Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 73 967
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 405
Тази тема е много "тежка".
Защото аргументите ни са пречупени през собственият мироглед. Не случайно ме питаш за Библията - защото знаеш, че аз приемам написаното в нея.
Обаче, ако погледнеш от гледна точка на някой невярващ, ще кажеш - какво страхотно откритие! Заради всичките последващи успехи в областта на медицината (освен, ако наистина не вземат очевАдно да злоупотребят, както стана с атомната бомба и не само с нея).

Питаш какво казва Библията. Ами, че човек е "човек" от самото зачеване.
Аз също смятам, че това е истина, защото стартът на развитието на всеки един от нас се дава точно тогава. В една друга тема писах, че ще си взема думите назад, ако някой се похвали, че е създал детето си от някакъв, по-нататъшен момент (защото имаше твърдения, че в началото имало само клетки, пък след незнамкояси седмица, изведнъж ставало дете). Това, че човекът в първите часове, дни, месеци  има особена форма и процеси, не значи, че тази форма на живот не е самият той. И когато прекъснеш този живот, ти не правиш нищо различно от това нещастие, което се случва например, по пътищата. Днес в клюкарника гледах едни снимки от зверски катастрофи (заради тях още ми се гади) - страшни гледки, от които всички се ужасяваме. И се надяваме да не се случва повече.
А това, че без да ни мигне окото прекъсваме една друга, не толкова очевидна форма на живот, но която вече е факт - "Няма нищо!"...

А  в тези опити, за които говорим, има ли зачеване? Има. И то, какво!...

Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 19:08 от Silvy A

# 406
  • Galaxy 13197853088
съгласен съм за това кога започва живота (от първото създаване на наследствената днк) ...
а колкото до бедите които съпътстват откритията  ... май всеки напредък е съпътстван с грях ... още от както Ева е яла от ябълката, така да се каже...

# 407
съгласен съм за това кога започва живота (от първото създаване на наследствената днк) ...
а колкото до бедите които съпътстват откритията  ... май всеки напредък е съпътстван с грях ... още от както Ева е яла от ябълката, така да се каже...
Не знам. Все пак има и много полезни открития.
По-важно е какво ще ги правим по-нататък. Simple Smile

# 408
Въпроса е до колко е морално да се правят експерименти с ДНК по принцип.
... Лабрадор, нали разбираш, че тук става въпрос не само за морал?

Хубаво, де.
За пари става въпрос.

То защо точно на маймуните от Африка "им се случи" СПИН-ът?!
Щото така "научният" опит минава и без пари, и без морал едновременно.
Пък като доведе опитът до лекарство, то ще дойде в комплект и с парите, и с морала.

И с благодарността на цялото човечество  Simple Smile. Редуцирано преди това до определен минимум  Cry

# 409
Копвам си още един цитат от онази тема.
Все пак - тази тук си е моя. Както и цитатът- що да не си вървят в пакет?

Ако починали хора идват в сънищата ни и ни карат да ги виждаме, да мислим за тях, да ни радват или плашат, да ни карат да искаме да ги видим или обратно..., значи - те занимават съзнанието ни.
Значи - всичко е в съзнанието на този, който сънува. Като се събуди – също.
Съзнанието на човека (поне на живия) си има дом и това е неговата глава.
При някои тя си е съвсем материална. Други може да не го чувстват така. То е като примера с огледалото. Когато застанеш вкъщи пред огледало, окачено от теб, вероятността да разбереш, че виждаш себе си, е почти 100 %.
Ако поставиш огледало пред Н!ксау  (действителният бушмен от „Боговете сигурно са полудели”) по-вероятно е той първо да поздрави образа си в огледалото (бушмените са сърдечни и дружелюбни) и дълго да пристъпва ту надясно, ту наляво в опита си да направи път на бушмена отсреща. И да се смути, че отсрещният непрекъснато прави същото...
Съзнанието ни е само едно огледало, в което се оглежда всичко реално съществуващо около нас, заедно с нас самите...

Досега никой не е разбрал, нито доказал, как човек мисли, какво представляват сънищата, къде се съхраняват спомените.
Но кандидати да тълкуват не е да няма.
Много от тях си вярват, на други им е достатъчно да им вярват.
Не, че е лошо, но си има недостатък. Тези, които тълкуват сънища (например – за починали хора), го правят със същото си човешко съзнание, за което твърдят, че е несъвършено и недостатъчно, за да дава задоволителни отговори.

# 410
хубава тема....

I'll be back!  Laughing

# 411
.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2007, 12:09 от Холограма

# 412

Да, мръсни пари.
На всички ни е ясно, че фармацевтичната промишленост си има и своята тъмна страна...

Но, в тези експерименти не става въпрос само за бизнес...

# 413
Добре де, да поговорим за сънищата.
Често се случва човек при дадено събитие да си помисли, че го е сънувал.

Да ама на мен ми се случи да сънувам нещо, да го разкажа на околните на сутринта, а вечерта сънят да се сбъдне. Става въпрос за земетресение. Не може и дума да става за тълкуване, защото аз сънувах точно това - събарянето на сградите и ужаса на хората. Няма да се впускам в подробности, но съвпадна дори и града, в който беше епицентъра.

Вашето тълкуване на ситуацията?

# 414
  • Galaxy 13197853088
аз сънувах среща с жена ми 20 години преди това , за едно земетресение ще мислим ....

# 415
аз сънувах среща с жена ми 20 години преди това , за едно земетресение ще мислим ....

Има много случаи за получаване на информация за бъдещи събития - насън или наяве, така че според мен по-интересно е какъв е механизма свързан с това!

Нещата някой път не са толкова мистериозни, друг е въпроса че съвременната наука може да не е достигнала до това или някои нейни представители съзнателно да изключват духовни процеси, които определено съществуват.
1. Човека не е само набор от клетки, той има и нефизически тела, използва се термина АУРА.(доказано с Кирилианова фотография)
2. Тъй като има и други светове освен физическия, то човек има и тела за съществуване в тези светове(но по голямата част от хората може да не го осъзнават)
3. Съзнанието на човека не касае само неговия мозък и химическите процеси в него. Доказателство за това може да бъде...пренасяне на съзнанието(има такава техника в тибетската йога, нарича се ПХОВА)
3. По една или друга причина някои хора може до една или друга степен да са развили връзка между съзнанието си и тела, касаещи по-висшите светове/измерения. И тъй като някои неща преди да станат във физическия свят могат да съществуват като праобраз или движеща сила в някой от по висшите светове, то информацията за бъдеши събития може да е в тази връска - "четейки оригинала". (разбира се може да има много фактори влияещи за това ще се случи ли едно събитие или не!)

Има начини за това човек да става по-осъзнат за висшите светове, а Апостол Павел дава "имайте ревност за по-добрите дарби", като визира и пророкуването (предсказване на бъдещето). "Имайте ревност" - работете в това направление/полагайте усилия за това.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2007, 23:45 от Deepinside

# 416

Лаби, покажи ни по - ясно отношението ти към случката.
Фукаш се, че в твоя сън става въпрос за събитие на доста по-късен етап, или се оплакваш, че си сънувал по-голямото бедствие.

Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 28 сеп 2007, 09:21 от Silvy A

# 417
Само нека да започнем първо с понятията - какво е интуиция? Някакво определение?

Живо ме интересува обяснението на "интуиция". Целия ми живот минава под знака на интуицията - на какво се дължи? На предвидимост на ситуациите, на усещане за вече станало събитие или нещо друго...
Някакви идеи?

# 418
  • Linz
Интуицията се проявява вследствие на натрупан житейски опит... Прави ни впечатление, когато успеем да предвидим някоя ситуация с относителна точност. Но когато имаме грешна преценка- въобще и не се замисляме.

# 419
  • Варна
Simma, браво! За интуицията може да прочетеш хиляди мнения, но каква полза от такива, дадени от хора, които рядко я ползват, май Simple Smile За мен огромното предизвикателство е как да се научим да вярваме на интуитивните сигнали. Иначе моето обяснение е, че нагласите ти на грубо физическо ниво (тяло), на умствено и душевно ниво са в синхрон и достъпът ти до свръхсъзнателното е "по-пряк"  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт