Отговори
# 180
  • Измир
  Здравейте!
НИе не можем да се задържИм в къщИ в това слънчево време. ПрИбИраме се само за хапване И спане. Както съм споменавала И предИ, тук парковете са страхотнИ, а сега гИ обновИха, И за мен е по_добре на сянка, а И на СевИ й е гот да се катерИ И пързаля по цял ден. Дано И в БГ да отпуснат средства за новИ люлкИ И пързалкИ. ПрИлагам снИмков матерИал за доказателство, половИната снИмкИ са от старИя вИд на парка, другата половИна от новИят. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168463&photo=1

Инатът за сега не е проблем прИ нас. Най_много се ядосвам обаче от факта, че държИ сама да сИ ИзбИра дрехИте за навън, а също И обувкИте.  Crazy  НамерИх временно решенИе, като й прИготвям два комплекта дрешкИ за деня И й давам сама да ИзбИра между тях.

Храна плюе все по_често! Добре, че доста се Изморява навън, та в повечето случаИ отвая уста И механИчно гълта.

След обяд спИ по 2_2.30 часа, без прИспИване, просто сама седнала даже заспИва. Само се чудя как ще я караме когато стане студено И не е за навън, като гледам на какво темпо е свИкнала, не мИ се мИслИ. Тук клубовете за деца са лукс , като се Има в предвИд, че цената за час е мИн. 10 лв. Май зИмата ще прескачаме до БГ по_често Simple Smile

СИссИ, честИт рожден ден на патерИцИ!  bouquet

# 181
  • Карлово
Ние си имаме гости-приятели от студентските години с момченце на 1г и 5м. Приспах ги и сега форумствам на спокойствие.
Мартина много бързо влезе в ролята на кака. Което естествено ме радва, не че е гаранция, че ще се държи и с бебето така. Докато си играеха на пясъка, той хвърляше навсякъде, а тя поучително замахваше с пръстче и казваше "Нееее". После ставаше и отиваще да му удари лопатката. В къщи на двора като тръгнеше да ходи не в правилната посока, тя отиваше, хващаше го за ръка, придружено с "Иа"/т.е. Ела!/. Изпадна в див възторг и реши да му покаже всичките си играчки. Съответно след половин час почти нямаше къде да се стъпне по пода. Но най-изумена останах, когато реши да спи с него. Момченцето заспа и докато ни е с майка му оправяхме легла и туй-онуй, наша Мартина се промъкна при него на леглото и започна да се прави на заспала и да го гушка да спят заедно. Е, изтърпя 10 мин, но отношението й ми беше много интересно.
Това е. Отивам да спя

# 182
Привет, дружинка  Grinning

В този дъждовен ден аз имам настроение  Flutter Защото имам 2 свободни почивни дни и ми е толкова хубаво да съм си вкъщи, че чак ми е странно!

Били, честита годишнина на патерица! Дълги години щастие ви желая! Умората от работата наистина е "приятна', ако може така да се каже. Всъщност изобщо не се прибирам уморена, но свободното време е толкова малко, че незнам с кое да се захвана по-напред.

Сиси, честит рожден ден и от мен, вече на патерица! Всичко НАЙ НАЙ ти желая от все сърце!  Heart Eyes

Честита втора лентичка на Деситка! Имам предчувствие за момче  Rolling Eyes Blush

олгарита, много са хубави площадките при вас! И Севи е все по-красиво момиченце  Heart Eyes

Такааа ...
За ината - мина този период при нас. Сега през 80 % от времето е послушна. Бих казала, че се разбираме добре.

За плюенето - също плюе, но вече все по-рядко го прави. Май се е научила, че като не иска повече храна - просто си мести главата настрани, отблъсква лъжичката и си затваря устата.

Предпочитания за дрехи все още няма. Каквото и облека - това носи. Но пък често бърка сама в чекмеджетата си и самичка мери нейните дрешки, после идва да ни се хвали с фръцкане  Laughing

За имения ден на Ади и купихме много готина готварска печка със светещи котлони и фурна. Та от 1 седмица това и е любимата играчка - пъха във фурната пластмасова пица, кексчета и др, а на котлона и "цвъркат пластмасови яйца на очи  Mr. Green А най-готиното е, че печката издава звук, все едно наистина нещо "цвърчи" докато се готви.

Така, а сега ще се изтегна на дивана в хола с любимото списание и голям шоколад  Simple Smile
Приятен мързелив уикенд на всички  Hug

# 183
петра днес пак не заспа. приемам всякакви идеи, дори налудичави. нищо не действа - нито молби, нито викане, наказания, четене на приказки, игра до изтощение или аквото. хабер си нямам как да й пречупя ината Tired ясно ви е, че когато тя не спи, камен също не спи, нали? горкото дете - има сутрин половин час сън докато го разхождам в количката и понеже тия дни петранка не ще да спи - следобед успява да придремене още половин час при крясъците на петра и толкоз. и да ви кажа, идея нямам как се докарах до положение, в което 2-годишна пикла да ме върти на пръста си, да ме докарва до крясъци и да не мога да й пречупя инатчето  hahaha   

# 184
петра днес пак не заспа. приемам всякакви идеи, дори налудичави. нищо не действа - нито молби, нито викане, наказания, четене на приказки, игра до изтощение или аквото. хабер си нямам как да й пречупя ината Tired ясно ви е, че когато тя не спи, камен също не спи, нали? горкото дете - има сутрин половин час сън докато го разхождам в количката и понеже тия дни петранка не ще да спи - следобед успява да придремене още половин час при крясъците на петра и толкоз. и да ви кажа, идея нямам как се докарах до положение, в което 2-годишна пикла да ме върти на пръста си, да ме докарва до крясъци и да не мога да й пречупя инатчето  hahaha   

ooooh!

Незнам какво да те посъветвам, наистина! Не съм била в такава ситуация, но щом всичко друго не помага - защо просто не и обръщаш внимание за 10-15 мин, пък тя ще се кротне и сама. Остави я да повилнее на воля, стисни зъби за половин час примерно. На Петра няма да и се иска да прави бели, щом никой не и обръща внимание. Това мисля, пък дано помогне  Thinking

# 185
  • Измир
Майче, децата са вече големИ И разбИрат почтИ всИчко.
ОпИтай утре да поговорИш с нея. ПИтай я какво Иска да правИ(но не ядосано, а прИятелскИ), ако не Иска да спИ _ добре! КажИ й, че тогава може да сИ Играе, но да не вдИга шум, защото на Камен му се спИ. Може пък да разбере. Знам, че не е блестяща Идея, но тИ каза, че прИемаш всякаквИ.

# 186
да, ама доколкото разбирам, Петра хем не иска да спи, хем й се спи и се сърди от това. Деян напоследък също не иска да си ляга, и когато го попитам спи ли му се/ще си ляга ли/, пищи сърдито. Та употребявам лека сила, но при нас върви.
При Петра аз лично виждам само връщане на ясла/изолиране от вас с друг човек.

Доминика, сигурно е много готина печката. Днес Деян се запозна с Нана и играха заедно в един клуб. Той повече си игра сам, де, обаче накрая тя му показа как се готви на кукленска печка, как се ползват различни съдове - също като големите го прави  bowuu как се сипва сол и кетчуп в манджата, накрая сервира две чаши, а той лочи като коте и изобщо бяха готини до безобразие  Blush

# 187
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=165299
ето ни снимките,сега виждат ли се?

# 188
# 189
Снощи опитахме препоръчания от Сисси Доктор Фауст и останахме очаровани. Много беше вкусно!

# 190
Да се отчета и аз набързо.
Напоследък ви изневерявам със септемврийки 2007, ама там сега е страшна тръпка, всеки ден се излюпват нови врабчета! Аз още съм в очакване и ще си остана така до средата на месеца. Стегнала съм багажа, включително ароматни свещи и музика за ваната. Бременни оплаквания - нямам.
Мини гастролира при бабите. Татито си е тук вече, но ходи на работа все пак, а аз не мога да обслужвам 13-килограмов човек. Ето ни и нас: http://shim1.shutterfly.com/procgserv/47b7d723b3127cce985488b760 … 7110AZOWrhk2bMWMg
За инат има го тоя момент, но с лошо не става. Става само с добро (правя каквото тя иска, пък на нея бързо и писва и става пак моето) или с много лошо (наказвам я сама 1-2 минути в коридора, тя изпада в истеричен плач, което я изтощава и после заспива бързо, примерно).
Нощно приспиване - от два дни се цупи и вика :"маха чувалчето, гиеда мишо (Том и Джери)". Гледа 5-10 мин. и му казва :"лиека нощ, мишо", обличаме пак чувала и заспива. Случва се много рядко да ни буди през нощта с "има пиш". Тогава я носим на гърне, но си спи с пампи, което си и мокри докато спи. Лошото е тва нощно пиене на сок. Зъбките - предните 4 резеца са доста зле - потъмняли и ронливи. Това е от гениалното педи, което и беше предписало навремето желязо в продължение на 4 месеца! Тогава детето доста беше залиняло и отслабнало (нали сме с таласемия) , а сега пък си навакса и се закръгли. Та исках да питам да ми препоръчате детски стоматолог. Благодаря предварително!

п.с. Понеже вече никаква дреха не и става да питам някой вече пазарувал ли е есенни дрешки и откъде.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 13:10 от кукла

# 191
ето малко снимки от нас: от говедарци, от морето и вчера станах кръстница- да видите малкия ми кръщелник Simple Smile

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168886

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 19:04 от Юка

# 192
Кукла, наближава! Аз съм за зодия Дева! Wink Чакаме в най-скоро време хубави новини, а не теб ти пожелавам едно прекрасно раждане. И аз исках така, но тук наврмето не ставаше, тъкмо ще разкажеш и живтот и здраве някой ден..

Майче, за неспането на Петра и аз бих те посъветвала да си поговорите нормално и спокойно - как всички дечица спят (назоваваш конктетни имена), защо трябва да спи (за да е весела после, за да може и Камен да спинка), какво ще правите като се наспи (съблазнителни неща и казваш - игри, ядене, разходки).. От първия път може да не се получи, а и да ти се струва, че не разбира всичко, но ние с Юлиана така си говорим, когато се дърпа. Ако това не помага пробвай по-строго - просто я остави в леглото й (когато е наближило времето й за сън и виждаш, че наистина й се спи) и излез, ще прецениш как да реагираш според ситуацията, но опитай да бъдеш наистина твърда и може за няколко дни да има ефект и да си заспива.

olgarita, хубави снимки! И в България може да видиш тук-там хубави детски кътове, но често бързо се съсипват от неподдържане и немарливост.

Юка, дай парола за снимките.

Сердика, много се радвам, че ви е харесало в доктор Фауст!  Hug

Ние сме в Казанлък. В събота предиобяд бяхме на басейн с много пързалки, т. нар. местен Wather land. Има много пързалки и за малки, и големи. Нашите много пъти са водили Юлиана, но сега и ние и беше много забавно, не излезнахме от водата и от джакузито с топла минерална вода. Следобяд валя стархотна градушка, с големината на орех, не бях виждала подобно чудо!

За почивните дни не ни се качава на нашата си вила, не ни се ходи и на морето и се чудя къде. а и вече може би е късно за резервации. Мислех в района на В. Търново, Царевец, Арбанаси.. приемам и други идеи, че започвам да търся и звъня по телефони.

# 193
ту - хубава си  Heart Eyes мини също, но засега ти водиш. е, ще отстъпиш скоро  Mr. Green

дрешки - имам 7-8 поръчки от ла редут с общо над 9-10 кг дрехи, та яко съм покрила нуждите дори само от там; имах яколко попадения в бенетон и еспри, бебешкия фокс, но от магазините тук най-много си обичам веро мода на витошка. там имаха детски щанд с единични бройки от дрешки за различна възраст. сега детският щанд е оформен в отделен магазин /обхваща възраст от 0 до 18-20 години, та чак и до нашите цифри/ и се намира на бул. македония - посока от площад македония към руси паметник, на десния тротоар на последната пресечка преди руски п-к. силно препоръчвам - има добри неща на next, name it, only на много френдли цени  Peace

ината на петра и разговорите - ние така почваме - с разговор, увещаване какво ще правим после /ма тя скача да го прави тутакси, а не после/, обяснявам, че трябва тишина, че камен спи - тогава тя наддава страхотен рев като така демонстрира, че не й пука и че й е писнало от 'нещо си защото камен еди какво си'; че другите деца спят / прави ми жест, че в стаята няма други деца/ - абе играли сме го тоя номер с приказките. и другия с оставянето в леглото сме го играли - следва рев и излизане през 'вратата' - т.е. дупката от махнатите пръчки. и наказания прилагах много кратно. веднъж понеже не щя да спи и ми сочеше врата да излизаме на разходка, аз накрая й отворих входната врата и й казах 'хайде, излизай - разрешавам ти сама да излезеш на разходка' и оставих широко отворено. тя приседна на стъпалата на стълбището и се раздра. след 3-4 минути отивам аз да я прибера и к'во милите, че направи моят звяр - като ме видя, че излизам на стълбите, просто ми трясна врата под носа - т.е. направи интерпретация на 'аз ще стоя навън, а ти си стой вътре'. абе улаво ми е детето, ма ша го вкарам в правия път някакси. или по-скоро лелките на яслата ще ми го вкарат  Mr. Green

# 194
Майче, мерси за описанието, скоро ще разгледам дрешки. И аз съм фен на повечето от посочените марки.
И наистина, я бързо пращай Петра на ясла! Hug

През почивните дни сме на Арбанаси, запазих места ето тук - http://www.winpalace.net/ Дано ни хареса. Като търсих подробности попаднах на тити, била си там на сватба - да пишеш, ако трябва да знам нещо полезно за района.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт