ИСПАНИЯ- Barajas nuevas sobre cuentas viejas или отново"Ние и преживяванията ни"

• 25 898
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
  • En un lugar de La Mancha...
Гери,че е малка Йоана,малка е,ама какво да се прави като нямам на кого да я оставя Sad.Днес като си мисля,че чак ми се плаче-толкова е мъничка и беззащитна още....Но за сега сме решили,че я записваме.Сега дали ще я водя още първите месеци всеки ден ще се види с течение на времето.Зависи как ще и понесе.А иначе е много контактна,все търси с малки дечица да се закача,че затова се надявам,че ще и хареса.Малко ме отчая за курса,че не знам какво да правя,дано поне на теб да ти върви добре Peace.

# 151
Saby хайде сега и теб ли да навиваме........... аз да те успокоя в курса само аз съм учила счетоводство а останалите имат достатъчно хъс и все пак се учи всичко от самото начало......... не е страшно наистина!!

Вес за билетите имаш право, но за три години са се променили нещата!! Peace
И аз в началото бях доста скептично настроена, точно поради този факт!!
Учудващо, но факт е ,че последния път когато купих билета на гостите ми беше по евтин от България Аир!!

Мимки, почивка е рецептата!! Аз съм на мнение,че няма по важно нещо в момента за една бременна жена. Освен самата нея! Пази се!!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДОНОСТИЯ!!  bouquet

# 152
Добро утро,момичета!Чета ви винаги с усмивка.Възхищавам ви се на упоритостта.Само така!Да им докажем на испанците ,че можем да бъдем нещо повече от чистачки,домашни помощнички.....и т.н.Запалихте и мене по тези курсове.Ще проверя дали е възможно да се ходи на тях само преди обед...докато Давид е на училище...иначе няма да ми е възможно...На вчерашната дата се запознах с Дани-съпругът преди 22 години...като година преди това си писахме писма...Като нямаше НЕТ тогава...
Намерихме квартира на колегата на Дани...бил от Хондурас.Абе гледам го един свит,мъничък....а се оказа с висше военно образование,страшно интилигентно момче...Удоволствие беше да си говорим с него-по всякакви теми.Убедих се,че първото впечатление понякога лъже.

Hug  HugМарипоса,Гери,мълча си за фирмата ,защото още нищо не се знае...проучваме това-онова ,разправяме се с този и онзи...а когато парите не са много,всичко става бавно...Само мечтите ни са големи за сега...Когато нещата започнат да се подреждат,вие сте първите,на които ще кажа  Heart EyesОказа се,че преди да правим каквато и да е фирма,трябва да имаме собствено жилище.Тези дни разгледахме доста и едно особено ми хареса...в чудесен квартал ,с изглед към парка,на прилична цена и за основен ремонт...точно каквото ни трябва.Да си го направим каквото искаме малко по малко.Ще видим....Банката какво ще каже.А нашите мераци за къща ще ги забравим,струвами се...много са скъпи терените...

Hug Хулиганче,харесва ми новият ти аватар  Heart Eyes А колата ви е супер...все забравям да ви я честитя...Да си я карате със здраве !....Регистрирах се и аз в Прайс,заради малкия,че обича много такива малки игрички...но май нещо ми се губи...Видях ,че има тема относно тази игра и е писано много...ама това време,дето все не стига...Ловели,наистина е краста голяма...

Hug Карчита,кога пътувате.. Hug.Миленче,как се чувстваш и ти...правите решителна крачка от един свят в друг,различен...

Снощи,в друг форум,в тема за отношението българи към българи в Испания прочетох нещо,което много ми хареса...от един съфорумник,който винаги ме кара да стоя със вдигната глава...Споделям го с вас...

".....Това за "вземането на хляба от устата" е доста относително ,но и доста разпространено като мислене тук,поради което и всеки обвива в тайнство това което прави,както където го прави и най вече-при кого го прави,и надут като пуяк дава акъли и живее в самодоволен собствен сос.Основно най-надути и знаещи,както и най-законспирирани са тези извършващи дейности за които не се изисква никаква квалификация-чистачки,гледачки,общи работници и т.н.,те действително са с правото си за "устата и хляба"-не искам да кажа,че същите са си намерили работата от раз,напротив-но за тях всеки нов е 100% потенциален и реален конкурент,и от там и нежеланието им за някаква помощ,друг е въпросът,че техния радиус на познанства с евентуален работодател е почти нулев,и ако може да помогне-то е да те закара при работодателя си,или при работодателя на свои познати и да си вкара вълка в кошарата.
Аз никога не съм крил какво,къде и за колко работя-но когато ми кажат уреди и мен,съм отговарял-трябва да можеш това и това,можеш ли го,ако го можеш-водя те при шефа-100 % се отказват,дори и не искат да опитат-но това не е от страх,за какво да ги е страх-просто сами си знаят ,че не стават за въпросната работа.И тука вече,се идва до омагьосания кръг "квалификация и работа".В Испания има работа колкото искаш и за всякакви професии-НО,поне да имаш що-годе някаква квалификация,да си го работил,да имаш умения-говоря за труд в реалното производство-в БГ сега всички учат за МЕНИДЖЪРИ И БИЗНЕС СЕКРЕТАРКИ,КОМПЮТЪРНИ ГРАМОТНОСТИ РАЗНИ и прочее "тънки и чистички" местенца-нищо лошо в това,и за такива има работа тука,но с ИСПАНСКИ, не с АНГЛИЙСКИ език, и най-вече с дългогодишна квалификация!!,а как да я направят в БГ ?? И кръгът се ЗАТВАРЯ!!
С една дума-трябва да почнеш от начало,а началого нито е лесно и най-вече нежелано от почти всички с образование,за съжаление - реалностите са такива.
А Испания е прекрасна страна-най-близка до нашия манталитет от всички "бели" държави-във всяко едно отношение,без изключение!!
Но,за да останеш тука и да разбереш това - трябва да сложиш едно начало,и колкото по-малко търсиш помощи разни и неща наготово,толкова по-лесно и по-бързо ще влезеш в крак с живота тука.
Единици са хората установили се тука с нечия помощ/без кръвна връзка/,и ако всеки от тях започне да пише своята Одисея,ще видиш,че всичко е било от трудно,по-трудно,робски труд но и КЪСМЕТ,а той винаги спохожда тези които го търсят,а не питат - къде се намира."

Не мога да ви спомена всички,момичета,но ви обичам...така да знаете!Бременните мами да погалят коремчетата!Прегръшам ви и ви желая усмихнат ден!  bouquet Доностия,чести рожден ден!  bouquet

# 153
Добро утро момичета!
Благодаря на всички ви за подкрепата!   bouquet Прави сте наистина трябва да се пазя, при всяка жена е  различна бременността. Едни ми казват аз не съм се пазила много много и ето родила съм здраво и хубаво детенце, при други е точно обратното казват ми че са се пазили много и накрая са родили с много проблеми. Аз си мисля, че това е до организъм и жената трябва да постъпва така както се чувства най добре. Ако се чувства добре да работи, доколкото може да си позволи, когато е зле да почива повече и това е.
 gery_to не се притеснявай за това, дали маестрото ще те помисли за глупава ако трудно говориш, по важно е да го разбереш от колкото да не го разбереш нали е така? С времето всичко се оправя нормално е в началото да ти е трудно така е с всеки не се притеснявай. Важно е че маестрото ви обяснява и надявам се добре. Спомням си мъжът ми като хоодеше на курсовете за инфрматико и той говореше по същия начин като теб, но с времето и работата след това се
оправя все по добре и по добре. Та нали има една приказка която никога не мога да забравя:" Човек се учи цял живот". Тъй че смело напред!
Габи вярно е всяко начало е трудно, важното е да имаш хъс и късмет да го осъществиш, защото едно е да го казваш, едно е да го искаш съвсем друго да го направиш. Това което искате да направите фирмата и да купите жилището е наистина много хубаво и да къщите наистина са скъпи това го знам от един наш приятел, който си има къща, но я купил преди 3-4 години, а тогава нещата са били по различни от сега, в момента терените са много скъпи да не говорим за построяването на къща. ЧЕСТИТО ЗА ГОДИШНИНАТА! Прочетох и изказването на човека, когото си  цитирала и ми е много добре познато, защото аз лично познавам този човек откак съм тук в Испания и мога да кажа все хубави неща за него като личност, колкото до това което е написал има голяма доза истина, защото излизаме от университетите без капка опит в някоя фирма, докато тук не е така. Говорила съм с испанки и те ме питат имам ли експеренсия като завършвам вишето си образование, и като им казвам че нямам те се чудят много на този факт. Казват ми че тук не можеш да завършиш без да имаш 6 месеца експеренсия по специалността, може да е вярно може и да не е незнам, но това ми казаха. Докато в бг завършваме и оставяме на пътя без да знаем как да приложим знанията си на практика ето това е лошото, затова толкова млади хора избягаха по чужбина с надеждата за по добра реализация.
Иначе днес съм много по добре от вчера, като че ли почивката си е казала думата.
Е много взех да философствам оставям ви момичета Лек ден на всички гушнете дечицата си от мен и цункайте коремчетата  Hug

# 154
Здравейте и от мен! Първо Честит рожден ден на Доностия на патерици   bouquet Пожелавам ти много сбъднати мечти!
Габи_с Честита годишнина от запознанството. Пожелавам ти да запазите още дълги години искрата на любовта! Питаш как се чувствам. Още съм притеснена, но не колкото в началото. Успокоявам се като чета как ходят съфорумничките на тези курсове. Аз съм магистър по счетоводство, но никога не съм предполагала, че мога да работя това в Испания. Е, вероятно ще минат няколко години, докато науча езика, но все пак има светлина в тунела. Габи, колко ви искат да този апартамент, за който пишеш? Брат ми още нищо не е харесал.

