ИСПАНИЯ- Barajas nuevas sobre cuentas viejas или отново"Ние и преживяванията ни"

• 25 906
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
О6те веднъж Благодаря,Si! Добре би било да се размърдам от сега,въпреки,4е сме в малко селце само с едно Колехио,но пък и румън4етата никак не са малко,и испан4етата на възрастта на моят Иви съ6то са доста.Той енпатронамиенто има,но в полицията ми казаха,4е му трябва и сертификадо да има,та сега 6те ходя до Мадрид за превод на акта му за раждане,за6тото когато питах съответните лица в БГ дали трябва да го преведа и легализирам,казаха,4е няма нужда.Ама и аз за6то ги слу6ах? newsm78
Сигурно се броят на пръсти,тези,които съжаляват,4е са тук-просто за6тото не са имали късмет или достатъ4но търпение.Когато дойдох първият път работех в дърводелска фабрика,а там работата не се дели на мъжка и женска-на вси4ки поравно им е тежко.Но издържах за у4удване на вси4ки,дори на мен самата,и не съжалявам-доказах се пред хора,които не ми вярваха-родителите ми,но това е друга тема.Та,радвам се 4е успяхме и вървим усилено напред. Grinning

# 211
..... Казаха че им иска номер на банкова сметка  и им изписва norton internet security. ....

Shocked Shocked Shocked  Shocked ей това да не го пишат, от обществено място ли се опитват да влязат ??? наистина няма проблеми с влизането, влиза се както на всяка нормална страница. да пробват от друго място.

Аз да се отчета, че вчера бях на запис на тонове, за половин час ни една контракция не засече апарата  Close чак се ядосах. Бебка е ниско долу, аз усещам контракции от време на време, но според доки още дестина дена ще откарам и хич да не чакам по-рано... с това успях да зарадвам майка вечерта, че тя пристига на 13-ти... ама на мен май ми се скапа настроението, че ми се иска вече да излиза, май  Blush

Да кажа и за сайта дето се жалвах, че ми дава грешка, от моя комп било, нещо java-та ми се лигави явно, успях да си поръчам всичко което исках и съм много щастлива  Flutter да взема да се изфукам аз  Blush ето този комлект си поръчах  Party Party Party

Да ви питам, че съм в чуденка за помпите за кърма... вие ползвахте ли, ако да, на коя марка и ръчна или електрическа? хич не ми се дават пари за такова нещо.... За сега съм на вариант да наема електрическа в случай, че ми се наложи...  не знам дали съм на прав път, обаче  Wink стерилизатори, шишета, такова дето подгрява шишетата и всичко свързано с храненето купихме от Чико, една кофа пари дадохме и сега малко се ядосвам, защото си мисля, че ако се кърмим може половината работи да останат неизползвани  Tired това е и причината да се чудя за помпата, дали няма да е още един излишен разход   Confused
Друга питанка ми е за козметиката... какво и на коя марка ползвахте - шампоани, сапуни, млека, олиота и т.н. - трябва ли ми всичко това  Confused чета, че първия месец, два било хубаво да се мие бебето само с чиста вода, а толкова много козметика има по магазините.
И последно  Mr. Green да препоръчате някой крем за зърна, да съм подготвена предварително, че да не плача много после  Wink и има ли смисъл да си купувам силиконови зърна предварително  Confused спомням си, че някой от вас беше ползвал такива - ефикасни ли са, безопасни ли са, абе има ли смисъл от тях или да карам натурал  Simple Smile

Извинявам се предварително на всички, които не ги вълнуват тези теми в момента, ама на мен са ми болни. И ви благодаря предварително за отговорите  Heart Eyes

# 212
  • ES
 Joy  Joy  Joy Клара, нормално е да мислиш и да се притесняваш за толкова неща. На мен инстинкта ми за купуване на бебешки неща заработи като се роди малкия. Стерилизаторът и да кърмиш ще ти трябва за чупетето. Моят съвет е не бързай с помпата за кърмачки. Ако си кърмиш и те изсмуква добре няма да имаш нужда да цедиш, но отначало, когато ще имаш повече, докато не се е регулирала лактацията може да се поизцеждаш и замръзяваш като запас да си имаш, а ако не стане нужда ще слагаш в пюретата и кашите понататък. Тъй, че не бързай. Мисля, че Хулиганчето имаше на Авент, ако няма да и трябва повече може да ти я даде. Аз имах една съвсем обикновена за 4 лева, майка я взела ей така. Помагаше ми веднъж като стачкуваше Митето, искаше само от шише да пие и после съм замръзявала малко. Но не успявах много да изцедя, то по принцип по-трудно се цеди с помпа отколкото бебето си изсмуква. Но ако ти се наложи да купуваш на Авент са най-добри, макар да са 50 евро. Същото се отнася и за кремовете протива рагади и силиконовите зърна. Купи ги само ако имаш нужда. Ако знаеш колко неща остават неизползвани или ползвани само 1-2 пъти, така, че не си пръскай парите.

Ваниа111, нортън е антивирусна програма. Може би тя не дава достъп до страницата, макар, че и това е чудно. Чувала съм за нортън-а, че е много тромава антивирусна програма и прави доста проблеми на компютъра. Никога не съм имала проблеми с влизането в сайта, влизам даже по време на курса, който ходя. Една моя приятелка и тя веднъж, междудругото ми спомена, че не можела да влезе в сайта, но не обясни по каква причина. Тя е с Виста, може ли от това да е. Макар, че не вярвам.

Вал, нали ти беше успешно изкарала такива курсовте за деземлео към ИНЕМа и си беше намерила работа чрез тях? От практиката след курса ли успя? Ти беше разказвала веднъж ама кой помни. Това сега много ме вълнува. Започвам да си търся работа за сутрините, че следобедите са ми заети с курса. Да помагам и аз малко на семейния бюджет, който поизтъня с това прибиране в БГ. Каква да е работа ще търся с мечтата после да продължа на друго, по-привлекателно за мен място.  Praynig

СЛ, как стигна до банка?! Браво! Я разкажи твоята одисея. Ама тая сити банк я няма по нашия край. Значи в БГ сме били нещо като колежки, само, че аз бях от другата страна на барикадата  hahaha. Идвали са на проверка при наши фирми доста начетени момичета от данъчните, но имаше и такива, които почти в прав текст казваха, че без начет нямаше да си идат. И тогава пазърлъка приключваше със собственика на фирмата и вечеря в ресторант.

И нещо друга покрай моя курс. Аз сега ще ви проглуша ушите с него, щото всичко ми се върти около него.  Embarassed Карат ни всеки ден да се разписваме за присъствия. Дали това има някакво значение за по-нататък?  newsm78

Фрики, жалко за тия 400 евро и аз не можах да ги взема, защото не бях по договор когато излязох в баха матернал. А в Асиендата при нас дават само тия 100 евро и то ако си майка трабахадора. А практиките вие ли си избирате къде да са?

Анетт, проучи ли за самотните мами?

Хайде, чао и извинявайте ако съм ви отегчила ама това е, кой каквото го вълнува.  Heart Eyes

# 213
Кларич,нас силиконовите зърна ни спасиха.Иначе не искаше да засуче.Чак на десетия ден се сетих обаче,а до тогава все се помпах Sad.До към петия месец все с тях карахме,чак после си смени мнението младежа.Но не ги купувай предварително,само ако видиш,че найстина имаш нужда.И аз като теб накупувах сума ти джаджи и ги използвах почти всичките,нали на четвъртия месец започнах да го оставям заради класовете.Та влезоха в употреба.Помпата при мен беше задължителна.Изчакай да родиш и ако не стане номера да засуче купувай после.В родилното имат и за там все още няма да ти трябва.Моята е ръчната на Авент и съм супер доволна.От изпробваните козметики най простия Ненуко най ми харесва.Много въпроси бе жена Mr. GreenСигурно нещо пропускам.
Гери,това за практиките е горе долу.Имаме си професорка която ни ги разпределя кой къде.Според успех,характеристики,местоживеене,какъв човек търсят фирмите.Ако продължа със същия добър успех(доста се съмнявам защото следобед ще работя в офиса на брат ми и времето ще ми е доста кът) и втората година имам голям шанс да си я избера аз.Март месец я започвам.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 00:59 от friki

# 214
Добро утро!
 Hug Хулиганче,Давид е в обикновено училище.Докторът каза,пък и ние така мислим...че е по-добре да ходи в такова,отколкото в специално...Аутизма е в лека форма и с течение на времето може да отшуми...надявам се така да стане...В едно обикновено училище ще научи повече неща,ако е сред здрави деца.Но не мога да го дам на комедор,защото е на Безглутенова и безказеинова диета...и си го вземам на обед...Та за това не мога да работя....Затова ми се иска да се захванем със собствен бизнес и да не завися от работно време...друг начин няма ...Благодаря за поздравчето!
 Hug Мимии,ДА,харесва ми в Испания...след толкова години носталгията почти изчезва,повярвай ми.Децата ми се чувстват ТУК у дома си,а това е най-важното ...А за училищата правилно ти е казала sl...Най-важното е да направиш адресна регистрация ,за да влезе детенце в списъците...И здравна карта трябва да има синът ти....а като наближи времето за подаване на документите...ще помагаме..
 Hug Аннет,доколкото разбрах,става въпрос за опашките за Сертификадо...които не са спирали...но може и да съм пропуснала нещо...
 Hug Гери,успех с намирането на работа...а за бюджета...върно е ,че джобовете силно изтъняват след екскурзия до България...
 Hug Сл,и аз съм любопитна да разбера за банката...Между другото тук се шири една приказка,че само Сити Банк дават 100 -процентови кредити за жилища...Про нас също няма клон и не мога да попитам.Познати ходиха до Албасете...
 Hug Фрики...къде започна работа...
 Hug Клара,използвай последните дни да си починеш хубаво...и дано бебешока изчака баба да дойде .
 Hug Милена,вие не тръгвате ли и вие октомври...да не пътувате заедно с Карчита.
 Hug Мимки,видя ли,че се справи с матроната.

Вес,Гоя,Марипоса,Саби,Карчита...няма начин да не пропусна някой...Момичета,прегръщам ви всички!  bouquet

# 215
  • ES
Добро утро,

Аз с отподирния акъл на българина да отговоря пак нанякои въпроси на Клара за къпането. Никакво къпане по 2 пъти на ден.   Naughty Само веднъж и то ако е много топло времето и се е изпотило бебето. В отчетната темичка имаме една мама от Германия, там казват къпането на новородените да е само веднъж седмично.  Shocked . С многото къпане и многото козметика се нарушавало естественото PH на кожичката. За това не прекалявай с много къпане или много козметика, макар да е хубава и съобразена с бебешката кожа. Аз използвах Мустела - крем за под пелените, тоалетно мляко, олио (мм мирише страхотно и оставя кожичката нежна и не мазна). До годинката след баня съм го мазала с олио, а през зимата с мляко. И все пак всяка мама решава как да поддържа хигиената на своето слънчице.

Лек и успешен ден на всички!  Hug

# 216
 Здравеите сладорани Hug Наи после сам в Испания Joy,полета мина добре с малкия таито ни 4ака6е и бях много 6тастлива Heart Eyes.Сега излизам по кафенца  и на Ероски задалжително Mr. Green.Целувки осле 6те ви про4ета ,4е сте писали много интересни не6та.Лек ден  bouquet

# 217
Здравейте на всички.
Най накрая се реших и аз да се включа. Гледам да чета почти всички теми когато мога, но все не се решавам да пиша. Писала сам миналата година няколко пъти, но малко.
Ами да ви се представя. Аз се казвам Ралица и сам в Испания от 4 г. и половина. Живея в област Мурсия, Сан Педро дел пинатар, Хулиганка може и да се сети за мен. В Бг сам от едно село в Плевенско. И сега най важното, поне за мен, имам една малка палава принцеса на 4г. и половина.
Ами това е за сега от мен. Надявам се да намеря във ваше лице много приятелки.

# 218
Ralli_Y,добре дошла при нас!  Hug Ех,как го обичам това Сан Педро дел Пинатар и това Мар Менор  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Рози,добре си се завърнала! Hug Hug Hug

# 219
Здравейте и от нас с Цветинка!
Нямах много време за писане, но пък си ви следях редовно де  Mr. Green
Фрики, би ли разяснила повече за тези помощи след парото, на мен все о6те ми остава време де, но да се информирам все пак-какво е  необходимо да се представи, а като се информира6 и за Асиендата пак разясни  Praynig
Вече си имам ада6ка във форума  Hug  bouquet
Клара, според мен са изли6ни тия стерилизатори и подгреватели, по добре е било да си вземеш помпичка, но и това да не те притеснява, изчакай да родиш и тогава предцени дали ще ти е нужна. Все пак ако се налага да ползваш в болницата ще ти дадат. Моята помпа е на Авент и съм супер доволна от нея(за в периода в който се кърмехме). Наистина не прекалявай с покупките, много от нещата ще се окажат излишни Peace
За шампоанче-ползваме Чико и после мажа с лосионче на Нивеа, но в първите дни е добре да ползваш бебешко олио, защото кожата на бебетата е много склонна към изсушаване в началото. (Ех, ама и аз се изказвам като експерт по бебешки въпроси вече  Laughing)

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 12:53 от Rali_80

# 220
  • E-CLM & CH-VD
Здравейте и от мен, банда!  bouquet
Напоследък само ви чета, че нямах време.

Рали, отдавна не си се включвала, как сте с Цвети?

Добре дошла и на другата Рали  Hug

Рози, добре дошла отново на испанска земя.. Тати сигурно много се беше затъжил за вас? Как реагира Ектор като се видяха? Mr. Green

Клара, много е хубав комплекта! Сигурно вече съвсем нямаш търпение да гушнеш бебока Mr. Green

Ще помоля новите момичета, а и тези, които не се виждат в списъчето, или пък са им объркани данните, да ми пуснат на лични точни данни, за да ги добавя/поправя за следващата темичка, докато е време!   Peace

Лек ден, дами  Sunglasses

# 221
Благодаря ви за милото посрещане.
gaby s аз също много харесвам сан педро, но сам била и в Елче и е наистина много красиво.

# 222
Здравейте отново и от мен.
Габи ние пътуваме на 22 октомври, а Карчита на 28-ми. Няма да се засечем.
[ Клара комплектчето е страхотно и не е скъпо. В България ми се струва са по-скъпи. Дали са ти много добри съвети. И аз съм много доволна от помпите на Авент. Само да кажа, че в България педиатрите съветват сухата кожа на новороденото за се маже с преварен зехтин, защото е 100 % натурален продукт. Аз с това го мазах до годинка и съм много доволна. Не се притеснявай кърменето не е страшно. Болезнено е само първите 10-тина дни. Имай повече търпение в началото, докато засуче.
Мами, аз да попитам как научихте испанския? Споделете опит!

# 223
  • En un lugar de La Mancha...
Здравейте,момичета
Гери,как върви курса?Знаеш ли колко време ще продължи(колко часа е)? И ще имаш ли практика после? Ставам малко досадна с въпросите,ама нали и аз съм на тази вълна.За съжаление за сега нямам късмет с курсовете.В нашия град-село няма за административо,предлагат ми за aplicaciones informaticas de gestion,което не знам какво точно е,ако някой знае ,моля за малко инфо Wink.Иначе курсове за административо излизат по саседните селища,гледам да са в рамките на 30-40км.,но за съжаление никой не ми отговаря на телефоните,които са дадени,че не знам вече какво да правя...
А Йоана другата седмица започва гуардериа,в понеделник ще ходи само един час за адаптиране,а после ще увеличаваме по малко.
Клара,и аз да ти споделя моят опит.Значи,като започнах да кърмя ме болеше жестоко(предполагам,че при всички е така),но нали си бях купила силиконови зърна,та веднага ги вкарах в употреба.Може би това беше грешка от моя страна,защото така и не се научих после да кърмя без тях.Вярно,че много е удобно,но все си мисля,че е една от причините да остана без кърма много бързо.А помпите са друга история,моята матрона категорично ги отрича,казва че би трябвало да ги забранят.Аз лично потроших 2 в рамките на 4 седмици.Не си бях купила предварително,но когато започна да ми намаля кърмата си купих,за да проверявам колко имам.Лошото е,че като се научат бебетата да пият от биберон(поне при нас беше така),няма кой да ги накара да сучат после.Друг въпрос е ако имаш прекалено много кърма и бебето не може да я изсучи цялата и трябва да се помпиш,но това с времето ще се види.Аз лично съм много недоволна от ръчните помпи-едната беше на чико,а другата на Нук.Ти най-добре ще си прецениш какво да правиш,но мисля,че не трябва да бързаш с покупката,после винаги можеш да пратиш съпруга ти да изтича до някоя аптека и да ти я купи.
Аз също се стисках като теб да не родя преди майка ми да дойде Grinning,а тя като тойде,на 3-тия ден родих(38 сед.)
Крем за дупе ползвам на Мустела,а за тяло първо ползвах на Авент,а сега на Джонсън,така и не мога да изразходвам още всичките комплекти с козметика,които ми наподариха.Отделно ти дават много мостри(в канастията,която ти дават в родилното)и ти сама ще прецениш коя марка най ти харесва.Много изчерпателна станах нещо CrazyХайде,желая ти леко раждане и да ни зарадваш скоро с добри новини!Комплекта ти е много сладък!
Добре дошли отново на Розии наРали!
Лек ден на всички испански мами!

# 224
  • En un lugar de La Mancha...
Клара,сега се сетих нещо.За зърната ми помагаше много един крем на Медела,казва се PureLan.Аз си го купих от Пренатал,но предпполагам,че го има и по аптеките.

Общи условия

Активация на акаунт