Отговори
# 315
Защото дограмата им, стъклопакетите им, са най. Тая сутрин дойде един, изряза едни железа, и каза - ей-сега ще дойдат материалите - това беше в девет, ейсегато продължава.
Става въпрос за правоъгълна рамка от ПВС, на нея с поликарпбон плоскост, за козирка.

# 316
Здравейте на всички,
Регистрирана съм от доста време, но съм по-скоро паразитен участник във форумите само читател   bouquet
Но днес нервите ми не издържаха и искам да споделя болката си  Cry …. Ще бъда подробна (за което се извинявам)
Сблъсках се с Мебели АМАТО гр. ЯМБОЛ!
Леко уточнението, нито ние сме от града в който се извършва монтажа (пускаме си отпуск и идваме специално за това и междувременно да отметнем друго задача), нито цеха на фирмата е тук - има само офис.
Поръчахме си от тях обзавеждане за спалня и кухненско.
Спазиха си 30 дневния календарен срок и започнаха да монтират (до тук добре)
Спалнята е перфектна – сглобена за 4 - 5 часа, с липса само на един елемент (който на следващия ден беше ОК), разминаване леко на дръжките на гардероба и малки поражения по стената.
Кухнята я сглобяват вече 2-ра седмица само в петък и събота, защото тогава имат възможност и ще продължат ЕВЕНТУАЛНО:
1.   1-ви ден (петък) сглобяват ДВАМА майстори установена е липса на 2-3 детайла …. Разминаване в договорката, че всичко е включено в цената, т.е. ще се изведат ВиК,  Газ, Ток от фирма АМАТО  ….. тепърва в 12ч започваме с мъжа ми да търсим съответните компетентни майстори, които и да могат да откликнат веднага …. платихме допълнително около 160лв, но се справихме със ситуацията …. ИЗГУБЕН ДЕН за НАС
2.   2-ри ден (събота) остава ЕДИН майстор, плота е леко чукнат, мивката има отстояние от плота около 2мм (единственото, което монтираха от фирма АМАТО) и съпруга ми ще трябва да помага (имаме заплатен монтаж все пак!!!), но както и да е преглъщаме … липсващите части са доставени …. Работата продължава докато единият от модулите не пада, защото стените са гипсокартон и не са предвидили колко здраво трябва да ги захванат  …. Модулите са повредени - плоскостите са специфични и не може да стане за понеделник (ден в който аз мога да остана) ….. Нашето време е изгубено!
3.   3-ти ден (следващия петък с поредната отпуска) след уверенията на собственика ПЛАМЕН ШАЙКОВ, че всичко ще е наред стартираме отново в 8:15ч …. Излизаме …. В 15:30ч ни се обаждат, че работата е приключена …. НО ….
-   Мивката е по старо му, защото няма как да се отлепи ще се повреди  и ще си зее постоянно
-   Липсват две плоскости – завършващата част на шкафовете, които НЯКОЙ ДЕН ще се монтират (отново разходи, време)
-   Завършващите плоскостите имат по един пръст разстояние съответно от пода и от стената
-   Плота, който е черен гланц е надран на 2 места – НЕПОПРАВИМО е
-   Горния модул (също черен гланц) е вдлъбнат на едно видимо място – НЕПОПРАВИМО
-   Вратичките на два от шкафовете се разминават
-   Да не говорим колко красиво на този гланц светят главичките на видиите, които не са замаскирани
За мен остана платената изцяло кухня (това беше условието, за да се започне сглобяването – МОЯ ГРЕШКА, че се съгласих – не я правете), образуваните нерви, пребоядисването на новите стени и нежеланието въобще да погледна новата си кухня! #Cussing out

сагата продължаваааааа .......
4. 4-ти ден (събота н11.09.2010) монтираха цокъла ... оправиха вратата на миялната машина, защото се отваряше на 60 градуса, а не на 90 (като нормалните и беше неизползваема)... монтираха нов шкаф над хладилника по-тесен и по-дълъг, защото бяха преценили, че нашия хладилник е 185/62, а той всъщност е 190/65 (защото ще се съобразят с дадените им размери  #Crazy) ..... остава за другата седмица ЕВЕНТУАЛНО да изрежат нова вратичка за миялната .... има нови поражения - сега едната витрина опира в аспиратора, т.е. се стърже и имам нова дупчица на плота от черен гланц (явно са пробвали някоя от бургиите си  newsm78) ...... мебели Амато на Пламен Шайков продължават да посещават нашия дом - явно им  е приятно   Sick ....... Внимавайте от "майстори" всякакви ...

# 317
Направих фатална грешка поръчвайки мебели от фирма "Никмар Дизайн" - Габрово и в частност на лицето Николай Ангелов. При първата си среща с въпросният господин Ангелов, останах с много добри впечатления - по думите му, той беше изключително сериозен човек, който държи на бизнеса и клиентите си, предлага качествени мебели, на що-годе достъпни цени и спазва договорените срокове за изработка. Оказа се, че нито едно от тези неща не граничи с истината, което обаче аз разбрах от горчив опит и реших да го напиша за да мога да предпазя други доверчиви "бъдещи клиенти".
Подписахме договор за желаните мебели, заплатихме 50% капаро и се прибрахме доволни в очакване, след един месец да ги имаме. Уви не се случи нищо подобно. След като изтече уговорения срок и никой не се обади да каже какво се случва с нашите мебели, решихме ние да се обадим да проверим какво се случва. Г-н Ангелов ни увери, че няма за какво да се притесняваме-има малко забавяне, но до няколко дни ще ни звънне за монтажа. Продължихме да чакаме търпеливо - не се обади. След още 10 дни започнах да звъня отново, първо не вдигаше телефона,после го изключваше, след като накрая успях да се свържа, каза че ще дойде на другият ден - не дойде, после на следващият, пак не дойде и т.н и т.н. Вече минаха около два месеца а аз все още нямам мебелите за който съм дала половината сума и не зная дали изобщо ще ги имам...Изхабих много нерви, пари за телефон и ужасно много време да се занимавам с този човек. Това е причината да напиша този пост...не се лъжете и не вярвайте на празни приказки, както и на хартийката наречена договор...той не може да ви защити по никакъв начин, особено ако го прочетете в детайли...За съжаление България е пълна с такива безхаберни "бизнесмени", който вземат пари от хората и не им пука какво се случва след това. Не съм се отказала...ще продължа да звъня и да търся правата си...но ВИЕ НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА!!!

# 318
  • софия
Направих фатална грешка поръчвайки мебели от фирма "Никмар Дизайн" - Габрово и в частност на лицето Николай Ангелов. При първата си среща с въпросният господин Ангелов, останах с много добри впечатления - по думите му, той беше изключително сериозен човек, който държи на бизнеса и клиентите си, предлага качествени мебели, на що-годе достъпни цени и спазва договорените срокове за изработка. Оказа се, че нито едно от тези неща не граничи с истината, което обаче аз разбрах от горчив опит и реших да го напиша за да мога да предпазя други доверчиви "бъдещи клиенти".
Подписахме договор за желаните мебели, заплатихме 50% капаро и се прибрахме доволни в очакване, след един месец да ги имаме. Уви не се случи нищо подобно. След като изтече уговорения срок и никой не се обади да каже какво се случва с нашите мебели, решихме ние да се обадим да проверим какво се случва. Г-н Ангелов ни увери, че няма за какво да се притесняваме-има малко забавяне, но до няколко дни ще ни звънне за монтажа. Продължихме да чакаме търпеливо - не се обади. След още 10 дни започнах да звъня отново, първо не вдигаше телефона,после го изключваше, след като накрая успях да се свържа, каза че ще дойде на другият ден - не дойде, после на следващият, пак не дойде и т.н и т.н. Вече минаха около два месеца а аз все още нямам мебелите за който съм дала половината сума и не зная дали изобщо ще ги имам...Изхабих много нерви, пари за телефон и ужасно много време да се занимавам с този човек. Това е причината да напиша този пост...не се лъжете и не вярвайте на празни приказки, както и на хартийката наречена договор...той не може да ви защити по никакъв начин, особено ако го прочетете в детайли...За съжаление България е пълна с такива безхаберни "бизнесмени", който вземат пари от хората и не им пука какво се случва след това. Не съм се отказала...ще продължа да звъня и да търся правата си...но ВИЕ НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА!!!
Подай жалба в КЗП. Трябва да приложиш договора и бележка за дадените пари. Ако имаш тези докуметни ще отидат и ще го "преслушат". От опит знам, че на търговците им се дръпва л... като чуят за комисията и отидат на проверка  Peace

# 319
  • София
Svetlanica, разгледай документите на фирмата в Търговския регистър. Ако това, което си написала, е вярно, то към датата на подписване на договора (преди 2 мес.) лицето Николай Ангелов не е представлявало дружеството Никмар Дизайн. Г-н Ангелов е излезнал като съдружник и заличен като управител още през декември 2009г.
Фирмата се управлява и представлява Мария Ангелова, която вероятно му е съпруга. От мин. седмица са подадени документи за продажба на търговско предприятие и дружеството Никмар Дизайн ЕООД ще стане собственост на някъв господин от Пазарджик и ще се премести седалището и адреса на управление.
Ако възнамеряваш да си търсиш правата по каналния ред, ще ти бъде необходим юрист.

# 320
Благодаря за съветите, проверила съм в търговският регистър, зная, че фирмата е на Мария Ангелова, но не знаех че отново се продава.Обадих се и в КЗП - от там ми казаха, че нищо не могат да направят, защото когато имам договор мога да си уреждам отношенията само по съдебен път Sad...говорих и с приятел-адвокат...общо взето загуба на време и нерви и неясен резултат. Дано да не попадате на такива хора, но за съжаление в БГ са много и никой не е застрахован....

# 321
То са много , защото законите са ни такива, и доникъде не се стига при съдебно дело. Държавата ни е РАЙ за мошеници, щом вече англичаните го разбраха и  започнаха да завличат хора с пари, дадени за жилища  в родината ни #2gunfire!!!!!!!

# 322
  • София
запис, че както ни предстои обзавеждане  Whistling Peace

# 323
Фирма за паркетни услуги "ТОНИАС" с адрес София,Люлин 6 /в магазин СВА/.Викнахме ги за пренареждане на естествен паркет.Когато дойде ''майстора"беше учуден,защо паркета не е"изваден"...просто не си даваше зор за работа....В крайна сметка паркета ни е в по- лошо състояние от преди.Лепилото не е хванало,защото основата не е почистена....Взеха ни 150 лева за това "удоволствие".Обърнахме се към управителя за "рекламация" и сам да види в какво състояние е паркета,но не го прие на сериозно,каза че майстора си знае работата и си я свършил както трябва...Стигна се и до саморазправа....Моля,да ми кажете към коя институция да се обърна и да се жалвам в този случай?

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 20:18 от mamanaEmma

# 324
  • София
моят съвет е към комисия за защита правата на потребителя, можеш да подадеш жалба и в сайта им Wink
http://www.kzp.bg/
 Peace

# 325
  • София
Имам оплакване от качеството на кухненски ъгъл от "Мебели Банков" в Овча Купел, макар че е отпреди почти година. Тогава мислех да им се обаждам, дори снимки направих на дефектите, но по стечение на обстоятелствата нямах възможност, нито желание да се занимавам с рекламации. Съответно не знам как биха се отнесли. Тук грешката си е моя.
Мина повече време от уговореното за доставка, но това беше дребна работа. Лошото е, че ъгълът не беше изпипан. Механизмът за разтягане се дърпа ужасно трудно - трябват двама човека. Разтягащата се част, която е нещо като чекмедже, не се затваря плътно, а на около 2 см от диванчето и е видимо. Тапицерията на едната част е по-плътна от другата и също се забелязва - и на око, и като усещане. Триъгълната част в средата, която се отваря като ракла, не е желателно да се ползва като такава, понеже вътре са сложили дъска, която е изгнила и ронеща се. Може би трябва да се боядиса с нещо newsm78 Облицовката на дюшечето за спане беше прокъсана от двата края.
Вярно, че струваше между 400 и 500 лв, но никой не ни предупреди, че се ползват второ качество материали и изработката куца Sad
Поръчахме и тапицирани кухненски столове, които са без забележки Peace

# 326
  • София
тел;0885 36 07 35 / 0896 671601-Борислав
Викнах въпросния майстор да ми сложи едни плочки в коридора, но не се стигна до там и слава богу. Искат пари за оглед -10 лв моля ви се да дойде да види каква работа ще върши ooooh!. Представям си и как работят щом толкова са я закъсали. Освен това по телефона ми казаха едни цени,а на място излязоха съвсем други, почнаха да си измислят някакви допълнитени неща дето по принцип си влизат в цената!

# 327
  • София
Фирма "Тониас - паркет ООД" работи некачествено, некоректно и непрофесионално. Занимават се с циклене и лакиране на паркет. Не се доверявайте!!!
Фирма за паркетни услуги "ТОНИАС" с адрес София,Люлин 6 /в магазин СВА/.Викнахме ги за пренареждане на естествен паркет.Когато дойде ''майстора"беше учуден,защо паркета не е"изваден"...просто не си даваше зор за работа....В крайна сметка паркета ни е в по- лошо състояние от преди.Лепилото не е хванало,защото основата не е почистена....Взеха ни 150 лева за това "удоволствие".Обърнахме се към управителя за "рекламация" и сам да види в какво състояние е паркета,но не го прие на сериозно,каза че майстора си знае работата и си я свършил както трябва...Стигна се и до саморазправа....Моля,да ми кажете към коя институция да се обърна и да се жалвам в този случай?

Ето колко е важно да се чете! Тези наистина са измамници!

# 328
Фирма БОНЕВ ООД РАЗГРАД - поставяне на външна изолация

Супер некоректни #Cussing out #2gunfire
2 месеца ни обещават, че ще ни направят изолация на терасата
В края на първия месец дойдоха и  наредиха плоскостите и замазаха - и всичко приключи до там
Казаха, че след 2-3 дена като изсъхне мазилката ще дойдат да нанесат боята
Е да ама не- вече цял месец само ме лъжат - всяка седмица обещават, че понеделник или вторник ще дойдат да боядисат, но ето зимата дойде а боя още няма
И с цялото си нахалство се крият като не си вдигат телефона или го изключват  #Cussing out
А иначе Фирмата е член на Камарата на строителите в България и сред лидерите на пазара в Разград и района  hahaha hahaha hahaha
Отвратително отношение към клиентите си:bad-words:
Направиха ни на маймуни #2gunfire
Ще ги чакам аз един месец да дойдат да сложат една боя за 1 час
Е а кажете ми що за фирма е това Смешници (да не използвам по-силни думи)

# 329
Фирма БОНЕВ ООД РАЗГРАД - поставяне на външна изолация

Супер некоректни 
2 месеца ни обещават, че ще ни направят изолация на терасата
В края на първия месец дойдоха и  наредиха плоскостите и замазаха - и всичко приключи до там
Казаха, че след 2-3 дена като изсъхне мазилката ще дойдат да нанесат боята
Е да ама не- вече цял месец само ме лъжат - всяка седмица обещават, че понеделник или вторник ще дойдат да боядисат, но ето зимата дойде а боя още няма
И с цялото си нахалство се крият като не си вдигат телефона или го изключват 
А иначе Фирмата е член на Камарата на строителите в България и сред лидерите на пазара в Разград и района   
Отвратително отношение към клиентите си:bad-words:
Направиха ни на маймуни
Ще ги чакам аз един месец да дойдат да сложат една боя за 1 час
Е а кажете ми що за фирма е това Смешници (да не използвам по-силни думи)

Общи условия

Активация на акаунт