ИСПАНИЯ- Barajas nuevas sobre cuentas viejas или отново"Ние и преживяванията ни"

• 25 902
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
  • En un lugar de La Mancha...
Вес,и при нас днес започва ферията,точно сега съм на отворен прозорец и се носи музиката от концерта на Меленди.Ние имаме щастието,че живеем в по-отдалечен квартал и до нас не стига кой-знае колко шум,но общо взето е както ти го описваш.Иначе гледам съседите около нас чак са си накичили коледни лампички по къщите,да пресъздават празничното настроение Laughing.
Въобще не ги обичам аз тези ферии,голяма цигания е.Само се моля Йоана като поотрасне да не вземе да ме врънка да ходим по атракциите,а доколкото разбрах и цените им са доста солени-3 ? за едно качване Shocked.Само бикове по улиците няма и не съм чула да гърмят много,само los fuegos artificiales при откриването и закриването последния ден.

# 166
Момичета ,благодаря ви за пожеланията за неофициалната годишнина bouquet Марипоса,не го знаех това за Камара де Комерсио...казах на Дани ...веднага ще се възползваме от услугите им...  bouquet А за курсове съм навита...но дали ще мога да се справя... Знаете ли дали има дистанционно обучение...
Мими,добре си ни дошла   Hug
Вес,при нас фиестите свършиха ooooh! ....най-после ...
Да ви похваля средния син...днес имаше среща с директора на APPLE за Европа.Чел негови публикации в НЕТ-а и му се обадил,докато бил в България...Возил се на лимузина,запознал се с кмета на Елче...Беше толкова развълнуван...Най-важното е ,че получил предложение за работа за след 3 години...когато завърши Бачилерато...

# 167
  • En un lugar de La Mancha...
Вес,сега като гледах списака на момичетата,които пишат тук,видях че има още 2 мами от Castilla la Mancha-Val от Толедо и Дунда от Албасете.Така,че сме 5 и най-интересното е,че всяка е представителка на една от 5-те провинции на КЛМ Simple Smile.

# 168
  • E-CLM & CH-VD
Вес,сега като гледах списака на момичетата,които пишат тук,видях че има още 2 мами от Castilla la Mancha-Val от Толедо и Дунда от Албасете.Така,че сме 5 и най-интересното е,че всяка е представителка на една от 5-те провинции на КЛМ Simple Smile.

ooooh!Вярно  Laughing, хем последните няколко теми аз го слагам, не съм обърнала внимание Blush

Трябва да се срещнем някой голям ден някъде по средата на областта и да изпушим лулата на мира Joy.

Габи, поздравления за сина ти! Сега сигурно ще започне да си отбелязва дните до заветните 3 години Mr. Green. А няма ли възможност през ваканциите да кара някакъв стаж при тях, дори и без да му плащат, или пък на минимална заплата?  newsm78

# 169
Мими добре дошла при нас  Hug
Момичета много се вълнувам за предстоящото пътуване , вечер не мога да спя постоянно мисля кое как ще е . А да знаете дали мога чрез интернет да уча испански тук бяха посочели един сайт но нямаше на БГ ,че не зная нито думичка и много се притеснявам от този факт, не че имам време покрай децата но ще трябва да намеря

# 170
Габи, не разбрах защо първо трябва да купите апартамент, а после да правите фирма  newsm78
Поздравления за сина ти   bouquet той докато беше в Бг, ходи ли в Apple Center Sofia, доколкото знам е един от най-големите в Европа... мъжа ми навремето работеше с тях, още като откриваха офиса си.

Саби, добре си се завърнала  Hug  За гуардериата и аз мисля като sl, с колкото повече деца има контакт детето, толкова по-добре за него. Ние с брат ми сме минали през всичко в Бг... ясла, градина, предучилищна... майка сега като сравнява с братовчедите ми, които ги гледа баба, казва че са супер невъзпитани... държали се както дивачета сравнение с нас. Със сигурност си има положителна страна гуардериата, аз съм ЗА нея  Peace

Мими, добре дошла сред нас, надявам се ще си прекараш весело тука  Hug
Абе няма ли някоя мама от нашия край да се регне в тоз форум... всеки път като видя нов ник, с такава надежда чета от къде е .... имаше една мама от Малага, писа два пъти, Асто я увика нещо и тя изчезна...

А Асто къде се загуби  Confused не се е вясвала скоро... да не е банната ?

Анет, и аз съм изстинала... подсмърчам, дере ми гърлото и при мен от климатика, ама то не се живее без него. А мъжо горкия, каза че яке щял да си вади за в нас   ooooh! ...  още малко и се надявам да се върна към нормалните си температури на живот  Simple Smile

Мимки, ти в кой месец си.... според лентичката ти трябва да раждаш след 2 месеца и нещо .... поне аз така я разбирам  Confused

Доностия, честит рожден ден на патерица, много здраве и щастие ти желая   bouquet

Карчита, знам че не може да не го мислиш, но вярвай че всичко ще се нареди добре и ще бъдете щастливи. Най-важното е, че ще сте заедно с таткото  Simple Smile

# 171
Clara ти къде точно живееш? Аз живот и здраве след по-малко от два месеца заминавам за Испания. Ще бъда близо до Севиля.

# 172
Clara ти къде точно живееш? Аз живот и здраве след по-малко от два месеца заминавам за Испания. Ще бъда близо до Севиля.

На около 200 км от там  Mr. Green живея в Марбея, област Малага... е поне ще си в Андалусия, де  Wink

# 173
    Здравейте и от мен. И аз да се отчета, че напоследък само преглеждам темата. Все още така си я караме 2 в 1. Не се оплаквам много от жегата, защото почти не мърдам от къщи през деня, но вече много ми тежи коремчето и нощем не мога да спя  Sad . Стомаха ми вече е като изгорен от тези гадни киселини, но какво да се прави. Малко остана.

ANETT и  clara пазете се повече, с тези климатици. И аз така спах една нощ на климатик и на другия ден се събудих със запушен нос. За това вече само го пускам да се разхлади малко преди лягане и на първото ставане до WC и го спирам. Но и ние живеем малко на по-високо  и нощем добре разхлажда ветреца. Не е като в самия град сред напечените сгради.

Вес и sabi не Ви завиждам за започналите фиести. А и трябва вече да сте свикнали. На мен и за това не ми се мърда от тази квартира, защото се намира в един урбанизацион на около по 2 км. от центровете и на двете села и на 5 км от Бенидорм и успяваме да гледаме само зарята, когато има такива празници. Което си е супер.

kar4ita , най-добре си вземи някакъв учебник за ученето на испанския. Аз бях много доволна от един ''40 урока по испански език" или нещо подобно беше. Помогна ми много. И освен това, все още едно от задължителните неща в дамската ми чанта е речникът . За всеки случай.

gaby_s поздравления за синчето. Много се радвам и дано да успее да се реализира. Възхищавам се на такива дейни деца.

Добре дошла, Mimiii . Надявам се добре да си прекарваш времето в нашата компания.

# 174
Благодаря за сърде4ното посре6тане,моми4ета!Ако знаете само колко ви се зарадвах.
Тук съ6то наближава фиеста.Миналата година мина културно,6те видим сега как 6те е.
А за курсовете,4естно да ви кажа,Габи и  Кар4ита,може да си помогнете малко с у4ебници и разговорници,но наистина езика се у4и в среда.От опит ви го казвам за6тото за малко пове4е от година ве4е го говоря свободно.Трудно се свиква с това да разбира6 испанците като ти говорят,но много,много е важно желанието да нау4и6 езика.Съ6то е важно да се пресрамите да говорите,това не е много лесно,но няма стра6но.
До скоро,отиваме на разходка.
Hasta luego!

# 175
  • ES
Добре дошла на Мимии! Надявам се да ти е приятно в нашата компания.

Габи, аз какво ти казах, че си отглеждаш добри и кадърни момчета и много ще се гордееш с тях. А Давид как е?

А за фиестите не мо говорете, като почнат от фаите през пролетта, че и летнит епразници с морос и кристианос. Лудница и дандании със седмици. Уж са хора на спокойствието, а как издържат да слушат толкова дълго време тия гюрултии и фоерверки.

Габи, а ти хич не се замисляй за курс. Нали сега сертификатът ти е с право на работа, така, че ще можеш да се запишеш в СЕРВЕФ. Там курсовете са безплатни и за сега съм много доволна. Иначе има много курсове за дистанцирано обучение, но са около 200 евро на месец.  Confused А от саита infojobs.net постоянно излизат много оферти за административа или контабле в Елче. Чак ме е яд, че не живеем там.  Grinning

Лек ден на всички!

