Германската Нова Медицина на д-р Хамер

• 130 805
  • 884
  •   1
Отговори
# 240
Може ли да поискам мнение тук?
АЗ имам невродерматит (от студентка го влача) и полип в матката (не изчезна медикаментозно). В каква насока да търся конфликт? А имам и някаква кашлица, която като се нервирам се засилва, появи се някъде заедно с кожните проблеми - и от нея искам да се отърва.
Имам и още един страх - постоянно се страхувам да не стане нещо със съпруга ми (болест или нещастен случай) - четох за детето, но не е приложимо при мъжа ми (100кг е  Wink)

Танина, за малката дъщеря по същия начин престанах да се притеснявам за сополките и, те взеха че изчезнаха... Не минава и без боледуване, но е 2-3 дни в месеца, рядко е нещо по-продължително.

# 241

Кристиян,използва ли НГМ апарати от този род?:

http://www.lebenausdervision.com/dokumente/BT-7.pdf?PHPSESSID=5e … 21de7f9c12c85fda2

# 242
Не съм Кристиян, но доколкото знам- не. Peace

на Кронки жена му , по спомен само: причината за кожните заболявания е раздяла. ПОмисли си , кога си  го получила, върни се назад, анализирай....Доколкото помня, кожният проблем или т. нар. от официалната медицина, при ГНМ е лечение, т. е. да кажем имаш кожна екзема, изразяваща се в излющване и белене на епитела.Това е разрешение на конфликта..Ако не правиш нищо, ще се оправи, ако и конфликтът е разрешен.  Peace

По- късно ще поровя
..Днес нямам много време.. Embarassed

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 14:23 от Amarena

# 243
Mного се извинявам на всички!
Миналата неделя ми гръмна харддиска, където бях съхранила всичките си преводи Twisted Evil
Толкова ме беше яд, че не можех да се побера в кожата си и затова не съм писала тук.
Сега го почвам отначало ooooh!

# 244
  • у дома
Може ли и аз да попитам.. още чета но това не мога да си го обясня сама.

Имам силно и необратимо увреждане на слуха - увреден слухов нерв от антибиотици в бебешка възраст.
Физически симптоми нямам, нито съм имала свързани с ушите, дори и при много честите УНГ заболявания - простуди, ангини, хреми. Разболявах се често,  докато не ми отстраниха сливиците.

Къде да търся конфликта?  newsm78  newsm78  newsm78

# 245
Амарена,виждам,4е си много в 4ас с тази нова медицина.
Да разбирам ли,4е цялата идеология на тази НМ се състои в това да седи6 отстрани и да 4ака6 да ти преминат фазите една по една,както са описани в линковете?И това всъ6тност ти е разре6ението на конфликта?
Ами ако не мога да понеса да ми се лю6ти лицето,докато си разре6авам минал конфликт и като се погледна в огледалото изпадна в нов?На друг линк ли се прехвърлям?

# 246
ОМЕГА,
Цитат
Да разбирам ли,4е цялата идеология на тази НМ се състои в това да седи6 отстрани и да 4ака6 да ти преминат фазите една по една,както са описани в линковете?И това всъ6тност ти е разре6ението на конфликта?
Ще ти се раzсьрдя ,да zнаеШ...вzеми прочети неЩо... Wink
В пове4ето случаи се иzчаква да премине от само себе си.Но трябва да zнаеШ фаzите иначе може да ги приемеШ zа тежка болест и да отидеШ на лекар,когато не трябва.
ГНМ не полzва това,което си дала с линка.А и внимавай с него...подобни методи са "леко" опасни. Peace

На Кронки жена му,
Невродермита е тежка раzдяла.Дете,животно,но може и дом,майка,сестра,приятел,кола.Зависи кое колко си обичала.
Матката е огледало на междубрачни/партньорски проблеми и се вижда,че е свьрzано с страха ти zа мьжа ти.Но може и да има и други проблеми...от вида н а иzневяра,флиртуване и тн...

ЗаЩо те е страх zа него?Да не умре или да не се раzболее?
Ако се тревожи човек zа смьртта на някой блиzьк,може да доведе до рак на белите дробове,в твоя случай обаче виждам,че тревогата ти е по слаба (т.е. няма иzолативни фактори) и zатова и се появява таzи каШлица,която сьЩо е свьрzана с страха ти zа мьжа ти.
Това,че сега евентуално zнаеШ конфликтите си,не оzначава автоматично,че са реШени.
Ако преосмислиШ страха си,може да иzчеzнат zавинаги.

Всички Ще умрем.ГНМ ни дава надежда и реШение zа всички болести.Така,че не мисля,че страха ти е основателен,каквото и да си мислиШ. Peace

Фастьче,
Необратимо увреждане на слуха чреz токсични веЩества (АБ) не влиzат в графата на конфликтите.
Зависи обаче дали това е докаzано при теб,че е от АБ...
Слух се "уврежда",ако имаШ например свекьрва,която постоянно да ти говори кое е правилно и кое не... Mr. Green Или креЩяЩ баЩа пияница,който бие майката или креЩи на детето си.

Не сьм zабравил zа напиШкването,но Ще пиШа като се прибера,сега нямам материалите под рька. Peace

# 247
Кристиан, би ли коментирал и моето питане, вече чак ме е срам да го пиша за трети път Embarassed
Интересува ме как ГНМ обяснява проблемите със ставите и костите, проблеми като дископатия, ишиас, радикулит, шипове, странни бодежи в кокалите и т.н.
Чета английския източник, но се задълбах в други дебри (за терапията)...
Благодаря!

# 248
Няма проблеми,питайте zаЩото аz zабравям или не ми остава време да отговоря... Peace
Костите са свьрzани с конфликт на "самочувствието".
Има описан следния случай...
Ученичка бива третирана от свои сьученички подло и подигравателно.Постоянно й раzвалят прическата,вдигат й полата,zавират й буболечки в тетрадките...
Момичето не споделя с никого и след zавьрШаването (няма вече такьв тормоЗ) получава "реШаване" на конфликта под форма на рак на костите.

Дископатия,иШиас и тн...може да имат чиста фиzична натура...Например пренатоварване,иzкьлчване и тн...не конфликт.

# 249
Дископатия,иШиас и тн...може да имат чиста фиzична натура...Например пренатоварване,иzкьлчване и тн...не конфликт.
Това ми мина през акъла, тъй като при мен повечето здравословни проблеми идват от работата ми с компютър и неправилната (доскоро) стойка...
Благодаря, Кристиан Hug

# 250
Изтрито

Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 10:00 от Omega

# 251
За това ако иска6 ми пи6и на ли4ни да не разстроим някой.

В тази тема няма такава опасност, не бой се Grinning

# 252
Обяснява ли НГМ в такъв слу4ай (без)действието) на хомеопатията понякога?Т.е. за6то тези дето си вземат хомеопатията се вло6ават понякога,а дори се вла4ат и с месеци и  се оправят едва тогава,когато им дойде времето.Т.е. дали 6те си вземат гранулка или не все тая.За това ако иска6 ми пи6и на ли4ни да не разстроим някой.
Омега, моля те! Задай въпроса си към хомеопат. Кристиян не е такъв. Не искам да се забъркват ГНМ с хомеопатия и изрично помолих за това в началото. Всеки е свободен да се лекува, както желае.  Peace Темата е за ГНМ , а не за хомеопатия. Нищо против нямам хомеопатията, но знам, как завършват подобни спорове. Нека всеки си търси своята истина, но тук да обсъждаме наистина неща, за които ГНМ говори. А те не са малко. Имаме достатъчен материал. Hug  bouquet

# 253
Благодаря ви за отговорите.
Има нещо, което не споменах - дъщеря ми сега е на 6 а от 2 годишна има същото петно по кожата като моето, което се лющи по същия начин и е на същото място като при мен. А и на майка ми се появи такова. Може ли невродермита да е наследствен, или е нещо от водата (защото след баня подивявам от сърбежи)? Моето петно се появи преди 15 години, на майка ми - преди около 7... newsm78
И появата му не мога да я свържа с раздяла изобщо.

А за страха - да добавя че има моменти, в които изведнъж усещам страх - без причина - несвързан с нищо страх - нито с човек, нито със ситуация, но силен страх, който ми блокира отчасти мисленето - чак изпадам в паника. След минути това преминава. Полудявам ли, какво ми става?

# 254
А има ли някаква груба табличка, в която да са описани конфликтите и най-общо органите, които се свързват с тях. Или обратно. Защото когато Стеф попита за дископатия, от каквато и аз страдам в лека форма, изобщо не включих за конфликт със самочувствието, но след намесата на Кристиян
Костите са свьрzани с конфликт на "самочувствието".
се сетих за статията за остеропорозата.

А проблемите с кръвоносната система за какъв конфликт говорят? Проблеми с вените най-вече.

Общи условия

Активация на акаунт