Декупаж (салфетна техника) -6

• 35 825
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
  • Пазарджик-Панагюрище
Здравейте
Изглежда много интересно и лесно на пръв поглед!
И аз ще пробвам-днес влезнах в 1 магазин за художествени материали и попитах за материали-ще си купя следващата седмица и започвам.Ако имам успех ще покажа LaughingКазаха ми че имали лепило-лак(но ще получат след няколко дена)Ако има някой от Пловдив ще се радвам да сподели от къде се снабдява с материали  bouquet
Аз не съм от Пловдив но, мога да ти кажа къде има такива материали.Днес даже си купувах декупажен лак и текстилна боя.Ако знаеш галерията,която се намира срещу заведението Файтона.В уличката отляво има,а и в самата галерия.

# 166
  • Пазарджик-Панагюрище
Момичета като гледах вашите творения и аз се запалих по декупажа. Досега се подвизавах само при шивачките и рисуването в/у дрехи.Това са първите ми творения:http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=168809
,не са нищо особено,но тепърва си набавям салфетки.
Иначе идеи имам много.Сега понеже съм си хванала нерва с гаджето,мисля да творя,за да се успокоя.

# 167
  • Пазарджик-Панагюрище
Опа нещо обърках с качването на снимките:http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=168809

# 168
Фанси, мисля, че от мастилено-струен е по-добре, защото ми се струва, че по -добре ще може да се пренесе изображението.

Веселка, прегледай по-старите теми. Там някой се оплакваше от едно лепило-лак, че не изсъхва.До колкото си спомням, беше купувано  от Слънчоглед.Добре дошла сред нас!
 Hug
Валари , и вторият път си объркала линка. Laughing Ето  това са твоите неща.
Добре дошла  при нас! Hug

irinii, в навалицата по-надолу пропуснах да ти кажа, че купичката ти много ми хареса.От външната страна ли я прави?

# 169
Гледам че говорите за някакъв магазин Слънчоглед,намерих интернет магазин
http://www.slanchogled.com/
Мисля да си поръчам от тука лак.Търсих т.н crakle,но не намерих.
Всъщност намерих това  Marabu боя 80-Fun&Fancy 871 crackle medium ,тепърва ще разузнавам как се работи с него

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 10:59 от Vessselka

# 170
Vessselka,
аз бих те посъветвала ако ще поръчваш он-лайн, да си поръчаш от Мираж.
1. защото материалите й са по-евтини;
2. защото не отстъпват по качество;
3. защото при нея има доста неща, които другаде ги няма;
4. защото винаги  е насреща да ти обясни кое ,как и  кога се използва.
В профила й има посочен сайт- разгледай и си избери.Пишеш й на лични и ти праща каквото си избрала по куриер.Доставката не вярвам да е повече от 6-7-8 лева.

Имай пред вид, че в Слънчоглед има доста неща, които в сайта им не са качени. WinkПоне така са казвали тези, които са посещавали и магазина и сайта.
Аз не намерих смисъл да ходя в  Слънчоглед; след като всичко, което ми трябваше си го купих от Мираж.

# 171
  • Пазарджик-Панагюрище
Кампари моля те обясни ми как става качването на снимка и как на албум.Прочетох в Help менюто,но нещо все бъркам кой адрес трябва да копирам като отворя страницата със снимките.И как вместо адрес на вас ви се изписва надпис примерно:"Ето това" ?Praynig Praynig Praynig

# 172
Здравейте феи!

веселка, радвам се да те видя и тук  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Огромн оудоволстви ми доставя декупажа, но да ти кажа с краклето нещо хич н есе справям /то е за напукване на повърхността/ Катоначало ти препоръчвам да си вземеш универсален Медиум  - той е и лак и лепило! Изрязваш салфетката, отделяш най тънкия слой, намазваш повърхостта, внимателно лепиш и после отгоре с четка мак мажеш от лак-лепилото. Успех!
Кампари, мираж, радвам се, че купичката ви харесва. ползвам си я за изрезки за декупаж  Wink а иначе съм я облепила много търпеливо и от вън и отвътре.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 11:40 от irinii

# 173
Благодаря  bouquet

# 174
  • София
irinii, много благодаря за информацията   bouquet. Купичката е станала много оригинална.
Fancy_N, много добре е станала кутията.
Радина, сега ще тряба да прая и чинийки  Thinking Grinning. Супер са  Wink.
Lalle, вярвам, че ще бъде интересно и полезно да научим още нещо. Ще чакам с нетърпение   bouquet.
valary, добре дошла  Hug.

# 175
  • Добрич
Здавейте!  Party
Добре дошли, valary и Веселка, Лале и Иринии!    bouquet
Фанси, харесва ми кутията ти! Много добре си я замаскирала щом казваш, че си имала разни пропуски! Крайният резултат е много добър!  Peace Hug
Радинка, на теб не мога да спра да ти се възхищавам! Продължавай в същия дух!  Peace Hug
Ирини, и твоите творби са много хубави! Само малко този фон в Мултиплая пречи да ги видим по-ясни.  Wink  bouquet
Миражче, с какво да разредя златния контур, че е много гъст и не може да се работи с него?  С вода?  newsm78 Hug
Имам и още един въпрос, мацки. Мога ли да заменя маслената боя, която се слага накрая при краклето с темперна? Забравих да си купя, а нямам търпение до другата седмица.  Wink

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 12:46 от kadrokosa

# 176
къдрокоске, защо маслена боя за краклето? не  трябва ли акрилна? аз ползвам и латекс Joy, но става малко по-грубичко.  Темперните се размазват като почнеш да лакираш/поне на мен така ми се случи веднаж/

# 177
  • Добрич
Фанси, ами не знам защо така съм решила, че трябва да е маслена?  newsm78  hahaha Това ми е останало в главицата къдрава.  Joy О, ще мацам тогава с акрил. Много ти мерси, мила, за бързия отговор!  Hug

# 178
  • Пазарджик-Панагюрище
Среднощната ми нерва.Извинявам се за снимките,но са от GSM.Пробвах се и с краклето,не си личи много ,но се напука.
Кутия
Чиния
Ваза
Калъфче за GSM

# 179
kadrokosa,масляна боя също се исползва,но за основа...и не се тревожи,нали  с опитване се правят открития, винаги пробвай....
valary, браво от мен!!!харесва ми и  постъпваш правилно,  пробвайки с малки неща....

Момечита, благодаря ви за гостоприемство,и се надявам че ще успея да  бъда, и полезна не само желана.....

Имам и една  молба.Някой да каже  адрес на магазин "Мираж"???предварително благодаря.

Не можах да изчета цярата тема, но  разбрах че болшинство искат да разберат как се прави "кракле" това  е техника в която искуствено састаряват рисунките...
 Исползва се специален лак който се казва кракле или кракерюлен лак, не казвам че знам всичко, но това коэто знам е че...има наймалко два вида техника за кракле.Първа техника е когато кракле се нанася върху рисунка, и има стъпенчетост, и накрая се покрива с специален прах(патина),който дамек прави рисунка състарена,щото запълвя  напукани  места,но знам от опитни хора,че може да бъде исползовани сенки за очи...хахахаха....и втората техника е ,когато това кракле се нанася  между два покривания на самата боя(основа) и в двата случая накрая за здравина се покриват с лак,ако  рисунка и кракле исползовани не на цял предмет, то лак се нанася само на това място, а не на цял предмет.Уха....надявам се че ме разбирате
, ако не е питайте....

Общи условия

Активация на акаунт