Дъжд от бебета вали, че СЕПТЕМВРИ наближи!

• 13 432
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
здравейте от мен за днес,аз немога да ви из4ета вси4ко изписано ,като гледам доста сте активни вси4ки newsm10!Аз днес до обяд я карах много активно и вси4ко ми бе6е на 6,сжур6их доста работа... wash hang 1ironing  food002 1dishes newsm75,а сега ми е едно такова тежко,мъ4ат ме адски киселини,една жегааа sweating,подула съм се цялата и бебата ме рита като football,татито ни пък изморен от работата тази седмица се е отпуснал и smile3524сладко сладко,така му зажиждам аз цяла но6т 1countingsheep!Нямам търпение да идва септември(то не 4е много остава,ама...)хем да се гу6каме с бебата,хем да ми олекне

# 151
kali, радвам се, че се чувастваш добре и се възстановяваш бързо. А за бебчо нямам съмнения, че ще влезе в крак бързо и ще си суче. Най-важното е, че е здрав - това е най-доброто възможно начало.  Hug
И аз чакам с нетърпение разказ за раждане секцио, че ми е любопитно да сравня.

Иначе при мен млеконадоят става все по-интензивен. Явно ще съм от "дойните" майки, защото с всяко цедене ми се увеличава кърмата (или коластрата, каквото там тече в момента, аз не ги различавам). Вече замразих 2 мини контейнерчета (basilisk, супер идея, че да стерилизираш бурканчета хич не си е работа) и наченах трето в хладилника. Гърдите ми са много напрегнати и само се притеснявам, че ако започна да се цедя по-често, ще стимулирам още повече кърма да ми тече. Да не взема от мерак да кърмя накрая да се докарам като за дойка на няколко деца...  newsm78 #Crazy
А, и да не пропусна да вмъкна колко полезен е стерилизатора за микровълнова - стерилизирам си помпата за кърма в него и е страшно удобно (само дето в упътването пише, че не става за стъкло). Представям си, ако трябвше всеки път да кипвам вода и да следя тенджерата...  ooooh!

# 152

[/quote]

Аха...имаш късмет, 4е в твоята болница го ползват...

[/quote]

Нани Оя, аз изрично питах какво друго биха могли да ми предложат евентуално и личния ми гинеколог и тази която следи развитието на фетална морфология каза че това било единственото което се използва в такива случаи. Ти какво знаеш че се слага ако го няма това лекарство?
Между другото днес ми дойде сметката от болницата и въпреки че застраховката ми покрива 20%, сумата е космическа...
Секциото ми ще е само 300 дол. но престоя в болницата за 3те дни сигурно към 1500.

# 153
Кали, честито бебче! Радвам се че се възстановяваш бързо!
Хекси, може да ги питаш педиатрите по колко пъти на ден и по колко грама са му необходими на твоето бебче, за да можеш да изцеждаш точно по толкова и когато си го приберете да си регулирала точно необходимото му количество кърма. Много се радвам че имаш мляко, това е такъв късмет за бебчето ти Hug

Момичета, имам един спешен въпрос, ама не е свързан с бременността. Къде в София човек може да си плати за да му пуснат факс до чужбина? Майка ми трябва да ми прати спешно един документ, преди да се роди бебето. И както гинеколожката ми каза че мога да родя другата седмица, направо не ми се мисли Sick

# 154
Нани Оя, аз изрично питах какво друго биха могли да ми предложат евентуално и личния ми гинеколог и тази която следи развитието на фетална морфология каза че това било единственото което се използва в такива случаи. Ти какво знаеш че се слага ако го няма това лекарство?
Между другото днес ми дойде сметката от болницата и въпреки че застраховката ми покрива 20%, сумата е космическа...
Секциото ми ще е само 300 дол. но престоя в болницата за 3те дни сигурно към 1500.

Моите лекари са на мнение, 4е за задържане над 48 4аса е по-добре да се ползват сalcium channel blockers. Бетамиметиците (salbutamol, ritodrine, terbutaline) имат краткотрайно действие и риска от страни4ни ефекти е прекалено голям. При нас ги прилагат основно през 28 до 32 седмица, за да задържат положението докато подействат стероидите (не 4е съм съгласна с тази постановка, но това е друга тема).

Виж тук:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowD … l.Pubmed_RVDocSum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowD … l.Pubmed_RVDocSum

Ако горните те затрудняват, ей тука са описали нещата малко по-опростено:http://www.obgmanagement.com/article_pages.asp?AID=4667&UID=#bib8

Дръж фронта, трябва да устискаме поне до средата на Септември!    bouquet

# 155
Нeureuse, все се каня да питам теб и Басилиск дали ще ползвате епидурална упойка?

# 156
Къде в София човек може да си плати за да му пуснат факс до чужбина?

Всеки пощенски клон би трябвало да може да извърши тази услуга. Ако не е това всеки, който разполага с факс може да но направи. Аз съм пускала така на познати, а нашата машина не е нищо особено. Даже ми направи впечатление, че за чужбина замина по-бързо и гладко отколкото с нашите тел. връзки в България. Освен това не мисля, че на телефонната сметка се отразява значително. Мисля, че и веригата книжарници на Offise 1 също пращат факсове, поне ги има на много места и не е трудно да се провери.

# 157
Nanny Ogg,
За епидуралната не мога да ти отговоря сто процента от сега. Знам само, че ще пробвам доколкото може без нея и се надявам да не капитулирам бързо-бързо - това ми е принципната позиция.
Все пак моето раждане е VBAC и все ми се струва, че е по-добре да усещам какво се случва - имам ли болка между контракциите и дали има нещо друго странно. А и много искам всъщност раждането да е активно - с повече движение, ако ме проснат да лежа някак си ще ми намалее собствената увереност в успеха. Отделно не знам точно какви медикаменти ползват в епидуралната в нашата болница и не знам дали не са успиващи за бебето, което в никакъв случай не искам да допусна.
Но след всичко казано, ако нещата много се закучат и ми е наистина трудно, може и да се навия като крайна стъпка, лекарят ми не вижда проблем. Ще се стремя да не се стига дотам обаче.

# 158
Снежи, багодаря ти за отговора. Това с пощенските клонове и книжарниците много ме устройва, все пак не искам да правя дори и малки разходи на познати.
Нани Ог, странното е че като раждах сина ми в България мечтаех за епидурална но нямах възможност, а сега като ми е напълно безплатно и безпроблемно, май ще се откажа. Четох по въпроса, за съжаление няма анестетик който да помага само на майката и да не се отразява негативно на бебето. При епидурала бебето може да получи треска след това и да се наложи лекуване с антибиотици. Немалко жени след това се оплакват с месеци от болки в кръста, а чух че и се забавяло раждането, значи бебето се мъчи повече. За съжаление в нашата болница няма възможност за вертикално раждане, но ме успокоиха че до момента в който вече започнат да поемат бебето мога да съм права. Предполагам знаете че гравитацията ускорява процеса. Ще ползвам някаква топка, дано помогне. С таткото никак не сме готови за раждането, никакви дишания и техники. Така и не изкарахме пренатален курс. От предишните раждания нищо не помня, пък и не съм била специално обучавана. Е, все има време нещо да попрочетем, стига бебчо да не ни изненада по-рано.

# 159
Добро утро на всички маменца! Чак сега успях да си наваксам с четенето, понеже снощи ненадейно ходихме на рожден ден.
Хекси мила раэкаэа ти е страхотен. Никак даже не е страшен а напротив. А за кармата не се тревожи според мен по добре да я имаш в повече, че на бебчо ще му е много нужна и ценна, отколкото да нямаш или да не му стига. Hug
Днес съм решила с мъжами да направим основно почистване, да сме подготвени,эа да не ни изненада бебчо неподготвени. Ще гледам само да не прекалявам че да не предиэвикам нещо. newsm78 #Crazy
Ще следя эа нови радостни новинки Joy

# 160
Здравейте, момичета. Исках да ви попитам, дали при наличието на еритроцити /моите 3.66, нормално 4.20 - 5.40/ и хемоглобин /моят 114, нормално 120- 160) малко под долната граница, състоянието се възприема за анемия. Предстои ми да занеса резултатите на доктора другата седмица, но ви питам предварително, ако някой е бил в същото положение.

И още един въпрос - какво мислите за инсектицидите? Аз например вечер спя на включена машинка Райд против комари. На кутийката пише, че не се препоръчва за бременни, но вече не издържам на ухапванията на разни жужащи "хищници".

# 161
Кали, честито бебенце
 smile3504
Цитат
Калака, дано всичко е вече в норма! Колко дни те държаха в Шейново?
5 нощувки които били задължителни от касата

Цитат
.... защо те изпуснаха докитата и що не си лежиш при тях?
след като ми свалиха кръвното и отоците казаха че може и да ме пуснат ако не им бях напомнила май щяха да ме оставят.
Беше много, много топло  Sick и затова исках да се прибера. Повече ми беше лошо от задуха и жегата в стаята.....  пък то Шеиново е близо на 10/15 мин с колата

# 162
  • Асеновград
Добро утро и от мен!! Първо да ви почерпя за рожденния си ден!! Навършвам 25 години днес.  party023 newsm38  food010 cook
Малко скромничко,но незнам как да кача картинки  Embarassed

Emuk-последните ми изследвания бяха абсолютно същите-114 е много добър хемоглобин за бременна в 9 месец.Моя започна да пада от 6-7 месец и беше стигнал 98.
Тогава определено имах анемия, та даже и няколко анемични пристъпа-оттогава пия желязо и от 98 стана 101,после 102,та в на1. на 9 ми беше 114,което си е идеално.Но въпреки това лекаря ми каза да продължавам да го пия докато родя,просто профилактично, за да можем да го задържим така, тъй като при самото раждане хемоглобина пада от 10 до 15-и е важно преди раждането да е над 100,за да не ти е много замаена главата след това.
Целувки от мен!!

# 163
Мммного вкусно   Mr. Green
Честит рожден ден Красииии  happy bd
Желая ти здравето на скалите
дълголетието на орлите
младостта на елите
и на всичките банки парите  Mr. Green

# 164
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛА КРАСИИИ! ЖЕЛАЯ ТИ САМО УСМИВКИ И СБЪДНАТИ ЖЕЛАНИЯ - БАНАЛНО, НО ОТ СЪРЦЕ!  bouquet

Благодаря ти и за отговора. Успокоих се, че не съм фатален анемичен случай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт