Отговори
# 180
Честити бебчета и щастливи майчета! Само чета и не съм се включвала да поздравявам, за това сега общо на всички - да са Ви живи и здрави и много да и радват!

Днес момченцата трябва да наваксат.

Ани искам да ти кажа, че това недоверието на майките е голяма работа. Като прочетох за рядката кърма се сетих, че и моята майка смяташе, че детето ми не се храни достатъчно, когато е само с кърма. Даже някъде на 20-тия ден ходихме да го мерим преди и след кърмене да видим колко мляко поема. Въобще доста скептично настроени хора на тема естествено хранене съм срещала, но ти не им се давай. Ами аз в "небременно" състояние съм 45 кила и с цици като "яйца на очи" пък кърмих 10 мес. сина ми и супер добре се развиваше. Та никакво значение не може да има размер на бюста, цвят на кърмата за нейното количество или пък качество. Предполагам, че е много трудно да ти виси сега постоянно на циците, но бебо по този начин се успокоява и те използва и като залъгалка за това те търси толкова често.

Хекси, като човек преминал през много изпитания искам да ти кажа: кураж и вяра се иска от теб. Лекарите се грижат добре за бебето и то не се чуства самотно, а много скоро ще се гушкате до насита. Повярвай ми много по-добре е да го погледат сега в кувьоза и да се върне при теб здравичък и силничък, отколкото да прибързат с изписването и след месец примерно отново да сте по болници. Това е едно изпитание и за двама Ви в началото на живота му и дано да е единственото!

Ади, Катрин и аз ще съм във Втора градска от понеделник (03.09), ако устискам до тогава. Нещо последните нощи все раждане сънувам и се будя от усещания за болки в кръста и контракции. Не знам защо така си представям, че нощно раждане ми предстои. По цял ден си действам нормално по задачите, а вечер ме тресе предстартовата треска.

# 181
Анджи честита красавица  bouquet много щастливи мигове заедно да имате.
Ани, не се предавай лесно с кърменето, довери се на себе си и никой не слушай. Чети кърмаческия наистина, там има адски полезно инфо... Peace Ти си намахана мацка вярвам, че всичко ще се нареди Hug

# 182
  • София
Честити бебоци на АНДЖИ и С. АНЖЕР, да са им здрави и много щастливи и да радват скоро в къщи мама и татко  bouquet  bouquet
АНИРИ, аз днес съм в Токуда ама само на консултация hahaha, така че едва ли ще хвана намалението Joy Joy Joy
Виж, ти и ПАЛЕЧКА и без това сте с термини преди мен, така че действайте hahaha hahaha
Пробайте всичко - секс маратони, планински преходи, возене в градския транспорт през всички дупки на София, чистене, подреждане и квото още се сетите, барем се класира някоя до довечера Joy Joy Joy
АНИ, кат четох за твоя гладен юнак си мислех да не би да има колики, бе душа newsm78
Тя и моята гладница пет минути след нахранване зейваше отново и естествено реакцията на бабетките беше - детето е гладно, не се е наяло, дай му със шише. #2gunfire
И аз я дохранвах но с лъжица, но тя пак скоро почваше да реве и разбрахме че сме с колики -  и то още от 5-ден след раждането. #Crazy #Crazy
Лек ден на всички и чакаме Щъркелови новини  bouquet  bouquet  

# 183
  • София
Добро утро!
Анири, тук ли си още, мила? Силно ти стискам палци  Praynig  Praynig  Praynig И на мен в 6 часа ми изтече малко слузесто, но беше наполовина по-малко от тапата, която падна предишния път, така че сигурно си въобразявам, заради голямото желание. Ти продължавай с разходките да ускориш процеса. С теб съм и знам, че ще се справиш отлично  Hug
Честита бебка на Анджи   bouquet Да е здрава, послушна и много да радва мама и тати!
Добре дошла на новата мама, желая ти много положителни емоциии и разбира се леко раждане  Simple Smile
Хекси  Hug Бъди силна, още малко и ще мудадеш цялата си любов на твоето съкровище. Той е щастливец, че има мама като теб  Heart Eyes

# 184
Честита бебка на Анджи  bouquet ; всеки път като погледна темата и някое бебенце се появило Hug - дано е все така Praynig Simple Smile

# 185
Давам отчет за Алис11, тя е добре, но има проблеми с нет-а и затова не пише. Обеща днес по-късно, като отиде на работа да даде отчет в детайли как са нещата.   Mr. Green

# 186
Анири, стискам ти палци всичко да е наред с теб и бебо!
А прИмоцията и да не я хванете с Тумби и Галя, все пак най-важно е бебчетата да са добре! Пари се изкарват.
Аз отивам да си доработвам последния превод, който бях взела преди раждането, че крайният ми срок е след 2 дни!  Shocked Ще докладвам отново довечера след като си видя звездичката (да се надяваме вече извън кувьоза  Praynig).

# 187
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Днес момченцата трябва да наваксат.

Хайде, и без това доста момченца към Токуда са се запътили... Mr. Green

Анири, тук ли си още, мила? Силно ти стискам палци  Praynig  Praynig  Praynig И на мен в 6 часа ми изтече малко слузесто, но беше наполовина по-малко от тапата, която падна предишния път, така че сигурно си въобразявам, заради голямото желание. Ти продължавай с разходките да ускориш процеса. С теб съм и знам, че ще се справиш отлично  Hug

thumbelina, много си мила, но все още съм си у дома... Дремнах малко (нали на прилеп се правех тази нощ, та да довърша делото и през деня Wink).
И аз мисля, че само част от тапата ми се изниза (не че знам колко трябва да е, но си я представям повече). Иначе засега нямам никакви други симптоми. Даже не съм споделила с никого за тапата, понеже мъжът ми ще хукне да се прибира от работа, да ме води по болници, ще разбере цялата рода и ще започнат да се притесняват и да ме изнервят. Ако нямам други симптоми до довечера, ще му съобщя, като си дойде от работа, след щателно обработване да не казва на никого и да приеме факта, че по болници няма да вися, преди да му дойде моментът.
/Обаче предлагам, ако нямаме други екстри до довечера, в 23.55ч. да се изтипосаме в Токуда с влажен поглед в очите и молба да ни таксуват отсега. Joy
Майтап-майтап, но както заедно се класираме с тези тапи, може и заедно да си дишаме, издишаме, охкаме и пъшкаме в родилното. Wink/

Snejana_G, не знам защо, но и аз съм настроена за нощно раждане - точно както ти го описваш.

zlo, моя милост се влачи с разтройство от събота насам - вече цяла седмица. За радост, не се обезводнявам, та съм спокойна, но щом сме двечки разстроените, ще взема да го пиша към предродилните синдроми. Wink Голям мерак да раждам, голямо чудо... Grinning

Честита бебка на anji77! Нека е здрава и много щастлива! Hug

Hexina, стискам палци да му е дошло време на Алекс да излезе от кувиоза!!! Heart Eyes

# 188
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА АНДЖИ!!!ДА Й Е ЖИВО И ЗДРАВО!!!Анири,може би си права,че Фемине не е имала това в предвид,не искам да се заяждам,просто попитах дали има това в предвид и ,ако и тя го мисли да каже,защо мисли така,тъй като..аз не мога да ги разбера хората,с този начин на мислене относно секциото,ако съм убидила Фемине,се извинявам,не беше това целта ми,просто попитах дали и тя е на мнение,че раждалите секцио..не са раждали и не са усетили вълшебството да станеш майка! ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!!!  Hug   bouquet

# 189
Анири,
Много ти се кефя! Като те чета, съм сигурна, че раждането ти ще е много позитивно преживяване. Хайде стискам палци. Пък бебо ако иска да поизчака, не го юркай отсега - има време за тези работи.  Hug Hug

# 190
Честито на Анжи,пебс,Милета,Мутра и St.AngerДа сте живи и здрави вие  и бебчовците ви,много,много радост да ви носят момичета.И да се гледате с лекота и само положителни емоции и добро настроение:))
аз ще продължа с цитат на част от моята болнична история с кърменето която разказвах днес в ЛС на едно бъдещо мамче:дано не ви досадя,просто не ми се пише втори път по различен начин,затова така я вмъквам.
"За кърменето аз си я поисках на следващия ден след раждането,но аз си имах и малко коластра отпреди това.Провери как са при теб нещата.стискайки зърното-тя ще се появи-проверявай всеки ден,така като родиш със сигурност ще имаш-при мен всичко беше от любопитство,но явно ми помогна.не се цедиш,само стискаш всеки ден да видиш по една капчица-дали има?та като ми я дадоха-то първо трудно захваща,а освен това и много се изморява-иначе сукателният му рефлекс е повече от добре развит-то май знае повече от нас какво да прави.поискай си детето за кърмене,като се почустваш готова-колкото по-рано-толкова по-добре.Че там иначе му дават АМ с голямата дупка на шишето,а през нощта подсладена водичка.Реално при мен закърмването е било на 29 час от раждането.Те си взимаха беба след като я накърмя,а ми я дадоха изцяло да стои при мен на 3ти или 4ти ден ще те излъжа-и то защото си я поисках.Това,което мен ме изплаши беше точно кърменето-бях в паника защо не мога да  я събудя и бебка прескачаше два дни поред по едно от следобедните хранения-то не беше пощипване по бузка,дърпане на мекичкото зад ушенцето и прстискване на кокалчето на раменцето и в дупчицата на лопатката на гръбчето-няма събуждане,реших,че е от топлото време,но се оказа,че е от физиолог.жълтеница.най-добре е да си го храниш по режима на болницата-стига да е 6,9,11,15, 18,21,00.защото някъде не са това часовете.Някои от момичетата хранят на поискване,колкото иска,но така рискуваш в даден момент да не знаеш колко е изяло дали му се яде и за какво по дяволите реве.При мен първият ден с пропуск на следобедно хранене в 15 часа,като се ококори в 21(в 18 яде хем)рев,рев три часа-не знаех какво и е,хем я храних-оказа се,че не е сукала явно достатъчно и е бло гладно-абе реве ли-давай гърда.Аз имах и друг проблем -при две според лекарите добре изразени и големи зърна,нашата не искаше и да погледне едната гръд,затова на първото слагане я сложи и на двете за по малко,че да може да си ги оформи в желаната от него форма.Че на мен още ми се мръщи на едната и е голям зор с нея.Вземи си и помпичка и шишенце за всеки случай-по добре ако не  иска да суче активно първоначално и има нужда от захранване да яде от теб вместо от адаптето.А помпата ще ти се наложи,за да се облекчиш,защото на трети,четвърти ден като напращят гърдите е дори болезнено(аз го изхвърлях млякото)-ако можеш да не ползваш тези две нещица е най-добре,но ги вземи за всеки случай с теб.после бебчо сам регулира пълнотата на гърдите.Сега вече кърмя на всяко хранене от различна гърда,като я доизцеждам след това,за да стимулира лактацията и обнови млякото.Друг проблем ми беше оригването-пусто моето дете не ще и не ше да се оригва,докитата казаха,че явно не поема въздух и затова.няма да се плашиш от каквото и да е свързано с храненето-само спокойно и знай-реве ли-иска да яде-нищо друго.Те сестрите си го преобуват-не ти-и го правят в Самоков в 6,12,18,00-винаги кърмиш след като са го преобули-иначе рискуваш да повърне.Е това се сещам засега.Питай ако искаш нещо.Съветвам те да си вземеш телефон на познат за въпроси,защото аз се чудех много с тези неща и нямаше кой да питам.Активният номер за съвети за кърмене на майчин дом не е никак активен и никой не отговаря.а имах голяма нужда от него.

# 191
Привет мамита Hug
Аз се позагубих за малко,че имам проблеми с нета в кьщи Close
Сега пиша от офиса и страшно много се радвам ,че имаме толкова много нови бебоци Laughing
Честито на всички обебили се майчета ,да са им здрави ,послишни и папкащи ськровищата
При мен нещата са отчайващи #Crazy Колкото повече ми наближава термина ,толкова по малко признаци за раждане имам newsm78  Току мине някоя заблудена контракцийка и толкоз .
За това и последните няколко дни сьм се отдала изцяло на дребни работни задачки и разходки с дечковците Party
Лилеби радвам се ,че при теб нещата вьрвят кьм нормално раждане Hug При мен сьщо има малка промяна в плановете,тьй като си направих лазерната корекция на ретината и сега може и да се пробвам нормално .Но с доктора сме решили да видим до последно как ще се развият нещата и тогава да решаваме.Моля се само по какьвто и начин да е ,да е най добре и за мен и за бебка Praynig
Хексина много се надявам и искренно вярвам че при бебчо всичко ще е наред и скоро ще се гушкате у дома Praynig Heart Eyes
На всички мами запьтили се кьм родилното стискам палци   Peace и дано скоро всички се присьединим кьм отбора на щастливите мами с бебчовци в рьце Praynig

# 192
  • София
/Обаче предлагам, ако нямаме други екстри до довечера, в 23.55ч. да се изтипосаме в Токуда с влажен поглед в очите и молба да ни таксуват отсега. Joy
Майтап-майтап, но както заедно се класираме с тези тапи, може и заедно да си дишаме, издишаме, охкаме и пъшкаме в родилното. Wink/
Joy ще ме скъсаш, уникална си! Би било наистина забавно да се засечем в сюблимния момент  Grinning
Брейви, благодаря за продължението  Hug
Алис, то накрая обикновено така става, защото ние започваме да нямаме търпение  Simple Smile
Инчето все повече ми се губи  newsm78

# 193
  • София
Добро утро от мен! (Вижте по кое време се излюпвам от леглото, напоследък не мога да спя и сега хуууубаво си наваксах. Даже още ми се спеше, но стана 11ч и реших да ставам. Blush)

Честито на новите мами, да са им живи и здрави дъщеричките!  bouquet  bouquet

Ани, такова нещо като рядка кърмя няма, не се връзвай. Давай му по-често да суче, ако ще и в началото да ти изглежда нон-стоп, за няколко дни ще се нормализират нещата. Hug Почнеш ли с адаптето, съвсем скоро може да приключи кърменето и ще съжаляваш (както стана с моята кумица  Confused, хем четеше във форума, опитвах се да й говоря).

Анири, значи може ти да си следващата мама. Wink Леко раждане, пък когато му дойде момента. И наистина е добре да не знае родата, на мен с Емко след като ми падна тапата родих след 3 дни, само Иво и доктора знаеха, няма смисъл да звънят да те проверяват.

Хекси, още малко кураж, съвсем малко остана и ще го гушкаш. Hug

Аз пък искам да раждам през нощта. Crazy

Сладка мама, и на мен ми се струва, че времето минава страшно бързо, кога бях бременна с Емко и хем се наслаждавах и на бременността и на майчинството си и пак ми се струва, че много бързо мина и порастна. Sad

Ох, на мен така са ми отекли ръцете, чак ме болят. Rolling Eyes Сигурно от дългия сън.

# 194
Снежи, ще се радвам ако се засечем във 2-ра градска. Аз май съм се изтипосала в албума с най-много снимки, така че няма да ме сбъркаш като вляза през вратата  Grinning  И дано устискаш до трети, по-добре е да има и някоя позната физиономия в отделението. Не че няма да се запознаеш и с другите, но все пак... Wink

Общи условия

Активация на акаунт