Жегата не ни мори, Декемврийчето се учи да върви!

• 10 683
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Мисля ако успея да го запиша на кухня в другиден,без да давам супа,защото слагали жълтък,а пък аз не съм го въвела
kirkorova80 аз малкия съм го записала на кухня от миналия месец и излишно съм питала няколко пъти за яйце дали слагат в храната защото и аз не съм давала жълтък.и ми отговориха че няма нито яйца нито свинско месо в храната.а каймата е само телешка Peace

# 181
  • Варна
абе Киркорова аман от тез болести бе жена! не се ли отървахте вече? ooooh!
направо не знам как се справяш  Confused айде да оздравявате и повече никакви бацили!!!

Лора пък е зверски нахапана от някакъв буболяк  #Cussing out пъпките не са като от комар ами са твърди и с водно връхче  Sad не изглежда да я сърби или боли но все пак ми е гадно  Confused
само да я хвана тая гад! бас хващам че е някой паяк от строежа в съседство!! от онез малките черните късокраките дето скачат  #Sniper

# 182
Привет девойки  Stop  !
Не съм се затрила още съвсем  Wink ... не остава време много за компютри и почивам, опитвайки се да постигна нирвана чрез спокойно и щастливо дете около мен  Mr. Green
Като за болести иде реч , да се "похвалим" и ние ....  Crossing Arms

Таткото ни е вирусно - тръшнат, с 38 градуса от два дни, на всичкото отгоре е и на диета  ooooh! .... по този повод аз се разхождам вкъщи с една пелена през носа и устата, треска ме тресе без да съм болна и отглеждам 2 деца вече  Tired
Пазим се уж с малкия да не го лепнем .....  Praynig
Пижулинка - имате 15 звезди от мен  Peace / ако правилно съм схванала принципа ...  newsm78/
Жижи също е изпохапан от нещо / незмам и аз от какво , ама е по главата  Thinking/

Криво ми е много, че днес бяхме канени на кръщене на дъщеричката на близка приятелка - не смея да ида , заради вируса ....
Друга пък роди момче - и тях не мога да ида да видя ....  ето така се разпадат приятелствата  #Puppy dog
Както и да е... да сме живи и здрави ! Sunglasses yes

# 183
Здравейте,

Хайде давайте да уговаряме срещата за през седмицата - аз съм на линия, казвайте на кой кога му е удобно/неудобно и Магеста да се пази здрава и да идва с одеалото, че ми хареса много по снимките от миналия път Wink
Шемет_невероятен, докога си в България? А shrew появи ли се, обади ли се на някой?

Киркорова, много хубав аватар  Peace

verolina, прекрасни снимки с Нели в планината! Много ми харесаха и всички останали дечица - Бойко, Свиленка, Елисаветка, Вела, Петърчо, Венетка, Маги, Лора, Теа....всички!

Ние имахме гости - баба, дядо, вуйчо, вуйна (на Викито) и най-важния - 2.5 -годишния братовчед Митко, които Викито много обича, а и той нея  Heart Eyes  Вчера двамата с него вилняхме в Патиланци, а и аз намазах покрай него въртележки и блъскащи колички  Laughing
От консултацията резултатите са следните - 7 300 (+600 г за 2 месеца), много добре, според педиатърката. За см се съмнявам, че мери вярно, нещо й е грешен метъра  Crossing Arms
Белегът от БЦЖ-ваксината така и не мога да го видя, но вече 2 педиатърки (старата и новата) казаха, че има, така че ще трябва да приема твърдението за вярно.  Thinking
Иначе е озъбена с 3 броя, чакаме 4-я (горен резец). По тоя повод суче като за световно (вкл. многократно през нощта) и лактацията ми също е като за световно Wink

И сега да споделя за плодовете нещо - според моята педиатърка (явно съм я намерила по-предпазлива даже и от мен) не трябва да давам сурови плодове до 1 г., защото алергизирали, а плодовите пюрета били с висока киселинност и залагали гастрит в юношеска възраст. Какво мислите за това?

Попара препоръчва да давам от безглутенови сухари, вода (чай) и зехтин (т.е. засега без сирене и без масло). Може да пробвам такъв вариант, ама да мине още малко време. Глутен реших да въведа на 10 навършени месеца, а млечни и жълтък на 10-11-12 месеца.
Ох, имах разни въпроси, но ги забравих  ooooh!, като се сетя ще пиша пак.  Hug

П.П. И ний сме в тоз конкурс: тук, тук и тук. Гласувайте само, ако ви хареса. Не гоним високи резулати, участваме на олимпийския принцип  Peace

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 15:23 от tini-mini

# 184
хм,аз реших, че Magesta са на почивка пак,пък те...вируси!хайде,бързо оздравяване!

...ето така се разпадат приятелствата  #Puppy dog
Както и да е... да сме живи и здрави ! Sunglasses yes

така си е!аз все се надявам,че, като поотраснат децата, ще си възстановим и старите приятелства.или поне истинските. Praynig

# 185
  • София
Magesta, да се опазите от вируси и да сте на линия за срещата!

kirkorova80 бързо оправяне и при вас!

tini-mini, мерси  Hug

А за плодовете май за първи път чувам това което казва педиатърката ви. А за пюретата - само за тези от сурови плодове нали?
Ще трябва да проуча въпроса  newsm78

