Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 8

• 60 351
  • 347
  •   1
Отговори
# 285
  • София, "Младост 3"
виж прочети тази статия и се опитай да откриеш имало ли е някакви признаци отпреди за наличие на пробелми-  нещо да сте пропуснали
да с сещаш за нещо по-специфично - виждам напр че прри по-големи количества храна детето е повръщало
някой от вас да е боледувал от нещо по-специфично след раждането на детето? то да е боледувало? да е било по апатично отпаднало сънливо,1 нещо по-различно? повръщане? неядене или прекомерен апетит?
въобще сети се за всичко около него и жена ти също да помисли...да стуктурира нещата...
знамо ли може да се окаже решаващо...
успех и се моля за бебчо

# 286
  • София, "Младост 3"
значи четох че може от сливици - ако прави сепсис на сливици...
бе четох много глупости ама
1. при сепсис и някакъв вид бактериално заразяване е възможно да се увредят бъбреците - но тогава дали има някой болен от нещо у дома? да е боледувал някой от нещо....
2. аз лично се сещам за д?р - при изписване всичко ли ви бе наред - някакви бактериални проблеми? майката да е имала гинекологични пробелми? щото те може да са били от преди раждането и малкия да е лепнал бактерията при раждането ако е лбило нормално или дори още вътреутробно
но все пак при вас показателите са влошени рязко и няма никаква индикация за назряващ пролем
3. сопоменава се за бъбречна недостатъчност при диабет...ами как са кръвните показатели на детето - кръвна захар?
4. дето ти писах - някакъв сепсис илите.е за мен - огнище бактериално което удря в бъбреците...
5!!! това е свързано с белтъка - наистина пуснете изследване в МД - кой знае...може от там да идва порблема...

успех и не спирай и ти да търсих инфо! това може да ви спаси! не разчитай само на докторите....

# 287
Silviayo, ще си позволя да те посъветвам взимайки предвид своите патила. Не бих поверила детето си на Анадолийска, не позволявай да губите толкова ценно време - 11 дни хемодиализа и бъбречна недостатъчност без да е изяснена причината е пълно безумие. Пробвай да се свържеш с доц. Лилова, тя завежда детското нефрологично отделение в Токуда и разполага с най- модерна техника, със сигурност ще ти даде компетентно мнение и ще ти предложи адекватно лечение. Не губете време, никой освен вас не е по-заинтересован за детето ви, не се доверявайте сляпо на един или двама специалисти - търсете изход - освен Токуда и Правителствена болница има опит с деца изпаднали в такова състояние!

# 288
Silviayo, ще си позволя да те посъветвам взимайки предвид своите патила. Не бих поверила детето си на Анадолийска, не позволявай да губите толкова ценно време - 11 дни хемодиализа и бъбречна недостатъчност без да е изяснена причината е пълно безумие. Пробвай да се свържеш с доц. Лилова, тя завежда детското нефрологично отделение в Токуда и разполага с най- модерна техника, със сигурност ще ти даде компетентно мнение и ще ти предложи адекватно лечение. Не губете време, никой освен вас не е по-заинтересован за детето ви, не се доверявайте сляпо на един или двама специалисти - търсете изход - освен Токуда и Правителствена болница има опит с деца изпаднали в такова състояние!
Peace Ние също сме пациенти на доц. Анадолийска, но винаги търся второ и трето мнение. Иди и поговори с доц Лилова в Токуда или в Правителствена както Иветунка те е посъветвала.

# 289
Отдавна не бях писала в темата и днес като я разглеждах много ми стана мъчно за синчето ви
Съжалявам че сте стигнали до тук
Какви са стойностите на креатинина и уреята

Предполагам момченцето е на перитониална диализа или греша

При ултразвук нЕ може да не се види ако има някои аномалии в бюбречетата а може да се касае и за аномалии в уретрите 

пЪРВО ДА  кажа на родителите че всичко  е в божи ръце и да се успокоят Но човек трябва да направи всичко възможно от своя страна за да не съжалява след време Или поне всичко коета е  силите му а останалото  е от Бог ,който е създал и който отнема

Моят син също бе с диария и температура почти месец и трима лекари казваха че е от зъбките Плачеше по цели нощи и не ядеше на 6 мес Един ден ми започна да прави нещо като потрепане на устичката и л тремор  Аз съм рехабилитатор по професия мякар че не работя и веднага го отнесохме в бърза помощ По мое настояване  му зяпочнаха силни антибиотици Бе събота и никой не работи  Както и при вас Аз живея в чужбина в провинцията   Съмняваха се за минингит
В понеделник  му направиха ултразвук преди да излязат анализите и установиха че има гной  абцес в бюбречето  а другото не се виждаше,защото бе малко по рождение    Направиха му дренаж извлякоха  250 гр  гной  и за толямо учудване след втория ден излезе чиста урина
Обаче  като му слагахме памперс имаше следи ог урина  Значи от къде идва   вероятно от малкото бъбрече  Така сина ми е на 3 год сега и до сега работи малкоото бюбрече и 10 процента от оперирания

Разказвам ви историята на сина ми за да не с отчайвайте но в същото време гледайте  на нещата съвсем реално

Значи впоследствие откриха възел на уретера и рефлю  двустранно После направиХме още три операции за да изчистим всички недостатъци и сега сЪс специален хранителен режим и постоянни анализи  и лекарства    се готвим  за трансплантация  Това при нас е единствения вариянт  Надяваме се да не започнем перитониална диализа но и ако това се случи и на това сме готови тОВЯ НЕ значи че няма да порасне малко

На какво тегло е сина ви  и колко см

Доколкото знам Др  Русинов   е най добрия специалист в перитониална диализа   и какво казва той              newsm78   през негови ръце са преминали много дечица на диализа   Той предполагам е в екипа за трансплантация от бг и френски специалисти 

дАНо   съм ви била полезна  с нещо  НЕ СЕ отЧАЙвАЙТЕ  Живота на синчето ви зависи и от вас

# 290
Забравих да напиша че н асина ми му правиха изследване на уринат от сондата и намериха пседоменаз и в същото време лабораторията ни даде и къй антибиотик трябва да му се прави  за да се излекува
Също правили сме сентеграфи което показва колко процента работят бъбречетата  и също  един анализ за рефлюкс  за коеточесто се пише в темата Вече се обърквам с тези названия на толкова езици  Ходихме и два тъти в Париж в Некер  детска болница  ,е за свои разходи

Ако мога да ви помогна с нещо пишете Hug

Ели  ,когато бях писала на времето за моя син ми писа едно момиче което е имало киста в бъбрека и са и направили операция в Александровска в София  Момичето е от Плевен на съм си изтрила съобщението и не се сещам за името и Беше ми писала че е добре после операцията и сега е с един бъбрек  и специална диета
Дано и при вас да се оправят нещата

# 291
  • Благоевград
Naughty Аз съм на същото мнение, че непременно трябва да се свържеш и с др. специалист какъвто е доц. Лилова. Много съвестен и разбран човек е и няма да те върне. Ако ви позволяват да извеждате навън детето под предлог, че отивате на разходка може да прескочите до Токуда. Но предварително си запазете час. Успех!

# 292
  • в мъжки прегръдки
Аз само мога да ви посъветвам като останалите мами да отидете до Токуда или Правителствена болница. Може дори да не водите детето. Ако са ви дали снимки от изследванията занесете тях. Или просто си запишете час за консултация и разкажете всичко на лекаря. В Правителствена болница ви препоръчвам д-р Русева която е педиатър, но е добре запозната с бъбречните проблеми при децата. Предвид това че е педиатър може да ви насочи по признаците и към проблем съвсем различен от бъбреците. Можете да се обърнете също и към д-р Гайдаров който е детски хирург-уролог. И на двамата мисля че можете да кажете къде е детето в момента и че искате второ мнение. Освен това там разполагат с много добра техника и могат да направят прецизни изследвания.
Съветвам ви горещо да търсите някъде истината и да не се доверявате само на един лекар.
Срещнах се преди време с майка на малко момиченце което беше лежало 23 пъти в болница с диагнози рак къде ли не. Бяха го измъчили тотално с биопсии и какви ли не други изследвания. Накрая родителите го бяха довели да го тестват за алергии и са оказало целиакия (т. е. алергия към глутена). Само защото има глупаво схващане сред лекарите че малки деца е безмислено да се тестват за алергия бяха изтормозили и детето и родителите и бяха задълбочили страшно проблема.
Успех.
Пиши ни тук ако имате нужда от помощ.

ПП. И моето предишно ГеПи ми докара доста бели коси заради детето

# 293
  • на дъното
За сега нямаме промяна дори лошите новини ни затрупаха от сутринта, на врата на бележката пише Криситян Тодоров 6м. ХБН  Cry, днеска имаше труден случай с още едно бебе на 6м. от две седмици е там(познавам майката още от първата вечер, тя дойде и ни вдъхваше кураж) и е престанало да пишка и днеска цял ден се мъчиха да му поставят централен за диализа, бебока е с добри изгледи да се излекува знае се от какво е спряло да пишка,
но русинов намери време и ни прегледа на ехограф и каза ,че бъбрците са оголемени и нямат структура?
Благодаря много за насоките сетихме се за неща дето ги бяхме подминали като това ,че преди месец като ходихме на Ендокренелог понеже малкия има хидроцеле на едното маденце тя д-р Йотова от Варна се учуди ,че сливиците са набъбнали а две седмици по-късно ДжиПито като му гледаше гърлото също се учуди и каза "много си малък да имаш сливици" а то може да е имало нещо.

Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 19:42 от silviayo

# 294
Татко  на Криси  ,не вярвам сливиците да доведат до там  newsm78
 и ние сме с учудващо големи за неговата възраст сливици  ,но

Щом е имало вече хидроцеле значи е могло да има и други аномалии по уретрите и един грип или даже повишаване на темп от ваксина или грип да отключи една ХБН     

Сега когато вече се е стигнало до тук няма какво да се връщате назад  Praynig
После помислете как ще може да му помогнете занапред
Пишете може и да ви помогнем със съвети
Още нещо да попитам Детето на перитониална диализа ли е  newsm78

колко е теглото до този момент Колко му е креатинина Идва ли гастроентеролог При нас също сме с ХБН  и давахме на малкия когато беше на 7 мес обикновенно мляко от аптеката защото не искаше от мама  от 3 мес
Когато отидохме в Франция лекаря ни доведе диетолог и започнахме да даваме нискобелтъчно мляко    и серелак без глутен с белтък под 5 гр на 100гр  Вие какво мляко давате

Още ли Криси има диария Пие ли течности  т е вода   
Пишете когато имате време 

За една майка която бе писала в темата че момиченцето и не пие вода а около 300мл на ден

Това е много малко  При нас лекарката ни каза че ако не пие минимум 1 и половина бъбречетата могат да изсъхнат  Аз по цял ден давам вода с една спринцовка  и едвам смогваме
Приятен ден на всички

# 295
  • София
silviayo, толкова ми стана болно за вашето момченце, все едно е мое дете, диагнозите на моите деца са други, но от опита ми из болниците само ще ви кажа, не чакайте, ние сбъркахме така, потърсете други доктори, дори и да не стане при един, ще опиташ при друг мили татко, не се отказвай за нищо на света, дори и да те ругаят и пъдят, няма гордост в тия неща, отиваш и питаш на ново място. Извини ме, ако ти се сторя много напориста, но има неща, за които много съжалявам, и съм сбъркала, че не съм опитала. Така много си пострада първото ни дете, да не те отвличам обаче от вас. Върви в другите болници и говори с когото можеш от по-добрите доктори, говори и с д-р Буева, обади и се по ГСМ, кажи и че я молиш за консулт и се срещнете на 4 очи. Моля се всичко да се оправи и да пишеш добри неща, толкова ми е мило за това страхотно момченце. Стискам палци и съм  с вас, макар и само виртуално и морално. Действай, че времето много бързо лети.

# 296
  • София, "Младост 3"
ами това за сливиците е било оправданието на лекари в провинцията за едно дете което също спира да пишка...сега не ми се иска да влизам в подробности по статията

но не пренебрегвайте възможността да има аккто казва СЕвер и др вътрешни аномалии които НЕ СЕ ВИЖДАТ на ехограф

моля ви идете и при друг лекар!
ЛИлова буева или ГАйдарски

# 297
  • София, "Младост 3"
silviayo, толкова ми стана болно за вашето момченце, все едно е мое дете, диагнозите на моите деца са други, но от опита ми из болниците само ще ви кажа, не чакайте, ние сбъркахме така, потърсете други доктори, дори и да не стане при един, ще опиташ при друг мили татко, не се отказвай за нищо на света, дори и да те ругаят и пъдят, няма гордост в тия неща, отиваш и питаш на ново място. Извини ме, ако ти се сторя много напориста, но има неща, за които много съжалявам, и съм сбъркала, че не съм опитала. Така много си пострада първото ни дете, да не те отвличам обаче от вас. Върви в другите болници и говори с когото можеш от по-добрите доктори, говори и с д-р Буева, обади и се по ГСМ, кажи и че я молиш за консулт и се срещнете на 4 очи. Моля се всичко да се оправи и да пишеш добри неща, толкова ми е мило за това страхотно момченце. Стискам палци и съм  с вас, макар и само виртуално и морално. Действай, че времето много бързо лети.

не питай учило, а питай патило
Иги много се напати по болници, моля те послушай я!
послушай ни - иди и при др лекар! непременно потърси още едно мнение! няма да ви навреди...може само да помогне евентуално!
не е хубаво че толкова време детето няма подобрение!
хайде с вас ме, че събота и неделя са тежки дни в болниците

# 298
Silviayo, стана ми много болно като прочетох за вашите проблеми Cry Не мога да помогна с инфо, само силно ще се моля детенце да се оправи. Дано вземете решение за консулт с друг доктор.
Ние днес се върнахме от Пирогов, направиха ни контролна МЦ след операция" стеноза на уретрата". Ивайла няма рефлукс  Simple Smile. Това са думите, които най-горещо исках да чуя през последните 6 месеца. Продължаваме с Пиелосептила още 3 месеца, а след още 6 нова МЦ. Лекаря каза, че е необходимо да се направи още една, за да сме абсолютно убедени, че проблема е отстранен и детето е добре. Каза ми още, че веднага трябва да пуснем стерилна урина, защото често след катетеризация се заразявали децата с бактерии. От вас съм чувала за "Пироговските" бактерии и сега доста ме е страх.

# 299
Тоничка, поздравления за прекрасната новина!  Hug
Само така и занапред  Peace
Няма страшно за бактерията - Псевдомонас е по принцип, но има лечение, не се притеснявай!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт