Юлските деца са на първо място в нашите сърца.

• 10 444
  • 287
  •   1
Отговори
# 15
да питам: колко често стерилизирате залъгалките?
Аз имам 4 на avent с капачета и ги преварявам сутрин и през деня ги сменям на няколко часа и така до другия ден. Като когато не ги ползва им слагам капачето.
Вчера обаче купихме на нук и на чико каучоковия /да не останем по-назад  Mr. Green/ и сега се чудя тях на колко време да ги преварявам  newsm78 /щото сме забраванковци с таткото и не взехме кутийка за биберонче/

# 16
  • BG
Докато се включа и вие сте изписали предната тема ....  Confused

Беболинчо,честита месечинка и от мен!   bouquet

Ние се храним на 2 1/2 - 3 часа като вечер сме изцяло на АМ.
И аз съм от мамите на който им се яде сладолед, но гледам да се ограничавам.
На Етко му падна пъпчето на 20-тия ден някъде.
От раждането до сега (минали са 42 дена) съм свалила 18кг като не пазя диета - имам да свалям поне още 12кг.

# 17
Знаех си аз че не трбва да й се връзвам и да я храня по-рано.Досега повръщаше  ooooh!
Нашата мома май няма намерение да оплешивява Laughing Малко ме е яд защото косичката й е една тъничка и прилича на моята- а аз нямам хубава коса,таткото има такава  Crossing Arms
И аз съм забелязала че чайчето го предпочита топличко-не че пие повече от 50 гр на ден де
Нещо май се кани да завали,добре че я изведох преди час,че после май няма да стане.
Илийчо е най -добрият пример за послушно бебе-така като слушам Ренката,няма никкави ядове с него-за което малко завиждам  Embarassed
Беболично,аз преварявам бибата само вечер.Децата все пак трябва да имат имунитет.Сестра ми например като е проходила е започнала да обира камъчетата по земята и да ги облизва, а е била здрава повече от мен,която са ме пазили като восъчна кукла  Peace
Анжела-цедене и много горещи душове с масажи-Рени вече ти е казала.Дано да мине по-бързо,знам много добре колко е неприятно

# 18
Да се похвалим от първата консултация - качила е 950гр от изписването и е пораснала 4см.
Моята се кърми на поискване - часовете са й около 4, 8, 12,16, 20,24ч та си събираме 6 храненета. Понякога преспива повече и прави паузи по 5-6часа. А и си повръща почти след всяко хранене - като се уригва, като и сменям памперса. Памперса го сменям след хранене само ако се е наакала, защото не знам колко ще спи и ако реши да поспи 5-6 часа ще се изприщи.

# 19
Честито и от мен, Беболинчо!  Simple Smile
Бибите ги изварявам веднъж дневно и ги мия с топла вода и сапун през деня.

Ками,  това с повръщането си е защитен механизъм от преяждане...а и от преяждане боли коремче, нормално е да плачка...Но най важното е, че си открила режимът, при който бебка се чувства добре. Това е целта в крайна сметка. Спазването на всякакви правила са излишни, ако на бебчо не му е добре от тях. Simple Smile

И ние сме дебелички и май нисички. На 20тия ден беше качила 400 гр и 1 см, а на 40тия - още килограм и 2 см. Това твърде много ли е???

А за моите килограми - 8 съм свалила..още с раждането... остават още 6...тоест не съм мръднала от раждането наса...ама не виждам шанс да ги сваля скоро...С тоя сладолееед Crazy

# 20
 И ние сме си установили режим, тя сама де  Grinning кърмим се през 2,5-3 часа, и от седмица си е направила нощтна пауза от 6 часа, от 10ч. до 4. Но днес е много неспокойна и ядем през 2-2,5 ч, сигурно от жегата, или сме влезли в някой период на растеж  newsm78
 Честита месечинка на беболинчо   bouquet
Така и не стигнах до социалните, но се оказа че касиерката е била отпуск и днес и е първия работен ден, та си представям какво стълпотворение е било там  ooooh!

# 21
О,и аз скоро не очаквам да сваля килограми-преди малко изядох 500гр. сладолед,препоръчвам тези на Джимис-превъзходни са.Но не се депресирам от това,може би защото поемам достатъчно сладки неща.  Mr. GreenЕдинствено се дразня,че още си ходя с дрехите за бременни.Имам нужда от нови,но къде да търся нормални дрехи с по-големи размери?  EmbarassedДайте идеи,само за индийския се сещам.КАМИ,да знаеш че докато кърмих и Надина ми беше като сумишче,ама поне знаех какво яде,а после е нещо страшно.После като се почне със соковете-с литри,зрънчо,снакс,бонбони и др.-страшна работа.Мислиш си,че няма да й даваш,ама пробвай първо,за да разбереш,че ДЕЦАТА СА НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕГОВАРЯЩИ,като се разплачат и затръшкат,или както правише моята-просто си просеше.Ходеше да пее и танцува в магазините или където имаше нещо за хапване и винаги се връщаше с нещо-един път донесе торбичка с орехи,веднъж една цаца и какво ли още не.  ooooh!

# 22
  • София
здравейте!
честита месечинка на беболинчо!
ние вече се храним през 4 часа,а няколко пъти ми прави нощна пауза от по 8-9-10 часа  Rolling Eyes
иначе от 2600 гр и 45 см от раждането сега сме 5300 гр и 58 см  Laughing
аз скоро се мерих и от 68 кг през бременността сега съм 55 кг(ама заедно с гипса Party)
рени,аз от много време вече не си мия гърдите специално преди всяко кърмене,даже веднъж се бях намазала с гармастан и бях забравила да го измия  Embarassed
за сметка на това бибите ги стерилизирам всеки път,че ги изпуска на земята,а и така и така стерилизирам шишетата,хвърлям ги вътре и тях да минат и те.
памперса го сменяме често,че сега е зверски подсечен и с нищо не му минава  Sad ,то слагах бочко,мустела,себа мед,зехтин,мас  Sick,мехлем правен в аптека и дори смес от зехтин,бочко и кърма(по съвет на др.майка).дайте съвет какво друго да слагам,че се видях в чудо???

# 23
Ей,Беболинчо, Честит празник! Спомням си аз преди един месец Laughing Ние също стерилизираме веднъж дневно.

# 24
  • София
em4eto подмиваш често подсушаваш лекинко оставяш да подиша дупето и да поритка,купуваш от аптеката дефламол и цинкова паста и мажеш след тоалета.
За стерилизирането веднъж на ден шишетата иначе след хранене с веро.Бибите когато се сетя,калявам ги Embarassed

# 25
kami27 реших и аз да пробвам твоята система да яде само по 10-15 мин на хранене. Че аз все си мислех че не си е дояла и и давах по 2-3 пъти да суче на хранене  Embarassed И после се чудя защо плаче това дете. И днес е много по-спокойна  Peace
Иначе ядем на 2,5 - 3 часа, като през ноща си прави пауза. Ядем към 1 и после в 5,30 - 6 часа. Бамбучката сама си реши да е така  Peace
Яна педито за пъпчиците каза че са точно бебешко акне и щяло да мине от само себе си. каза да мия лицето с преварена водичка. без гелове, сапуни и др.  newsm78 За сега така ще процедирам пък ще видим ако до няколко дни не позавехнат пак ще тормозим докторите  Crossing Arms
За килцата аз имам да свалям мооооооооооооого  Embarassed В болницата оставих 12 /8 от раждането и 4 от нерви/, а откакто съм си вкъщи съм свалила още 2 за моя радост  Laughing
Я да питам аз кога трябва да ние първата консултация че днес забравих да питам педито  Blush
Беболинчо честито и от мен  Hug
Мале ама колко далеч ми се струва всичко това от преди месец  Crazy

# 26
Весе, първата консултация е на 20- ият ден, след това на 1 месец Peace

# 27
Честита месечинка на Беболинчо Simple Smile
Аз също често стерилизирам залъгалките, защото моя син така се е научил да ги мята, че метат пода. Сега вече почнах да ги закачам с държач за залъгалки, че навън нещо не ми харесва идеята да ги събирам от земята. Той дори не ги смуче, ами ги примлясква, все едно са му чешалки за венци  Mr. Green
Ками, то и Илийката си има кисели дни, когато иска да е в ръцете на мама и да оглежда стаята като клюкарче, та всъщност не е идеалното бебе Simple Smile
Донси, стига влиза само да четеш, ами пиши какво става с вас Simple Smile
За сладоледа - аз по принцип си падам по йогурта и ванилията, ама нещо напоследък никакъв не съм яла и трябва да се засрамя Simple Smile

# 28
  • sf
ох, сутринта се логнах, ама чак сега смогнах да прочета всичко, камо ли да пиша.
ужасен ден ми е днес. Цвърчан се дере яко след всяко ядене по час поне. после спи малко, идав аред пак да яде и така. не знам , колики ли са, кво ли, ама е кошмар. на капак отгоре мъж ми има яко работа, опитвам се да му помагам, ама става все по-напечено.  Crazy
та подразбирате, че калинките са постоянен гост у нас  Twisted Evil

# 29
Ели, на упътването на авентската помпа пише да не се добавя кърма към вече замразена такава
- обръщам ти внимание да си имаш и това предвид  Grinning
Хриси като се сетиш на кой актьор свиркай, ако е отнякоя тъпа сапунка, още по-добре, тъкмо да има да го дразня, че нещо много ме нерви тия дни
Яна, Надина  е страшна - оправно детето  Grinning
Ние през нощта си имаме ражим на папкане- през 3 часа, обаче през деня когато не спи, яде на почивки. Килограмите му растат прогресивно - вечеи гривнички си имаме, добре че е дългичък та малко замазваме положението. А за моите килограми, на изписването като ми донесоха една пола от старите ми и аз без порблеми влезох в нея, си мислех че съм свалила всичко...да ама не...стават ми само полите, а панталоните и дънките ги гледам още жално. На хранителни ограничения обаче не мога да са подлагам - ще наблягам на разходките
Гоца, Ники и Ради са страшни сладурковци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт