Против акне/пъпки по лицето?

• 339 646
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
При мен знам със сигурност че не е от млечни продукти, защото бях веган, когато проблемите започнаха. Хормонални проблеми - възможно е, но как мога да проверя със сигурност? Иначе се надявам сега като почнах пак противозачатъчните таблетки ситуацията да се подобри...

Четох много хубави отзиви за солената вода, а и по мои наблюдения морето винаги ми е влияело добре на кожата, така че днес си купих морска сол и ще видим дали ще помогне, ще пиша отзиви...

# 391
Според моите дългогодишни наблюдения и експерименти върху себе си, при мен оказват влияние единствено месечният цикъл и консумацията на мляко. И в двата случая иде реч за хормони. От 14 години някъде се боря с едни досадни и упорити пъпки по челото. Диети, мазила и какво ли не, понякога с ефект, но временен. Изчезнаха за постоянно известно време след като спрях киселото мляко /прясно по принцип не ям/. Четох изказването на доктор, според който имало доказана връзка само между акнето и млякото, заради хормоните в последното. За сладкото, фъстъците и другите набедени храни няма такава. 

Хмммм Thinking само да не започна да си внушавам ама напоследък пия мнооооооооого айрян.
Ох,не знам вече,днес започнах да си мисля да не би да е от фдт-ена на Ревлон,щото вече не знам за какво да се хвана.
Някой да го ползва и да има проблем ?!

# 392
Чела съм, че при предразположеност към опъпчване, не трябва да се прекалява с френските сирена, тип бри и др. подобни. Даже, ако може съвсем да се избягват.

Стига де Cry Cry Cry
Млякото ще преживея ама сирената едва ли ще мога.Нали уж мухъла в тях е сорт пеницилин,не би ли трябвало да е полезно...или се бъркам нещо Thinking

# 393
А вие какви противозачатъчни вземате?! Аз един Микрогинон 30,който както чух в БГ е спрян от продажба.
Чувала съм че Диане 35 повлиява добре но съм чувала и много отрицателни и страшни мнения за него затова ме е страх да го пия.По рано съм пила,не помня за ефекта в/у кожата но имах други проблеми затова ми препоръчаха да го спра...и оттогава имам малко негативно мнение по въпроса...

# 394
Не пия и никога не съм пила противозачатъчни.. newsm78

# 395
Пуснете в Гугъла milk acne hormones.

# 396
мими аз пия Ясмина и ми се повлия лицето от тях, а относно фдт на ревлон аз съм с него, по твоя препоръка и нямам проблем. Но то си е самостоятелно. Примерно от Ластинга на Макс фактор ми излизат пъпки а от Ликуид илюжъна не Thinking

# 397
мими аз пия Ясмина и ми се повлия лицето от тях, а относно фдт на ревлон аз съм с него, по твоя препоръка и нямам проблем. Но то си е самостоятелно. Примерно от Ластинга на Макс фактор ми излизат пъпки а от Ликуид илюжъна не Thinking

Много се надявам да не е от него,защото го обожавам и не искам да го заменям с друг...и пудрата си взех и други неща от Ревлон и съм много доволна.Чувала съм за Ясмин много хубави неща,аз имам от моите за още два месеца,освен след това да си взема Ясмин...ако ми го предпишат де,щото тук всичко е с рецепта,скоро и парацетамола ще е Confused Каква му е цената за 6  месеца в БГ?!
Тук прочетох много интересни неща:
http://www.cure-guide.com/Articles_on_Natural_Health/Acne/acne.html

# 398
Дам , и аз знам за млечните продукти и ги бях спряла известно време , а и сега не консумирам особено често.

Това за френските сирена е вярно и аз съм го чела , точно защото "мухлясват" , също да не се консумират туршии и гъби ( тук нямам обяснение защо ) , също да не се консумира черен хляб , а се препоръчва бял.

Маската на Талодерма сега върви с една анти акне диета , в която го пише , но странното беше , че се препоръчват обезмаслени млека  Rolling Eyes

# 399
Дам , и аз знам за млечните продукти и ги бях спряла известно време , а и сега не консумирам особено често.

Това за френските сирена е вярно и аз съм го чела , точно защото "мухлясват" , също да не се консумират туршии и гъби ( тук нямам обяснение защо ) , също да не се консумира черен хляб , а се препоръчва бял.

Маската на Талодерма сега върви с една анти акне диета , в която го пише , но странното беше , че се препоръчват обезмаслени млека  Rolling Eyes

...аз пък обратното съм чувала-черен хляб вместо бял Thinking
Това не може,онова не може да се яде,да не се пие кафе...да не се пуши
...от утре минавам на зеле и моркови Crossing Arms

# 400

...аз пък обратното съм чувала-черен хляб вместо бял Thinking
Това не може,онова не може да се яде,да не се пие кафе...да не се пуши
...от утре минавам на зеле и моркови Crossing Arms

Внимавай, че от много моркови кожата ти може да придобие оранжев отенък  Wink
Така като гледам кои храни са забранени аз трябва да си умра от глад. Ям предимно мляко и сирена, и черен хляб  ooooh!

# 401
При мен определено няма значение какво ям. Навсякъде пише да се избягват тлъсти меса , да се намали захарта , шоколада , алкохола , да се консумират нискомаслени млечни продукти и т.н

След няколко месеца на Дюкан , който покрива горните изисквания кожата ми не се промени ни най-малко. За разлика от  други момичета , които се хвалеха в темите за дюкан , че кожата им видимо се подобрява. Явно пак стигаме до извода , че всичко е индивидуално.

Аз все още не мога да открия къде греша в начина ми на живот , или начина на поддържане на кожата.

Другия спорен въпрос е за честото ексфолиране , срещала съм мнения , че не е препоръчително , докато по кожата има действащи пъпки. Даже момчето в www.acne.org го забранява напълно в неговия режим. Сега прочетох в сайта , който е дала мими23   , че там пък се препоръчва.

Аз съм пробвала и двата варианта , ексфолиране през ден-два с копринената ръкавица , както и доста дълъг период без да ползвам каквито и да било ексфолианти , разлика при мен нямаше.

# 402
  • Sofia
Ако хранителните теории бяха верни нямаше да има хора с хубава кожа на лицето. Знаете ли колко познати имам, които ядат каквото им падне, позволяват си вечер да си легнат с грима и почти не ползват козметика, и въпреки това имат перфектна кожа.

Диане съм пила, изчисти ми лицето, обаче чак след първите 3 месеца, в началото имаше даже обратен ефект, всичко ми изби.

# 403
При мен определено няма значение какво ям. Навсякъде пише да се избягват тлъсти меса , да се намали захарта , шоколада , алкохола , да се консумират нискомаслени млечни продукти и т.н

След няколко месеца на Дюкан , който покрива горните изисквания кожата ми не се промени ни най-малко. За разлика от  други момичета , които се хвалеха в темите за дюкан , че кожата им видимо се подобрява. Явно пак стигаме до извода , че всичко е индивидуално.

Аз все още не мога да открия къде греша в начина ми на живот , или начина на поддържане на кожата.

Другия спорен въпрос е за честото ексфолиране , срещала съм мнения , че не е препоръчително , докато по кожата има действащи пъпки. Даже момчето в www.acne.org го забранява напълно в неговия режим. Сега прочетох в сайта , който е дала мими23   , че там пък се препоръчва.

Аз съм пробвала и двата варианта , ексфолиране през ден-два с копринената ръкавица , както и доста дълъг период без да ползвам каквито и да било ексфолианти , разлика при мен нямаше.

При мен без ексфолиране е още по зле.След ексфолиране кожата ми е гладка а пъпчиците поотшумявят.Ползвам маската Търнараунд на Клиник и след нея ако щете ми вярвайте ползвам 50% по малко фдт защото кожата ми става видимо много по чиста и гладка.Когато имам пъпчици и ранички пак я ползвам-няма проблем.Вместо с пръсти я свалям с топла влажна хавлиена ръкавичка.
Утре ше си купя и новия пилинг на Клиник с гликолова киселина,която се ползва и при хим. пилинг и ще окладвам Peace
И ще минавам на Ясмин,кажете моля каква е цената в БГ?!
Сега из статиите четох,че Микрогинона даже не е препоръчителен при кожни проблеми.И ще намалявам цигарите и кафето...млечните продукти също,за хляба не мога да обещая.Ще пия редовно комплексните витамини.
...пък да видим

# 404
  • Sofia
Утре ше си купя и новия пилинг на Клиник с гликолова киселина,която се ползва и при хим. пилинг и ще окладвам Peace
И ще минавам на Ясмин,кажете моля каква е цената в БГ?!

Около 16лв за една опаковка (за месец).
Кой е този пилинг на Клиник?

Общи условия

Активация на акаунт