За срещата - вторник май го дават да се оправи времето, така че ако няма други предложения, моето е за вторник - където и в колкото кажете (иначе предпочитам Борисовата, преди обяд  Blush)

# 186
Magesta, стискам палци да не се разболеете. Praynig
tini-mini, кога успяха да ви поникнат още 2 зъба? Shocked Моята лактация след вируса, който изкарахме с малката вече не е същата..... Sad
Ние още нямаме нито един зъб, да видим кога....Педито каза, че ако не й поникнат докато навърши годинка, щяла да й сложи протези. Mr. Green Това беше отговор на въпроса ми кога вече ще й поникнат..... Mr. Green
А иначе аз и глутен дадох и сиренце, много добре ги понасяме пу пу пу. Ама всичко хапва в малки количества.
Срещнахме се с Бетти Л като минаваха през Бургас и щтракнахме 2-3 снимки. Ще кача по-късно.

иначе купона тече.......
http://www.vbox7.com/play:65389363

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 16:09 от moonlady

# 187
Мацки, във вторник ни е сватбения ден, две години - още мъдря дали и къде да вечеряме навън, та ... моля ви, нека не е срещата във вторник!

moonlady, ние също сме беззъби още  - страхотни усмивки праска!
tini-mini, аз попарата я давам с краве масло, alex_shu, не знам за козето сирене, май беше най-близко до човешкото, но пък миришело силно...Е, засега нямаме проблем с кравето, пу пу пу.
magesta, ако имаш още кърма, препоръчвам да пийвате от нея! Ще се оправите!  Praynig

Къде се дяна detelini? И shrew щеше да се обажда...а кой нае как се шляе из Българията сега...

# 188
Пижулинка и tini-mini гласувах с по 5 звезди на всяка снимка,успех ви желая,дано да спечелите!!!

Аз се надявам на русенска среща тази седмица,дано Адриана и maiche се включат този път Peace
Иначе Боци на mamp21 е голям сладур,харесаха се с Георги,но моя син  не беше в настроение за игра нещо  Rolling Eyes
На всички болни желая да оздравяват по-бързо  bouquet

# 189
  • София
Ние се върнахме от море!
Утре ще се включа! Heart Eyes

# 190
Mamp21 аз давам козе кисело и сирене даже, но саламурено, още не може прясно. Взимам от бабата на мъжа ми от село, домашно квасено. Козето е най-близко до майчината кърма и аз настоявах това да е първото кисело мляко на Лазар. Обаче като кипне махаме каймака преди да го заквасим по съвет на педи. На времето баща ми е имал рахит като малък и баба ми купила коза специално за него.....след това има редица спортни успехи и по професия е военен пилот, а знаете че там физическите изисквания и натоварвания са много високи, така че дерзай смело.

Да ви кажа и аз вече не мога да се похваля с послушно хлапе, не че преди много можех, ама вече не се трае, приспива се по 4 часа и с рев заспива, през останалото време врещи като приклещен, ако не е на ръце и не го забавлявам.

# 191
А за плодовете май за първи път чувам това което казва педиатърката ви. А за пюретата - само за тези от сурови плодове нали?
Ще трябва да проуча въпроса  newsm78
Ами не, става дума за плодови пюрета, там са варени плодовете, мисля.

tini-mini, кога успяха да ви поникнат още 2 зъба? Shocked
Ами пробиха веднъж и сега никнат като гъби - в рамките на 1-2 седмици излязоха - т.е. един в Бургас, един - в Ямбол и един в София. Ако пообикаляме още малко страната сигурно и още ще излязат Wink
Гледам, че на Норето не й трябват за бирата и затуй не бърза. Като почне да замезва, ще излязат  Wink Много е сладка как само налита на бирата   Joy

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 22:20 от tini-mini

# 192
moonlady малката е голяма сладурана и как и се услажда биричката  ooooh!

# 193
  • Русе
невена131313 ,напълно съм съгласна с теб ,просто ми стана любопитно да не би да продават ,козе кисело мляко ,защото сирене има и е много хубаво даже.Аз на Бойко такова давам.Имам и домашно ,но трябва да намеря кози отнякъде за мляко,а в апартамента май ще ми е трудно да ги отглеждам! newsm78 Mr. Green
EASpirit той Гошето е добро дете ,само че не му беше ден  Laughing
Аз купих каишки за прохождане за да мога да тикам колесницата на манипулаторко ,който стои прав и вика на хората ,като си клати главата наляво и надясно и доста често се изпуска и килва на някъде.Т.с. newsm78,че се обърках ,с каишките го осигурявам ,поне не съм нащрек постоянно!

# 194
  • Бургас
Добър вечер,
 И при нас явно напира трети зъб, защото Петър е станал непоносим вече. Снощи мислех, че като го взема при нас и ще прекараме блаженна в сънища нощ. Мечти, мечти   Crazy Петър се будеше през час, правихме малки разходки за успокоение, после цица, сън около 45 минути и после всичко от начало.....  #Crazy Накрая 5 мл Панадол ни осигуриха 5 часа сън.......

Това за плодовите пюрета направо ме разби, не че Петър много ги яде, ама обожава суров банан и аз доста често му слагам в кашата следобяд  #Crazy

Нашта снаха ква е пиячка, ше прайм срещичка май на по бира, че и наш Пеш на нея налита.....

Ай бегам са чипкаме, после по нощите мой да пиша пак.....

Общи условия

Активация на акаунт