Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 142
  • 461
  •   1
Отговори
# 165
мама Раче, благодаря ти,  bouquet явно пак ще трябва да ходя до социалните...те вече алергия имат към мен и не само те.

# 166
  • густо майна Филибето
Мили борбени майчета, тези дни следя тази тема и не мога да не ви се възхитя, за силата и борбения дух, за куража ви да гледате своите дечица! В нашата темичка има толкова много мъка Sad Знам, че някои от вас са били посъветвани да оставят детето си в такъв дом, където се случват страшни неща. Чета за бездушието на хората, които ги "отглеждат" там, за безхаберието на държавата, за нежеланието на нашите медии да излъчат филма, и още повече ви се възхищавам. Hug Hug Hug
Наревах се, но няма да ми е за последно.

# 167
Любознателна, нямам какво да кажа, палках много още , когато четох за филма по ББС, но незнаех, че има тема във форума, наистина браво на момичетата, неуспях да прочета всичко, защото се разтроих много , а като плача и Сиси плаче.
Прекрасно е, че има такива жени в България.
Бясна съм, че има такива домове.
Помня докато Сиси беше в дом и ми обесняваха, че трябва да си я оставя там, казах на доктора...след като имате дете си представете, че се случи някаква злополука  и то стане като Сиси/пази боже/ , ще го изоставите, така ли?Така и не ми отговори на въпроса.
В момента момичета и аз като Любознателна ви се възхищавам още повече, колкото и пресилено да звучи, обичам ви , затова, че сте решили да се борите за децата си.  bouquet
Моля се всяко дете по света да расте обградено от майчина любов Praynig

# 168
  • в полите на Балкана
Честно казано онемях когато прочетох за филма по ББС. Темата във форума неможах и да я дочета. Разстроих се много и се махнах,след тоова отново седнах и пак до никъде не стигнах. Не мога да разбера как може да си оставиш детето. Не обвинявам никого просто искам да дам обяснение на себе си. Връщам се години назад когато ми казаха,че от него нищо няма да стане и трябва да го оставя. Ще ми бъде трудно да го гледам,защото колкото по - голям става толкова по-зле ще бъде... А имам и друго дете за което трябва да се грижа. Отказах категорично без дори да се замислям. Неоставих социалната работничка  да се доизкаже и си тръгнах. Никога не съм съжалявала за това си решение и колкото и да е труден живота ще се боря докато мога. Сигурна съм,че ако бях изоставила детето си сега нямаше да го има.

# 169
Толкова тъжни неща изписахме, а нашата мила приятелка има рожден ден днес.
Любознателна честит рожден ден , мила, иска ми се да мога да ти подаря, един огромен букет с рози, но понеже немога ти изпращам част от една песен, която много обичам, с пожелание за безкрайно щастие.

Честит да бъде този ден,
във който всеки е роден
и е поел дъх със жажда.
Честит да бъде този час,
когато ти, когато аз,
когато някой се ражда.
Нали с децата ни светът
се подновява всеки път,
за туй е млад този свят.
За приятелите наши
нека вдигнем тежки чаши
и отпием глътка вино.
Нека зло да ни збрави,
да сме живи, да сме здрави
и живеем сто години.

# 170
ljuboznatelna , Честит Рожден Ден, мила!
Ето го букета ajeliya Wink  , макар и виртуален! Blush

Прекрасна песен /на Веселин Маринов, ако не се лъжа Confused/

# 171
Иви, не е миличка на Веселин Маринов, а на Мая Нешкова.
Прекрасен букет, аз неуспях да купя, незнам от къде и как. Wink

# 172
ajeliya Hug, много си права- аз се изложих Embarassed

# 173
  • густо майна Филибето
Много ви благодаря за пожеланията Hug Аз нямам роднини и приятели в Пловдив, затова най-добрия начин да го отпразнувам за мен беше да създам радост за децата си. Заведох ги да ги почерпя в Мак Доналдс, после се повозихме на ескалатора в сити центъра няколко пъти, по настояване на Наталка, а аз умирах от страх всеки път, когато влачейки крака ,трябваше да слезе или да се качи, но всичко мина благополучно Simple Smile
В онази тема - много се надявам нещо да се получи. На 11та страница се появява жената, която е придружавала снимачния екип и е превеждала. Засега няма проявен интерес от страна на наша медия за закупуване и излъчване на филма (защо ли Confused). Момичетата в момента обсъждат идеята този филм да бъде въртян на билборд на видно място.
Жалкото е, че това представлява отношението на държавата към нашите деца - децата с увреждания Sad За много хора е по-лесно да са си някъде скрити, защото така е по-удобно. Cry

# 174
Милички, стискайте ми палци днес имам много срещи на "високо равнище" Wink.
В Габрово са открили нов дневен център за деца с ДЦП, отивам да се срещтна с директорката и да видя каква специалирана помощ предлагат там.
Момичета видях се с една рехабилитаторка, която се представяше за Бобат -терапевт, сега разбирам защо Д-р Чавдаров все повтаря "искайте да ви покажат сертификат" Hug, хайде ще ви разкажа  довечера...нямам думи.
Заминавам, но исках преди това да питам как сте?
Заредила съм се с един куп документи, мерси на мама Раче, за насоките, социалните днес ще се изприщят, хайде като се върна ще споделя ако съм в състояние.

# 175
мога да ти пожелая само успех мила ajeliya. ще ти скискам палци.  newsm10.ние от една година посещаваме такъв дневен център.мога да споделя мнението си на лични, ако искаш.
аз мога само от службата да контактувам с вас затова и два дни не съм ви чела, но мога да кажа, че от сутринта от 8,30 до преди малко бях във форума за филма на ббс - и нямам думи, изчетох всичко и ще чакам да видим ще успеят ли мамите да го качат, че да можем да го видим - но не знам вече дали ще имам и голямо желание да го гледам - то само и двете снимки, които видях май ми стигат.
на мен конкретно не са ми предлагали доктори да оставя малкия някъде в дом, но имам една "приятелка", която ми споделя вече два пъти, че виждаш ли те докторите трябвало щом видят, че детето се родяло "такова" да кажели на майката, че не се е родило живо и "нещо "да направели!!!!! - защото това било мъчение и за детето и за родителите. мисля да оставя казаното от мен без коментар. просто споделям с вас болката, която и вие сте изпитали сигурно стотица пъти - и безсилието и всичко останало....
благодаря ти мама Раче за информацията не знам как стават нещата с напълно безплатната количка-  ние си я доплатихме - та те социалните и заповед не искаха да издадат - под различни предтексти - ами добре, че сме по-нахални, както ни наричат, та постигаме нещо....безплатна искаха да ни дадат от тия обикновените инв.колички с по-малки размери.
това е от мен - успех на всички борбени мами!  bouquet

# 176
На всички момичета, които сте дали инфо за количките БЛАГОДАРЯ! Точно съм на момент избор на нова количка, защото старата детска количка вече два пъти се чупи при разходки. На мен проблема ми е , че трябва да е възмогно най-леката. Там където живеем има стъпала от асансьора до входното преддверие и до тротоара. Ох, нали Иви през деня е с майка ми и трябва много да си я пазя, защото ми е най-верния помощник!

За санаториумите, хайде да обобщим:

1. Тузлата, Балчик. Престоя е по НЗОК, талон 7, тел. за предварителни записвания 0579/72348. Работи през топлите месеци(април-октомври). Прекрасен персонал, лоши битови условия.  Процедури при ДЦП - топли кални бани, електостимулации и ЛФК-масаж и гимнастика. Аз съм доволна. Просто е много далече от София и трябва добро планиране на пътуването и за работещите - отпуска, защото макар децата ни да са със 100% с ч.п. нямаме право на болничен, като придружител.

Sisamir, кутията за лични ти е пълна, затова къде е този дневен център? В кой град?

# 177
Think, аз мисля, че имаме право на болнични, защото миналата година като бяхме в Банкя в санаториума от там ми издадоха болничен за престоя ни  с детето. би трябвало да може. нека и други мами, ако знаят да кажат!  bouquet

# 178
Аз бях това лято с Иви на Тузлата и там ми отговориха, че нямат право да ми издадат болничен като придружител. Затова оставих Иви с майка ми, която е пенсионер. За майка ми също бяхме взели направление за лечение на шип на тазовите кости и така тя не плащаше такса за престой в санаториума.

# 179
  • в полите на Балкана
И аз питах лятото за болнични на Тузлата. Отговориха ми , че с епикризата ще ми издаде джипито или лекуващата лекарка. Не съм пробвала незнам. Нали не работя,но може да се пита

Общи условия

Активация на акаунт