помощ - колики! дотука нищо не помогна

• 47 677
  • 128
  •   1
Отговори
# 60
Отново съм аз.

Много ме заинтригувах те с тази борина моля някой да обясни къде точно може да се намери ако въобще се продава това. Ако ли не коя част на иглолистното дърво е борина. Изпратих мъжа си да търси най-много да ми донесе един бор вкъщи  Laughing

# 61
  • с трима мъже :)
Отново съм аз.

Много ме заинтригувах те с тази борина моля някой да обясни къде точно може да се намери ако въобще се продава това. Ако ли не коя част на иглолистното дърво е борина. Изпратих мъжа си да търси най-много да ми донесе един бор вкъщи  Laughing

Разсмя ме с глас  Joy

Но наистина същия въпрос и мен ме терзае. Нека си припомним как точно го каза Йованка:
Взимаш едно парче борина (това е парче от дънера на иглолистно дърво, напоено със смола, служи за палене на огън). Та това парче се пали и с дима му се опушва една лъжица и тя се измива в малко вода. И тази вода се дава на бебето.

Т.е дървото май трябва да е отсечено.
Така ли е, мами, които сте пробвали и ви е помогнало?

# 62
Препрочетох и аз този откъс няколко пъти, но не ми стана ясно дали е от вътрешността на дървото или може от клонки на иглолистно дърво. Трябва ли да е сърцевина и то от дънера ако е така става сложно. И аз очаквам отговор.

# 63
       Клонките са на короната на дървото. Значи трябва от дънера на иглолистното дърво  да се откърши кората, по която е потекло от смолата на дървото. Аз поне така си го обясних. Thinking

# 64
момичета намерих борина. Мъжа ми не донесе бор вкъщи а се свързал с един дърводелец и той му обещал да ни даде. Довечера ще ги взема и веднага ще ви разкажа какво представлява и как действа.

# 65
  • с трима мъже :)
момичета намерих борина. Мъжа ми не донесе бор вкъщи а се свързал с един дърводелец и той му обещал да ни даде. Довечера ще ги взема и веднага ще ви разкажа какво представлява и как действа.

моля те, пусни една снимка да видим
аз утре ще ходя да си търся такова чудо

# 66
  • София
Като се обели кората на иглолистно дърво потича смола-тя напоява частта под кората-оттам се цепят парчета и те се горят. Не зная в големите градове как може да се намери, имаме си баба и дядо в Пирин-оттам ни дадоха. Но иглолистни гори има навсякъде.

# 67
След като се получи въпросната вода как се дава, през колко време и по колко?

За снимка ще изпратя но мисля че горното обяснение е доста точно вече.

# 68
  • София
Когато беше страшния рев му давах-то се получава около  50 гр. водичка, на малки глътчици докато го изпие. Четери пъти го правих и повече колики не сме имали-това беше края на юни-бил е на 2 м. Пожелавам Ви същия успех на всички

# 69
  • София
моля те, пусни една снимка да видим
аз утре ще ходя да си търся такова чудо

Момичета, това си е като обикновена треска дърво - нищо особено не е на външен вид.
Аз ще помоля, свеки (тя е от Банско) да ми прати, че и ние имаме колики понякога, а там имат в голямо количество. Ако имате познати от там, помолете някой да ви прати, или човек който има камина, или си пали печка на дърва.

# 70
Миличката....много ти съчувствам Sad
На нас нищо не ни помогна а сме пробвали какво ли не.
Накрая в магазина ми препоръчаха чая на ХИПП само с копър и страшно много ни помогна.
Понякога съвсем обикновени продукти вършат чудесна работа.Имам едни капки за колики от свекър ми.Прати ни ги от САЩ и не съм отваряла опаковката.
Ако искаш да пробваш, можете да дойдете да ги вземете!
Но всички препарати са на симетиконова основа, само концетрацията е различна.

# 71
  • София
аз не знам дали писах за това, вече куквам от това че милото се замъчи много, но купихме още 2 неща
долче нана, което имаше ефект 2 дни и после пак рев, и ен знам дали има още вфект. след това снощи не издържах и му дадох бебинос и дали от него или от изтощение заспа. днес ще видим, засега сме още на инфакола Crazy

# 72
  • вкъщи
от в4ера и ние сме с много силни колики.пла4е ми се като го гледам как се мъ4и.спа само 2 4аса през нощта.от днес по4вам да давам и бейбинос.ужас,къде ми е кроткото дете Cry Cry Cry

# 73
Хора пробвайте зехтин и ще видите резултата след няма и две давания.Аз просто се родих с него!

# 74
На нас коликите ни се позасилеха,пробвах със зехтин,но не се получи.Еспумизана май дава резултат.

Общи условия

Активация на акаунт