Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 152
  • 461
  •   1
Отговори
# 360
desi_bebeta добре дошла мила   bouquet радвам се че си се престрашила да пишеш. От опит знам колко е хубаво да споделиш с хора, които ще разберат проблемите ти и ще се стремят да ти помогнат.  Hug

# 361
Знаехте ли за товаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=242631.new#new
Тя писа, че има проблеми с Министерството на здравеопазването, но неподозирах, че е заради детенце.
Живеем в толкова калпава държава, че ми иде да вия от яд, как е възможно...
После защо родителите оставяли децата си в дом ами как да се справят...незная... немога да разсъждавам вече, не Могилино ще има ами и ....
Спирам , за да не напиша нещо, за което ще съжалявам, немога вече да понасям детцка болка.
Няма ли най-после тези със скъпите коли да осъзнаят, че нашите "специални" деца имат нужда от лечение, което повечето от нас немогат да си позволят, на Масларката сигурно само фризурите и за година струват майка си и баща си.
Това нашето си е жив ад.

# 362
  • густо майна Филибето
 Здравей,desi_bebeta. В нашата тема има много тъга, както и навсякъде в този подфорум, но се опитваме да внесем и малко радост с усмивките на децата ни Heart Eyes
Пулмуналната дисплансия лечима ли е и какви са проблемите на детенце? А Дани какво умее? Разкажи ни повече за твоите слънчица Simple Smile
Моята дъщеря напоследък много плаче, като я взема от градината наобед. На вратата има едно безкрайно повтаряне на чао на госпожата и рев до вкъщи и у дома. В началото не разбирах защо се тръшка, но веднъж не ми позволяваше да й съблека палтото и каза На г(р)адинка, тогава ми се изясни. Simple Smile
Иначе нищо ново, имам направление за ортопед, а не смея да ида Sad

# 363
Здравей те радвам се че ми откликнахте на моето писамце.Плумуналната дисплансия със две думи казано е увреден и не доразвит бял дроб.Тъй като е била 4 медеца на апаратна винтилация(изкуствено дишане) тя събира доста секрети които не може сама да изкашля и изхвърли,така са получавазадръстване на бронхиялите и спира да диша. за сега е по добре но е много слаба цели 7 килограма това за Надето,Данчо има един голям + вижда сестра си какво прави и се старае  и той  поне до такъв извод стигнах ме със рехабилитаторката.Той има хеми пареза от дясната страна сега сме поръчали ортопедияни обувки дано като ги вземем да може и той да се изправи.сега ще се опитам да го запиша на басеин и там със рехабил... да прави гимнастика всички ми го препоръяват,дори и когато ходих във Силистра там има специялен център за деца със ДЦП ми казаха при първа възможност да го водя да плува  sport027

# 364
caireac77, знам, че не ваксинират, но нещо не съм се изразила добре, а и знам, че  българския не ти е като  майчин  Hug Ще се разберем, няма страшно  bouquet

Здравей,да наистина аз и сама не знам кой ми е майчин език.
В къщи разговаряме на български за чтото майка ми и татко ми са българи,а средното и висшето ми образование са на руски и разбирасе останалото време общуването ми е на руски.
няма страшно нали сме хора-ще се разберем Peace
Мами с  удоволствие ще Ви помогна с руския  bouquet

# 365
Кареас77 мога само да ти се възхищавам че си помогнала на детето си, твоята история страшно много ме развълнува. Детето ти е страшно красиво и то благодарение на деб че не си се отказала то да порасне нормално дете, а не си послушала "лекарите". Пиша това в кавички защото никой няма право да се отказва да помага на деца, родини със здравословни проблеми

# 366
  • густо майна Филибето
caireac77, значи пак съм объркала  Blush, майчиния бил български Grinning Мислех, че си рускиня, защото правописа и словореда ти на моменти е руски Simple Smile

# 367
caireac77, значи пак съм объркала  Blush, майчиния бил български Grinning Мислех, че си рускиня, защото правописа и словореда ти на моменти е руски Simple Smile

ljuboznatelna
За руснаците сме чужденци,за что то до кадето се спомням поколението само са българи и имам акцент,а за българите съм рускиня за что то имам руски акцент Laughing
Slava73 Историята написах на кратко а наистина беше много тежко и много глупости от "лекарите" и другото че в АГ болницата работят лекари които са учили ПСИХОЛОГИЯ а представа си нямат за нея и много много други неща които би трябвало да се направи не само в АГ болницата.
Примерно как може да са заедно две родилки която е в стаята с бебето си и му се радва а на другата родилка през всеки час идват и казват че детето е по зле или спряло да диша или.....когато виждах че някой идва в стаята ми настръхваше косата ни съм спала нито съм се нахранила през целия престой в АГ.При положение че имаше и други родилки на които бебчо също е в кувез-за что да не сме заедно и да се подкрепяме и да ходим заедно до кувезите???
А когато ма изписаха в къщи и взеха домашния телефон и когато зазвъни ставах на ногти тогава най големия ужас.Ох не не искам да си го припомням и на никой не бих го пожелала.
Целувки на малките пакостники

# 368
Slava73
Забелязах че си от Нова Загора,ако си познаваш с доктор Родилов кажи му поздрави от мен.

# 369
Малко да развеселя обстановката Laughing

http://www.vbox7.com/play:cc672bcf

http://www.vbox7.com/play:92a497f2

# 370
Кареас77 голям смях падна с мойто момче като пуснахме тези клипчета Joy Не познавам др Радилов но съм чувала за него.

# 371
ajeliya благодаря ,че си сложила линк  за историята на Джули и в нашата темичка за нашите" специални "дечица.
Те са толкова "специални" за нас,че МЗ изобщо не го разбира това.Лекарите  като видят,че детето има проблем
 знаят само оставяй го в  "Дом за сираци",защото ще умре в ръцетети-това бяха думите на лекаря,който ми даваше съвети.
Защото ме виждаха в каква голяма нервна криза бях изпаднала.
А Масларова ми идва да изправя къдрищите smile3511  и не само на нея.
Спирам да пиша ,че пак се изнервих Close

# 372
Нели, няма нужда да ми благодариш, мила.
Нищо не съм направила.
Всички тук сте ми много скъпи, нали с вас споделям и лошо и хубаво.
Не бих се справила иначе, ще видиш, че ще се съберат паричките.
Толкова са ни безцени дечицата. Hug

# 373
Здравейте Hug
Искам да пожелая на djuliana_05 голям успех в Москва Hug,намерих в Здравния справочник това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=242762.0
Може да се свържете ,поне да поразпиташ тази мама за следоперативния процес Peace
Когато стигнеш до пътуването,ще ти кажа как да стигнеш до Москва безплатно Hug
Пак ...успех Hug

# 374
ЦИТАТ:
'Примерно как може да са заедно две родилки която е в стаята с бебето си и му се радва а на другата родилка през всеки час идват и казват че детето е по зле или спряло да диша или.....когато виждах че някой идва в стаята ми настръхваше .."
Майче,не се чуди на подобни глупости,и при мен беше същото:направих втори спонтанен аборт-родих момченце живо в шестия месец,сърцето ми се късаше,а майката до мен оставяше детето си за осиновяване,защото била прекалено млада.

Общи условия

Активация на акаунт