ИСПАНИЯ- Barajas nuevas sobre cuentas viejas или отново"Ние и преживяванията ни"

• 25 908
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
Ето ме отново съм на линия, преди малко се върнах от матроната. Общо взето се справих, но се обърках като ме попитаха имаме ли в семейството близнаци, а аз казах не, а всъщност имам 2-ма братя близнаци, но се поправих навреме, определиха ми термина официално на 20 март, сега трябва да го поправя и в лентичката в подписа. Сега ми мереха кръвното и ме теглиха дадоха ми една книжка да чета и ми направиха картон при мен е бледозеленикав на цвят. Следващият преглед ми е чак края на октомври даже и сита си взех за тогава. Както казва Анет сега ми предстои и преглед при токолог следващата седмица когато ще съм в 12 седмица.
Анет естествено че ще е твоя принц и аз мисля така като теб важно е да е живо и здраво, другото се нагажда лека полека. Моето сладурче, ако е момиченце ще е мъжко момиче още от сега го знам, защо ли все в семействата ни (моето и на мъжът ми) първите деца са винаги момичета. Благодаря на всички ви за подкрепата.   bouquet
Нашето семейство сме родом от Пловдив и живеехме там докато не се преместихме тук в Испания. В момента живеем в Мадрид, Мъжът ми  е от 7 год. тук, а аз (Мария)от 1,5 вече и се оженихме тук в Мадрид точно когато пристигнах.
Клара разгледах сайта с бебешките дрешки и другите неща наистина има страшно хубави работи, дано успееш да си поръчаш това което искаш, при мен страницата се отвори без проблем.
Това е за сега от мен. Лек ден!

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 18:17 от mimky

# 196
  • Spain
привет моми4ета коки4ета
МиМииии не се притеснявай - вси4ки сме запо4вали така да пишем по форумите . преди да по4на да пиша тук 4етях някъде към 3 месеца .. без да пиша .. страх Simple Smile сега не мога се спря.. понякога 4ак съжалявам 4е съм го намерила форума ( слу4вало ми се  по 5 4аса да седя и 4ета и пиша Simple Smile ) . та за портокола - явно отвреме на време трябва да се представяме (4е да не се забравяме ! ) Simple Smile  . Аз съм  Анна и  имам една дъщери4ка на 3,5 години - Гергана Анабел , живеем в едно Му(а)рсианско село - Сеути  и сме близо 6 години ве4е тук . Работя отвреме на време (4истя къщи ) и си гледам детето . в БГ по принцип съм от Г.Оряховица , но там не съм се задържала за дълго - Варна и В. Търново са ми любимите градове Simple Smile
Мимки какво стана -срещна ли се с матроната Simple Smile  мина ли ти страха Simple Smile
Гери все се каня да ти пиша за новия ти аватар -  Малкия колко се е променил .. ама много .. толкова пораснал и голям изглежда .. и погледа му 4ак разли4ен ...нали не бях гледала скоро твои снимки като ги видях не можах да го позная ...да не са ти го сменили в БГ ? Simple Smile
Габи  а ти защо не можеш да работиш = според закона ако мъжа ти е имал тархета де трабахо (преди да влезем в ЕС) и ти ако тогава си имала само резиденция - то автомати4но след влизането ни в ЕС ти полу4ава6 право на работа .  за Давид няма ли специални детски градини където да се занимават с него ? казвам го защото като гледам  с какво внимание се занимават с децата тук и колко са внимателни мисля 4е би му се отразило добре - а ти ще си по4инеш .
Честито на Стоян и дано измисли на4ин да у4и и да работи .моя съвет е да натиска за работата - може да се окаже шанса на живота му (както казват в БГ - при4енцето кацва само веднъж на рамото ти и като не се възползваш после можеш да съжаляваш ....)
Лавли .. сори 4е толкова късно ти отговарям за ПРАиз-а . не съм си купувала досега макс пакове . играя в други саитове за тях . ето един http://www.yacado.com/ . ина4е ми се върти в главата една цена от 1.30 за макс пак - мисля 4е наверемето някъде в темата го обсъждахме . ами аз се бях зарибила много преди ..до сега съм спе4елила един клз4одържател и 1 зар4е .. но работата става много бавно . дори и да събереш то4ки за това което искаш трябва да стоиш на една дъъъъъъъъълга опашка за да го полу4и6 и всеки ден  да влизашв саита им  и да потвърждаваш . аз играех с 5 акаунта - ама ми изтриха 2-та и сега съм с 3 . смисъла предполагам си го разбрала . пишеш един акаунт за основен а на останалите пишеш 4е основния ти е спонсор. това го прави6 за да може когато полу4иш награда на подакаунта да ти даде същата (или то4ки ) на главния акаунт . или с 2 думи за да имап пове4е то4ки на главния акаунт . да ама то4ки ти предлага само за 1-я подарък .затова според "Силвето" ( онази типка която първона4ално пусна линка за Праиз-а във форума ) трябва постояно да триеш подакаунтите и да прави6 нови (след като си си полу4ила подаръците разбира се )... работата е оба4е мнооооооого бавна .ето аз от 2 месеца съм се наредил на опашка за едно 4адър4е и смятам 4е поне още 2 или 3 ще стоя Simple Smile
ако сте се регистрирали от моя линк отдолу автомати4но съм станала "спонсор" на първия ви акаунт- с това вие сте спе4елили 4е ви е дало за този ден по 2 безплатни игри а не една . а аз евентуално пе4ля същата като ва6ата първа награда (или коли4еството то4ки която тя струва ) . също така станах и шеф на клан (явно шефа на клана си е изтрил акаунта и моя е останал или не знам то4но как е станало )..така 4е ако искате присъединявайте се към клана . предимства незнам да има големи - по принцип първите 100 клана пе4елят всяка седмица то4ки - ама за да сме от тях трябва яко да активираме макс пакове мисля  . клана е  BULGARIAN  ако искате присъединяваите се . маи само в 4етвъртък мога да одобрявам - още не знам .
има си и форум4е направено за праизето
 http://prizee.editboard.com/index.htm
аиде 4е дълго стана
На вси4ки бременелки - леко бременеене и аиде 4акаме скори новини Simple Smile

# 197
  • Spain
и понеже Герито е луда по " танта сия " (тан сенсия)  Simple Smile
да ви поздравя с една Мария Исабел
http://www.youtube.com/watch?v=rIyB9bLKvVA

# 198
  • En un lugar de La Mancha...
Здравейте,момичета
Да ви се представя аз Simple Smile.Казвам се Сабина и живея в Алказар се Сан Хуан.В Испания съм от 8 години,омъжих се преди 2 и имам дъщеричка Йоана на 10 месеца.В България съм от Казанлък.В форума и аз съм сравнително нова,общо взето повече чета отколкото пиша,но ми е голяма краста.Вярно е,че се губи много време с него,но мога да кажа,че ми е бил много полезен-извличам много полезна информация,а и ме кара да не се чувствам толкова самотна тука,при мен няма българи,общувам само с испанци,съпругът ми също е испанец и се хващам на моменти,че започвам да забравям да се изразявам на български EmbarassedВ това отношение ми е много полезен форума,само мога да съжелявам,че го открих толкова късно...
Габи,поздравления за сина ти,нека все така да те радват с успехите си!ще бъдешмного горда майка,но това в крайна сметка са плодовете на твоя труд.
На мен по време на бременността също ми се похапваше киселко,че и си го хапвах Simple Smile.Аз си падам много по сладкото,но точно като забременях спря да ми се яде.Киселини нямах,но от гадене не се оттървах до края,много неприятно,също се чувствах много отпаднала,нямах сили за нищо,бях развила анемия.Като родих всичко лошо ми мина,чувстах се със същата енергия като преди,положителните емоции са безкрай,толкова,че забравих набързо всичко лошо,което бях изживяла.Така,че горе главата на всички бременлийки,ще бъдете възнаградени стократно за всичките мъки...Леле като гледам колко дечица се задават  Hug Hug Hug

# 199
Хулиганче невероятна е Мария Изабел тази песен Antes muerta que sencilla  беше първата която чух като стъпих на испанска земя 2005 год. и страшно много ми хареса. Много талантливо момиче е дано е така и за напред. И да ходих при матроната, да мина ми страха, но добре че с мен дойде момичето на кумата ми щях да се объркам  newsm78 тя ми помогна много, беше ми като морална подкрепа особено като за първи път ходене при матроната. А и тя много по добре от мен се справя с езика.

# 200
  • La casa de Mickey Mouse
я да попитам аз неЩо
разбрала пак не разбрала, днес по новините (обедните) казаха, 4е румъния и българия ве4е са пълноправни 4ленове на ЕС и 4е всеки желаеЩ може да запо4не работа и дадоха едни дъъъъъъъъъъъъълги опашки пред екстренхериите
дали пак неЩо не разбрах правилно????
4е докато го даваха говорих с майка и гледах репортажа някъде от средата
ето ви и един сайт малко да се позабавлявате
http://www.suitablefor.com/bg/?v%5B%5D=aneta&day%5B%5D=22&am … p;year%5B%5D=1977

# 201
Хей,моми4ета,само ако знаете колко се радвам и съм благодарна,4е ви има.Сяка6 сме седнали да побъбрим на кафенце и е така приятно...!
Saby ,радвам се да се запозная и с теб!За разлика от теб моята бременност бе6е едно страхотно преживяване (като изключим но6тните киселини).4увствах се жизнена,6тастлива,горда и изоб6то.А усетех ли малкият ми Иви да се размърдва...не мога да го опи6а-не6то незабравимо.Прекрасна бременност(е,да се надяваме,4е няма да ми стане навик) LaughingДребните дискомфорти не ги и забелязвах.Иска ми се вси4ки бременни да имат като моята бременност и дано!
Gaby,дано в бъде6те вси4ко бъде наред с малкият ти син Praynig
А при толкова години тук свикна ли напълно?Изоб6то,харесва ли ти Испания?На мен-да,езикът съ6то,БГ не ми липсва.Липсват ми родителите ми и близките и приятелите.Предстои ни дълго пребиваване тук и малко "спи4ам" така да се каже,за6тото изпла6таме жили6те в Плевен,а с ония ми ти заплати... Whistling
ХулигАн4е,привет и благодаря за милите думи!И ти си дълго тук,а?
Да ти е жива и здрава малката ти красавица(на снимката,нали?)
Ние съ6то живеем в село,но пък е най-богатото село в област Куенка.Много е красиво,хората са много мили,абе харесва ми тук. PeaceА като тръгне догодина и моят хубавец на учили6те(о6те няма 3 год.)сигурно и аз 6те чистя почасово .Vamos a ver.

# 202
  • някъде под слънцето...
[ сериалите доста ми помогнаха с езика и по- бързо свикнах да разбирам,когато ми говорят испански(доста бързо и фъфле6то говорят).

Моми4ета,може ли някоя от вас да ми каже какви документи са нужни за записване в Escuela primaria?О6те е рано,но да се ориентирам в обстановката,за6тото 6те падне 4акане по инстанциите. ooooh!
Не се доверявайте много на сериалите, за6тото там се говори с ужасен латиноамерикански акцент и  някои от фразите и изразите не се използват в кастеяно Според мен е по добре да си пускате субтитри от телевеста докато гледадте испанските канали или да си вземете диск с филм дублиран  на испански и субтитри на български,(по4ти вси4ки които се продават в тъговската мрежа предлагат тези екстри)
Подаването на документи за записване   в примария  е през   март или април  април.тогава се изнасят и списъците на приетите по у4или6таНа мен не ми искаха ни6то дъ6теря ми продължава в съ6тия у4ебен център, където бе6е на гуарде.вероятно 6те ти искат акт за раждане или либро де фамиля ако детенце е родено в Испания, задължително е енпадронамиенто и някакъв документ за сали4ност на детенце.Не би трябвало да ти искат номини или декларационн де рента освен ако не кандидатсва6 за помо6ти за у4ебници или комедор....Документите се подават в у4ебното заведение което си избрала, като подрежда6 о6те няколко ,за всеки слу4ай, ако не се класирав6 за първото  желаниеСлед 20 дни изнасят списъците, има период за обжалване и после са окон4ателните списъци.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2007, 21:15 от sl

# 203
Хайде и аз да се появя отново Hug и да кажа че сме живи и здрави ако някой се е затъжил за нас Mr. Green
Пак ни задуха вятъра към Галиция за една седмица Mr. Green
Не съм чела.Днес започнах работа и не знам как ще наваксам ама нещо ще измислим
 Hug Hug Hug

# 204
Sl, здравей!Благодаря ти за инфото за доументите.Синът ми не е роден тук,зна4и да разбирам,4е 6те трябва само акт за райдане,регистрация и паспорт?Той е на 2г. и 4м.,през април 6те навър6и 3,и ако тогава са записванията...,е 6те отида да попитам.Пак Благодаря.А колкото до у4енето от сериалите,несъмнено си права,но аз и без това ве4е го говоря доста добре,тъй като друг избор нямам-тук само ние сме българи,имаме си 2 приятелски семейства испанци ,а и аз съм об6тителна и бързо се отпуснах да говоря-хората тук не са с предразсъдъци към 4ужденците.Пи6и не6то за теб,от кога си тук,харесва ли ти?
Anettи аз подо4ух не6то такова сно6ти,но репортажът свър6ва6е,оба4е днес стриктно 6те следя всяка емисия.Поровихме се с мъжът ми сно6ти из испанските новини в Интернет(и ТВ и вестници),но ни6то.Дано не е гре6ка 4утото от теб! 6те видим.

# 205
Моми4ета,вклю4вам се само за да помоля за помо6т.Дайте ми ,моля ви,някакъв съвет как да подобря апетитът на мом4енцето си,за6тото ве4е ме тревожи.Ве4е 2 пъти му давах сироп Desarrol,но спра ли го отново престава да яде и аптекарката каза 4е може да привикне към него.Освен кисело мляко и някоя и друга магдаленка за деня,ни6то не иска,повдига му се или директно ми отказва,дори не6та,които преди е оби4ал.Лекарят твърди,4е е здрав,но аз съм много разтревожена.Пи6е в разли4ни книги за възпитанието и проблемите при децата(а имам доста,тъй като по професия съм педагог-психолог),4е в ъв възрастта между 2 и 3 години ги има тия проблеми с храненето,но е съвсе друго,когато се слу4и със собственото ти дете,нали?Та ако някоя от вас е минала през това и знае не6то пове4е,моля ви дайте някакъв съвет Praynig

# 206
  • някъде под слънцето...
   Mimiii вте ти трябва и енпадронамиенто задългително, тук за да си спестят опа6ките  изпра6тат на вси4ки де4ица по по6тата.периода за подаване на документи обикновено е около семана санта, и продължава около 20 дни .тогава се кандидатсва и за място в държавна детска градина  от мес септември, малко е 6а6аво ама така са го ре6или, на мен навремето няма6е кои да ме светне,  4е трябвало да се запи6а докато съм бременна...та се сетих да търся гуарде когато ми свър6ва6е маи4инството.с обикаляне по абсолиутно вси4ки 4астни, дори и ттези които ми бяха стра6но дале4  след месец и половина  , когато по4ти се бях от4аяла излезе едно място в едно гуарде  на другия край на града....,добре 4е поне условията баха добри .. то като си на зор не може6 да избира6...
 Тук съм ве4е осем години, за харесване, какво да ти кажа.... абе   живея по добре отколкото  в България, макар 4е и  там имам апартамент и работех  на постоянен договор в териториална данъ4на дирекция .Когато  ми излезе визата и  подадох молба за напускане вси4ки колеги изумяха..., : #Crazy #Crazy Определено не съжелявам.
От две години работя за сити банк,  ама не6то взе да ми писва стрсът е много голям ака 4е  4акам  народа да се върне от отпуски та да  си търся не6то друго...

# 207
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Мои близки живеят в Мадрид. Пратих им сайта, да могат да контактуват с други българи, но нещо не могат да влязат. Казаха че им иска номер на банкова сметка  и им изписва norton internet security. Може ли да споделите вие имали ли сте такъв проблем и как влизате от Испания във форума.

# 208
  • някъде под слънцето...
няма проблем за влизане. миналата година можех само да 4ета без да отговарям но бе6е от компа

# 209
За тези който се интересуват от помощите за безработни майки с малки деца.Днес ходих в ИНЕМ да се информирам,нали ми свършва парото.Става въпрос за област Мадрид,за другите не знам дали са тези сумите.Майката има право на година и половина помощ от по 400 евро месечно при условие,че доходите на семейството не надвишават 427 евро на член(става въпрос за бруто,защото може да има 14 паги от заплатата на бащата например.За доходи се смятат и приходи от наеми и тем подобни).Мен няма да ме огрее Cry,но момичето ми каза да погледна за помощи и в други органи като асиенда например....
Sl,с какъв C.V. влезна в банката и какви са горе,долу условията на работата в банката.Питам,защото март месец започвам практика (като свърша курса) и съм се ориентирала да е в някоя банка заради доброто работно време Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт