  Retinyl Palmitate, което е естера на вит.А (ретинол е алкохолната форма)...такива някакви мисли ми се въртят като го гледам. Не бих го поръчала аз лично. Вземи си по-скоро Диакнеал, комбинацията с гликолова к-на според мен е по-удачна, особено за петната.

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 02:13 от MissNellie

# 499
Благодаря ти!  Hug Hug Hug Освен за порите ми се иска да пробвам комбинацията и за пигментните петна. Все чета, че ретиноидите са ефикасни с/у петната. Сетих се, че ми предлагаха този крем http://www.retinolcosmetics.com/depigmentirasht-krem-za-kozha.html. Марката била американска. На теб позната ли ти е?
Препоръчвам ти да си вземеш Effaclar Duo, изключително много съм доволна от него и мога да кажа, че има ефект още на втория ден. Diacneal лично на мен не ми действа добре, много е силен, цялото ми лице ставаше на червени петна, много е силен. И все пак, ако решеш да вземеш Diacneal ползвай много малко количество и само и единствено на засегнатите места!
Ползвала съм и продукта на Retinol и мога да кажа, че като цяло е добър, но той по скоро е за тъмни петна.

# 500
MissNellie, напоследък все по-често се препоръчват Retin-A и гликоловата киселина в нисък процент при слънчеви петна. В комбинацията влиза и хидрохинон, но в Бг е забранен. Та търсейки нещо с Retin-A и гликолова киселина попаднах на Диакнеал и мисля да го пробвам пък ще видим. Между другото след като махнах лонгетата кожата на носа ми се обели буквално като на змия Grinning
А депигментиращият крем Ретинол наистина има много странен за избелващ крем състав. Затова и не го взех въпреки, че ми го представиха като много добра американска козметика, която сега стъпва по нашите земи  Mr. Green Да не говорим, че тук струва почти 50лв! Money За 7-8лв. могат да се намерят в пъти по-прилични български избелващи кремове.

mama54321, благодаря, че сподели опита си. Hug Сега ще погледна и Effaclar Duo.

# 501
Ох и на мен ми писна от това акне .Имам чувството , че и на 80 да стана ще се мажа с кремове против акне .Смених маса дерматолози , никой един път не ми пусна изследвания, само поредното кремче се изписва.А при мен акнето е комедонно (няма пъпки само черни точки , ама ужасно много) и според мен е вътрешно , дори ходих при гинеколог, който ми отказа изследвания, защото "просто кожата ми си е такава "  ShockedНямам вече сили  и честно казано съм се предала , мажа се сега с Ла рош и чакам да ми донесат от чужбина Ретин А , но честно казано не възлагам надежди,Изчаквам още някоя година да  реша дали ще раждам второ или не и минавам на Роакутан , не виждам спасение иначе . Cry

# 502
на мен цялото лице ми става на рани.и най-интересното е,че никога не съм имала кой знае колко пъпки,и ако съм имала те са минавали много бързо и никога не са ми ставали рани.сега не може да си представите какво става.цялото ми лице е на рани,гърба също.не мога да си обясня на какво се дължи,незнам с какво да го мажа или какво да пия,а кожата ми е смесена. Cry

# 503
  • ...край Дунава
Цопвам и аз тук Rolling Eyes
Имам проблем с лицето откакто се помня ooooh!, преди два месеца се взех в ръце и отидох на дерматолог в Токуда...
Предписаха ми лечение и започнах да се лекувам, като между другото трябваше да си направя и изследване на половите хормони, за да се види на другия преглед да не би от там да са ми проблемите.
Изследванията ми се оказаха перфектни, със всички хормони си бях в нормата, и дерматоложката ми каза, че няма нужда да ми предписва хормонално лечение, затова ми предписа един крем, който ми приготвиха в аптеката на болницата. Е мажа се вечер с него, но като че ли ефект няма. Другото което ми каза, че ако не стане и с това да съм почнала да пия контрацептиви/пила съм такива, но ги спрях от година и половина/, и може би така ще ми се реши проблема. Но аз неискам да пия пък Crossing Arms
Пусто акне на 27 год. съм newsm45, а жената ме успокои, че акне съществува и при 40 годишните Rolling Eyes
Чудя се с какво още да пробвам. Съвети? newsm78

# 504
  • Sofia
Вече съм писала моят съвет, Проактив, американския вариант (а не европейския).

# 505
Цопвам и аз тук Rolling Eyes
Имам проблем с лицето откакто се помня ooooh!, преди два месеца се взех в ръце и отидох на дерматолог в Токуда...
Предписаха ми лечение и започнах да се лекувам, като между другото трябваше да си направя и изследване на половите хормони, за да се види на другия преглед да не би от там да са ми проблемите.
Изследванията ми се оказаха перфектни, със всички хормони си бях в нормата, и дерматоложката ми каза, че няма нужда да ми предписва хормонално лечение, затова ми предписа един крем, който ми приготвиха в аптеката на болницата. Е мажа се вечер с него, но като че ли ефект няма. Другото което ми каза, че ако не стане и с това да съм почнала да пия контрацептиви/пила съм такива, но ги спрях от година и половина/, и може би така ще ми се реши проблема. Но аз неискам да пия пък Crossing Arms
Пусто акне на 27 год. съм newsm45, а жената ме успокои, че акне съществува и при 40 годишните Rolling Eyes
Чудя се с какво още да пробвам. Съвети? newsm78

и аз съм на 27,и от 14-15 г имам акне,имам белези от ходене по козметици като малка,излизаха ми пъпки ,докато не започнах да пия противозачатъчни .Вече една година ги пия и пъпки не ми излизат ,но този ефект започна след 5-6м,уж и на мен хормоните ми бяха в нормални граници,но ето че все пак е било хормонално...
пия ясмин и няма никакви странични ефкти,цикълъл ми е като часовник до минута
имам широки пори,правя си парна бяхя с лайка,след това търкам леко със сода и лицето ми светва,преди все на козметик ходех,след него подута,зачервена..според мен няма смисъл от тези кремове,всичко съм си мазала и Диакнеал,и ефаклар и какво ли още не,не помня вече
за измиване вечер ползвам гел с лечебан кал на Alverde/изцяло био/ а за през деня кремче с фактор и това е

# 506
  • ...край Дунава
NBM, kremi7 Благодаря Ви.
NBM-би ли ми казала, този Проактив под каква форма е? За мазане, пиене,.. newsm12
Благодаря ти предварително  bouquet

# 507
този Проактив под каква форма е? За мазане, пиене,.. newsm12

Това е проактив, за мазане е Wink Аз не съм доволна (не знам за европейския вариант, аз съм ползвала американския) Доколкото знам мненията за него са доста противоречиви - до такава степен, че компанията се принуди наскоро да го пусне на "пробвайте и ако няма ефект до 30 дни ще ви върнем парите' оферта Laughing за да се пребори с лошата слава...

# 508
  • Sofia
Ето това е най-големият проблем при акнето, за съжаление - нито едно лекарство за него не е универсално. Confused
При мен ефектът от Проактив беше поразителен, този бензол пероксид, който съдържа ми изчисти лицето невероятно. Доколкото знам в БГ се продават и други кремове с тази активна съставка. Няколко човека, на които го препоръчах също останаха доволни, но съм чела и отрицателни мнения за него.
Няма как да се знае за индивидуалната кожа, преди да се пробва.
А и този бензол пероксид си е една гадна химия. Confused

Сега ще прозвучи смешно, но в момента поддържам кожата си с едно българско кремче - http://www.framar.bg/product_review.php?id=11000344&page_spe … C8%D2%C0%D1%C8%CD. Купих го за детето, мажа всякакви ранички с него, пробвах го и на лицето, след като прочетох отзивите от линка, който съм дала и съм много доволна. Малко е мазен, нанасям го вечер и хубаво масажирам да попие максимално, сутрин кожата ми е мекичка и успокоена.
Другото, което ползвам, понеже и моите годинки вече са над 30 и ще мина от акнето на бръчките е този крем на Olay- http://www.amazon.com/Effects-Anti-Aging-Moisturizer-Blemish-1-7 … nce/dp/B000F61SFK

# 509
  • София
Този крем на Олей звучи обнадеждаващо.  Flutter А някъде другаде да сте го засичали из интернет, че Амазон, не пращат козметика до БГ? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт