24 Desperate Housewives Lost in AMERICAN Translation #24

• 14 694
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
О, това с фаровете си е забава.  Laughing И на мене ми се е случвало в 9 вечерта, карам си по един пуст път, наслаждавам се как е необичайно тъмно и спокойно, и в един момент виждам зад мене святкаща полицейска кола. Оказало се беше, че и двата ми фара изгорели, но аз изобщо не съм се усетила. Но беше симпатяга полицайчето.  Peace Накара ме да си пусна аварийните светлини, та поне другите да ме виждат, и да карам бавно към в къщи. Не ми е давал специални предупреждения, но аз си бях достатъчно стресната, и няма начин да не ми е личало отвсякъде.

# 151
Неща, които в България се считат за проява на добро възпитание и внимание ( например, да заприказваш дете на познати, или да му се усмихнеш), тук могат да те вкарат в беля.
Не знам точно какво имаш предвид с този пример - аз заговарям познати, непознати, без проблеми и никой нищо не ми е казал. И моят син го заговарят много, е естествено по-добре е родителите да са наоколо.

В България според мен отношението към децата е като леко неудобство, затова много са на мнение дайте ние да си живеем живота, а те ще се нагласят - излизаме на площадката, обаче да е с кафене да можем да седнем с другите майки да си лафим, няма да ходим на работа, ама ще ги пратим на градина или при бабата, и пр. Всичко това е базирано на реални примери. А тук пък много са на другата крайност - заради децата всичко друго се оставя на второ място. Няма да готвя, защото искам да си прекарам време с децата, няма да работя за да съм с децата, ще ги home school-ваме, защото държавнот училище е не ги учи на добри неща. Колко американски майки (и бащи) съм срещала, които са в такъв моуд... Златната среда е разрешението.

Аз не съм имала много проблеми с това, как си възпитавам детето, моето мнение е че всеки си знае най-добре и ако не го биеш и му крещиш на обществено място най-вероятно няма да имаш проблем. И аз имам американски познати, които си спанк-ват децата. Аз по принцип не го приемам като метод, ама знае ли какво ще ми дойде след време... мен определено ме по-спанк-ваха, като бях малка... Не знам дали помогна или не...
Но както казах вече, тези с по-големите деца сигурно имат повече опит.

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 19:40 от Bistraz

# 152
и при нас има много деца по късните доби, аз пък сега за първи път чувам, че не е приемливо. На един от плажовете има вечер концерти до към 10 пм, еле там колко деца има, колко колички понякога
Ами това са family friendly events, такива доколкото знам в Б-я няма или поне не в такова количество, както тук и затова там всички си водят децата с тях по барове и заведения, като нямат избор какво да правят. Аз визирам Варна през лятото покрай плажа има хиляда чалги барове, не знам какво си клубове, и много хора си ходят с децата.
Иначе нищо лошо да ходите заедно и ние ходим, когато се налага до по-късно, понякога детето е с приемливо поведение, понякога не.

# 153
хахахехе...бенсон....и с мене така ,пътувам за работа сутринта ,само че при мене изтекла регистрация...пусна дискотеката човека зад мен със сирена и на мене сърцето ми слезна в стомаха ,след сума обяснения ,каза че не би трябвало да ме пусне да шофирам с колата,но с моя чар  Flutter успях да го убедя и той каза че се обръща тръгва си все едно не ме е видял  но ако още някой ме спре по пътя за работа направо ще ме арестуват....смЕтайте как съм карала още 8 мили до работа.Ама каква глоба отнесох....още ме боли !

---------
Елла  е под стриктен режим ,но тя си го харесва -ляга в 8 и става в 9-10 сутрин Mr. Green и тя доволна и аз доволна
като се наложи да седи до късно (което е рядко),не се сърди ,понася го супер нормално и има настроение....режима не и се разваля никак даже.

Наистина наблюдавам че много родители държат децата си до много късно ,което довежда до късно ставане и недоспалост а оттам супер раздразнителност,после следобеден съм в порядъка на 4-5 часа и пак същия цикъл който тотално ги побърква в един момент .

# 154
Въпрос имам за тортените кралици...тандури,танитта ..някой да пропускам

какво тябва да си купя за направата на торта ,нямам нищо освен един елекртически ръчен миксер
гледам има комплекти в майкълс за начинаещи ,струва ли си ?

# 155
Момичета, забравих по-рано да ви кажа- тази сутрин по новините чух, че има recall на спанака от МETZ FRESH.

# 156
---------
Елла  е под стриктен режим ,но тя си го харесва -ляга в 8 и става в 9-10 сутрин Mr. Green и тя доволна и аз доволна
като се наложи да седи до късно (което е рядко),не се сърди ,понася го супер нормално и има настроение....режима не и се разваля никак даже.

Наистина наблюдавам че много родители държат децата си до много късно ,което довежда до късно ставане и недоспалост а оттам супер раздразнителност,после следобеден съм в порядъка на 4-5 часа и пак същия цикъл който тотално ги побърква в един момент .

И от къде го взехте това дете дето спи по толкова много #Crazy #Crazy Ама какво е това нещо - по 4-5 часа следобед и от 8 до 9 сутринта?!?!? Има ли такива изобщо и къде се продават? Нашето любимо дете спи от 8-9 пм до 7 ам най-късно и после я има 2-3 часа сън през деня, я не. Късметлийка...

# 157
не бе бистре...следобедния съН на Елла е  средно 1 час ! Как 4-5 часа сън след нейния13-14 сън  Shocked ,няма такова нещо.
Явно не си прочела внимателно.

Иначе да спи си до късно сутрин  Mr. Green

# 158
не бе бистре...следобедния съН на Елла е  средно 1 час ! Как 4-5 часа сън след нейния13-14 сън  Shocked ,няма такова нещо.
Явно не си прочела внимателно.

Иначе да спи си до късно сутрин  Mr. Green
упси...  Blush Blush
пак не съм внимавала...

# 159
Стефан е с режима на Елла,спи от 8 до 8 и от 1.30 до към 4..не съвсем спи,играе си,книги чете,рови дупки в одеалата си и пр,но кротува..Ния беше много поспалива,това лято и стана нещо и до 11 часа вечер чете книги,но след 8.30 си е в стаята,пижамосано-зъбо-измита и не споря какво прави (опитите ми да гася лампа и пр не бяха много успешни,не го превръщам в битка за момента); не спи следобед(но има тихи игри време пак,седи си и се занимава в стаята си)

# 160
  • У дома
Аз пък съм от тези, дето се заканват - "Мая, защо така-онака, ще има бой"  И съответно тя ми отвръща: "Mommy, I'm a girl, I am not a boy" Joy

# 161
A Atalanta tvoiata dasteria e rojdeni4ka da ti e jiva i zdrava i mnogo da te radva a ti da ia slushash
Izvianiavam se za latinicata ama pisha ot rabota dove4era she si piosha pak na kirilica Embarassed Hug

# 162
Зора ...също знам че е прието да се купува подарък на хостеса на партито , аз купих на моите 2 хостеси - взех им по един комплект от bath & body works ,приятно им стана  Peace

Много благодаря за съвета, не се бях сетила. Тя ми е близка приятелка, сигурно ще се зарадва да има нещо за спомен от събитието.

# 163
Неща, които в България се считат за проява на добро възпитание и внимание ( например, да заприказваш дете на познати, или да му се усмихнеш), тук могат да те вкарат в беля.
Не знам точно какво имаш предвид с този пример - аз заговарям познати, непознати, без проблеми и никой нищо не ми е казал. И моят син го заговарят много, е естествено по-добре е родителите да са наоколо.

Бистре, имам предвид неща, които в България се считат за нормални, а тук не. Например, да щипнеш детето по бузата (или какъвто и да е физически контакт), особено, ако е непознато. Аз съм имала случай такъв, в един магазин мина една майка с детенце. Детето беше голяма принцеса, тя се загледа в мен, аз в нея и аз казах "Hey, you" и я погалих по бузата. Майката само дето не ме изяде с парцалите. Това имам предвид. Пак казвам, това са неща заложени при нас като възпитание ( че е учтиво да проявиш внимание, любезност), докато тук много хора се стряскат. Това са поне моите впечатления.
За пляскането на публични места, това наистина е лицемерие. Има хора, които си пляскат децата вкъщи редовно, но пред публика са по-светци от Папата. 

# 164
Да ви се похваля  Grinning, теста ми е ОТРИЦАТЕЛЕН  preggo

Дава 99% сигурност, че в следващите две седмици няма да родя. Добре че закърпихме поне тези две  Praynig, че бяха най-притеснителните.

Дошла линейка, прегледали детето, след няколко дена социалните на вратата - с любезните въпросници на тема "Колко често употребявате алкохол?"и "Имате ли проблем с алкохола?".

[/quote]

Аз съм ЗА тези проверки, защото в случая е нормално семейство, но какво ако не беше. По-добре да ни е странно, отколкото наистина да се окажат алкохолици, които не си гледат децата. Не знаех, че се правят такива проверки.

И аз мога да се запиша към "консервите"  Laughing Дете в опушено заведение, телевизия, глезене и ставане когато си решат...не става.  Аз съм за режима, книгите, не на захарта и т.н. Ама сега ми е лесно да говоря, дано си удържа на плана.

Момичета, от кога почнахте да ги слагате в 8ч да спят? От бебета нали? Много ми харесва на Елла, Стефан и Ния режима. Браво, че сте го постигнали.

Общи условия

Активация на акаунт