Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 136
  • 461
  •   1
Отговори
# 135
ajeliya ,по новата програма за личен асистент ли те отрязоха,защото мен ме включиха в нея и казаха ,че щяло да стане чакаме министерския подпис

# 136
  • в полите на Балкана
ajeliya ,по новата програма за личен асистент ли те отрязоха,защото мен ме включиха в нея и казаха ,че щяло да стане чакаме министерския подпис

Дай повече инфо по въпроса  Praynig

# 137
bebo4e мила и ние сме така!  Sad След курс рехабилитация, Марти е с бронхит или сополи с кашлица.............. Confused Дано скоро оздравеете и да се засечем там!  Peace

# 138
  • густо майна Филибето
ajeliya , дано това с личните асистенти стане! Сдружението, в което членувам, кандидатства с проект пред общината, пак някакви пари се усвояват Wink Родителите, техни близки или познати могат да станат социални асистенти на 2 деца или евентуално на своето на 4 часа срещу половин заплата. Това засега само за Пловдив и само за сдружението. Заради влизането в Европейския съюз нещата са се пораздвижили, може да се очакват още неща, може би и в национален мащаб.

# 139
Здравейте момичета.Незнам много по въпроса,но нашите социални са много точни  включват ме на всякъде където дават пари.И аз не знаех за новата програма,но социалната ми каза когато ми свърши майчинството да отида при нея И тя още от вратата давай си данните да влючвам в новата програма.Това което ми обясни, е че по новата програма те одобряват без много изисквания,защото по старата и аз отпадах ето например  в понеделник тръгваме за москва за лечение на малката и по старата програма трябва да ходя до министерството да събирам куп домументи за излизането в чужбина което ще попречи ,а за новата няма да трябва.Забравих да кажа трябва да сте записани на бюрото по труда.В момента само това знам.

# 140
джулиана,
 какъв е дохода на семейството, това не е новата програма, явно семейните ви доходи са малки

# 141
имама питане: има ли някой с проблем като моя или поне подобен - вчера откриха, че синът ми има киста с размери 60 мм на 23 мм в дясно, около слепоочието е. там мозъкът е загинал и има течност. няма да се оперира. трябвало само да се следи да не се увеличава вътречерепното налягане и да не се наложи операция... какво да очаквам от развитието му не ми обясниха. само ми казаха /неврохирургът го каза/ : гледайте си го като здраво дете. повече от това няма да се увреди мозъкът най-вероятно. направо не знам какво да правя, какво да мисля и къде да се дяна...

# 142
  • густо майна Филибето
Гого на Мая Стоицева има подобен проблем http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=3760

# 143
 ajeliya ,не е важно колко взимаш ,важно на колко те осигуряват

# 144
здравейте момичета и аз след дълго четене и лутане из форумите вече близо две години се реших да се "появя на бял свят". Имам син на 4 г, който е с квадрипареза, не може да стои самостотелно седнал, да ходи самичък и една камара други съпътващи ни проблеми, с които се борим, както и всички вие. и наистина е чудесна идеята да си имаме и ние - мамите - кътче, където можем да споделяме и обменяме информация за всичко около нашите слънчица, защото специално аз никъде другъде не открих толкова много информация, както тук. Радвам се, че ви има и успех на всички! Надявам се и аз да пъда полезна с нещо, а не само да "чета на готово" -  Embarassed.   bouquet

# 145
Добре дошла ,sisamir в темата за нашите специални слънчица

# 146
sisamir , добре дошла, мила, радвам се че писа.
джулиана, знам, че се гледа на колко се осигоряваш, но и така не ни "огрява".
Искам да споделя с вас какво ми се случи днес.
Днес имах много задачки и обикалях цял ден, на една витрина видях едни много хубави колички, не инвалидни, а децки, но за деца с двигателни проблеми, с място за краченцата, коланчета и тем подобни, но изглеждат много красиво, както и да е влизам аз  и една много приятна жена веднага ме посрещна и аз и обеснявам, че искам да купя такава количка, влюбих се в нея.
Питам за цената- едната е 700, другата 1000 лв.-скъпо, но и казвам, нищо ще и купя едната, защото детенцето ми има нужда.
Жената почва да ми обеснява, че не е нужно да плащам цялата сума, защото се минава неврологична комисия и социалните са длъжни да платят 450 лв.Облещих се и накрая, тя се заема сама да подготви документите, да ги представи на комисията с две думи тя ще свърши всичко, аз само трябва да и занеса направление от личната и копия от епикризите и решението от РЕЛК, обеснява ми , че услугата няма да ми струва нищо.
Момичета, вие знаехте ли, че имате право на такива колички, затова, че социални плащат тези пари и че на всеки 3 г. ви се полага нова количка?
От там отидох при социалните и ....познайте, мъчно ми е, болно ми е.., но се радвам, че детенцето ми ще има удобна и подходяща за състоянието и количка.
Извинете, стана много дълго, но имах нужда да споделя.

# 147
ajeliya ти си невероятна.Къде ги намираш тези неща.Аз чувам за първи път.Къде е този магазин,има ли представителство в София.Имаш ли възможност да я снимаш.Направо се въодушевих.

# 148
ajeliya ти си невероятна.Къде ги намираш тези неща.Аз чувам за първи път.Къде е този магазин,има ли представителство в София.Имаш ли възможност да я снимаш.Направо се въодушевих.
Наистина си невероятна  bouquet

# 149
бебоче, магазина е в Габрово, но би трябвало да има подобни във всвеки град, значи това са магазините/ или незнам как точно се наричат/ за помощтни средства за хората с увреждания, там видях шини, обувчици, проходилки, тези специални колички, инвалидни колички,немога да опиша всичко.Съвсем случайно минах от там, повтарям се, но социалните работници са длъжни да ни обеснят тези неща.
ще снимам как иначе, жената беше много любезна, тази , която ще вземам за Сиса е малка, но имаше една за по-голямо детенце, може би над 4-5 г., беше толкова красива, имаше едно приспособление за между краката да не ги събира явно, немога да я опиша, но ще я помоля да ми позволи да я снимам и ще пратя снимки.
Не, не съм невероятна, трябваше да ме видите как плаках от магазина, до вкъщи, незнам от радост, че Сиси ще има количка или от яд, че трябва да знаем всичко иначе сме загубени, радвам се, че ви има, улекна ми, мъжа ми ми прочете едно конско, как трябва да спра да се тормозя, но вие ме разбирате и затова сте ми най-близки нищо, че някой от вас даже не съм виждала.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 19:47 от ajeliya

Общи условия

Активация на акаунт