# 176
Добре дошла Мими! Радвам се, че още едно мими се включва във форума.  Hug
Днес момичета бяхме с едни приятели на риба, и забравихме чадъра, та се поопържихме малко на слънцето, накрая се сетихме да отидем под сянката вярно не беше до самата река(бяхме близо до Толедо), ама малко хлад ни се отрази добре, та в момента съм червена като домат Rage, но важното е че си начесохме крастата, а и бяхме на чист въздух, и в момента ми е толкова уморено, че едвам гледам. До нас имаше едни румънци, които като нас бяха дошли за риба, но бяха по обурудвани от нас носеха си и лодка.
Вес и при нас е така, през септември и при нас се очакват едни фиести цяла седмица, незнам точно коя седмица, но си спомням минала година беше по това време.
Гери благодаря ти за съвета и милите думи, това същество което нося в себе си за мен и неговия татко е най важното, най чаканото и най желаното, за това си права, че заслужава да дам най доброто от себе си, за да може то да е добре.
Гоя още малко остана, но защо не направиш нещо по въпроса с кисилините, няма начин да няма лек и за това или поне да ги притъпиш до някаква степен, на мен ми помагат ментовите бонбони много. Понеже аз отначало съм си с кисилини, гадене от време на време, да чукна на дърво не съм повръщала. Ям страшно много кисело, само това ми се яде.
Клара сега на 11 септември ще навърша 3 месеца поне така мисля, все още не съм ходила до матроната, всъщност утре съм на преглед при нея и се притеснявам много понеже ще съм сама и незнам дали и как ще я разбера. Колкото до линийката незнам дали е правилна иска ми се да отчита седмиците, но незнам как точно да я направя и към кой сайт за линийки да се насоча. Иначе една позната акушерка по датата на последния ми цикъл изчисли термина да ми е на 17 март догодина.
Карчита запаси се от бг  със един малък (джобен, който да си носиш винаги със теб)и един голям речник за вкъщи и да както казва Гоя този учебник е добър, аз лично сега като се прибирах от бг си взех учебници и тетрадки за упражнения по които учат в испанските паралелки, да ти кажа определено са добри също. Но при мен проблема е, че трябва да ми го обяснят не само да го уча наизус. А сега се сещам, аз също бях на тръни почти две седмици като заминавах за Испания и се притеснявах много, докато не видях на литището моето мъжле, не се притеснявай важно е да сте заедно.
Габи поздравления за сина ти, щом е упорито момчето ще просперира, и за напрад, наистина ще е добре ако и през ваканцията работи в тази сфера (фирма) после ще му е много по лесно като завърши ще има нужната практика, което не е без значение.
Саби ти си майката и си преценяш най добре кое е добро за детето ти, това че на Йоана ще и бъде трудно така ще е, поне в началото докато тръгне, но после ще свикне това е важно, зависи как тя ще възприеме градината. Колкото до курсовете винаги има нещо полезно, което ще се научи от тях и после да ти е полезно в живота.

# 177
Gabi_s Моите поздравления за Стоян! Искрено се радвам! Нека повече българи да постигат такива успехи!
Mimky ако позволиш един съвет - намали киселото. Не е никак полезно. Дори се препоръчва да се ограничи до минимум. Ако термина ти е на 17 март, значи последната ти менструация трябва да е била на 10 юни. Най-лесно се изчислява като към датата на последната менструация прибавиш 7, а от месеца извадиш 3.И аз имах много киселини. Няма трайно решение - през различните периоди помагаха различни неща. Опитай със солети, обикновени бисквити, сухари. Това е за сега. Лека бременност.

# 178
  • La casa de Mickey Mouse
ето ме и мен
и аз се поуморих днес
постоях си малко пове4е в басейна 4е моето дива4е само там кротува, но водата неЩо ме поумори
за киселото и аз ядях кисело в промишлени коли4ества (може наистина да е вредно, но не съм 4увала)
киселините се лекуват с ALMAX предвиден е за бременни и помага много, не ми помагаха ни хляб, ни бисквитки ни ниЩо, бомбонките съЩо, само това (а тук аз солети не съм виждала)
хайде моми4ета гоя и клари4 не остана, аз твърдо съм решил, 4е Ще ви из4акам и няма да ви пререждам (дано да устискам)
на 06 сме на преглед да видим дали сме пораснали достатъ4но и дали Ще ни дадът най накрая дата
габи поздравления за син4ето, все такива хубави неЩа да 4уваме и за напред
моми4ета как са курсовете, не се отказвайте в никъкъв слу4ай и скоро да ви поздравяваме с нова работа
аз имам изпити седмицата 19 и незнам дали Ще успея да отида, такава съм паника по изпитите, 4е незнам дали да ходя, най много да родя на някой изпит, пред голяма дилема съм незнам какво да правя

# 179
Милена благодаря за съвета, и да знам че е вредно и трябва да се ограничи, но като че ли повече ми се прияжда като знам, че ми е забранено да го ям, но си мисля че  и този период ще мине понеже не е постоянно, а на моменти.
Анет дано всичко да е наред с бебо и наистина да е пораснал, всъщност може и да съм пропуснала но какво казват лекарите, че ще бъде момче или момиче? А относно изпитите, зависи ти как се чувстваш и дали ще си в състояние да отидеш на изпита, а трябва ли предварително да заявиш че не можеш да се явиш на изпит и въобще как става отлагането тук.
Момичета утре за първи път трябва да отида при матроната и ме е хванал такъв страх  #Crazy как ще се справя сама как ще и обясня и дали нещо ще успея да обясня като хората. Ужас е изтръпвам като си помисля, и в момента пиша полузаспала, тъй че ви оставям отиваме да  наним с бебо preggo Лека нощ и погалете дечицата и коремчетата от мен! smile3524

Общи условия

Активация на акаунт