ИСПАНИЯ- Barajas nuevas sobre cuentas viejas или отново"Ние и преживяванията ни"

• 25 905
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
  • ES
Мимки, не се тревожи за матроната. И аз първия път ходих с мъжа ми, а се оказа, че не е имало никаква нужда. И аз като теб отидох в 12тата седмица за първи път при матрона, но то беше защото кабесерото ми ме мота 1 месец, а е трябвало директно да ида при нея. На първата сита те регистрират и ти правят Картийа де ембаразо, малка оранжева книжка, в която нанасят резултатите от изследванията на всяко триместрие, измерванията всеки месец и забележки ако има такива. Прави ти тест за бременност с лакмусче. Няма буркане, няма магарета и такива глупости и по-добре. Моя позната имаше кървене в 3тия месец и са я гледали с вагинален ехограф, но иначе не бъркат. Матроните са доста натоварени и понякога ти се струва, че те претупват и не са така словоохотливи, особено като видят, че си чужденка. Абе не обясняват много-много. А аз понеже съм чедо на мед. лице и поназнайвам туй онуй и се интересувах, питах. Дават ти примерна листа с това, което е хубаво да ядеш, месата bien hechos (препечени) и ти изписват фолиева киселина. А за повдигането и на мен беше така до 3 месец. А щом ти се яде киселичко, значи ще си имаме още един ерген в нашата компания.

Миленка правилно ти е обяснила как да си изчислиш термина, но това ще го направи и матроната. После имаш право на 3-4 посещения при ехограф. Не са малко, стигат. Преди да родиш прегледите и посещенията при гинеколог стават по-чести. Киселини имах 2-3 седмици преди да родя. Това е!

Лека вечер

# 181
gabi,4естито за сина ти и нека за напред да те радва о6те,и да се гордее6 с него

mimkyИ аз имах киселини през цялата бременност,но ни6то не ми помага6е и спях по4ти седнала(само така спях леко и спокоино).Примирих се като с 4аст от бременността и толкоз.Просто избягвах дразне6тите стомаха храни,за6тото и без другото съм с язва.Но от киселкото не се отказах напълно-изцеждах си по малко лимонов сок във водата,когато ожаднявах,тъй 4е ако иска6 пробвай с това,но на
истина е добре да се ограни4ава киселото.   Stop

Kar4ita,за ре4ника е вярно-много помага.И о6те не6то-сериалите съ6то.Аз специално не ги оби4ам,но много добре се у4и език с тях.Понеже прекарвах пове4е време в къ6ти с Иви сериалите доста ми помогнаха с езика и по- бързо свикнах да разбирам,когато ми говорят испански(доста бързо и фъфле6то говорят).

Моми4ета,може ли някоя от вас да ми каже какви документи са нужни за записване в Escuela primaria?О6те е рано,но да се ориентирам в обстановката,за6тото 6те падне 4акане по инстанциите. ooooh!

# 182
....
Mimky ако позволиш един съвет - намали киселото. Не е никак полезно. ....

Туй пък що? За първи път го чувам... аз се покъсах да ям кисели краставички и туршии, че и още продължавам  Blush
Та по този повод, Гери, не е гаранция, че ако и се яде кисело ще е момче  Wink Аз по принцип сладко не ям, не го и проядох през бременността, ама ехографа казва момиче на 100%... надявам се наистина такова да излезе, че кво прайвам с всички розови дрешки, не знам  Whistling
И книжката при матроната не е задължително да е оранжева... при нас са зелени, мисля че зависи от областта, цвета на Андалусия е зелено и почти всичко по институциите ни е зелено  Wink

Мимки, сега лентичката ти брои правилно дните.  Peace
Не се притеснявай от матроната, кажи и че не разбираш добре и тя ще се съобрази и за тях е важно да ги разбереш. Ако имаш въпроси, напиши си ги предварително на един лист на испански, че ако се притесниш нещо, ще ти е по-лесно, а не после да се ядосваш защо не си питала... Тя ще ти задава много въпроси, но всички са елементарни - дали пушиш, за болести в семейството, кога ти е бил последния цикъл, ти имаш ли болести по рождение... и други от сорта. Ще се справиш, не се притеснявай  Peace

Анет, аз не бързам да раждам още, поне не следващите 10 дена... майка ми пристига на 13-ти, чеми се иска да я дочакам... не че не искам да я видя вече госпожицата  Wink , ама баба и иска да ме види 'дебела'  Mr. Green хайде, първа е Гоя, после аз...

Гоя, аз днеска си мислех за теб и таман щях да питам да не би да си родила, че нещо се поизгуби.

Аз да ви се оплача, че съм си харесала един протектор за куната с комплект чаршафи и спално чувалче  от www.vertbaudet.es и не мога да ги поръчам... не знам сайта им ли не работи, в моя Мак ли е проблема... някой поръчвал ли е онлайн от там? Мисля утре да им звънна по телефона, дано ми приемат поръчката, че не мога да си харесам друго... аз съм малко особена като ми хареса нещо и после само го мисля... днеска се скарахме с мъжо, показва ми разни други, вярно красиви, ама не са същите  Twisted Evil и аз все не ги искам....  Tired

# 183
Добро утро момичета
Днес свършва нашата 6 месечна диета която спазвахме поради силна алергия от доста храни и сега отиваме на алерголог във Варна и много се вълнувам. Бяха много трудни 6 месеца детето искаше да яде разни неща а аз не и давах и тя много плачеше . Като дойдем в Мадрид къде ли ще я водим на алергалог много се притеснявам но смятам да си напиша нещо като епикриза и да пиша всичка в нея и да я дам да я преведат

# 184
Добро утро!

Момичета,благодаря ви за хубавите думи за синчето...
 HugВес,...Стоян записа Бачийерато през юни ... за съжаление няма да може да работи...На срещата е станало въпрос за това и са му препоръчали да се опита да се прехвърли Формасион Професионал специалност Информатика...В началото щели да учат неща ,които ще ги знае...но трябвало документ да има...Бачийерато бил най-краткият път до Университета...но...без професия остават децата.И ако не успее да се прехвърли,след двете години ще трябва да изкара и Формасион Професионал...Не им трябвал в Ейпъл като висшист...но трябва да има документ за завършена степен на обучение по специялността...Объркано го обясних,дано сте ме разбрали

HugКлара,не не е ходил в Ейпъл Сентър в София...В Европа има 11 центъра APPLE STORY ,и 10 от тях са в Англия...Последният го откриха преди две седмици...В България за съжаление няма...а центъра в София сигурно е магазин на дистрибутори...Сега замислят построяването на APPLE STORY в Ипания...За Вертбаудет...Аз редовно поръчвам от там онлайн и съм нямала проблем до сега...ако мога да ти помогна...на среща съм...А за жилището...моя мъж се заинтересува за кредит ,за да си купи машини дърводелски...ами трябва да имаме собственост някаква първо...та затова първо трябва да свършим тази работа.

HugГери,дай Боже да се сбъднат прогнозите ти...а за сертификадото...моето е без право на работа  Cry Давид е горе-долу добре.Всъщност ту добре,ту зле...има дни,когато е като другите деца,а има дни,в които не спира да пищи...ей така...пищи а нищо...Хубавото е ,че започна да говори все повече думички,но му е трудно да ги свързва в изречение...Началото на октомври сме на скенер...Ще видим какво ще покаже той...

HugМимки,не се притеснявай за срещата с матроната...Аз като забременях,бях на два месеца в Испания и почти нищо не знаех....Отидох на първата среща с приятелка.

Прегръщам ви ,момичета...всички! Hug Hug Hug

# 185
Добро утро,моми4ета!
Gaby,тове е все пак добър старт за синът ти,надявам се.Да ти е жив и здрав!
Kar4ita,освен тази епикриза 6те трябва да даде6 за превод и легализация и имунизационният паспорт,и акта за раждане.От полицията в Куенка сега ме пра6тат за превод и легализация на акта за раждане на моето мом4енце в консулството в Мадрид,за6тото и за него трябва "сертификадо".Абе дълги и 6ироки. ooooh!
Желая на вси4ки ви 4удесен ден!

# 186
Здравейте! Включвам се само, за да обясня за киселото. Значи не става въпрос за лимони - те дори са много полезни, защото имат високо съдържание на витамин С. Става въпрос за киселите краставички, туршиите и другите такива. При тяхното консервиране се използва много сол. Тя може да доведе до проблеми с бъбреците, които през бременността се натоварват допълнително, също така до задържане на течности в организма. Ако това се случи се подуват краката. Опасно е ако се случи през 5-ти 6-ти месец. Иначе през 9-тия почти всички бременни са с подути крака. Многото сол може да доведе и до повишаване на кръвното налягане.  Мисля, че е излишно да пиша колко е опасно това. Аз също съм си позволявала
киселичко. Много ми се ядеше. За радост нямах проблеми. Дано и вие да нямате. Това е за сега.

# 187
Миленче,потвърждава се теорията,че киселото е на момченца...и на мен ми се ядеше много...стигах до там да ям кисело зеле готвено с кисели краставички  Grinning

# 188
Габи, ти си била по-зле и от мен. Все пак някоя майка на момиченце да каже дали й се е похапвало киселичко, за да затвърдим правилото.
Кар4ита, ти кога заминаваш?

# 189
 HugДобре до6ла,Miltq!
И аз съм "новак" и се надявам да се 4увства6 добре в компанията.Аз о6те не познавам никой тук,не познавам историите на моми4етата,но се надявам с те4ение на времето да се опознаем,за6тото засега се 4увствам малко неловко.
Е,сигурно и при други е било така в на4алото,не знам.
Пи6и не6то за теб,да се запознаем.

# 190
Hug Hug Hug

Хей,момичета ...не се притеснявайте...чувствайте се като у дома си!Разкажете нещо за себе си ...и ние ще направим същото ...

Аз съм Габриела...приятно ми е!Имам трима сина-на 19,17 и почти на 4 ...в Испания съм от близо 6 години...Живея в Елче-градът с най-много палми в Европа...Иначе съм от Габрово ,а съпругът ми -Дани е от Русе .Не работя в момента,защото малкият ми син е различно дете и се нуждае от мен повече от всичко друго на света.
bouquet

# 191
Здравейте момичета! Ето ме и мен, но след малко трябва да тръгвам понеже имам среща с прословутата матрона и след това ще пиша как е минало.
Гери незнам, защо  но и аз имам чувството, че може би ще е момче, но никой не ми вярва всички казват че щяло да бъде момиче. Просто незнам времето ще покаже какво ще малкото сладурче  baby_neutral  Гери благодаря ти за инфото и въпреки всичко се притеснявам понеже ще съм самичка от това най много ме е страх.
Клара аз  за първи път отивам и абсолюно нищо не знам какво да попитам, за това отивам на късмет и това си е, колкото до сайта линка който си дала ми се отваря, не съм го разгледала понеже нямам време в момента но после като се върна ще опитам.
Момичета тръгвам, че закъснявам. Чао за сега.

# 192
Gaby,благодаря,думите ти наистина предразполагат към пове4е "отпускане".
Приятно ми е съ6то,аз съм Милена,в БГ живея в Плевен,ве4е знаете-тук съм от 1,5г.,но преди 3 години живяхме с мъжът ми тук около 10мес.(бяхме гаджета) и като забременях,направихме ВЕЛИКАТА ГЛУПОСТ да се върнем в БГ. newsm78
Е,у4им се от гре6ки.
Vuncha,добре си до6ла и ти,приятно ми е да се запознаем.
О6те веднъж ти благодаря,Gaby,6те се "4уем" пак.     
До скоро!

# 193
milenadk аз заминавам на 28.10.07 г сутринта ни е полета за Мадрид

# 194
  • La casa de Mickey Mouse
mimky не се притеснявай от матроната няма ниЩо нестандартно и странно, малко въпрос4ета и това е, нито те преглеждат нито ниЩо, после ве4е Ще ти дадът 4асове за ехографи (12, 20 и 30 седмица горе доло) и няколко изследвания
аз в на4алото много се шашках и мрънках 4е били малко ехографите и изследванията, но сега съм на мнение 4е са си напълно достатъ4ни(аз имам няколко пове4е заради проблемна бременост, но ти пожелавам да си останеш само с 3 ехографа) колкото пове4е толкова пове4е се объркваш, запо4ваш да се питаш ама това така ли или инъ4е и т.н. нали виждам моми4етата в от4етни в бг имат си два прегледа на месец и за най малкото неЩо бягат на лекар (приемат бремеността като заболяване, не като неЩо нормално и са в болни4ни от първия месец)
незнам всеки го приема разли4но, аз ако нямах проблеми може би оЩе Щях да ходя на работа (вярно е 4е моята работа не е свързана с физи4ески труд)
а за пред4увствието винаги съм си мислела и така съм си го усеЩала 4е Ще е принцеса, а виж сега 4акам едно малко дива4е и не бих го заменила и за 1000 моми4енца, най важното е да е живо и здраво другото е без зна4ение, нали е на мама гарджето зна4и е най хубавото  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт