Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 8

• 60 355
  • 347
  •   1
Отговори
# 270
silviayo, Съжалявам за неволите които са ви споходили! Съжалявам също, че не бих могла да отговоря на въпроса ти, но съм сигурна и вярвам, че д-р Русинов и екипа му ще направят всичко възможно да помогнат на малкото детенце да се оправи...
Нямам си на идея защо напоследък се раждат токова много деца със бъбречни проблеми...  Sad
Стискам ви палци всичко да завърши със най- добрия изход за семейството ви!  Peace
Дано някоя от майките тук успее да отговори на въпроса ти!  Peace
Желая ви много сили и търпение! Дано всичко се оправи!

Ели, желая ви успех и дано се разрешат здравословните проблеми на свекър ти.

Н а т и, благодаря!

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 08:53 от Елеонора_76

# 271
silviayo, не мога да помогна с информация, но стискам палци детенцето да се оправи!  Praynig

# 272
Здравейте! 
пише ви бащата на Крис който е на 6мес., понеже мамчето е в Детска педиатрия с малкия който в момента е с диагноза Остра бъбречна недостатъчност , вече 11 дни сме на животоспасяващата диализа всеки ден по 2ч. при д-р Русенов и невероятно човения му екип. Доц. Анадолийска не може да каже от какво са спряли бъбречетата и сега се надяваме и се молим да почне да пишка, но уви за момента нищо Sad , искам да ми кажете какви са сценариите и въобще има ли случай когато бъбречетата са спряли напълно да заработят пак . Мерси Sad

silviayo,аз също съжалявам за това, което се случва с детенцето.Надявам се всичко да се оправи!Мога да споделя,това което съм чела от една книга за бъбречно болните деца и да препиша цитати:-Острата бъбречна недостатъчност е състояние на тежко,но обратимо нарушение на бъбречната функция,което може да е следствие на бъбречни и извънбъбречни причини.Тя се характеризира с рязко намаляване на количеството отделена урина и повишаване стойностите на редица обменни продукти:кръвна урея,креатинин,пикочна киселина.За детска възраст най-чести причини за остра бъбречна недостатъчност са стомашночревни разстройства,съпроводени с повръщане и диария,септични състояния.От бъбречните заболявания най-честа причина са острият гломерулонефрит,в някои случаи - пиелонефритът или запушването на горните и долните пикочни пътища.За детска възраст значение има и хипервитаминоза Д, при която се наблюдава повишено отделяне на витамин Д през бъбречните каналчета.Остра бъбречна недостатъчност може да се наблюдава при запушване на долните пикочни пътища от клапи на уретрата,вродени стеснения на уретрата,високостепенен везикоуретерален рефлукс.

# 273
Здравейте! 
пише ви бащата на Крис който е на 6мес., понеже мамчето е в Детска педиатрия с малкия който в момента е с диагноза Остра бъбречна недостатъчност , вече 11 дни сме на животоспасяващата диализа всеки ден по 2ч. при д-р Русенов и невероятно човения му екип. Доц. Анадолийска не може да каже от какво са спряли бъбречетата и сега се надяваме и се молим да почне да пишка, но уви за момента нищо Sad , искам да ми кажете какви са сценариите и въобще има ли случай когато бъбречетата са спряли напълно да заработят пак . Мерси Sad

Съжалявам за детенцето ви и най-сърдечно желая да се подобри и оздравее  Praynig

# 274
  • на дъното
   silviayo,аз също съжалявам за това, което се случва с детенцето.Надявам се всичко да се оправи!Мога да споделя,това което съм чела от една книга за бъбречно болните деца и да препиша цитати:-Острата бъбречна недостатъчност е състояние на тежко,но обратимо нарушение на бъбречната функция,което може да е следствие на бъбречни и извънбъбречни причини.Тя се характеризира с рязко намаляване на количеството отделена урина и повишаване стойностите на редица обменни продукти:кръвна урея,креатинин,пикочна киселина.За детска възраст най-чести причини за остра бъбречна недостатъчност са стомашночревни разстройства,съпроводени с повръщане и диария,септични състояния.От бъбречните заболявания най-честа причина са острият гломерулонефрит,в някои случаи - пиелонефритът или запушването на горните и долните пикочни пътища.За детска възраст значение има и хипервитаминоза Д, при която се наблюдава повишено отделяне на витамин Д през бъбречните каналчета.Остра бъбречна недостатъчност може да се наблюдава при запушване на долните пикочни пътища от клапи на уретрата,вродени стеснения на уретрата,високостепенен везикоуретерален рефлукс.

Таткото:
Много ме притесни с това за стомашно чртевните разстройства нашия от както се е родил е с рядко и слуз дори месец преди да се стигне до тук лежахме в бургас от вирусна диария, но доц. Анадолийска го отхвърля категорично да има връзка, и в момента работим в насока ,че е бактерия и опитваме с различни антибиотици. Аз си мисля ако сме имали през цялото време АБКМ дали това може да доведе до спиране на бъбреците понеже и в момента ядем АЛ110 който също не трябва да се дава при АБКМ, но нищо не мога да предолагам доценката се ядосва много ако се правиш на мислител и предполагач Sad

# 275
  • в мъжки прегръдки
silviayo, съжалявам за случилото се с детенцето ви. Правиха ли му вече изследвания на бъбреците? С ехограф поне дали са го гледали? Стерилна урина сигурно вече са взели и има резултат, тя показва ли наличие на бактерии и какви са те?

# 276
  • София, "Младост 3"
silviayo, съжалявам за случилото се с детенцето ви. Правиха ли му вече изследвания на бъбреците? С ехограф поне дали са го гледали? Стерилна урина сигурно вече са взели и има резултат, тя показва ли наличие на бактерии и какви са те?
аами да това ще покаже има ли бактерии
как така доцентката не знае дали има бактерии и на слуки лекува....
освен това еди н ехограф би показал има ли аномалии...
за жалост аз лично по мое лично мнение не бих отхвърлила възможност вяско едно влошено състояние на дете да се дължи на силна алергия...но във вашия случай първо бих видяла има ли бактерии...после как е на ехограф картината....и разбира се едни пълни изследавния - да се види дали пък нещо друго не е предизвикало това влошаване...

а добре детето как се развиваше - върти ли се, имало леи е някакви др проблеми...пир ражгдането всичко ли бе наред? а бремеността? в рода имате ли бъбречни проблеми?

много много ви съчевствам...дано преодолеят кризата пък било и безда открият причината

# 277
  • на дъното
.........
а добре детето как се развиваше - върти ли се, имало леи е някакви др проблеми...пир ражгдането всичко ли бе наред? а бремеността? в рода имате ли бъбречни проблеми?

много много ви съчевствам...дано преодолеят кризата пък било и безда открият причината

три седмици преди да получи гърч спеше много неспокойно вечер въртеше се постоянно и си натискаше нослето към възглавницата ние мислим зъбки, а точно седмица преди да стане така джипито пуска ПКК и урина и там в урината показа белтък и левкоцити 25, и ни изписа хомеопатични капки за спокоен сън, и капки за уши, а то миличкото са го боляли бъбречетата Sad

# 278
  • Където пожелая
Здравей,Silviayo с информация не мога да ти помогна,но съм сигурна,че всичко ще се оправи.И ние сме минали през много изпитания и трудности.Цялото семейство стискаме палци и много много целувки на малкия Крис.

# 279
silviayo, и на мен ми стана много мъчно за малкото ви момченце. Дано се реши проблемът възможно най-скоро!!   bouquet Д-р Русинов какво казва? Той е много внимателен и не се уморява да обяснява подробно, така че имай смелост да го разпиташ за всичко, което те интересува. Бих те посъветвала да се свържеш с д-р Буева, (която също работи в отделението по нефрология, а координати за частния й кабинет има в началото на темата), но пък съзнавам колко е деликатна ситуацията, защото вече ви е поела Анадолийска..

# 280
  • София, "Младост 3"
моля те ТАТКОТО на КРС - пиши ако имате новини - какво са открили...или още нищо
стерилната урина показа ли бактерии? гледаха ли ви на ехограф или дори ЯМР ако трябва? въобще какво правят докторите освен че бебчо е на хемодиализа? за нея предполагам че е кошмар - но стискайте зъби и не се отчайвайте - за жалост дори и по-малки същества са подложени на тази животоспасяваща процедура....

ПИши как вървят нещата - мисля ви!
и още нещо - не пречи да чуете и др мнение 0- напр БУева но трябва да го направите ДИСКРЕТНО и Анадолийска да не разбира защото ще ви отрови живота!
стискам палци на този ден - да ви донесе сили и да преборите най-сташтното

# 281
  • на дъното
моля те ТАТКОТО на КРС - пиши ако имате новини - какво са открили...или още нищо
стерилната урина показа ли бактерии? гледаха ли ви на ехограф или дори ЯМР ако трябва? въобще какво правят докторите освен че бебчо е на хемодиализа? за нея предполагам че е кошмар - но стискайте зъби и не се отчайвайте - за жалост дори и по-малки същества са подложени на тази животоспасяваща процедура....

ПИши как вървят нещата - мисля ви!
и още нещо - не пречи да чуете и др мнение 0- напр БУева но трябва да го направите ДИСКРЕТНО и Анадолийска да не разбира защото ще ви отрови живота!
стискам палци на този ден - да ви донесе сили и да преборите най-сташтното
Така днеска Анадолийска ни прехвърли при д-р Русинов под прелог ,че интензивното е пълно(истина)  и сега сме в стая в хемодиализа единственото което ме притеснява е ,че все пак там не е интензивния сектор със мониторите контролните взимания на кръв и т.н. ,а състоянието според нея е много критично.
Анадолийска не знае от какво са спряли бъбреците миналата седмица ми го казваше всеки ден, след всяко изследване, правен е ехограф от нея още в началото преди 10дни, изолирали са и  бактерия някаква в кръвта и сега мисля сменят трети антибиотик, но найстина не знае от какво е аз всеки ден говоря с нея по няколко пъти ми казва, че не знае не ми харесва, че не вика нейни колеги специалисти да се консултира обсебила е отделението, занимава се с клюки и интриги, всеки ден ни изписва и т.н. много трудно се работи с нея, дори на екипа си не дава да правят нещо без нейно знание те пък ги е страх да и звънят по вечерите и заради това в петък вечерта за малко манинкия да.....  Cry Cry
Урина няма само капки по 3-4 в памперс, но мисля по някакъв начин от кръвта взимат каквото им трябва за изследване. Русинов утре каза ,че ще извика гастро да прегледа маника. Това е за сега.

# 282
Здравейте !.Изчетох почти цялата тема но не срещнах подобен на нашия проблем ,все пак се надявам че някой може да ми даде някаква информация.И така да споделя:Големият ми син (6 год.) преди няколко месеца изведнъж започна много често  да пишка,буквално на всеки 5 мин,уринираше по няколко капки .Отидохме в ПИРОГОВ в детско урологично отделение , там доцент Кюркчиева му направи цистоскопия чрез която откриха стриктура на задния уретер(преставлява някакво видоизменение на тъканта на уретрата обикноведно получаващо се вследствие на травма).Правена е и някаква лека операция,за която така и не миказаха подробности защото в ПИРОГОВ лекарите не обичат много да обясняват,но сега няма да говоря за това.Прибрахме се вкъщи и всичко беше нормално ,до вчера т.е 2 месеца по късно отново започна да уринира по често от нормалното.Направо всичко ми настръхва при мисълта за нова операция,незнам опитвам се да не съм песимистична,но доколкото прочетох тук-там това заболяване често рецидивира след напраавени операции.Надявам се някой да има повече информация по въпроса.

# 283
  • София, "Младост 3"
SILVIAYO извинявам се за обркано написаното име на малкия Кристи

ето какво ми писа моя позната

"Наде, не мога почти с нищо да помогна на бащата на Крис, защото не съм компететна по темата, но мога да каже което знам покрай проблемите на Мария

Знам например че при заболяването което има Мария, ако се надвиши белтъка за денят първо започва повръщане, увеличават се гърчовете(нещо като натравяне на организма става), после стоп на бъбреците и минаване на хемодиализа и най-страшното изпадане в кома и смърт ... много е страшно наистина...
За да се открие че има Дефект в Урейният цикъл се прави излседване на аминокиселините в организма ... на 14ет в Майчин дом... те от Педиатрията сигурно са му взели кръв и урина и са изпратили там... нас така ни изледваха и откриха че имаме отклонения ... но не и на 100% установиха тази диагноза, но все пак си спазваме диетата ...
Та за това само се сещам....
"
ето тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=216349.280
не е лошо да проверите...няма нищо да изгубите! бори се с Анадолийска - няма право да ви изгони от детска педиатрия - но направи всички възможни и нужни изследвания
и моля те - свдържи се с БУева
ох стискаме ви палци много ми е мъчно през какво минавате...

# 284
  • София, "Младост 3"
http://picasaweb.google.com/milent/Kristiqn/photo#5104556984965804178
това е любоматна снимка на сина!
ще чакаме да изпишат жив и здрав малкия и искам още нови снимки в албума
само не ес оставяйте на системата в бОлниците - търсете и други мнения - правете всякакви изследавния...
и пиши когато можеш как вървят нещата...ако можем с инфо или идея да помогнем...

Общи условия

Активация на акаунт