Жегата не ни мори, Декемврийчето се учи да върви!

• 10 675
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Норка е супер  Hug
Моята мома стои права и се пуска доста смело  Rolling Eyes и съответно някой трябва да я хване, защото тупва  Confused Струва ми се, че тя вече знае, че винаги има някой до нея и го прави нарочно Rolling Eyes Затова не мога да я оставя дори в кошарата - на момента се изправя и после се тръшва  Shocked

# 211
  • София
шамЕнет, verolina - ние, както казах, ще ходим на Катарино. Не знам връх дали ще изкача, ама планът ми е парна баня, масаж, педикюр, маска за лице и къде що има друга процедура свободна Whistling

moonlady, Норка ще я изпапам Heart Eyes Жалко, че сте ни далече, иначе досега са сме влезли в конкуренция с Петьофито Mr. Green

# 212
Аз не смея да пиша щото ще ме смъмрите  Embarassed Не се обадих, а бях в София  Embarassed Ей такова хайманосване не помня от как бях на 16. Върнахме се на Родос в четвъртък.

Моето дете полудя, моят Алекс, най-кроткото бебе на света...... СТАНАЛ Е ЗВЯР! Не се спирам нито за секунда. Свекърва ми го разглези, научи го на разни номера. Сега щъка из цялата къща и все бели прави. Все е насинен, одран и с цицини. Донякъде се радвам, че още няма зъби щото хапе като подивял. Хапе, удря, блъска, крещи, кара ми се, а аз не знам да плача или да се смея. Спи само 1-2 часа през деня, през останалото време вилнее. Вече втори ден се събужда в 5 сутринта. Яде като за световно, може цяло теле да изяде. Искам си моето детеееееее......т'ва невъзпитаното не е мое  Laughing

Не съм чела, няма време за такива екстри, хвърлих поглед на последните 1-2 страници. На болничките бързо оздравяване, а празнуващите честито!

# 213
ЧРД на Бети! Много щастие и радост!     bouquet

shrew, да знаеш, че Алекс отмъщава за дето не го събра с БГ-наборите му  Mr. Green

Моята мома стои права и се пуска доста смело  Rolling Eyes и съответно някой трябва да я хване, защото тупва  Confused Струва ми се, че тя вече знае, че винаги има някой до нея и го прави нарочно Rolling Eyes Затова не мога да я оставя дори в кошарата - на момента се изправя и после се тръшва  Shocked

Ей тоя ефект се опитвам да избегна и макар да съм до нея, я оставям леко да падне. Мисля, че засега работи и има страх от падането. Кой знае докога де. И не, че не пада без да иска.  Cry

За плодовете - не знам колко е вярно, просто споделих какво каза педи и съм в процес на размисъл  Thinking Щом са полезни за възрастните, със сигурност е така и за децата, въпросът е на каква възраст.
За жълтъка - така съм си наумила. Аз по принцип не съм голям фен на животинските неща, сигурно и месо по-късно щях да дам, но мъжът ми в случая се намеси дипломатично. Simple Smile

Магеста, ето инфо за кафявия ориз и полезността му, сравнен с белия: Готвене с кафяв ориз. Давала съм на каша от смелен такъв на брашно и веднъж от полусмелен, защото нещо се прецака кафемелачката  Mr. Green  Малко се чуди на зрънцата в началото, но после почна да гълта смело Simple Smile Трябва да се внимава от задавяне все пак и не знам дали така не се усвоява по-малко, макар че не видях да има в памперса цели частици.
Иначе ми се ще да давам вече парченца от някаква храна да се храни сама и да се учи да отхапва и дъвче, а не да яде всичко ситно смляно до 1-ви клас  Mr. Green. Но не съм измислила още каква да е таз храна.  Освен някави безглутенови бисквити/оризовки Thinking

Никки, и моят мъж казва същото -  че просото е за папагали  Laughing

# 214
ЧРД Betty L!!!
Грижи и неволи забрави,
празника с усмивка посрещни!
Дните да минават и да не тежат,
годините да се трупат, но да не личат

# 215
  • Бургас
Тук в Бургас в диетичните магазини намерих едни бисквитки има глутенови, но има и безглутенови. Глутеновите са пшеничени, а безглутеновите оризови. Казват се "житенки". Купих безглутенови. Пеш ги хапва с удоволствие. Приличат на едновремешния оризон. И макар, че са на по-едрички зрънца, не съм имала проблем със задавяне, защото те се топят почти веднага в устата.
Купих и бисквитки на Плазмон, но те май със глутен, макар, че с кърма и намачкан банан Пеш може да изяде 2-3 купи. Става супер вкусно. Е аз му давах така само два пъти. Сега тая вкусотия съм я спряла малко......

Нашата мисия с готвенето на детски манджички у дома се оказа почти невъзможна. Е днес успях да наготвя пюренце от картофче и чушка, но Пеш рева през цялото време, нищо, че беше в проходилката. И от постоянното си врене в краката така ми е очукал кокалчетата, че сега доста ме наболяват. Единствения резултат е, че имам пълна с прибори мивка, обърната купа с пюре в/у пердетата и килима и никакво време.

ама планът ми е парна баня, масаж, педикюр, маска за лице и къде що има друга процедура свободна
искааааам и аз  Cry

Жалко, че сте ни далече, иначе досега са сме влезли в конкуренция с Петьофито Mr. Green

ААААА нашата мома не я даваме, ще я браним с оръжие, ако трябва.  #2gunfire

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 14:30 от Nikki_Ivanova

# 216
  • Vaudreuil Canada
Бети, Честит Рожден Ден! Много щастие, любов и разбирателство.
Жалко, че сте ни далече, иначе досега са сме влезли в конкуренция с Петьофито Mr. Green

ААААА нашата мома не я даваме, ще я браним с оръжие, ако трябва.  #2gunfire
Браните чушки ... ние цял плаж с нея изкарахме  Wink 

Хайде давайте да уговаряме срещата за през седмицата - аз съм на линия, казвайте на кой кога му е удобно/неудобно и Магеста да се пази здрава и да идва с одеалото, че ми хареса много по снимките от миналия път Wink
И аз съм на линия - шамЕнет, verolina и alex_shu също питаха за срещичка така че момичета казвайте къде и кога.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 14:55 от shemet_neveroiaten

# 217
  • Бургас
Шемет вие тихомълком издебнахте да сме на едно поне 400 км далече и хоп от канадско чужбинско в Бургас, малко са ви момите у вас, че дойдохте наш`те да зарибявате.  Stop
абе и с ваш ще се разправяме, ама ни избегахте  Wink
Ше кръстосваме шпаги, да знайте  Crossing Arms

# 218
Magesta аз вече готвя като за голям човек, спазвам все пак приличие в подправките и солта, но каквото и да сготвя с зеленчуци не ми се приема добре, обаче буламачите на Gerber се хапват с охота. Когато му давам от ръка нещо яде с интерес, че и дъвче с двата зъба даже. Вчера например яде хляб, сирене и домати. Омаза се доволно и наду тумбаче. Кафявия ориз ми става малко като варено жито, че той е по-твърд, но много по полезен, ако го хапва така и не се дави действай. При нас елдата въпреки моите опасения се хареса и не се давеше.
Да оздравявате и дерзай с кулинарните успехи! Сподели опит за нови рецепти, че аз вече се поизчерпах.

Имам нужда от хубав и не много скъп самар за бебе, някой да има идеи от къде?

Ще кръщаваме Лазар след началото на учебната година в Рилския манастир, може ли някой да сподели как да се запишем и какво ще ми трябва. Не мога да намеря и бели дрешки за момък 76 см.

На всички, които пак са успяли да се доберат до почивка пожелавам хубаво време и много емоции с дребосъците, а мамите без ремаркета (хлапета) на почивката да се накефят здраво на свободата......аз за съжаление съм с багаж, но ще го давам лежерно.

# 219
Хелоу, банда Hug.Да се похваля- ние най- после се пренесохме в нашта си къща, на Орлов мост.Почти 9 месеца- измъчихме наште Rolling Eyes.Та- който ходи в Борисовата[ и иска компания на една супер усмихната мадама (минутка за реклама) и нейния бутач на колички, да свирка.
ЧРД на Бети! Много щастие , здраве и добри деца....
pontes ,шамЕнет, много благодаря за милите думи Hug.Чакам с нетърпение моментът, в който ще съберем дзверовете да се похилят...
Което ме подсеща--ИСКАМ СРЕЩАААА.Само да не е на 5- ти ,че моят мъж има р.д. и май ще търча..
Били хлапето , moonlady ,абе, вашите мадами са мнооого напреднали- повечето деца стоят толкова добре около годинка Shocked- браво и пу-пу..
За събуждането през нощта- като никога Спок е прав, май- Роси ми се буди по около 3 пъти на нощ, давам биба и заспива (значи не е  гладна, защото, когато е, тоя номер не минава)- казва пенсията, че деца, които преди са спяли по цяла нощ, на 8 месеца започвали да се будят, защото научават много повече нови неща- това показва азсилено умствено развитие. Не че това помага на торбичките под очите ми, но поне е за хубаво Laughing

# 220
Здравейте момичета  Hug
Честит рожден ден Бети   bouquet Бъди здрава и заредена само с положителни емоции.
Вчера се върнахме от едноседмична почивка в Тревненския балкан, то не че беше почивка, като се има предвид състава - 3 семейства с по две деца, малките до 2 години, а големите между 6 и 9 години и една бременна в 9-ия месец. Горката, сигурно й се отщя от деца. И като изключим постоянните грижи около децата си изкарахме доста добре. Само на тръгване малко повече емоции - в Търговище колата се развали, радиатора се пръсна. Добре че предния ден мъжа ми беше регистрирал вече моята кола  Wink, та се обади на приятели да ни я докарат. Прехвърлихме багажа и по живо по здраво продължихме. Но вечерта емоциите продължиха. Към малките часове пристига една жена от селото където бяхме отседнали и ни казва, че има пожар на близо и сигурно ще ни евакуират  #Crazy Слава Богу до там не се стигна, но доста замириса на пушек. Иначе Бояна би рекорда по ящно дете, събрахме погледите на хората по заведенията, защото тя постоянно иска да яде като ни гледа нас на масата и почва ужасно да пищи  #Crazy Като свърши пюрето или кашата също почва рев. От днес сме на кухня и доста добре си хапна, ама аз не съм си и мислела обратното.
Зачудих се на темата  newsm78, да не е проходила Венетка или някой друг. Бояна на няколко пъти се задържа за секунди права, но бързо тупва по дупе. Много е шугава и вчера докато се прибрахме в къщи веднага пострада - първо отвори фурната и падна като талпа назад, а малко след това си прескрипа пръстите на чекмеджетата в спалнята. Сега татито измисля схеми кое къде да върже, че да нямаме повече такива инциденти. Отивам да ви изчета, много писах Grinning

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 18:08 от mutsanka

# 221
  • Бургас
И ние май ще минаваме на педагогическо захранване. Пеш с удоволствие поема всичко от нашите манджи, може и негов буламач да пробутам стига и аз да го хапвам и облизвам.

А ориза и елдата как ги давате цели? Не се ли давят децата? Аз ориз варя и пасирам, а елдата я меля предварително......

nevena131313 моя приятелка купиха самар от София и то с куриер им го доставиха в Бургас. Магазин Малечко.

ей това им е сайта: http://www.malechkobaby.com/

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 19:15 от Nikki_Ivanova

# 222
Nikki Ivanova мерси за линка за самарите, още утре ще отида да прегледам какво има налично и как е като цени.

Елдата и ориза ги давам както са си след варенето, само малко намачквам с вилица, ама Лазар по принцип харесва по-едри храни. Дъщерята до късно искаше да й е гладко пасирано, че на всичко отгоре пиеше през накрайник почти всичко (каша, кисел, грис и т.н.) - лъжицата много я мразеше, защото става бавно, а с шишето потокът на храна е непрекъснат.

# 223
  • Варна
и ние вече си прищипахме пръстите на единия шкаф  Rolling Eyes
по тоя повод залепих всичкото ниски вратички и чекмеджета с широко хартиено тиксо
(понеже ме мързи да ходя да търся обезопасители  Embarassed )

# 224
Бети честито много здраве, щастие и мъжа ти много да те слуша bouquet
Да ви попитам детската кухня в София от началото на 10-ия месец ли е, или след като навърши 10?

Общи условия

Активация на акаунт