Априлчета!!!

• 13 393
  • 292
  •   1
Отговори

134 МАЙЧЕТА     СМЕ СЕ ПОДРЕДИЛИ СЪС 137 БЕБЕТА ИГРИВИ !!!

Имаме си:

68 И  69

МАЛКО СТАТИСТИКА

Най-дълго бебе: Никол на krasitka  и Илия на ofeto- 57см
Най-голямо бебе: Елица на wonderful - 4600гр
Най-нетърпеливо бебе:Дарина на SLADKA MAMA - 83 дни преди термин
"Най-точно" бебе: София на bbub, Мартина на kiky, Милана Велика на airin555, Станислав на Barbie^girl - родени на термин
Най-бебеносен ден: 3 април - на бял свят са дошли 9 бебета
Най - мързеливо" бебе: Цветомир на Tiffany - 13 дни след термин

Първо "озъбено" бебче: Ава на Vercho

Първо проходило бебче: Марти на Hrisi Pisi и Кръсти на Гергина
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СИ ИМАМЕ ШЕСТ АНГЕЛЧЕТА! ГОСПОДИ, ПАЗИ ГИ!
 09.11.2007 ангелче на Жабче Flowers RoseFlowers Rose
 27.11.2007 ангелче на msbilt Flowers RoseFlowers Rose
 03.04.2008 ангелче на pinit Flowers RoseFlowers Rose
 22.04.2008 ангелче на asja Flowers RoseFlowers Rose
01.06.2008 ангелче  Киара на hrispi (02.04.2008-31.05.2008)Flowers RoseFlowers Rose
 10.06.2008 ангелче Станислав на Barbie^girl (29.04.2008 - 10.06.2008)Flowers Rose  Flowers Rose

smile3509
НАШИТЕ АЛБУМИ
ПОТРЕБИТЕЛ:aprilki2008
ПАРОЛА:2008

БЕБЕШКО АЛБУМЧЕ
ПОТРЕБИТЕЛ:aprilcheta2008
ПАРОЛА:2008

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Детски ясли на територията на гр. София и околностите
Частни детски заведения - гр. София
Държавни детски градини - гр. София
Обединени Детски Заведения на територията на гр. София и околностите
Детски млечни кухни на територията на гр. София и околностите
Детски ясли на територията на гр. Варна
Обединени Детски Заведения на територията на гр. Варна и околностите
Държавни детски градини - гр. Варна
Детски кухни гр. Варна
Детски градини и ясли – Пловдив
Детска млечна кухня  гр. Пловдив
Детски ясли-гр. Добрич   
Детски ясли и градини - обл. Габрово
Детски градини - гр. Русе
Детска млечна кухня - гр. Русе
Детски ясли и градини - гр. Велико Търново
Детски кухни - гр. Велико Търново

ЗА ДЕЦАТА:
Храни за ядене с пръсти І
Храни за ядене с пръсти ІІ
Как не трябва да храним детето
Рецепти за домашни пюрета и каши

Кога махнахте биберона?
РАЗДЯЛА С БИБЕРОНА-ЗАЛЪГАЛКА
Голямото пазене
За злоядите деца...
От кога се мият зъбките ?
Навиците
за проговарянето
Детския инат
Възпитание - от кога? как?
Съществуват ли универсални ценности при детското възпитание?
10 урока преподадени от детето
Стереотипи на възпитание
Как да говорим с децата?

Варицела
Херпес зостер
Рубеола
Морбили/Дребна шарка/
Инфекциозни заболявания

ЗА ЗАХРАНВАНЕТО
* Рецепти за домашни пюрета и каши*
*СПРАВОЧНИК: АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА КАШИТЕ  *
*СПРАВОЧНИК: АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА ПЮРЕТА *

*Homemade Baby Food & Baby Food Recipes

*АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ:

Атопичен дерматит-едно по различно мнение
Дерматит - атопичен, себореен, екзема...
Има те ли схема за захранване на дете с Атопичен дерматит?

Нашите теми:
1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15;16;17;18;19;20;21;22;23;24;25;26;27;28;29;30;31;32;33;34;35;36;37;38;39;40;41;42;43;44;45;46;47

Най-доброто от нашата италианска фамилия: ТУК  и  ТУК

# 1
  • Добрич
Привет народе!

Аз се затрих малко,че ме гони яко безсъние и меланхолия ,ама сега ще се изтипосам на първа страничка Grinning

Честити рожбички на Жабче!

Честито на всички пораснали дечица и именници!

Аз имам питане към варненските мами-дали случайно мислят да правят сбирка в скоро време,например другата седмица?

# 2
Здравейте от нас!
Жабче,честито-разплаках се като прочетох! Имаш най-голямото щастие на света   bouquet Чакането и търпението са си заслужавали! Избрала си и страхотна имена  Две бебчета и то момиченца-каква по-голяма радост!1! Още веднъж поздравление и цялото щастие на света-ти го заслужаваш  bouquet
Честито и на Габка-Жабка и на всички останали Габриелки-да са ви много щастливи и игриви дечицаат и красиви като името си 
Миленчето вече ходи само за една ръчичка,много бързо прогресира с ходенето,обратно на моите очаквания и слава богу получих огромно успокоение  Няма да е проходила до РД-то си,но му се вижда краят според мен
Днес сме на консултация  и после ще докладваме какво става-дано да е наддала изобщо нещо,че не ми се вижда така  Май няма да достигнем заветните 10 кг
Добс,браво за ушичките! Аз така и не се наканих-тамън се реша и ми става жал,та сигурно няма да е скоро  Пусни една снимка на Айа да я видим като женичка
  Аз нещо съм пропуснала защо има обидени #Crazy

Стефинка,благодаря ти  bouquet

# 3
Имам въпрос към вас.
Вие как говорите на децата си?
По бебешки ли или като на големи хора?!?
Аз на моя син му говоря по бебешки - не мога да си представя да му говоря както на останалите хора,
с нормална интонация и така нататък.
Пък и аз си падам малко инфантилно парче.
Доста се лигавя с него.
Я кажете вие как сте?!?
 newsm78 newsm78 newsm78

# 4
Стеф,аз гледам максимално да не и говоря по бебешки,даже май не и говоря,защото знам,че после и те проговарят така по бебешки! Peace
Пак за проговарянето-аз знам даже,че е по-хубаво да проговори по-късно детето,защото проговаря по-добре! Моята племенничка не говореше до 2г и 7 м и само сочеше и викаше ъ-ъ-ъ! Е като проговори-проговори с цели изречения и то супер завъртяни,сложни изрази и тн! Heart Eyes

# 5
Мерси Стеф  bouquet
Подкрепям Вени  Peace Аз никога не сравнявам Дани с другите деца с лошо.Даже се радвам когато споделяте,защото черпя идея.Ето например откраднах идеята за това да го уча на колко годинки ще стане и въпреки,че не вярвах да постигна усепх се получи Grinning Дани също проходи доста рано,крачетата му са дости кричики на 0 са и ни предстои преглед при хваления ортопед Райков по този въпрос.Мисля,че няма място за притеснение тъй като баща ми като малък и имал супер криви крака,но с времето са се изправили Rolling Eyes
Стеф,не му говоря на бебешки,а като на голям човек,който разбира.Винаги му обяснявам какво правим,това какво е ,онова какво е...не ми млъква устата.Често пеем песнички,така съм чела,че е хубаво да се държим и да обшуваме с бебето като с голям човек Peace Понякога ме избива лигата и се търкаляме двамата по земята например,опитвам се аз да го имитирам в звуците и думичките...имаме и такива моменти Peace

# 6
stefinka не му говоря на бебешки,а като на голям човек,но бабите му говорят на бебешки. Моя съпруг е проговорил на 3 години смислено, дотогава е казвал само: мама,тати,баба и дядо.

# 7
Честити принцеси на мама Жабче!Да са им живи ,здрави и послушни!!!
Честито и на всички Гъбки малки и големи!!!
Честити обички на Айа!
Стефи и аз не му говоря на бебешки ,а като на голям обяснявам (не че ме чува ,но аз си дърдора)Момичета и на мен ми е интересно да чета кое детенце какво е направило,но не сравнявам също все пак всяко си е различно.Те ако всичко правят еднакво за какво ще си пишем тогава,а? Laughing
Veni-b и Мони по чорапи се чувства  най-добре.Ортопеда ни беше казал точно това бос,по чорапи или с меки обувчици.
От толкова писане щях да забравя аз за това влезнах да се хваля и се отплеснах.Мони направи първите си 6-7 крачки съвсем сам newsm44.Майка му си говори по телефона и той си се пусна и тръгна е направо си глътнах граматиката занемях.Много се развълнувах и съм много щастлива. newsm68

# 8
  • Варна
Здравейте, мамчета!!!

Минавам само да кажа, че се прибрахме, но още не сме напълно здрави. Сега се борим с кашлица и сополки, надявам се скоро да се похвалим с тяхната липса. В болницата беше голям кошмар за мен, като посъбера малко сили ще пиша повече, но това е най-ужасния период от живота ми.  Cry

Искам да благодаря на всички за подкрепата и положителната енергия, която сте пращали към нас Hug Hug Hug

# 9
  • Някъде на път....
stefinka, много хубава нова темичка! Поздравления!   bouquet
Относно въпроса ти - аз говоря на децата като на възрастни, не на бебешки. Пък и Петър сега се учи да говори, и без това изговаря думите наполовина, та имам угризения!  Sad
Момичета, благодаря на всички за пожеланията - много сте мили!  Hug Трогната съм!  Hug

# 10
Честита радост на Жабче! Да са и живи и здрави сладките момичета !!

Честито на всички именици !!!

Добре дошла на Ина вкъщи. Да се оправя бързо.

Ася не се отчитала скоро . Да напише няколко реда бързо.

А какво стана с Барби ??? Петя , изпрати и поздрави ,ако я чуеш.

# 11
Честито на всички именяци днес!

bouquet  bouquet  bouquet

stefinka, страхотна темичка. Благодаря!  Hug  bouquet
 Аз на Кръсти му говоря на бебешки, но пък в същото време му обяснявам всичко като на голям човек. В смисъл, че си му обяснявам всичко кое, как, какво,  защо, но му се лигавуря. Опитвала съм много пъти да си говоря с него нормално, но не ми се получава.

И да ви се похваля, че Кръсти от вчера пие от сламка. Забравих да споделя, че педито вчера ни каза да махаме шишето, защото имал "ботълдент" - тя обясни, че от биберона на шишето са започнали да му се "рушат" зъбките, ама аз ли не съм разбрала за точната дума, незнам, но не можах нищо да намеря за това в гуглето. Та.... му купих от тези чашки, дето cenitelkata показа преди дни, за което й благодаря за идеята и се получи. Пете, благодаря ти   bouquet

На анкетата отговорих с пълзи, ходи, изпълнява команди / всякакви  Mr. Green /, знае имената на някои предмети /ама само ги знае.../. Не съм отбелязала опцията - решава прости квадратни уравнения, защото той само сложните ги умее  Mr. Green

Alokazia, бързо да се оправя малката Малвина.  Praynig Hug

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 13:24 от Гергина

# 12
  • София
Честито на всички Габки! Жабче,честити малки жабки!
На Рада не говоря на бебешки, но да видим като проговори как ще превеждам от бебешки.
Гергина,как е малката принцеса?

# 13
 galia_ilieva, благодаря, че попита. За наша радост не е порок на сърцето, но малката душица има най-тежката инфекция - Сепсис. На два вида АБ е, но докторите казват, че ще се оправи. Трябва само време, търпение, вяра и само положителни емоции да й изпращаме.  Hug

# 14
  • София
Честити бебенца на Жабче. Да са й здравички малките момиченца!

А пък по въпроса как му говоря - ами говоря му като на малък мъж, с нормални думички, с нормална интонация, но винаги с усмивка.

Общи условия

Активация на акаунт