Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 174
  • 461
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, борбени момичета! Невероятни сте! Аз съм мама на красива 12 годишна пубертетка с ДЦП. Както виждам обаче тук всички сте с доста по-малки деца.  Желая Ви успех и много сили, за да продължавате да дарявате малките си слънчица с любов!Бих могла да помагам с преводи от английски, ако откриете нещо интересно и полезно!
Мама Поли

# 181
здравей PollyA64. добре дошла. и аз съм отскоро тук и съм много доволна от мнения, съвети и подкрепа. успех и на вас  bouquet

# 182
PollyA64 , добре дошла, мила  bouquet,
sisamir, яко си стискала палци, Hug благодаря ти, денят ми беше пълзотворен бързо свърших със задачките, Този тип колички се доплащат, наистина.
За дневния център, за сега впечатленията са добри, но няма да коментирам на този етап, ще съм ти благодарна да ми пишеш на ЛС за този в който ходите вие.
Think, тази зелената за която писах е за  детенце на 4-5 годинки, разкошна е, ами на мен не ми се стори много тежка, ама аз съм си доста яка.
Днес неможах да я снимам, защото имаше много народ, небеше удобно, в четвъртък като отида да взема протокола ще пробвам, дано е по-спокойно.
Обаче тя е доста скъпа.
 Момичета някой знае ли как се пейства графика, преведох инфото пратено от д-р Чавдаров и го пуснах, но без графиката е малко непълно.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2007, 16:49 от ajeliya

# 183
Момичета гледахте ли филма?
Аз съм потресена, постояно си представях Сиса в такава обстановка и при такива условия, липса на обич и майчина ласка.
Нали знаете, нашите"специални"деца са много щастливи, защото имат огромната ни, безгранична любов, иска ми се и тези дечица там да я имаха.
Гушнете много силно децата си от мен и им кажете колко много ги обичате.

# 184
  • София
Все още не съм глдала филма. Незнам и от къде да си го изтегля. А и да си призная се колебая дали да го гледам или не. аз съм ходила в такива домове и съм се нагледала на ужасии. Като ученичка и студентка бех активистка на Червеният кръст и ходехме да помагаме в детски домове. Имаше какви ли не случаи. Дори на 18г исках да си осиновя едно прекрасно момченце. С криви оченца и невероятна усмивка.... казваше се Емил, но се наричаше Ем Си Хамър  Laughing Осиновиха го едно холандско семейство и с енадявам да е жив и здрав и да е щастлив.
Когато се роди Мария и ми казаха че е увредено дете и че не трябва да го гледаме у дома, а да го оставим в дом, аз се вкопчих в нея и не си помислих дори и за миг да я оставя. Татко Ицо постоянно го обработваха и той беше склонен да се съгласи, да им повярва. НО след като си я взехме вече у дома от неонатолгията и той не е споменавал думата ДОМ за Изоставяне на деца. Трудно ни е, даже много трудно (но на вас ли да ви го обеснявам), но ще си я гледаме докато сме Здрави физически и психически. Ако вече сме опасни за нея и не можем да се справим ще търсим най-доброто решение за нея.

Дано бързо се реши проблема за тези невинни същества в дома в Могилино и за всички дечица в институции.
Днес протестираха социалните работници под сградата ни. Дано изпълнят исканията им защото заплатите им са страшно мизерни, а именно те се грижат за хората в институции.

# 185
  • густо майна Филибето
Eто го линка за филма, качен е в гугъл http://video.google.com/videoplay?docid=-9176914173325307126
И аз през цялото време си представях Наталия, в какво състояние би била при тези "грижи" Cry Ужасяващо слаби дечица, неспособни да се предвижват, със счупени кости и лелка, чиято ръка е дебела колкото телцата им....И директорка, която се оправдава с провалилите я служители, с болестта на децата, която само прогресира и как тези деца трябва да бъдат оставени просто да си изживеят живота. Изгледах филма безпристрастно почти до края, опитвах се да разбера до каква степен децата са увредени и какво им е причинил този дом. Накрая беше включен и репортаж от дом за възрастни с увреждания, където мъж на видима възраст над 30 (според мен) си пожелаваше да има майка, друга майка, за която е готов да прави каквото му каже и имаше желание някой да го вземе... И после същите онези дечица, клатещи се , на фона на "Мила моя мамо" ...и това вече ме разрева Cry
 Целувки и гуш на всички специални дечица.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 19:40 от ljuboznatelna

# 186
nandy, ljuboznatelna  и всички мили мами минали през този ужас, много ви прегръщам! Силно и горещо!  Hug Hug Hug Знайте че ви се възхищавам!   bouquet  bouquet  bouquet Слава Богу на мен никой не ми е предлагал подобно нещо!  Praynig Немога да си представя кошмара, който сте изживяли....  ooooh!

П.П. Незнам дали ще имам психическата сила да изгледам филма..... Confused

# 187
Здравейте,виждам,че коментирате "доброжелателите",които съветват да си захвърлим децата.Много е тежко да чуеш такива думи.Поне сто пъти са ми го казвали.Анди често боледуваше и лежахме в болници.Та там се изреждаха всички лекари да ме съветват.След поредния съвет им казах,че ако чуя и думичка още ще ги.....То не стига,че ти е тежко,едвам постигаш някакво душевно равновесие и хоп,поредната глупост.Сега събирам сили да изгледам филма за дечицата.Чао и мноооого прегръдки за вас и дечицата ви  bouquet

# 188
здравейте момичета и от мен. нямам думи за филма. аз го гледах вчера сутринта и направо цял ден не бях на себе си, а цяла нощ - кошмари.за най-голямо съжаление от цялата работа си мисля аз, че тия дечица имат някъде родители..... трудно ще забравя някои от кадрите......
нека ние, които сме с нашите "специални" дечица да имаме още много сила, кураж и воля да си ги гледаме и най-вече да са ни живи и здрави. успехи на всички пожелавам в борбата   bouquet

# 189
За тези, които не са гледали филма, Любознателна е написала основното, дано никой не ме съди, но казвам ...наистина не е за хора с по-лабилна психика, аз каквото и да правя от вчера насам, само за това мисля, немога да изтрия от съзнанието си нито едно личице, момичета ако ще се чувствате така, не го гледайте.
Писмото, което пишат в другата тема вече е готово, след това най-вероятно ще има петиция, там вече надявам се, ще се включим всички.

# 190
Аз се разплаках само като прочетох написаното от вас и няма да гледам филма. или ако го гледам ще е някой друг път. Аз съм много чувствителна и лесно се паля- за добро и за лошо! Но съм такава и знам че не мога да се променя.
Когато Иви оживя и започнаха наблюденията и изследванията още в неонатологията една от лекарките там ни каза "Ивета ще има неврологични проблеми и забавено развитие. Но вие сте млади, ще имате други деца"
Аз съм много прям човек и да си призная изобщо не разбирам от намеци и така и не разбрах че това е "този съвет", но бащата на Иви да и...
Искам да кажа, че във времето след като заведохме Иви у дома, ЕЕГ-то се изчисти, на всяка следваща ТФЕ д-р Ралица Георгиева виждаше намаляващи левкомалации и при последната каза "не се наблюдават левкомалации, нека татко й се успокои".
Сега Иви е с ДЦП-все още не седи напълно самостоятелно и ходи само водена, но тя е изключително наблюдателна, има добра памет и не много по-различна от връстниците й. Цитирам д-р Тодорова-невролог в Св. София "Тя е съхранена". Най-силното й ограничение е физическото, предизвикано от спастичността, но нали си знам непрекъсната рехабилитация. И бих добавила - много любов, спокойствие и поощрение. Всеки ден й повтарям "ти си страхотна и някой ден ще станеш велик човек. Ние много се гордеем с теб!"
В събота една моя приятелка ми разказа историята на един млад мъж от САЩ - с ДЦП, който въпреки ограниченията е много известен DJ. Бил е в България преди 5-6 години и са давали интервюта с него по бълг. телевизия. След това Мария случайно го е видяла в заведение и много я впечатлил - талантлив, самостоятелен, енергичен мъж.
Така че силни момичета и момчета предстои ни живот изпълнен с предизвикателства и трудности, но аз съм щастлива, защото съм взела решение и за Иви ще правя най-доброто, което мога в конкретния момент!
Сега е ред да я похваля - тази седмица остава след заниманията за 30 минути в еко групата в Св. София. Това е добре , защото иначе разчета непрекъсната само на мен и на майка ми. Там има вече приятели сред децата и планирам следващата седмица, ако всичка е ОК да остава до обяд.

# 191
Think, много се радвам за теб и найвече за малката, сладка Иви, няма да ти казвам колко добра майка си, всички тук са такива, трябва да си го повтаряме за да имаме сили да продължим.
И при нас все повтаряха множество кисти, а накрая , вие сте малко чудо, кисти няма, само леко дилатирани вентрикули.
Мен детето ми ме промени, направи ме по-силна, сега се радвам на малките неща и съм щастлива, че имам детето си.

# 192
И при нас все повтаряха множество кисти, а накрая , вие сте малко чудо, кисти няма, само леко дилатирани вентрикули.
При Иви е същата картинка!

Аз по върпоса с майчинството имам друго мнение - или си майка или не!
Не възприемам себе си като "добра и т.н. епитети" майка. Просто МАЙКА

# 193
Цитат
Аз по върпоса с майчинството имам друго мнение - или си майка или не!
Не възприемам себе си като "добра и т.н. епитети" майка. Просто МАЙКА
Права си , разбира се, но тези дечица в с. Могилино, също са родени от майки и те някъде имат майки./предполагам/
Повече няма да пиша, че пак се разтроих и май се въртя на едно и също място.
Спокоен ден.

# 194
  • густо майна Филибето
Здравка79, аз не съм получавала такова предложение, само ми казаха, че детето е незряло и ще ми е трудно да го гледам. Но си я представих в тази обстановка, защото там видях деца в по-добро и физическо и психическо състояние от нея. Там имаше дете, което беше със съхранен интелект, съвсем адекватно, което допреди 9м е ходело, а сега не можеше да помръдне от слабост и доколкото разбрах, костта на крачето му беше счупена "от болестта".Неподвижните и трудноподвижните деца там, особено ако имаха и ментални увреждания, бяха обречени на бавна и мъчителна смърт. Големите деца , доколкто забелязах, нямаха фзически увреждания, поне не видими. Гледайте филма, за да не се съмнявате никога, че не сте добри майки, че не сте направили достатъчно за децата си. Вие нямате лабилна психика, всички до една сме калени,сигурна съм в това.
Think, твоята Иви е едно малко съкровище Heart Eyes Имам позната, чиято дъщеря, въпреки тежката си спастика, сега е студентка. Проговорила е едва на 5г. Виждайки първите й драсканици на листа, майка й никога не е вярвала, че ще може да пише, а сега се гордее с красивия й почерк.

Общи условия

Активация на акаунт