Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 73 944
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 390
Та не е ясно какво е това НЕЩО ПОВЕЧЕ, дето го имаме, освен че може и то да си е чиста биохимия и невро-физиология.
И на Айнщайн не му е било ясно това НЕЩО ПОВЕЧЕ. Нищо, че е гений. Но, е искал да разбере:
"Искам да знам мислите на Бог; останалото са подробности

http://www.psychology-bg.com/texts/Einstein.htm

# 391
Една интересна анимация, опит да си представим повече от 3 измерения:
http://www.tenthdimension.com/medialinks.php

Това е много готино!!
Разбратих го масово. Хареса ми
Благодаря   bouquet

# 392
Какво се умълчахте сега?
Сякаш не писаха преди няколко дни, че вече съвсем официално са разрешили поставяне на човешка ДНК в животински яйцеклетки:

http://news.club.bg/121664.html

и бонус:
http://e-vestnik.bg/2138

Labrador нали се чудеше какво щяло да излезе от кръстосването между маймуна и човек.
Много ясно какво (сега и научно ще бъде доказано):
кон Х човек (кентавър)
риба и човек (русалка).

А маймуна Х човек?... Политик?
Това ще да е - и името му знам даже.

# 393
... вече съвсем официално са разрешили поставяне на човешка ДНК в животински яйцеклетки...

Абе подозирах (не само аз, разбира се), че тайно се правят такива опити, но вече официално...

Това е нещо отвъд перверзността дори.

# 394
  • Galaxy 13197853088
... вече съвсем официално са разрешили поставяне на човешка ДНК в животински яйцеклетки...

Абе подозирах (не само аз, разбира се), че тайно се правят такива опити, но вече официално...

Това е нещо отвъд перверзността дори.

Въпроса е до колко е морално да се правят експерименти с ДНК по принцип.
Да ли ако се модифицира някое животно да произвежда специфични вещества необходими на човек е морално?
Давам пример - в япония са модифицирали кокошка, чийто яйца (белтъка им) съдържа вещество което се използва за лекарство срещу рак и чиято цена по този начин се намалява значително.

Смятам, че чистата наука не е лошо нещо. Бедата идва от използването за нечисти цели . Да си припомним Хирошима например (атомна бомба-АЕЦ), Интернет (мрежа на военните-основен двигател на ИТ), Химическата промишленост (Замърсява - създава вещества за фармацефтиката)

Да ли е морално да ти инжектират вирус , който да корегира твое генетично заболяване или да оставим Бог да се смили за следващото поколение ?

# 395
  • Linz
Тази нощ лежах и си мислех за възможността животът да е просто начин на възприемане на реалността, форма на съзнанието, вид възприятие... не знам точно как да го обясня Rolling Eyes ... После се замислих дали не изкукуригвам от тия теми тук ooooh!  Crazy

# 396
  • Galaxy 13197853088
Съдейки по болшинството хора - аз не съм нормален ...
имаше един такъв лаф "Като станем милион, ще видиш кой е луд"

# 397
  • Linz
Laughing Laughing Laughing
Форума набира скорост Crazy

# 398
... животът да е просто начин на възприемане на реалността (?)...

Това при всички случаи е вярно.
Независимо какво друго още е животът (и чий).

Животът (например човешкият) е форма на съществуване на една универсална система за отражение - самовъзстановяваща се, самовъзпроизвеждаща се и акумулираща, сортираща и складираща цялата информация за себе си и за всичко, с което влиза в съприкосновение. (По предварително заложена в системата програма  Simple Smile)

... После се замислих дали не изкукуригвам от тия теми тук ooooh!  Crazy

Зависи от темите  Laughing

# 399
  • Linz
Рени, още ли четеш тук?
На онази потребителка, от тълкуването на сънищата, й писах други неща. Ти пък си харесваш "Холографната Вселена" на Талбот...
Сигурно можеш да си представиш сънищата, записани и "излъчвани" от мозъка по подобен начин...
Чак сега го виждам ooooh! А на Ксения какво писа- много ми е интересно?

# 400
... Животът (например човешкият) е форма на съществуване на една универсална система за отражение - самовъзстановяваща се, самовъзпроизвеждаща се и акумулираща, сортираща и складираща цялата информация за себе си и за всичко, с което влиза в съприкосновение. (По предварително заложена в системата програма  Simple Smile)...

О, да!
Системата е и самообновяваща се - чрез препрограмиране (на хетеросексуален принцип  Simple Smile)...

ПП Ей тук някъде става мазалото. При това с препрограмирането - дали веднъж вече (някога някъде, по веригата преди нас) "някой" не е препрограмирал съзнателно на принципа на по-горната отпратка:

Разрешено поставянето на човешка ДНК в животински яйцеклетки:
http://news.club.bg/121664.html

# 401
... А на Ксения какво писа- много ми е интересно?

Е, знаеш какво.
Опитах се образно да й покажа, че нещата не са абсолютни.
Заради което ми е толкова възмутително някой да се помисли за абсолютен гуру и да възседне някаква тема за починалите близки на хората (разговорът беше в темата "Сънувате ли починали ваши близки", а потребителката веднага се втурваше да тълкува всеки споделен сън).

Холограма, по теорията на вероятностите и най-фантастичната комбинация от стари реалности, по никакъв начин не би могла да даде едно точно предсказание на бъдещо събитие. Или пък точно описание на хора, събития и факти, за които ти никога не си подозирал...

Явно не си ме разбрала за "старите реалности".

Ще го кажа по друг начин, Ксения:

Ето в този точно момент ти гледаш своя монитор.
Единственото, което виждаш сега, докато ме четеш, е светлина и точки. Само и единствено точки има в твоя монитор, Ксения. А ти твърдиш, че имало букви, картинки, че виждаш аватари, че аз съм Холограма, която не те разбира...
Как е в действителност?
Хъ-то от „Холограма” е група от точки, които ги има и в Къ-то на „Ксения”. Само че, не всички точки от Хъ-то са „активирани” в Къ-то. И обратно.
Друго е с е-то на „Рени” и „Ксения”. Всички точки от е-то на Рени са „активни” като в е-то на Ксения. Даже и за н-то можем да го твърдим, и за и-то. Но точките на Р-то на Рени, с-то на Ксения, я-то на Ксения не ги откриваме еднакви едновремено в двете имена. После – всички точки от „Ксения” в изречението: „Фантазираш, Ксения” съвпадат с „Ксения” от изречението „Разтълкувай ми, Ксения”. Но двете цели изречения – не. Те са съвсем различни комбинации от точки. Така можем да продължим, докато обсъдим изреченията във всички мнения по темата дотук.
Нещата биха били прости.
Но не са. Защото устните от аватара на Ксения проблясват със същите точки като тези от К-то в „Ксения”, където нищо не проблясва.
Какво да кажем за очите, за косите и другото от аватара на „Ксения”...?
Ясно какво - това са същите точки като от буквичките на ника й, само че – „активирани” и „свързани” по друг начин.
Това виждаш ти върху личния си монитор?!
Това виждат и останалите, които четат в този момент моето писмо?
Точки върху екрана на монитор? Всъщност не -  точки от съзнанието на всеки, който гледа този монитор.
Като изключим, разбира се, Н!ксау (бушмена от „Боговете сигурно са полудели)
Как той ще прочете „Ксения тълкува”?
Няма как. Но ще „прочете” същите точки, групирани така:
http://www.sunnyfilms.com/video/2004/GodsMustBeCrasy/pic_big1.JPG

В едно и също кьоше на един монитор има едни и същи точки. Когато са част от картинка или част от първата буква на азбуката, или от последната, те изглеждат различно. Но са си същите точки. Ако първо си ги видяла в буквичка, а после - в част от зеницата на собствения си аватар, то значи споменът ти за буквичката е "старата реалност" на тези точки, които "рисуват" част от аватара ти.

Мисля, че ясно се получи.
И да не е – спирам обмена на точки...
До нови срещи в други теми.

Това писах тогава.
Цитирах го цялото, щото много си тича и с нашата тема - небрежните ми писания там са си чиста хипотенуза  Simple Smile.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2007, 00:28 от Холограма

# 402
  • Linz
А, да- сетих се... Когато писах, че примера ти е много добър.

# 403
Въпроса е до колко е морално да се правят експерименти с ДНК по принцип.

Преди да се одобри проект, който включва експеримент с хора (техни органи, клетки) или животни, той минава през т. нар. етична комисия. Комисията, която е допуснала тези опити явно си има свои норми, различни от общоприетите.
Лабрадор, нали разбираш, че тук става въпрос не само за морал?

# 404
  • Galaxy 13197853088
А за какво повече?
По този въпрос какво казва Библията?

Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 19:09 от Labrador

Общи условия

Активация на акаунт