Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 219
  • 461
  •   1
Отговори
# 270
Специализирана болница за неврохабилитациа "Света София"
бул. Възкресение 1 ; (ъгъла на бул. Възкресение и ул. Освобождение)
От централна гара - най-добре с такси. Да се внимава с компанията. Препоръчвам "За едно евро" много са коректни! -повикване на
тел. 02 / 80700 ; 0887 622226, ако сте с количка по-добре да повикате
О.К! Супертранс на тел. 02/973 2121

с инфо за градски транспорт не мога да помогна!

# 271
Think , благодаря.

# 272
С градски транспорт от Централна гара до ДЦП болницата - 60 автобус без прехвърляне. Слиза се на спирката след Лукойол (преди Булстрад - срещу Шел и срещу ДЦП болницата)
като питаш шофьора ще ти каже.

# 273
Здравейте момичета. Върнахме се от София, но ...новините никак не са добри макар,че не съм изненадана. Според епикризата - ДЦП, микроцефалия...квадрипареза и разни такива нещица. НО сериозния проблем сега , който ме притеснява на първо време повръщането уви...не ми помогнаха с нищо. Вярвайте ми душа не ми остана направо  Cry. От болницата във Варна ни изписаха след като и вляха малко глюкоза да я подсилят , ГЕР не се видя, но все пак смятата че има някакъв рефлукс и изписаха отново прахчетата , на които беше преди да постъпим в болница. В София като я видяха в какво състояние е веднага я приеха отново за вливания, сменихме млякото, пак същите прахчета. Само че там  се случиха едни от "добрите" и дни в които повръща само следобед и лекарите решиха, че повръщането е намаляло, а освен това имаше деца с много вирусни заболявания и искаха бързо да ни изпишат. Та според тях причините за повръщането са комплексни- от една страна рефлукса, а от друга страна има пареза на ларингса ( ако съм запомнила правилно). Корена на езика дразни и предизвиква гадене, затова и започна непрекъснато да вади езичето навън. Но в крайна сметка вече 4 дена повръща непрекъснато пак след хранене ( макар че и давам много малко мляко) и 100 грама които качи за 2 седмици вероятно вече са стопени. След седмица става на 4м а тежи 3400. Предтсавете си какво ми е слабичко милото.Бледичка , със сенки под очите, направо ми къса сърцето. И какво ... трябва просто да чакам да мине от самосебе си това повръщане, а дали ... Не можем и рехабилитация да започнем защото казаха че тя няма мускулчета, трябва да е поне 4 кг.  Изобщо не виждам решение и направо ме хвана черната серия и много съм отчаяна  Cry

# 274
Миличка , а какви изследвания ви правиха в София, освен ЕЕГ и ТФЕ?
Според мен трябва да има какво да се направи за да спре повръщането, опитай с хомеопатия.
Знам ли, ако някой се включи с друг съвет.
Прегръщам те.

# 275
 Този път нямаше никакво ЕЕГ а ТФЕ нямаше смисъл защото фонтанелата и е затворена. Просто д-р Христова знаеш я гледа от първия месец и е категорична, че тя си има всички признаци на ДЦП. Изследванията бяха насочени само за повръщането и - ехография на вътрешни органи а във Варна бяха ни правили и ренген .

# 276
Моля ви момичета ако някоя знае лекар хомеопат във Варна - дайте някакви координати и аз ще поразпитам моите познати  разбира се - до сега никога не съм се сблъсквала с такъв вид лечение и хабер си нямам честно да си призная.

# 277
Миличка desina защо не попиташ тук?  Hug  http://www.bg-mamma.com/index.php?board=62.0  Вярвам че най-точно ще те ориентират!  Peace Успех ви желая и дано скоро се оправи малкото слънчице!  Praynig

# 278
  • густо майна Филибето
desina, не се отчайвай толкова лесно! Аз като водех дъщеря ми на рехабилитация, имаше едно момченце, за което рехабилитаторката каза, че е имало всички предпоставки да е с ДЦП, но се е преборило и към десетия месец се развиваше вече в норма приравнена възраст, после научих, че си е проходило навреме и без проблеми. Така че - винаги има надежда!(аз на доктори престанах да вярвам на 100 процента, давам им начално 30%, докато не чуя и още мнения)

# 279
Не губи куража и надеждата desina. Ще са ти нужни и занапред заради малката душичка. И ние в началото непрекъснато повръщахме и сменихме около десетина млека та си докарахме и сериозен запек - така докъм шестия месец. И аз съм за хомеопатията  Peace и мисля че Здравка 79 те е насочила много добре. Успех и ще скискам палци.

# 280
desina,
напълно споделям мнението на Любознателна:
Така че - винаги има надежда!(аз на доктори престанах да вярвам на 100 процента, давам им начално 30%, докато не чуя и още мнения)

# 281
десина, терапевтката на моя дребосък, посещава и детенце с микроцефалия с мооого проблеми. лекарите не са давали никакви добри прогнози, даже сега били учудени от напредъка на детето, щото смятали, че е невъзможно каквото и да било подобрение, и трябва да ти кажа, че детето е на около две години и след упорита работа от страна на майката и  терапевта , детето сега седи на столче, и ходи когато го държат за ръка, не говори, но реагира емоционално, по нейните думи, слабичко е, но вече е започнало да се храни и да си изяжда всичко. даже тя спомена, че майката чак се стреснала, като почнало да яде повече.така че, споко, нищо не е толкова страшно, колкото ни се струва на пръв поглед, просто трябва да подкрепяме децата си и да правим всичко по силите си за тях, постоянно. аз след толкова съвети от невролога и терапевта, вече почти се научих да мисля ден за ден и да живея ден за ден, както ми казват те, че ако се замисля - и клюмвам.и съм по-спокойна и даже се радвам на повече неща.

# 282
Здравейте!

Моето дете е с диагноза хеморагия-церебри. Той вече е на 1година и 4 месеца. Притеснявам се от диагнозата му. Искам да споделя с вас какво може да прави моето дете. Главата си я държи здраво, опитва се да ходи прав в паяка, застоява се за малко седнал, мъчи се да пълзи но все още не може.Когато го държа да върви се качва по стълбите без проблем.
Какво мислите за моето дете и за развитието му досега?

# 283
Здравей Теди, Хеморагия церебри е мозъчен кръвоизлив, предполагам, защото не съм лекар.
А това, което детето може да прави е чудесно.
С подходяща и постояна рехабилитация си мисля, че някой ден даже няма да си спомняте за проблемите, искрено ви го пожелавам.
Относно паяка, ако ми позволиш, никак не е добре дете с двигателни проблеми да ползва паяк, но това е мое мнение.

Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 14:16 от ajeliya

# 284
  • густо майна Филибето
Здравей Теди!  Твоето дете, според разказа ти, се справя добре, може би скоро ще се радваш на първите му стъпчици. 
Според мнението на невролози и ортопеди, паякът е противопоказен при деца с проблеми като тези.Стоенето в паяка не го стимулира да пълзи, а пълзенето е много важно за тях, не само за развитието на мускулатурата, а и за цялостното им развитие. От една стара тема се сещам, че посещавате рехабилитатор. Какво е неговото мнение, а на невролога?
По-лесно ще е да се регистрираш, така ще можеш да ползваш всички предимства на регистрацията, ще можеш да получаваш лични съобщения и известия за публикации Hug
Моето дете е вече на 5,5г, с ДЦП, по документ -"Друга детска церебрална парализа", квадрипареза, хипотония, дълго време се водеше атаксична форма. На възрастта на твоето детенце можеше същото, първата стъпка направи на година  и осем-девет месеца, но дълго беше само една-две, стабилизирането, доколкото може да се нарече такова, дойде доста по-късно - към две и половина години. Не може да се прави сравнение, защото всяко дете се развива по индивидуален начин, според специфичните особености на увредата, трудно е дори за лекар да прогнозира с точност. Пожелавам ви да няма никаква патология и да забравите за тези проблеми!
Разкажи ни повече за твоето детенце - как се роди, как установихте, че нещо не е наред, какво точно означава тази диагноза? (преди да публикувам, видях, че са ме изпреварили с разяснението)

Общи условия

Активация на акаунт