Жегата не ни мори, Декемврийчето се учи да върви!

• 10 678
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Господ ви чул, девойки за вирусите  Hug Мерси и дано  Peace

verolina, прекрасни снимки с Нели в планината!
Peace - и аз се размечтах за нещо такова ,някъде сред природата Hug
....
И сега да споделя за плодовете нещо - според моята педиатърка (явно съм я намерила по-предпазлива даже и от мен) не трябва да давам сурови плодове до 1 г., защото алергизирали, а плодовите пюрета били с висока киселинност и залагали гастрит в юношеска възраст. Какво мислите за това?
Не ми звучи разумно  Naughty. Струва ми се неестествено да лишавам детето, още повече сега , когато им е сезона от пресни плодове  Thinking
От скоро Жижо яде и настъргана слива, ябълка или нектарина за следобедна закуска  Peace
Днес предложих за сефте и грис - смесих го с размачкан банан - стана като кашичка...
накрая рева за още  Laughing
Относно зъбите за статистиката ни проби 7ми - долу вдясно/ малко накриво  Confused/ и той ми вади душичката от една седмица насам ..... Grinning
шамЕнет , мернах ви с мъжа ти по някакво предаване на телевизия Планета, миналата неделя, което Георги нацели гепвайки дистанционното..... Laughing
Беше много смешно... аз си гледам кротко нещо, той ми се мота в краката и изведнъж докопва някак си дистанционното - хоп : виждам нашата другарка дава интервю в една църква  Party .. та така  Simple Smile
Имам питане .... май tini mini, беше писала за кафявия ориз , че аз съм на вълна готвене вкъщи.
Готвите ли на "големите хора" ориз ? Не каша , а просто ориз . Ще ми се тиквички с ориз например да пробвам, ама знам ли  newsm78
С кафяв дали е по добре?
Хайде лека за сега , че се увлякох  Hug

P.S. Абе уж ви четох, ама да питам : имаме ли проходили вече ?  Grinning
Венетка какво прави .... newsm78 ... Betty L ,  да не се спотайва, a да докладва ! Wink

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 22:34 от Magesta

# 196
  • Vaudreuil Canada
Шемет_невероятен, докога си в България?
До началото на октомври - днес си изпратихме обратно таткото и сме готови за бебешки срещи.
За плодовете и аз знам, че до годинка сурови не се дават освен банан - стига да го харесвате щото ние хич не го долюбваме. А за плодовите пюрета съм склонна да се съглася като гледам как ни влияят, но може би е индивидуално всичко.
И нас ни мъчат зъби май ще са няколко накуп ... гадно от няколко нощи не съм спала по повече от 3-4 часа. Дано тази нощ поспим по-нормално.
Magesta дано ви се размине вируса и всичко да е наред най-вече с Жижо.
И аз добавих по 5 звездички където видях нашенско бебе.
А за следващата тема предлагам анкета - Колко зъба има в бебешката уста.

# 197
За да се разсеем от всички болести, пускам малко снимки в подкрепа на настроението, което създаде Веролинка с техните планински снимки. Нашите са от село и искам да ви кажа, че обожавам да бъдем там, понеже Дани не е онова мрънкащо и капризно детенце, а се гледа лесно и приятно навън по цял ден.

# 198
  • Бургас
Магеста аз все още не съм приготвяла вкусотиите, за които говориш, но моята приятелка от Свищов прави на нейната сладурана всякакви такива гозбички. Тиквички с ориз /сварени тиквички със сварен ориз/ се мааха кат за световно, че и Пеш намаза. А с кафяв ориз не знам дали е по-вкусно, но със сигурност е по-полезно. Та, аз колкото и да бях против паяка, вчера пратих дядото да купи само и само мир да има в къщи /щото то нашто не е дете, пак да кажа/, та ако ме остави, от утре и аз влизам в детската кухня с двата крака.
Чух, че и просото се води за много полезна храна, макар, че моя мъж, като му казах, че го искам за Пеш, възкликна: "Ти да не си луда ма, хората го купуват папагали да хранят с него".

Та ако някой знае някакви рецепти с просо да свирка.

# 199
  • София
tini-mini за плодовете бях писала преди време, но да кажа и сега - според мен те са най-естествената храна за човека след млякото. Изхождам от това, че са най-достъпни - береш, мачкаш /когато е за бебето/ и ядеш! Но все пак не съм специалист и може и да греша - захраних бебека със пасирани пресни плодове и се надявам, че не съм й навредила!  Praynig
А термично обработените плодове полезни ли са въобще с нещо? newsm78

# 200
  • Бургас
Честит Рожден Ден Бети!

Не се кахъри, че вече си с една година по-голяма.
Защото вече си и с една година по-красива,
по-умна и по-привлекателна! Продължавай с тази скорост!

# 201

Бети,желая ти много спокойствие и усмивки!Да си силно обичана и уважавана майка и съпруга!Весело празнуване!  bouquet

# 202
  • София
Честит Рожден Ден, Бети!!!! Много щастие ти желая и много приятни изненади от живота!! Всеки ден все повече да те радват дечицата ти Hug

Добреее, някои сепаратистки се появиха. Сега остават детелинката, пешеходката, shrew...

Magesta, да се оправяте бързо от вируса! Татито ви явно е болен щом Жижо вече щрака с дистанционното Mr. Green

Понеже ще ходим да отпусна морно тяло на спа-мини-почивчица...коя мама беше ходила на Катарино да ми припомни как е с бебе там...SilverStar май беше newsm78

# 203
Честит Рожден  Ден, Бети!
Всички дечица са много сладки, пу пу  Hug
Болните да оздравяват  Naughty

# 204
Честит Рожден Ден, Бети

Да си жива и здрава и много щастлива дама и още по-щастлива мама!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

За срещата, какво ще кажете да проверим как ще е времето тази седмица и да не бързаме да фиксираме ден?

tini-mini, това за плодовете ме утрепа, та аз съм й давала всякакви сезонни плодове досега, освен къпини-малини...
А защо и жълтъка го отлагаш, дай повече инфо!?

pontes, и аз се интересувам от спа - споделете идеи, моля ви, искаме в почивката да отидем някъде, пък и утре нали празнуваме годишнина, но няма да можем да отидем на ресторант сигурно, не знам още, де, та дай инфо!? Може и на някои манастир да отидем.

magesta, това беше отдавна, нещо са ни повтаряли, а и стана случайно така, че ни интервюираха по семейному, без да знаят, че сме мъж и жена, бебка също беше там, но малко по-нататък в ръцете на майка ми и мен много ме доядя, че не ме снимат с нея!!! Аз така и не съм го гледала...и как беше, глупаво ли е станало!?
И между другото, пи ли кърма, както ти казах (и на мъжа ти да дадеш!)

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 09:51 от шамЕнет

# 205
  • София
Честит Рожден Ден Бети!!!   bouquet

Леле Magesta, Жижо как стои изправен само  Shocked
А снимките на Дани на poli нещо не ги видях  Rolling Eyes

Момичета, къде ще ходите почивните дни, ние сме резервирали за Говедарци   travel

днес нета е ужасен   Close

# 206
  • София
Бети, честит рожден ден! Само сбъднати мечти, усмивки детски и никакви сълзи!  bouquet

# 207
Честит празник на Бетти!!!
Тя обаче е на море тук наоколо и сигурно няма да може да си прочете честитките днес! Grinning
Клеми, добре дошла.  bouquet
Аз също мисля, че суровите плодове са полезни, не им вярвам, че не са. Нали хората сме по произход плодоядни същества, а всичко останало е дошло в последствие.
И аз не видях снимките на Дани и Поли Жекови.

pontes, едни приятели миналата седмица се върнаха от там и са мноооого доволни. Изкачили някакъв връх..... Embarassed ама кой връх беше там......

А вижте след бирата какво става......готови сме за Куба:
http://www.vbox7.com/play:8b6b20c5

# 208
  • Варна
Бети Честит Рожден Ден!!!!!

Мооn Норка е трепач ! Голяма купонджийка се очертава, татито да си купи пушка от сега hahaha

нас още ни е страх да ходим извън паяка. Прави стоим,подпряни някъде,но не смеем да мръднем Rolling Eyes

# 209
я и аз да ви покажа Соня,че не качвам снимки в декемрийския албум.ама май ще го направя скоро.
http://www.zazz.bg/play:8c89a57b
http://www.vbox7.com/play:9febeebe

Общи условия

Активация на акаунт