Жегата не ни мори, Декемврийчето се учи да върви!

• 10 692
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
tini-mini и аз си мислех ,че си много мъничка и тъничка в връзка с никовете То практически съвет е трудно да дам.Слагам го на гърне от месец и половина-два не съм сигурна точно От доста време голямата нужда си я върши в гърнетонашето е на Chico ЕБХ изисква малко поверче наблюдениеотколкото детето,като е с памперсСега в горещините направо го оставях по голо дупе,переодично през 40мин -1 час или когато се сетиш или го чувствашго слагам на гърнето и почвам да викам пишшшш.Не винаги се получава,но все по някое време ще разбере за какво става въпрос.Вчера понеже беше по хладно му сложих гащички с парче тензух,вкъщи добре,ами навън newsm78За разходката сложих памперс.Викам си все пак за 5 дена един памперс-Може.И днес ми хрумна гениална идея!Понеже си е доста хладно и за да няма драстични подмокряния слагам вътре в памперса платняна носна кърпичка от големите ще гледам през половин час да ги сменям .Това е да усети некомфорта от мокрото и да прави връзка с пиша в гърнето,а памперса да пази панталонките от намокряне,сега за хладното става..Моята майка навремето ми каза ,че на 6м съм си показвала ,какво да направя. newsm78Значи могат да се научат!
Бързо оздравяване на всички мами и деца!  bouquet
Съгласна съм за проходилките,че не са много от полза,но ако не се прекалява,Може!Аз само така мога да свърша нещо в къщи,докато той се шматка наоколо.Само,че той стои стабилно на краката си от 2-рия месецне ,че съм го държала прав тогава Simple SmileНо са му доста здрави краката и за това взех проходилка.Ако беше нестабилен и мек,сигурно щях да се въздържа.

# 76
Писах, писах и ни спряха тока и всичко изчезна! #Cussing out
За миенето на зъбите - ние взехме четка за зъби на Венета - дават я за след 4-месечна възраст. Мием ги редовно - първите пъти не беше очарована, но сега слагам по мъничко паста за зъби и явно заради вкуса миенето протича сравнително добре. Пък вече са ни 5 зъбчетата и си трябва миене.
За проходилката - баткото го слагахме повече, баба ми предимно, аз го оставях да пълзи и да се изправя. Проходи рано - на 10 месеца. Наистина е доста удобно място за игра - пък и мама да свърши нещо. Венета стои в нея само сутрин, около 20-тина минути, докато си изпия кафето. През деня рядко иска да стои в нея. Но е удобно за хранене, че навсякъде другаде се изправя, само там мога да я храня спокойно.
Чибуратор, къде по гръцко с тия пожари там!
Аз пак съм недоспала - будихме се няколко пъти тази нощ, но в 5.30 се разсънихме стабилно, на гърне седяхме, после заспа отново, но аз бях толкова разсъсена, че едва придремвах само. Сега обаче съм  Tired.
Ето ви и малко снимки от срещата ни с bla_bla - само на бебките - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=159704&photo=51
Приятен ден от нас!

# 77
отдавна се каня да питам,ама все отлагам.за гърнетата.не ви ли е страх,че ,като се научат толкова рано,после ще откажат да използват гърнето.навсякъде чета,че детето едва след 18м. започва да ОСЪЗНАВА какво прави в гърнето и ,ако преди това е слагано там,може да откаже да го прави.смята се,че при приучването на по-ранна възраст нещата са инстинктивни,а не осъзнати.най-рано децата се слагали на гърне след 10-м. възраст и то с дрешки,за да приемат гърнето и да сядат когато и по колкото си искат.после,след запознаването с терминологията-чиш,аки,куку,гърне,се слага и голичко.
какво мислите за тези теории?
и защо предприемате това толкова рано?заради жегите ли,или нещо друго,което съм пропуснала да прочета.опитвах се да повярвам на теорията за бебета без памперс,ама не мога.май просто имим други наблюдения и мнение.
споделете,моля ви и вашия опит!
Бети,благодаря за снимките!много сладки са дечицата! Hug

# 78
Били, благодаря! За гърнето - при баткото така се получи - седеше на гърне рано - на 6 месеца и после след годинката го отказа! Хич не го искаше - слагах го, но без резултат - и така поне една година още. Венета я слагам сега сутрин - за да се изака - веднага след ставане го прави и след спане - за пишкането - почти винаги има успех. Аз го правя, за да спестя някой и друг памперс. Peace

# 79
Привет, момичета, как са бебчетата, да не са проходили вече  #Crazy
Като ви гледам как пристъпвате бързо с по една тема на седмица, сигурно много неща са се случили и ког ще наваксам да прочета, не знам. Ние се върнахме вчера от село, Ели още не се изправя сама, а и не успява напълно да сяда сама от легнало положение. По цял ден може да си седи без опора и да си лапа играчките - още сме на този етап. Иначе като я хвана за ръчичките напира да става и да пристъпва, но гледам, писали сте, че не трябвало така!?
Искам пак СРЕЩИЧКААААА???

# 80
Betty L. дано проблемите ви са свършили..
Моля ви за съвет Praynig:искам да си спра кърмата, но д-рите не ми разрешават  да пия хапчета (тъй като от няк.месеца пия по 7-8 л. вода на ден, явно имам някакви хормонални проблеми и докато не разберат какви точно, не мога да пия хапчета, че да не влоша още повече нещата).Само с цедене няма да стане, защото едната бебш не ще едната ми гърда и я изцеждам доколкото мога, а ако не го направя- боли.
Приемам предложения...(това е зов за помощ, направо..)

# 81
само да кажа,че сме добре.отпаднал е все още малкия,но немога да искам да е ок след такова повръщане на фонтан.ох на никой не го пожелавам.да минават тези вируси,че...  #Cussing out  #2gunfire

# 82
  • София
zizzu разреди кърменията - по колко пъти на ден се кърмите? и доколкото ти е възможно намали течностите. Колкото по-плавно стане - толкова по-добре ще бъде за гърдите ти /формата имам предвид/.

# 83
Не мога да изтрая и да не пиша, преди да прочета всички страници:
1. moonlady, аз като бях с Т не престанах да кърмя и никога не е имало проблеми. Съветвам те да не преставаш да я поставяш на гърда - детето има нужда от сукането, от допира с гърдата ти, с топлината ти, успокояващо е и за душчката й, и за зъборастежа. А и няма да реве и да ти мъчи нервичките. Аз не издържам да реве!
2. elielibg, много се радвам, че писа най-после - как ще сме те забравили! Еле пък азе, дето сме с теб на една дата родени! каква е тази история с Калина, направо ме разби! Ужас! Явно трябва да се обаждате на вашите през ден и да им се извинявате за всичко, както казвше Влади Въргала. Ей така, без повод. Че тя ще отмъсти за всичките ви лудории в детството...Кой е бил така луд от двама ви с таткото?
3. zizzu, добре си дошла най-после и ти! Хайде, разправяй как расте Роси, колко зъба има и колко крачки прави, напред или назад (щото ние пълзим и "вървим" назад най-често), колко тежи, колко е дълга, колко коса има...Не си писала откакто Роси се роди! Какви са тези беди, не е ли време да престанете с болестите! Хайде, Амин, дано няма вече!
4. BettyL., нашата чаша е нещо такова, купих я от Мадъркеър, но има три приставки - една с дупки, една с цепка и една направо за чаша с отвор, подходящ за детската устичка. Но тя пи от нея единствено като пътувахме към морето, в 39градуса жегата, без климаик в колата  Laughing Иначе се лигави и се опитва да суче от нея, но като не става и се отказва.
5. pontes, честито зъбче. И новият ти аватар е много красив, аз съм фен на Густав Климт, но старият така ти отиваше...че ми домъчня за него.
6. lia25, ти ли питаше за обувчиците - аз купих на КоКо точно такива обувчици за пълзене, от ЦУМ, 16 лв, 16-17 номер. С тях пристъпваме по малко по малко, но не й ги слагам често, още не е съвсем стабилна..., иначе крачи някак си, само мен ме е страх да не я претоваря - не знам колко време е добре да се упражнява, дали не е малка още.

Кога трябва да водим децата на ортопед пак по повод прохождането?

За кърменето - ние от два месеца спим с Ели в нашето легло, за да е по-лесно нощем, правете си изводите?

Айде, аз съм back към четенето да ви видя как сте всички...

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 15:38 от шамЕнет

# 84
Привет и от нас.
Днес ходихме на лекар.Сега сме на лечебна Милупа пием прахчета Смекта и Ентерол,оризова вода и чай от шипки.

# 85
.Сега сме на лечебна Милупа пием прахчета Смекта и Ентерол,оризова вода и чай от шипки.
то маи този вирус е верижен на всички едно и също изписват и ние сме на ентерол,натриев цитрат и лечебна диета с нестле AL110 и  чай от шипки newsm78

# 86
Офф,незнам.Сутрин ставаме,акаме-всичко е окей и след няколко часа се започва едно сменяне на памперси.

# 87
Здравейте и от нас
Ние вече си имаме второ зъбче след като първото ни изби преди месец надявам се и останалите да ги извади ме така без никакви проблеми освен малкия отказ на твърда храна и

# 88
  • Русе
Били хлапето ,то от питане глава не боли  Grinning ! Не знам ,какво да ти кажа!Някъде пише така,както ти си го прочела на други места пише за ЕБХ ,а навремето майките ни поради липса на памперси са ни учили доста рано да ходим на гърне!аз лично на 6 м съм показвала ,че ще има пиш или акиСега поне избора е голям!Всеки може да прочете и да практикува това,което му е допаднало и е най-близко до неговите разбирания и възможности.На мен ЕБХ ми допадна и за това реших да пробвам ,дори съжалявам ,че прочетох късно за нея,но тази тактика не е в никъкав случай приучаване към гърне (за който се интересува http://nodiaper.beinsa.info/ )!А това ,че децата осъзнавали чак на 18м е доста относително поне за мен нали пък навсякъде тръбят,че всяко дете е индивидуалност.Щом аз на една година съм ходила суха ,значи и нашите деца могат!Ако не е така значи има обрат в еволюцията! :hug
При нас новото е ,че ни избива зъбче и номера с хигиенните навици не се получава за момента!
На всички болни ,скорошно оздравяване!  bouquet

# 89
Напоследък все за болести се пише в темата и реших да се включа и да кажа стига ...до тук с болестите, всички да оздравяват и да се връщат усмивките на хлапетата и на майките им. Дано има полза поне от положителната нагласа, че просто много са малки още да ги налягат гадните вируси.

Имам нужда от съвет как да се справя с вечерното приспиване, защото не се издържа вече, рев и борба с часове, докато накрая заспива от изтощение в ръцете ми и така иска да спи, като го оставя в леглото му след 5, максимум 10 минути пак е буден и плаче докато не го взема. Иска да спи върху мен или в краен случай до мен, как се усеща, че пак съм го преместила просто незнам, ама не съм спала нормално от месеци. Приветствам всякакви идеи.

И аз взех чаша - в началото изплю накрайника като някой натрапник в устата му, от два дни го поблизва и сякаш схвана, че и от там капе нещо, но не е въодушевен, иска си биба, че е по-лесно.

Дадох каша от елда, домашно приготвена от мен...голяма гадост, но си я хапна, явно не разбра, че е гадно. Пробва и вариации от грис, кисел и кус-кус. Като цяло -бива. И аз като много майки вече давам козе кисело мляко с голям успех и съм доста доволна, че се отървахме от адаптето (и най-доброто си е изкуствен продукт).
Още сме да пет хранения и не знам дали е добре, но не виждам как ще се намалят скоро.

Това е от мен, леко и спокойна нощ на майки и хлапета и от утре само хубави новини тук Praynig

Общи условия

Активация на акаунт