# 155
Благодаря на всички за пожеланията! Много ме зарадвахте!
  Grinning

Малко съм изморена и отивам да поспя  smile3524
Лек ден на всички!

# 156
  • ES
Габи, честита ви годишнина от запознанството с мъж ти. Малеее 22 години!  Crazy Я казвай рецептата. А това, което си цитирала от форума (кой е този форум, между другото?) е наистина много вярно, до болка вярно. За това момичета с амбиции, плюйте си на ръцете и давайте да се борим. В БГ е много по-трудно да успееш, в това което си добър, защото и шуробаджанащината не помага.
Саби, не се плаши, няма нищо страшно. Учителите са много толерантни и даже и да не разбираш нещо обясняват, потретват. Никога няма да знаеш дали го можеш едно нещо, докато не опиташ да го направиш. Смелост, ти поне с езика нямаш никакви проблеми щом мъжо ти е испанец  Peace .

Мимки, и аз знам, че ако ти е писано да се случи нещо лошо по време на бременността ще се случи, пазиш ли се или не. И въпреки това имай едно на ум, че в тебе живее едно мъничко същество и ти си длъжна заради него да промениш начина си на живот. То самото то ще те промени. Ще видиш как се променя тялото ти, даже и психиката. Но това е най-хубавата промяна и очакване на този свят. Никаква кариера и слава не могат да заменят това щастие да станеш мама. Ще се увериш в думите ми.  Heart Eyes И внимавай, всеки нечетен месец през бременността бъди по-внимателна.

# 157
Hug Мимки,радвам се,че си по-добре ....и благодаря за хубавите думи!
Hug Милена,апартамента,който харесахме е за 93 000 евро,но за основен ремонт...ще гледаме и други жилища от понеделник...
Hug Гери,форума е BGHelp.net,а темата от която ви извадих цитата е тук .Хреса ми това от предния ти пост...с песничката на Уикеда  Grinning ...Много е сладък Митето на снимката  Heart Eyes

# 158
  • някъде под слънцето...
Гери,че е малка Йоана,малка е,ама какво да се прави като нямам на кого да я оставя Sad.Днес като си мисля,че чак ми се плаче-толкова е мъничка и беззащитна още....Но за сега сме решили,че я записваме.Сега дали ще я водя още първите месеци всеки ден ще се види с течение на времето.Зависи как ще и понесе.А иначе е много контактна,все търси с малки дечица да се закача,че затова се надявам,че ще и хареса.Малко ме отчая за курса,че не знам какво да правя,дано поне на теб да ти върви добре Peace.
4естит рожден ден на патерица
Не се притеснявай за малката принцеса.Дъ6теря ми е от 5 месе4на на детска градина и  не съм имала никакъв проблем.Колкото са по малки толкова  по лесно свикват.
Вики с такова желание ходе6е на гуарде, 4е ц4ак възпитателките се 4удеха..
.Колкото и  странно да зву4и там стават по организирани и по комуникативни.Свикват с езика и  оби4аите и съ6тевременно  се нау4ават да се пазят 4исти да ядат  каквото им се сервира, да не стават от масата, докато вси4ки не са се нахранили, да споделят игра4ките,  да знаят 4е не могат да полу4ат всии4ко, което поискат и  хиляди други не6та, които за съжаление в къ6ти понякога не могат да се постигнат(като например карнавалите, празнуването на рождените дни и т н т....).

# 159
  • La casa de Mickey Mouse
здравейте и от мен
малко съм настинала, тук е много гореЩо и аз съм заспала на климатик и днес резултата, но с много витамини се пооправих
за практиката и висшите заведения е така (зависи какво си у4ил все пак азимах 1г задължителен стаж и докато у4их през цялото време посеЩавах една адвокатска кантора, което ми помогна и много за изпитите) та като открих моя кантора се 4увствах добре подготвена и сравнително сигурна в себе си (в рамките на допустимото разбира се, в правото 4овек у4и докато е жив)
за това да се пазиш в не4етните месеци от бремеността не го знаех, но ве4е съм накрая
имаме с мъжо голяма борба в къЩи, като запо4на работа искам да дам малкото на гуарде, смятам то4но както е казала sl 4е е по добре за детето, там нау4ава неЩа, които аз в къЩи няма да имам нерви и търпение да обяснявам (може и да не е така), а той иска майка му да дойде и да гледа детето, не съм много навита, има доста време, но не ми се нрави идеята

# 160
Габи, като имате идеята за фирмата знаеш ли че в Самера де Сомерсио могат да ви направят план - разходи, субсидии и т.н напълно безплатна е услугата. Докато сте в процес на купуване на апартамента,  можете да видите с какво можете да си помогнете от там!!
А с един такъв курс ще си помогнеш ако на истина възнамерявате да имате собствено негосио!!

# 161
  • E-CLM & CH-VD
Ехо, здравейте от испанска територия!  Mr. Green Ей, голям кеф, друго си е на малко по-топличко.

Габи, успех с фирмата! Дано никой не ви създава спънки и всичко да се нареди така, както го планирате! А изказването на този човек е много правилно!  Hug

Силия, ние имаме такова одеало, за каквото питаш, чак 3-4 см не е  Laughing, около 2 см е, но наистина топли много!

Карчита, въобще не ми направи впечатление, че си писала цената в лева  Laughing, много съм отнесена ooooh!

Доностиа, честит рожден ден, на патерица малко, но с пожелание за всичко най-хубаво и през тази поредна година от живота!   bouquet

Саби, радвам се, че си прекарала добре в Бг!  Hug А за малката Йоана, ти ще си прецениш най-добре дали е готова за градина. А и преди да я дадеш, ще можеш да проучиш условията навсякъде. Иначе, за басеин няма да остане време, има доста неща за правене, а сме само за няколко дни.

Марипоса, наистина ме изненада това с билетите в Корте инглес!  Thinking Ще се поинтересувам следващия път, и ще сравня цените в сайта, и тези които ще ми редложат там. А за Бг еър, трябваше да обявяват крайните цени на билетите, според европейското законодателство, а те си пишат промоции по не знам си колко евро, и като поръчаш билет ти казват: "Да, толкова е, но с летищни такси и не знам си какво става с поне 100Е повече." Twisted Evil

Гери, слуша ли Митето докато те няма?  Grinning Липсва ли му баба от Бг?

Алест и Марица въобще не се обаждат от Бг, явно си прекарват много добре. Thinking

Диме, ти също не си писала отдавна, какво стана с теб? Оправи ли се положението?

# 162
Здравеите вси4ки!Аз съм Мимиии(така ме нари4а 2-годи6ният ми син Иво).От 1 година съм в Испания със синът си и съпругът си и 6те ми е приятно да обменям опит и мнения с вас. Живеем в Куенка(Кастиля-ла Ман4а).Доведохме Иво на 1г и 1м,сега е на 2г и 4м.
Разбира български отли4но,но предпо4ита да говори испански,дори брои до 15 на испански и не мога да преценя доколко е добре и доколко зле това.
Какви проблеми имахте с ва6ите деца по този въпрос ? Ако някои може да ми даде полезен съвет предварително благодаря.Тук сме само ние сме българи и Иви няма кои знае какъв избор за об6туване с др.деца.
Току 6то се регистрирах и не съм много наясно с не6тата,така 4е ако има не6то извиняваите. Hug

# 163
  • E-CLM & CH-VD
Здравей Мими Hug, и добре дошла при нас! С теб ставаме 3 от КЛМ Mr. Green Другите мами с деца ще ти кажат, че децата им се приспособяват отлично, дори знаят кога и с кой на какъв език да говорят. Така, че не се притеснявай, детенцето ви е още малко и расте в изцяло испанска среда, като поотрасне, ще говори и на двата езика.  Peace

В Гуадалахара от днес започнаха фиестите, и понеже сме близо, и тук гърмят вече  Close Добре, че си тръгваме скоро, че от 7 започват и тукашните фиести - с бомби, peñas, пиянски истории, биковете по улиците и какво ли не, и не се търпи! Дори и да се обадиш в полицията, че в 4 сутринта някой пее, хвърля бомби под терасата ти или се бият, вдигат рамене и казват:"Ами нищо не можем да направим, фиеста е." И това е цяла седмица, а после още една чистят боклуците.  Close #Cussing out
При вас, в другите комунидадес, така ли е? newsm78

# 164
  • En un lugar de La Mancha...
Здравейте,момичета
Добре дошла на Мимиии!Още една кастейано-манчега Laughing,увеличаваме бройката,вече сме 3.
Благодаря ви момичета за поощренията,много съм навита за курса,сега само трябва да издиря кога и къде ще мога да го направя.А за Йоана,мъка не мъка ще я дам на guarderia.И аз си мисля,както казва sl,че би трябвало да и се отрази положително.При всички случаи ще е от полза да се събира с други деца,е,ще пообменят и някоя и друга болест ама без това не може.
Габи,честита годишнина!Желая ви да отпразнувате още много такива,много любов и щастие!
Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт