Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 8

• 60 340
  • 347
  •   1
Отговори
# 300
Ние днес се върнахме от Пирогов, направиха ни контролна МЦ след операция" стеноза на уретрата". Ивайла няма рефлукс  Simple Smile. Това са думите, които най-горещо исках да чуя през последните 6 месеца. Продължаваме с Пиелосептила още 3 месеца, а след още 6 нова МЦ. Лекаря каза, че е необходимо да се направи още една, за да сме абсолютно убедени, че проблема е отстранен и детето е добре. Каза ми още, че веднага трябва да пуснем стерилна урина, защото често след катетеризация се заразявали децата с бактерии. От вас съм чувала за "Пироговските" бактерии и сега доста ме е страх.

Поздравления  Hug
Преди колко време беше операцията на Ивайла?
Ние, след операцията на Калина /същата като вашата/ не сме правили микционна снимка. Буева я гледа на ехограф и каза, че всичко вече е наред. Това беше повече от 6 месеца след операцията.
Иначе Фуролина го пи повече от година след операцията.

# 301
Благодаря ви момичета  Hug
Нати, операцията беше преди 6 месеца. Това беше първа контролна МЦ, доктора иска още една след още 6 месеца.  Може би при нас рефлукса е бил по-висока степен(3) и затова така се презастрахова. Пък и май всеки лекар си изработва сам схема на изследванията.

# 302
Може би при нас рефлукса е бил по-висока степен(3) и затова така се презастрахова.

Да, може би затова. При Калина рефлуксът беше 2 степен. Даже в началото не търсиха причина за наличието му, а ни успокояваха, че ще го израсте...Доста време изгубихме, докато разберем от какво е.

# 303
  • на дъното
catnadeen пишеш ми, че може да има аномалии който не се виждат на ехограф, а на какво се виждат?Скенер ли?
За утре понеделник съм предвидил серия от действия и настоявания за да помръднат работите, че последната седмица беше просто пропиляна, не мога да приема, че бъбречетата са спряли ей така и може и да не тръгнат повече, и да качваме над 10кг. ,че да ни трянсплантират@#%$#№#&*%, днес разбрах че д-р Буева ни е гледала на последния ехограф смятам и на нея да звънна утре, че поне има достап до болницата и ще може да разгледа цялата папка с всички изследвания , лекуват ни с Ванкомецин за някакви супер бактерий доколкото чета в нета.
Понеже ако искам да отида при Гайдарски или Лилова то буквално трябва да избягам от болницата с малкия. Ще говоря и с Русинов той е доста разбран може пък да ми съдейства за второ мнение, незнам отчаян съм, мисля си ,че след някой друг ден ще ни сложат на перториална диализа и по живо по здраво когато малкия стане 10кг. пак елате Sad , а той(малкия) пети ден е с абокат на главата който от три дни не се и ползва, и а днеска а утре да изчакаме и т.н. и не е свален пък аз чакам причина да търсят и за щтаслива развръзка  Sad

# 304
Дано се раздвижат нещата при вас  Praynig А когато се отнася за здравето на детето ти не знам какво те спира да бъдеш по-настоятелен. Знам че в Бг лекарите са отврат, смятат се за единствените на света. Тук и лекари и пациенти не сме се научили да се консултираме с повече от един човек и го смятаме за неправилно. Направо се ядосах.  Много искам да се оправят нещата при вас, ще се моля това да се случи  Praynig

# 305
Silviayo, съжалявам, че се въртите в омагьосан кръг, но нямате ли поставена диагноза? И моето дете е имало какви ли не бактерии, но никога не е стигало до бъбречна недостатъчност? Относно трансплантациите - в България нямат опит с деца, но все още не мога да проумея как като не се виждат малформации на бъбречетата са готови да ги отпишат?
Позволих си да разгледам албума със снимките на Крис и ми направи впечатление, че той няма характерните външни белези на бъбречно болно дете, моят син на неговата възраст беше с ниско тегло, сенки под очите и жълтеникав отенък на кожата, а той има вид на съвсем здраво и нормално развито дете за възрастта си, което ме кара да си мисля, че проблема идва от бактериална инфекция, която е засегнала бъбреците, но след като се изчистят бактериите бъбреците би трябвало отново да функционират! Стискам палци скоро нещата да се оправят.

# 306
  • в мъжки прегръдки
Silviayo, можеш да отидеш да се консултираш с лекар и без детето. Никой няма да ти откаже платена консултация. Отиди при някой, обясни проблемите и ако имаш изследвания покажи, ако не - просто кажи всичко което знаеш и попитай какво се прави в тези случаи.

Ivetunka, Марти също никога не е бил със сенки под очите, тегло под нормата и лош тен. Напротив. Винаги е бил едър за възрастта си, с отличен апетит и здрав вид. Не откриха нищо когато лежахме в болница с бронхиолит и му правиха пълни изследвания, нито пък когато имаше силни колики и му правиха изследване за преплитане на червата, нито когато му правиха трансфонтанелна ехография, също и ЕЕГ и ехограф на сърцето.  И въпреки това се оказа че е с аномалия и на двата бъбрека.  Затова и лекарката ни ме наричаше хипохондрик като исках преглед при нефролог  и уролог заради хипоспадията.
Очевидно има проблеми които се виждат само с точно определени изследвания и не винаги има външни показатели за проблем.

# 307
Silviayo, много ми е мъчно за малкия. Не се отчайвайте и направете всичко, което ви е по силите. Потърси и друго мнение - писали са ти мамите. Ще се моля всичко да се оправи  Praynig и Криси да се подобри.

Тоничка много се радвам за добрите новини. Дано проблемите са зад гърба ви. Ти от Варна ли беше?

martisun как е Марти? Мислите ли за операция или отлагате още?

# 308
Герда, благодаря ти. От Разград съм, но може да си останала с такова впечатление, защото във Варна  лежахме при Близнакова.

# 309
  • София
Silviayo: ако бях на твое място веднага щях да се свържа с д-р Ченачев. Той преди няколко месеца работеше в Пирогов а сега работи в клиника Малинов мисля че се казва в Красно село. Някъде в началото на този форум му има координатите. ето това намерих
http://www.geocities.com/dr_malinov/ гоце делчев 46, тел. 965-57-10, 965-57-11.
Обади се и отиди сам при него и поговорете, ако трябва му се помоли. Човека се знимава и с бъбречни трансплантации, така че ще ти е много от полза. Знай че ти и жена ти сте хората които в много голяма степен можете да помогнете на детето. От лекари съм чувала че родителите имат инстинкт и интуиция за положението на децата си.Тук всички майки са минали по подобен път и са парче лекарки. И никога, ама никога не се отказвай, който каквото и да ти казва знай и вярвай че детенцето ти ще оздравее.

Последна редакция: пн, 12 ное 2007, 19:01 от EVVA

# 310
  • София, "Младост 3"
catnadeen пишеш ми, че може да има аномалии който не се виждат на ехограф, а на какво се виждат?Скенер ли?
За утре понеделник съм предвидил серия от действия и настоявания за да помръднат работите, че последната седмица беше просто пропиляна, не мога да приема, че бъбречетата са спряли ей така и може и да не тръгнат повече, и да качваме над 10кг. ,че да ни трянсплантират@#%$#№#&*%, днес разбрах че д-р Буева ни е гледала на последния ехограф смятам и на нея да звънна утре, че поне има достап до болницата и ще може да разгледа цялата папка с всички изследвания , лекуват ни с Ванкомецин за някакви супер бактерий доколкото чета в нета.
Понеже ако искам да отида при Гайдарски или Лилова то буквално трябва да избягам от болницата с малкия. Ще говоря и с Русинов той е доста разбран може пък да ми съдейства за второ мнение, незнам отчаян съм, мисля си ,че след някой друг ден ще ни сложат на перториална диализа и по живо по здраво когато малкия стане 10кг. пак елате Sad , а той(малкия) пети ден е с абокат на главата който от три дни не се и ползва, и а днеска а утре да изчакаме и т.н. и не е свален пък аз чакам причина да търсят и за щтаслива развръзка  Sad

здравей мисля че се правят цветни снимки, и ЯМР
жена ти имаше ли ЛАЙМСКА болест или не? питам защото за болестат е писала, а като четох за нея - можело в МНОГО РЕДКИ случаи да се разпространи чрез слъзния канал - те.е. от очен секрет или нещо подобно...
та мисълта ми е - беше ли болна или не и дали пък ако е била детето не е прихванало нещо...
какво стана със сливиците? изключвате ли там сепсис и бактериална инфекция или?

# 311
  • София, "Младост 3"
таткото на Крис - моля те пиши ако нещо ново има при вас...пък и да няма
да знаеш може би защото всяка една майка която е имала бъбречни проблеми с детето си е мислила какво ли не - направо не съм спряла да ви мисля....
моля те драсни поне ред - предполагам не ти е до приказки но все пак

# 312
Здравейте на всички!
Бях писала и аз за нашите тревоги и съмнения за рефлукс.
За щастие при Дара се отрече, но искам да споделя опит за тези, на които ще им е нужно.
Доволни сме от доц.Близнакова, внимателно се отнесе към нас, вдъхва ми доверие - да не казвам голяма дума.
Терапията във Варна е не по-малко мизерна от всяка друга болница, но някак си поносимо мина, макар и без топла вода, баня и т.н. Мъкнеш пакети с мокри кърпи и така. Важното е, че са внимателни и приветливи, виждала съм и по-лошо.
Правиха ни микционна и цветна снимка, мисля си, при малки бебенца може би трябва да се дава Диазепам или нещо такова, защото за едно бебче е голям стрес, не бива да е без никаква упойка.
В болницата беше пълно с деца, които са приемани по 3-4-5 пъти с такива уроинфекции, пиелонефрит и подобни, прибират се, спират антибиотика и след някой друг месец пак са там. На нас ни спряха антибиотика, само Имунобор ни изписаха и след 3 месеца пак сме на преглед.
Сега прочетох това за Криси и ще му стискаме палци и ние, дано някой ден забравят за тези грижи, дано се оправи малката рожбичка.

# 313
  • София
Здравейте silviayo!
Много се тревожа за вас, драснете някой ред, как е бебенцето? Един съвет, в никой случай не се подписвай и не излизай от болницата, без да са "приели" детето в друга такава, тук нашите доктори, когато са безсилни, понякога поставят родителите в такива условия, че да искат сами да напуснат и ги карат да се подписват и да си тръгват, за да не носят те отговорността после. Така че тази грешка не правете. Не излизайте с толкова болно детенце сами на улицата. Стискам палци всичко да се оправи, онзи ден минах покрай педиатрията и мислено пожелах на малкото момче много сили, бях близо до него и си представих, че му вливам от собствените си, дано това поне малко помогне, моето огромно желание да оздравее.

# 314
Излезе и резултата от стерилната урина, има Морганела Моргани по-малко от 10 на 3та  Confused Cry Сега започваме антибиотик докато я изчистим. Така ми се искаше вече всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт