Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 220
  • 461
  •   1
Отговори
# 255
Ajeliya,не съм те "виждала" скоро тук. Simple SmileКак е принцеската?Добре ли сте?

# 256
Здравейте и от нас  Hug
Синът ми Никола (32 гс-1600гр)  е с ДЦП спастична диплегия и видях, че има още много наборчета тук (роден е на 20.07.2005 год. по време на морска почивка  Confused)
Вики и мама, дали мога да те помоля за тел. номер на на вашата рехабилитаторка (по-възрастната). Сега търсим нова за Никола. Благодаря  Hug
Питахте за Момин проход. Бяхме там за 3х10 дни през август и септември. За първи път ни беше. Като цяло препоръчвам  Peace. Мога да издам наръчник за оцеляване  Mr. Green Бях сама с двете деца  Crazy Ако ви интересува нещо конкретно, питайте  Hug Целогодишно работят, отопляват се с минералната вода  Wink
Много благодаря за информацията за количката  Hug Ще ги посетя при първа възможност. Ние също трябва да купиме.
Svetla, на хомеопатката ще се обадя още утре. Искам да се консултирам каква профилактика да започна за укрепване на имунната система. Някой слагал ли е противогрипна ваксина на детенцето си вече?
А форумско детенце да е било ваксинирано с американските противогрипни ваксини за недоносени/рискови бебета в изпитателна фаза (като опитно зайче)? На нас ни ги слагаха в продължение на около половин година. Интересува ме как се е отразила при другите дечица   Praynig.
Има те ли познато детенце с ДЦП лекувано в Австрия (по-точно Виена)?
Извинявайте за разпростирането, но изникнаха повече въпроси  Heart Eyes.
Желая на всички ЗДРАВЕ от сърце  Hug Hug 

# 257
момичета,ако някой има минутка,моля кажете кога най-рано се диагностицира дори съмнение за ДЦП?Мерси предварително!

# 258
здравей Ruxi, аз не съм ваксинирала малкия с противогрипна ваксина, понеже от няколко месеца се "лекуваме" с хомеопатия и доколкото ми е известно хомеопатията не "гледа с добро око" на ваксините. лично аз  се ваксинирах понеже през деня съм в контакт с много хора и си мисля, че така евентуално бих предпазила и слънчицето до мен от бактерии.но ти щом ще се свързваш с лекарката-хомеопатка - тя ще ти каже най-сигурно. искам да те питам как е рехабилитацията в Момин проход.доволна ли си?преди време като бях в Банкя имаше една мама, която беше ходила години наред само в Момин проход и казваше, че не допускат майката да присъства на рехабилитацията. благодаря предварително за отговора и много здраве и на вас.  bouquet

annete1104 - при нас понеже имахме проблеми още след раждането,  "постояхме"  в кувьоз с мозъчен оток /както се изрази лекарката тогава - това не било чак толкова страшно!!??/ ни следяха всеки месец трансфонтанелно - та проблемите ни ги откриха - петия месец - защото не можехме да се обръщаме от гръб на корем, като го обърнем на корем не задържаше главичката на горе. иначе сигурно вече си прочела, че точното диагностициране на дцп става след 18 м.

ajeliya и ние сме се затъжили за вас -  newsm45

# 259
момичета,ако някой има минутка,моля кажете кога най-рано се диагностицира дори съмнение за ДЦП?Мерси предварително!

Зависи от ситуацията
ако раждането е било с проблеми и има видими признаци - се търси лечение и диагноза по-рано - веднага след раждането
при нас беше доста късно защото раждането и първите месеци нямаше индикации за изоставане

в ДЦП болницата ДЦП като диагноза се поставя най-рано на 18 месеца  Peace

# 260

ajeliya и ние сме се затъжили за вас -  newsm45
Каза ми че заминава за седмица,ама не каза къде Wink
Дано е на почивка и да си изкакат добре Hug

# 261
  • София
ajelia е на гости при мама за празниците и  съм сигурна че ще пише веднага когато има достъп до компютър.

Всички я чакаме с нетърпение и с хубави новини за Сисолинка Simple Smile

# 262
  • густо майна Филибето
Искам да питам:
Давате ли на децата си лекарства, които понижават мускулния тонус?

Тази седмица говорих с д-р Панайотова (нашата лекуваща лекарка) и тя ми каза, че има добри препарати. Аз предложих да се консултирам първо с хомеопат и тя се съгласи "Добре. Аз не познавам този метод на лечение, но нямам против първо да опитаме с хомеопатия!"

Аз не съм давала нищо, защото моето дете е повече хипотонично, отколкото спастично, и не е наложително, още повече , че съвсем ще се отпусне. Но знам от Искрица Надежда , че е давала на Калоянчо хомеопатично, което доста го е отпуснало. За съжаление обстоятелствата са такива, че няма как да я питаш Confused Аз давам отскоро хомеопатия, но заради поведенческите проблеми, храносмилането и съня, на моменти ефекта е много интересен и озадачаващ, но още нямам трайни впечатления, а и не съм сигурна, че сме улучили конституционалното лекарство.

anette1104
, диагнозата се поставя наистина доста късно, към втората година, в зависимост от състоянието на детето. Моето дете също се роди недоносено (31 г.с.) и имаше куп проблеми от раждането още, на 3м се консултирахме с невролог и започнахме рехабилитация, защото не можеше да държи глава и беше с много слаб мускулен тонус.
До диагностицирането детето се води "рисково" за ДЦП. Някои лекари са съвсем директни и заявяват от рано на майката как вероятно ще се развият нещата, но не винаги се оказват прави. Други са по-деликатни и спестяват страшната диагноза, докато на самият родител стане ясно, че нещата вървят натам.

# 263
благодаря за инфото! спокоен ден на всички!

# 264
nandy - "изчисти" си кутията -   bouquet

# 265
  • София
sisamir , Благодаря ти много за отговора  Hug
Обадих се във фирмата - момичето което отоваря е в отпуск.Ще звъня пак другата седмица.
Приятна вечер на всички !!!

# 266
Вики и мама, много ти благодаря  Hug
Сисамир, не допускат родители само на гимнастиката. На другите процедури си с детето. Зависи твоето детенце как е свикнало. Ако предпочита да си при него и не очаква от теб да го "спасиш", може да се уреди с рехабилитатора. "Уреждането" е като навсякъде  Money  Wink. На нас ни бяха предписали и кени-компреси с топла минерална вода и гимнастика в басейна с мин. вода. Ако имаш желание да ходиш, пусни едно л.с. Ние също ще повториме, но най-вече заради водата, която би трябвало да е чудодейна. Има начин да се спи в санаториума за възрастни (имат ремонтирани стаи) и да се води детето на процедури в другата сграда.
Приятни почивни дни на всички   bouquet

# 267
Ruxi, благодаря!
това за басейна наистина е хубаво - ние досега сме посещавали само Банкя, но се отказах от там.
 Възпираме сега  малко сезонът, който идва - имайки предвид вирусите, но като реша ще ти пиша на лични- мерси за поканата.smile3525. приятни почивни дни и на теб.

nandy - успех през следващата седмица. Hug

# 268
Здравейте, милички мои, колко ми липсвахте само.
Изчетох само нашата темичка, но утре ще наваксам.
Бяхме при нашите, Сиса беше като принцеса от ръчички на ръчички, голямо глезене.
Незнам дали го прави съзнателно , но почна ясно да казва  "не", скарах и се понеже като я сложа на стола и започва да вика и аз я питам..а шамарчета, а тя казва не.
Виждам, че сте писали доста важни неща, нашата терапевтка се върна от Канада, поводът не е радостен, но ние продължаваме с нея, за което се радвам, планувам другия месец да  пътувам за Варна ако  времето позволи.
Момичета притеснявам се за десина, щяха да ходят в София с детенце, виждам, че не е писала, пък и компа и нещо небеше в ред, дано мъничето е добре. Praynig

# 269
Момичета, някой може ли да ми даде точен адрес на болницата в Крясна поляна и с какъв транспорт от централна гара се стига до там, аз съм ходила, но хич не съм наясно как да обесня.

Общи условия

Активация на акаунт