Германската Нова Медицина на д-р Хамер

• 131 015
  • 884
  •   1
Отговори
# 660
catch то сигурно вече ти е по-хубаво вкъщи отколкото мисълта, че трябва да ходиш на работа. Сестрата на мъжа ми и тя така като теб - на шест години е голямото, малкото на четири ще стане, ама все болни в тия градини и тя си седи вкъщи и повечето време се гледат. Май вече тръгнаха редовно да ходят, но тя продължава да си седи вкъщи. Аз и аз се бунтувах, ама накрая се предадох и вече ще става на две и си се гледаме двамата.

# 661
  • Варна, морето и сините вълни!
Някой знае ли какъв проблем води до болки в лумбалната област(дископатия)?

А има ли отношение ГНМ с месечния цикъл при жената? Водят ли разни проблеми до промяна?

# 662
...и аз знам ,че идва от това ,че вече седем години се грижа задецата си - гледам си ги в къщи ...Не мога да намеря начин за момента ,как да го реша този конфликт .

catch , възможно решение би било да работиш от къщи.

Майките са по-щастливи, когато ходят на работа, отколкото ако си стоят в къщи и домакинстват, сочат данните от 10-годишно проучване, проведено във Великобритания, обхванало над 10 000 души. Това важи включително за тези жени, които ходят на работа само за по няколко часа на ден, но не и за онези, които си намират работа, която вършат от дома.(ВВС)

А има ли отношение ГНМ с месечния цикъл при жената? Водят ли разни проблеми до промяна?

По принцип при смяна на обстановка,което си е някакъв стрес за организма,при силно напрежение,изпити и т.н. може да ти закъснее,да не ти дойде изоб6то(ама за това може  да има и друга при4ина),да дойде по-рано,или пък да ти дойде 2 пъти и т.н.Това не съм го 4ела в НГМ,но мисля 4е вси4ки го знаят.А на мен даже ми се е слу4вало...като бях млада и много се вълнувах за какво ли не  Grinning

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 22:46 от Omega

# 663
Цитат
Alien, рака е по-скоро заболяване вследствие на мисъл-формите и мисловния модел...

Цитат
Възможно е но на базата на всички книги които съм изчел и които твърдят това като Диагностика на кармата и т.н ми звучи донякъде като оправдание  и скатаване на нечии действия. Защото ако в миналото го е нямало ( а тогава  и чисто морално не виждам да са били много по-развити)това означава че има и друга причина която влиза в комбинация с мисъл формите - това е целенасочено отравяне чрез околна среда храна вода и т.н. А и като се замислим основните болести от които са измирали хората в миналото сега са напълно лечими но за сметка на това изникват други болести, които в миналото ги е нямало а сега от тях се извличат огромни печалби.

Интерсен ми е отговорът на този въпрос,6тото аз съ6то продължавам да мисля като този младеж. Thinking

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 12:54 от Omega

# 664
Цитат
Възможно е но на базата на всички книги които съм изчел и които твърдят това като Диагностика на кармата и т.н ми звучи донякъде като оправдание  и скатаване на нечии действия. Защото ако в миналото го е нямало ( а тогава  и чисто морално не виждам да са били много по-развити)това означава че има и друга причина която влиза в комбинация с мисъл формите - това е целенасочено отравяне чрез околна среда храна вода и т.н. А и като се замислим основните болести от които са измирали хората в миналото сега са напълно лечими но за сметка на това изникват други болести, които в миналото ги е нямало а сега от тях се извличат огромни печалби.

Интерсен ми е отговорът на този въпрос,6тото аз съ6то продължавам да мисля като този младеж. Thinking

а защо да го е нямало рака в миналото? просто не са го наричали рак, не са го диагностицирали и т.н....това от една страна... от друга, аз смятам, че така наречените "абсолютно лечими болести" не се лекуват, а се натикват "навътре". болестта идва, за да ти покаже, че имаш нужда от промяна. ако не направиш промяната, болестта влиза на друго ниво/образно казано/. естествено, отравянето на природата и живот, в пълен разрез с природните закони също имам огромно и съществено значение. но това само допълва цялостната картина и мисловните форми. така ми се струва...

# 665
аз смятам, че така наречените "абсолютно лечими болести" не се лекуват, а се натикват "навътре". болестта идва, за да ти покаже, че имаш нужда от промяна. ако не направиш промяната, болестта влиза на друго ниво/образно казано/.

Аз пък мисля напоследък,4е това натикване навътре е много удобен израз на хомеопатите.В крайна сметка и в народната медицина могат да се намерят многоброини примери,който да се тълкуват като "потискане".Оба4е въпреки това лекуват-примерно налагане на някое болно място с лапи,компреси и т.н.Ако следваме тази логика би трябвало да набутат болестта навътре.Не съм съгласна оба4е.
В миналото хората са се лекували вкъ6ти,за6тото са смятали,4е ако отидат на лекар им наближава края-и много правилно са мислили.

# 666
очаквах да реагираш така:)
в случая обаче нямах предвид хомеопатията. имах предвид само, че официалната медицина не лекува причината, а симптомите и в този смисъл не стига до истинско излекуване. за мен истинското излекуване се постига единствено чрез баланс тяло-душа. всичко друго е временно. това включва правилно мислене, правилно дишане, живот в синхрон с природните ритми и цикли и /това, за което беше въпроса/ избягване на токсините под всякаква форма, доколкото е възможно. включва и други неща, естествено, но това са първите, които ми идват на ум. Simple Smile

# 667
очаквах да реагираш така:)

Ами нали се знаем ве4е...Даже не можем да се изненадаме с не6то ново.  Simple Smile

Но аз мисля,4е в постинга,който цитрах от друг форум ,oсновният въпрос е за възникването на болестите,а не толкова за ле4ението(независмо по кой на4ин).

# 668
А всъщност аз не мога да разбера за какво точно си говорите в момента, може би щото се опитвам да правя 100 неща.. Ако е за произхода на болестите - за мен място за спор няма. Ясно е, че тялото не може да издържа безкрайно на погрешно третиране, и ако се трови определено време (в зависимост от количеството и качеството), ще се повреди. Ясно е също, че и всеки конфликт, който човек изживява, също се отразява на здравето. И в двата случая количествените натрупвания, ако не са последвани от неутрализация, водят до качествени изменения. Затова аз мисля, че болести могат да възникнат и по двете линии, така да се каже. Лечението е друга тема... ГНМ лекува болести възникнали по втория начин. За първите трябва да се търсят други начини...

# 669
Ами аз пък оставам с впе4атлението,4е тя е всесилна-лекува всякакви болести,независимо от произхода им.
Ина4е останалото,което си написала ми допада.

# 670
Вече спомените от първите страници са ми доста бегли, но мисля, че още там ставаше дума, че причините за болестта могат да са външни, сборно казано, и когато случаят е такъв, ГНМ не може да направи много. Сега нямам време да търся, но мисля, че го имаше...

# 671
ГНМ не важи zа фиzични травми,дисвитаминоzи(скорбут напр) и отравяния (гьби,лекарства и др).
Злоупотребата с цигари,алкохол и тн сьЩо спада кьм Отравяния.

Но чове6кият органиzьм е много по zдрав и се напасва лесно,отколкото си мислим.
Глобално zатопляне,мрьсна околна среда и тн...са пове4е "конспиративни" с определена цел,отколкото да отговарят на 100% истина.

Раzбира се,че трябва да се грижим zа телата си.Вьпреки ,че zнам причините zа много zаболявания не спирам да се храня zдравословно,да не пия и пу6а (вьпреки,че от това не се хваЩа рак на дробовете) и тн.
Едно zдраво тяло,което няма недостиг на важни zа него вЩества и което е добре тренирано проецира (както и обратно),zдрав дух и zдрави мисли.Т.е. едно zдраво тяло е по устойчиво на ло6и мисли и конфликти.

# 672
И аз се опитвам да се храня здравословно, но пред вида на кроасанчета с шоколад ми предизвиква психологическа травма и после... Simple Smile

# 673
Злоупотребата с цигари,алкохол и тн сьЩо спада кьм Отравяния.

Да,оба4е ако не се злоупотребява биха се вписали  добре в разре6аването на някои конфликти,т.е. биха имали терапевти4ен ефект.

ГНМ не важи zа фиzични травми,дисвитаминоzи(скорбут напр) и отравяния (гьби,лекарства и др).....

Глобално zатопляне,мрьсна околна среда и тн...са пове4е "конспиративни" с определена цел,отколкото да отговарят на 100% истина.

Зна4и едно злока4ествено заболяване може да се дължи само и единствено на погре6ните възприятия на някой си и няма ни6то об6то с отровите,който би си внесъл отвън под формата на лекарства,"отровена" храна и т.н.?
За6то тогава то4но в последните години то4но раковите заболявания са се увели4или?Примерно за рака на гърдата не мога да си обясня как приема на антибебе няма да има ни6то об6то със заболяването?Доколкото знам модата по тези хап4ета то4но е увели4ила заболеваемостта от този рак.

И аз се опитвам да се храня здравословно, но пред вида на кроасанчета с шоколад ми предизвиква психологическа травма и после... Simple Smile

Ами по-добре е да си хапва6 на време,4е да не стане после като Душко Добродушко в "Пе4ената тиква". Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 10:23 от Omega

# 674
Зна4и едно злока4ествено заболяване може да се дължи само и единствено на погре6ните възприятия на някой си и няма ни6то об6то с отровите,който би си внесъл отвън под формата на лекарства,"отровена" храна и т.н.?
За6то тогава то4но в последните години то4но раковите заболявания са се увели4или?Примерно за рака на гърдата не мога да си обясня как приема на антибебе няма да има ни6то об6то със заболяването?Доколкото знам модата по тези хап4ета то4но е увели4ила заболеваемостта от този рак.

Разбира се, че НЕ е така. Още в първата статия за левкемията го пише.
Рак предизвикват също и силното радиационно, електромагнитно и геопатогенно облъчване, например.

Общи условия

Активация на акаунт