Жегата не ни мори, Декемврийчето се учи да върви!

• 10 660
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте и от мен ! Ние вчера вечерта се завърнахме благополучно от 10 дневна почивка в Троян или по-точно бяхме в Орешак !
Прекарахме що годе добре , казвам така защото бяхме 4 семейства и съответно 4 деца от , които моето беше най-малко ! Лудницата беше пълна като се има в превид че най-голямото дете беше на 3 год .

Преди да тръгнем обаче и ние се сдобихме с разтройство , но без Т. И понеже и преди ми се беше случвало , въобще не дадох Хидрасек , той на нас не ни помогна ! Директно дадох Смекта - 1/2 пакетче / дава се да 4 пъти на ден / , купих си тези сокчета на Хип за диария разделих го на 2 части и го предложих на бебка , а тя си го изпи с охота ! Отделно сварих чист морков , пасирах го и го дадох на обедното хранене , водата също прецедих и я дадох на Анди ! За следобедното хранене сварих картоф и сложих малко сирене ! После пак смекта , сокче и така ! На другия ден нищо ни нямаше но аз продължих с диетката още 2 дни ! Никакви зеленчуци и плодове  Naughty , само морков , картоф , ориз и оризова вода , сокчетата и АМ сутрин и вечер ! Накрая захраних с месно пюре от пуйка , морков и картоф и т.н. и минахме на говена храна , защото вече бяхме в Троян и намаше кухня !

Относно колелото , аз открих ползата от него именно на същата тази почивка ! Ние още си нямаме , но едно от децата там имаше ! Та винаги когато Анди се разкривяваше и се успокояваше единствено и само на ръце , аз я слагах във въпросното колело и започваше едно обикаляне от моя страна , а тя писукаше от удоволствие ! Колелото беше същото каквото Поли е показала ! Много е удобно ако детето вече стои стабилно , има си и обиколници , които не позволяват детето да падне или да се изхлузи  Naughty ! Та скоро и ние ще се сдобием с такова , обещавам  Simple Smile !

Ох много дълго стана ама имах много какво да ви казвам ! Аз не пиша често , но редовно чета и сега отивам да чета пропуснатото през тези 10 дни !  Hug

Последно , относно Т. аз знам че Панадол или Нурофен не се дава преди да е станала Т. 38,5 и винаги така съм правила ! Защото ако даваш Панадол при ниска Т. той в един момент ща спре да действа и тогава се налага да се дава Нурофен , а той дразни стомахчето особено на малки бебета !

Спирам че доста дълго стана ! И .... да оздравявате ! Praynig

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 23:51 от troia

# 46
  • Русе
Здравейте!
Няма среща -няма снимки!Има среща-има снимки! Е при нас в Русчук се случи първото.Другият път второто  Grinning
Ели  Hug Добре дошла отново!Не разправяш,хубави неща.Кофти случки. Hug Надявам се скоро да се сещаш с усмивка за тях.
Понтес фен съм на аватарчето ти! Peace
стаси направи си слинг и няма да имаш проблеми да излизате с колело и сънчо да кацне на носа на бебо.
Аз да се похваля!А и също да ви препоръчам да опитате и вие.Трети ден караме на ЕБХ(естествена бебешка хигиена).Т.с. сме без памперс.Отдавна им имам зъб на еднократните пелени и в тия жеги казах :край,стига толкова!Детето само се измъчва ,като му спарва.Свиква да пишка в гащите ние от месец и половина акаме почти само на гърне ,което е доста нехигиеничен навик.Пък и на един памперс за да се разпадне са му нужни 500 години.Кое му е хубавото ,тогава на памперсите? Абсолютно драстично дори и нощем го държа без памперс.Переодично го слагам на гърне и викам "Пиш-пиш" ,а като го знам ,кога долу горе върши голямата работа  викам "Аки-Аки".Мога да ви кажа ,че в 90% от опитите ми се получава.Постижение са ни и разходките без памперс.Вчера и днес на вечерната разходка изобщо не подмокрихме гащичките,а като се прибрах и го сложих на гърнето се изака и изпиша и двете вечери  Излиза ,че ЕБХ изобщо не е сложна.Иска се малко повече внимание и наострен инстинкт. Поне през тези три първи дена така ми изглежда,дано така и продължи!Препоръчвам ви го!

# 47
  • Русе
Добро утро!
Тази нощ при нас също мина много добре.Само с едно събуждане.Изпишках го и го приспах.Много спокойно спинка без памперс,без никакви инциденти.Те децата тези неща ги правят ,като са будни ,но сигурно има изключения
Лек ден!
Честит рожден ден на Fapua да си жива и здрава   bouquet

# 48
  • Варна
Зизу, да започва с инжекциите веднага, защото ако стане много голямо трябва да се оперира. Лора я забавиха, защото беше малка, биха и инжекции - не мина, доктора каза, че е прекалено голямо и се налага задължителна операция. Нашето е на окото, затова е спешно. На рамото щом е може и да изчакаш да порасне малко дечко преди да я оперирате. Последно ни казаха да отидем при пластичен хирург.

# 49
  • София
Еее,  zizzu, най-после Hug Повече да не изчезваш!
И не си мисли, че ще минете без снимки Naughty

# 50
Virginity,решили ли сте кога ще оперирате беба?чакате да минат горещините или предпочиташ да споделиш,когато всичко е минало вече?
бързо оздравяване на всички дребосъци и лек ден!

# 51
Мерси ,Вержинити Hug.
Понтес, добре заварила и честито зъбче на Алексис от нас двете с Роси. Да знаеш, че скоро ще те викам на десант в Борисовата..Имам ти координатите Hug

# 52
момичета ние пак сме болнички с кашлица този път и с обрив по главичката, пием антибиотик и сироп за обрива. Изнесохме се малко на село да избягаме от жегите, ама и там ни стигнаха брей-големи жеги! #Crazy
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=159704&photo=50
това е  новото умение!
в речника имаме дяда и папа!
лазим, пълзим, пипаме ,викаме, говорим, ревем- като всяко бебе!

лек ден на всички!

Последна редакция: сб, 25 авг 2007, 16:40 от ka_tq

# 53
Ето го и Влади в отбора на стоящите! Тъкмо на Венетка да не й е самотно  Wink! Дано оздравее по-бързо момчето, и останалите болни - да се оправяте!
Ние вчера си направихме чудна среща с bla_bla и нейните дечица - бяхме с батковци и бебки!
Поздравчета от нас!

# 54
Нора днес няма температура и е здрава, но за съжаление аз се заразих и сега съм се проснала с висока Т и разстройство. Добре, че е събота и неделя, та половинката и майка ми гледат малката. Цял ден съм само на чай, защото така минава по-бързо, ама кърмата ми намаля. Cry
А на малката ме е страх да дам друго освен кърма, че педито каза да я държа на диета още ден-два.
Дано утре вече да съм здрава! ooooh!

Бетти и Нора се опитва да се пуска, ама доста неуспешно още....

# 55
само минавам на бързо да кажа че вече сме озъбени  tooth,засега е само едното но тази седмица го очаквам и другото.иначе всичко е наред не се пуска сам,не се изправя сам на кошарата само в количката както си спи героя отваря очи и веднага се изправя в седнало положение.засега само това ,нооооооооооооо... всичко с времето си  bowuu

# 56
Betty L.- Венетка опива ли се прави крачки така като стои?
Наш Влади- стои и изведнъж решава да тръгне ама прави 2-3 крачки и пада. Иначе като го държа за едната ръчичка  едно бягане пада, дори послено време не иска в паяка  само да върви.
Ако е легнал или седнал веднага пълзи до канапето надига де, изправя се, пуска се и тръгва и съответно пада. Не го е страх да пада.
Питам да се успокоя само нашия ли е такова диване?-е то аз ко ли се чудя майка разправя аз съм била същата! Hug
moonlady да се опрвяш Peace

# 57
чудесно,ka_tq!браво на малкия!чакаме сега и да проходи сам.супер е ,че не се страхува да пада!
вашите деца какви велики постижения!пък аз минавам да се похваля,че Соня прави боц и пада як хилеж.с глас се смее малката,толкова и е забавно.и като я питам къде са определени неща,сочи с поглед към тях.танцува много смешно винаги,когато чуе музика и се учи да маха с ръчичка,ама хич не разбира кога се прави тоя номер и само да и дойде на ума и ръката е горе.голям смях.
 moonlady,бързичко да се съвземеш и кърмата да тръгне!
Betty L.,снимки няма ли от срещата?или големите деца не ви оставиха да снимате?

# 58
Пък аз изведох днес малката в парка с проходилката да се социализира с децата и о ужас...........амнайсе хлапета се лепнаха да натискат копчетата, а Теодора се оглежда милата толкова изненадано, какво правят тези деца толкова близо до нея и що и пипат играчката. Ама нали си е културна, та ги изчака определено време, но те се не махат и детето наддаде боен вик. В резултат майките дойдоха да си приберат отрочетата, а Теди заподскача доволно по асфалта. Определено бяхме атракцията на вечерта  Laughing

# 59
Добро утро, момичета!
Честито зъбче на Алексис и Михаел!
Катя, Венета е момиче - те май са по-умни. Помня това от времето, когато баткото прохождаше - пускаше се непрекъснато и безстрашно и в резултат проходи още на 10 месеца. Неговата братовчедка - месец по-голяма - явно по-разумна - не смееше да се отпуска и проходи след него.  Та Венета - пуска се и стои, иска да дойде при мен и протяга ръчички - понякога прави крачка, но в повечето случаи не смее, явно знае че ще падне! Wink
Били, има снимки, но ще попитам първо за разрешение другата мама и тогава ще ви ги покажа. Само бебките се снимаха, батковците отказаха!
Мооn, да се оправяш бързо, мила!

Общи условия

Активация на акаунт