Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 74 027
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 420
Не съм живяла прекалено дълго за да натрупам солиден житейски опит, но поне от 15-ина години насам успешно предвиждам различни ситуации - и в лично и в професионално отношение.
Не съм ясновидка, нито гений, не притежавам никакви паранормални способности, дори съм леко скучен човек.
Защо толкова силно работи интуицията ми?

# 421
  • Linz
Simma, а никога ли не те подвежда?

# 422
  • Galaxy 13197853088
аз сънувах среща с жена ми 20 години преди това , за едно земетресение ще мислим ....

Лаби, покажи ни по - ясно отношението ти към случката.
Фукаш се, че в твоя сън става въпрос за събитие на доста по-късен етап, или се оплакваш, че си сънувал по-голямото бедствие.

Joy Joy Joy

Голямо бедствие ...  ooooh! ама какво да се прави (шегувам се де)
но по принцип тъй като преди сънувах много, ми се е случвало след време някои събития да приличат на някой сън. Но тъй като сънищата са отражение на действителността около нас + нашите желания и страхове + (ако Бог реши да ти прошепне нещо) , много често може да се случи подобно нещо ...

# 423
Рени, аз не се осланям на интуицията си. Имам вътрешно усещане, което не мога да променя с нищо дори и с обратен ред на действие. Когато се е появявала никога не е бъркала. Плашещо е. Кому е нужно да знае, че краят ще е лош, примерно ..

Не ми се рови в нета да чета идиотски теории. Просто търся потърпевши да обменим опит...

# 424
  • Linz
При мен има нещо, което не го определям като интуиция, но пак е нещо такова- смътен спомен от нещо предстоящо. Понякога наистина имам чувството, че се намирам напред във времето... опитвам се да си "спомня" нещо, което ще се случи, но освен емоциите, които изпитвам при спомена, нищо конкретно не съм се сещала. Стигам все до една граница, отвъд която още не съм успяла да премина- нещо ме спира.
Сигурно и това има някакво обяснение като дежа ву.

# 425

Защо толкова силно работи интуицията ми?

Ама кой ти го каза това, че познаваш?

На мен например са ми го казвали почти всичките ми познати.
По едно време ми се стори, че аплодисментите за интуицията ми са оредели и реших да заявя, че мога да позная от тотото.
Казах - гарантирам 5-ица с една евтина комбинация (от осем числа беше, чешка ли, каква ли - забравих). Така стана, познах 5 числа.

После трудовият ни колектив (3-ма колеги) предложи да пускаме заедно тото. Казах - този път не мога повече от 4 числа да позная. Така стана, познах четири.

Веднъж казах - следващият тираж ще е все от прости числа. Ама те не са малко в 6 от 49. Избрах осем за комбинация. Киснахме на една опашка в тото-пункта в квартала, докато ни писна (бяхме тръгнали на пикник) и зарязахме опашката. Шест от тези осем, предложени от мен числа в комбинацията, излязоха. Ама ние нали бяхме зарязали опашката, останахме си без 6-ицата.

Да позная ли сега няколко числа от тиража в четвъртък?

Simma, предложи и ти. Ще сравняваме.

# 426
Интуиция - подсъзнателно свързване на факти. За съжаление не се избягва думата "подсъзнателно".
Хората използвали около 8% от своя мозък, за гениите този процент стигал до 13%. Много съм невежа по отношение на човешкия мозък - след като една част от него отговаря за несъзнателни процеси като дишането, каква част от него е заделена за осъзнатите процеси? И дали тези проценти са съзнателните дейности, а останалите - неосъзнатите?
Както и да е - в един момент червената лампа на неосъзнатото (подсъзнанието) светва толкова силно, че се вижда даже и от осъзнатото, човек не може да каже защо смята че нещо ще стане по точно определен начин, поне не може да го обясни, но вижда червената светлинка. Нощем, когато съзнанието на човек спи, будува подсъзнанието за да не умрем (спреме да дишаме), тогава подсъзнанието си се развихря и дава отражение в нашите сънища.
Е точно тази тънкост - на каква биологична конфигурация отговаря съзнанието и на каква -подсъзнанието и може ли някой да чете човешкия мозък на биофизично ниво, тази тънкост ми е интересна да я знам.

# 427
... Е точно тази тънкост - на каква биологична конфигурация отговаря съзнанието и на каква -подсъзнанието и може ли някой да чете човешкия мозък на биофизично ниво, тази тънкост ми е интересна да я знам.

На мен по ми е интересно безсмъртието на индивидуалното съзнание.

# 428
... Хората използвали около 8% от своя мозък...

Това отдавна е отречено.

Напомня ми за това как само минималните Х% от цялото ДНК се били използвали от тялото.
Останалата огромна част от процентите били "пълнеж". (това "откритие" беше актуално 2000-та година, сещаш се, имаше рекламна кампания покрай състезаващите се два мега-екипа, декодиращи човешкия геном по два различни, конкуриращи се проекта)
Пък днес, като усвоиха милионите по предишните програми, вече въздъхват - "Неща май се оказват по-сложни, отколкото си представяхме".
Това е другият начин да кажат: "За новите изследвания ни трябват вече милиарди, не милиони... Но пък са многообещаващи..."

http://news.club.bg/121741.html

# 429
Simma, браво! За интуицията може да прочетеш хиляди мнения, но каква полза от такива, дадени от хора, които рядко я ползват, май Simple Smile За мен огромното предизвикателство е как да се научим да вярваме на интуитивните сигнали. Иначе моето обяснение е, че нагласите ти на грубо физическо ниво (тяло), на умствено и душевно ниво са в синхрон и достъпът ти до свръхсъзнателното е "по-пряк"  Grinning

Цитат
Интуиция - подсъзнателно свързване на факти. За съжаление не се избягва думата "подсъзнателно".
Хората използвали около 8% от своя мозък, за гениите този процент стигал до 13%. Много съм невежа по отношение на човешкия мозък - след като една част от него отговаря за несъзнателни процеси като дишането, каква част от него е заделена за осъзнатите процеси? И дали тези проценти са съзнателните дейности, а останалите - неосъзнатите?
Както и да е - в един момент червената лампа на неосъзнатото (подсъзнанието) светва толкова силно, че се вижда даже и от осъзнатото, човек не може да каже защо смята че нещо ще стане по точно определен начин, поне не може да го обясни, но вижда червената светлинка. Нощем, когато съзнанието на човек спи, будува подсъзнанието за да не умрем (спреме да дишаме), тогава подсъзнанието си се развихря и дава отражение в нашите сънища.
Е точно тази тънкост - на каква биологична конфигурация отговаря съзнанието и на каква -подсъзнанието и може ли някой да чете човешкия мозък на биофизично ниво, тази тънкост ми е интересна да я знам.

горе долу нещата са и в това направление...включително.
Но не само. Има различни видове свръхсетивно възприятие, които при някои хора могат да се развият постепенно или спонтанно. Според мен това е съдба и не трябва да бягаш от него, а да се учиш как да го използваш правилно ("правилно" може да не значи познаване на всеки тираж от тотото  Crazy)
Вътре в мозъка на ВСЕКИ ЧОВЕК има орган, който условно можем да наречем "трето око", а силната интуиция може да е знак за началото на неговото активиране, нещо което ще става с   много  хора за вбъдеще.
Развитието на третото око може да даде възможност за проникване в бъдешето и миналото, както и възприемане на отдалечени пространствено събития или процеси.
За неговото развитие има конкретни методи и упражнения. Praynig

# 430
... За интуицията може да прочетеш хиляди мнения, но каква полза от такива, дадени от хора, които рядко я ползват, май

... Има различни видове свръх-сетивно възприятие... трябва ... да се учиш как да го използваш правилно ("правилно" може да не значи познаване на всеки тираж от тотото  Crazy)...

Интуиция, свръхсетивни възприятия, съзнание за по-висши светове...
Всеки може да разтяга хипотенузи, да си ги извисява в извисена лексика, от килимчето на която всяко семпло изречение, плод на простата логика, от рода: "Дай доказателство" звучи пренебрежимо скучно.

Deepinside, нека да не е "всеки тираж"!
Познай ми поне 4 числа от тиража този четвъртък и пак да говорим, а?
Използвай три дена някой конкретен метод и упражнения и сряда вечер напиши:
5, 17, 21, 23, 33, 37  (може и 41 и 43 за някоя по-непретенциозна комбинация)

Ако в четвъртък излязат поне четири от тези числа ще звучиш доста по-респектиращо.
Нали разбираш, не за да къртим тиража. А колкото да кажем нещо конкретно и доказуемо в този вълнуващ разговор.  Laughing

# 431
А дали се дължи на биологична конфигурация?
Какво имаш предвид, като пишеш "биофизично ниво"? Надявам се, не "метафизично". Каквото е това:

Вътре в мозъка на ВСЕКИ ЧОВЕК има орган, който условно можем да наречем "трето око", а силната интуиция може да е знак за началото на неговото активиране, нещо което ще става с   много  хора за вбъдеще...

# 432
... За интуицията може да прочетеш хиляди мнения, но каква полза от такива, дадени от хора, които рядко я ползват, май

... Има различни видове свръх-сетивно възприятие... трябва ... да се учиш как да го използваш правилно ("правилно" може да не значи познаване на всеки тираж от тотото  Crazy)...
Интуиция, свръхсетивни възприятия, съзнание за по-висши светове...
Всеки може да разтяга хипотенузи, да си ги извисява в извисена лексика, от килимчето на която всяко семпло изречение, плод на простата логика, от рода: "Дай доказателство" звучи пренебрежимо скучно.

Deepinside, нека да не е "всеки тираж"!
Познай ми поне 4 числа от тиража този четвъртък и пак да говорим, а?
Използвай три дена някой конкретен метод и упражнения и сряда вечер напиши:
5, 17, 21, 23, 33, 37  (може и 41 и 43 за някоя по-непретенциозна комбинация)

Ако в четвъртък излязат поне четири от тези числа ще звучиш доста по-респектиращо.
Нали разбираш, не за да къртим тиража. А колкото да кажем нещо конкретно и доказуемо в този вълнуващ разговор.  Laughing

Не става въпрос да се напънеш да познаеш нещо. В сънищата малко неща стават съзнателно, но ще опитам нощес да се понапъна да сънувам тотото, кажи ми кой тираж искаш точно  Grinning

Човек развива дадено "свръхестествено" нещо ако не се страхува от него. И каква е ползата? Сънуваш земетресение, щото червената лампа свети, отиваш при умните глави и казваш "ще има земетресение еди къде си" те вторачват в теб умните си очи и те съзерцават докато дойде линейката с белите ризи и дългите ръкави, дето ги вързват на гърба. Втория път отиваш пак, те решават по незнам какви си причини да те послушат, обаче се окаже този път че лампата светела в друг нюанс на червеното и земетресението просто е слабо, или в друга държава и т.н. Или пък просто "фалшива тревога". Допускам, че втория път ще е по-сериозно, защото ще има хора, които са ти повярвали.
И всеки месец да се будиш нощем от кошмари - колко ще издържиш без да откачиш?

Мога да ти кажа какво стана при мен - пожелах да не сънувам вече такива неща. И успях, донякъде.

# 433
Ама кой ти го каза това, че познаваш?

Че защо ми е някой да ми го казва? Не съм ли единствения човек, който може да прецени това?
Не съм съгласна да се слага знак за равенство между интуицията и "познаването".

Събитията, които са били обуславяни от интуицията ми са прекалено лични за да ги дискутирам тук.
И не - не познавам числа от тотото - нито съм се пробвала да го правя, нито ме е интересувало дали мога. И още не ме интересува.

Благодаря на : ) за мнението! Hug

# 434
Нямах намерение точно днес да пиша или да чета каквото и да е от когото и да е в Интернет.
Но не можах да пропусна информацията за това как японски учени са успели да създадат прозрачна жаба, чиито вътрешни органи се виждат отвън. Така се избягва вивисекцията (разрязването) при научните опити.
През кожата може да се наблюдават растежът на органите, кръвоносните съдове и яйцата на жабата. Също така и как определен вид рак се появява и се развива...

Не, че ми трябва за нова хипотенуза тази дописка.
Става за допълнение към тази, за която си бъбря тука от известно време - с разни непознати, които са в настроение точно, когато и аз съм.

Ето отпратката за жабата, има и картинки:
http://dnes.dir.bg/2007/10/01/gallery2164333_0.html

Оставям на интуицията ви да прецени има ли нещо интересно и показателно в тази новина или не.

Общи условия

Активация на акаунт