Стискай кълки Октомврийска мамо,че бебето още не е голямо!

• 21 066
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте на всички от мен. ))))
Радвам се, че нещата при вас са наред, изследванията добри и всичко останало. )))) Предполагам някой вече нямат търпение да родят, но не бързайте мами, за всичко си има време. )))) То това не зависи от нас, а от бебето. ))))
Благодаря отново на всички за милите думи към Калина, сега ще кача още една снимка от днес. )))
С нея всичко е наред, започваме да наддаваме, храним се добре. От днес са спрели подаването на кислород в кувиоза, за да видят дали може да се справи и без него, но като гледам на мен си ми изглеждаше доста добре. Продължаваме с антибиотиците, не се знае кога точно ще ги спрат.
А днес уцелих момента, в който ги хранят, та наблюдавах процеса от близо. ))) Цялото бебе го повдигат, ръцете му висят като на някое маймунче. )))) и го хранят с биберона. ))) Моята госпожица за отрицателно време си изяде яденето. )))) После сестрата я изчака да се оригне, макар че е трудно да се каже, че беше точно оригване. ))) След това я сложи да легне на една страна, при което точно след 30сек Калина се обърна по гръб с глава на другата страна. )))) Обяснявам на майка ми и тя крайно учудена ми вика "Ама те нали бебетата започват да се обръщат сами чак към 2-3месец". И аз и викам - ами не знам. )))

Относно матраците за леглата, без проблем в началото може да спи на съвсем обикновенно дунапреново матраче. Първите 1-3месеца. След това вече може да се купи друг по-скъп матрак. В момента фирмата Магнифлекс предлагат матраци и за бебета и аз се замислям дали да не си купя такъв.

За шишетата, след лошият ми първоначален опит от помпата за кърма на Чико, гласувам с 2ръце за Авент, така че смятам, че и шишетата им също ще са много добри. Аз си купих на Чико отдавна, но ще видим дали ще ми се налага изобщо да го ползвам.

# 121
Здравейте и от мен Hug
Скоро не съм се включвала и аз, но..... оправдания винаги има  Embarassed
Аз вчера влязох в осмия месец и нямам търпение другата седмица да мине консултацията, да кажат дали всичко е ОК и да ми потвърдят (евентуално) дали твърдо сме момиченце или мъжлето досега си е крило атрибута newsm32. Досега все се дупи и крие.
Днес трябваше да е последния ми работен ден, но се смилих над колегите и ще идвам и другата седмица. Нещо още не ми се застопорява в къщи, а има толкова неща за вършене.... Все още нищо не съм купувала за бебчето освен една музикална рибка, с която в момента се приспиваме с таткото Joy
Nadezhda кои е твоя педиатър и в коя болница е?

# 122
  • София
Привет и от нас  Simple Smile

Цял ден обикаляме с Мартин, ужас, като ходех на работа, повече време имах за форума (скатавах де Mr. Green).
Не мога да ви изчета ...
Аз съм добре, от вчера не повръщам, няма разстройство  Crazy Сутринта ходих на запис на тоновете на бебока - всичко е наред, нямам никакви контракции  Simple Smile Затова другата седмица смятам да изкараме с Мартин при мама на село  Heart Eyes Нямам планове да раждам, мисля, да си чакам 3.10.  Crazy (Танини, предполагам ти е тежко доста повече, ама дръж поне до началото на 9 месец  fingerscrossed)
Сега ми е по - спокойно - приготвих малдежът за детска градина от 7.09 (изследвания, дрехи, раничка...), избрах педиатър, говорих с нея, понапазарувахме, останаха дреболийки някакви само ... Изчистих основно, ще изпера килимите на село. После само поддържане. Вече мога да си почина  Flutter

За кошарите - ние взехме матрака на Есприт, от Пакостник. По принцип може да се сложи всякакъв друг  Peace Ние просто няма смисъл да взимаме друго, човека си има легло при батко си в детската  Simple Smile

За червеното одеало - благодаря, и аз си го харесвам. От Piggy's House e, там има цял щанд с одеала, има по едно - две от десен. Нашият тати като го видя, и каза, че това е неговото одеало, даже обикаля целия магазин с него под ръка, да не го купят докато се шматкаме  Joy Joy Ще ни се връзва на количката (сиво - черна с червен мики маус), иначе на оранжево - сивото легло - не особено  Blush (ама леглото пък гледах да се връзва на интериора)

Приготвих си чантата за родилното все пак, даже мисля да си я взема с мен другата седмица заедно с документите, ако случайно се наложи да раждам в Самоков  newsm78 (въпреки че пътят е един час, по - скоро ще си дойда до ТК, за един час все няма да родя  Mr. Green)

# 123
Мацки, трябва вече да сте си дали документите на работодателя за болничния, нали?!?!? Аз трябва да ги дам в понеделник и освен болничния от гинеколога трябвало да има ксерокопие от банката, в която ми е сметката, където тя предоставя данните за моята сметка и Декларация по приложение 7! Въпроса ми е за това приложение 7 - намерих едно такова в страницата на НОИ, но то сякаш е за вече родени деца?! Изглежда така:

Приложение № 7   

ДЕКЛАРАЦИЯ

за ползване на отпуск по чл. 163, ал. 1 или ал. 6 от Кодекса на труда от майката (осиновителката)

Подписаната: ..............................................................   ..............................................................
(трите имена по документ за самоличност)

декларирам, че за ползването на отпуск по чл. 163, ал. 1 или 6 от Кодекса на труда във връзка с чл. 45, ал. 1, т. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските за  детето...,   
(трите имена на детето)

родено на ...................................... 20 ................... г.,   

ЕГН: ......................................................................   

1. детето не е дадено за осиновяване;   

2. детето не е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка;   

3. детето не е настанено по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето;   

4. детето не е починало;   

5. осиновяването не е прекратено от съда.   

Задължавам се при даване на детето за осиновяване, при настаняването му в заведение на пълна държавна издръжка, при настаняването му по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето или при смърт, както и при прекратяване на осиновяването от съда да уведомя предприятието, за да прекрати разрешения отпуск.   

Известно ми е, че за неверни данни нося отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.   

.............  20..... г.   
Декларатор:
                      .........................   ..........................

Забележки:   

1. Декларацията се съхранява в личното досие на работника или на служителя.   
2. Излишното се зачертава.   

Моля, ако някой има представа дали е това, което трябва да попълня заедно с 45-дневния предварителен отпуск да ми пише   Embarassed

# 124
от

ДО
ДИРЕКТОРА НА РАЙОННОТО/ СТОЛИЧНОТО
УПРАВЛЕНИЕ “СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ”
ГР. ……………………………………………………..

Д Е К Л А Р А Ц И Я
за
банковата сметка за изплащане на паричните
обезщетения и помощи от ДОО

От ...
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ....................................................,
адрес за кореспонденция...
...
(град/село, ПК, община, област, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)
телефон .........................................................
лична карта № ..........................................................., издадена на ................................................ 20 .... г. от ...

ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ личната ми банкова сметка за изплащане на паричното обезщетение/ помощ от ДОО е:
банка ......................................................................................, гр. ................................................................, IBAN..., BIC ...........................................,
за което прилагам копие от документ, издаден от съответната банка.

ИЗВЕСТНО МИ Е, ЧЕ:
В 7-дневен срок от настъпване на промяна в данните за банковата ми сметка следва да Ви уведомя с нова декларация. Ако не изпълня това задължение, извършвам административно нарушение, за което нося административнонаказателна отговорност по реда на чл. 349 от КСО.
За деклариране на неверни данни нося наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.

Дата ....................................................            Декларатор: ......................................
гр. /с./ ...................................................                     (подпис)

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 18:07 от galentinass

# 125
Привет слънчеви мами шкембалани.bouquet
С бебунчо newsm30 сме относително добре, но от два дни е толкова активен  newsm32, че ако продължава така имам чувството, че ще ми счупи някое от ребрата. smile3534Изследванията са ОК. Около две килограмчета сме и си вървим с две седмици напред. Към десети - единадесети септември сме отново на преглед при леля доки.
Ще се раждаме със сигурност със секцио, но за голямо нещастие докторката ни излиза за шест месеца в болнични и плановете тя да прави секциото отпадат. Та сега търсим към кой доктор да се насочим. Объркаха ни се плановете, поплаках си един следобен, но от тогава съм се зарекла да гледам позитивно на нещата и се старая да го правя. В крайна сметка живота е прекрасен.
Слънчеви усмивки от мен.
Нека ви е слънчево, цветно и нежно, както винаги.

# 126
galentinass, мерси много!!!!  newsm51

# 127
galentinass, мерси много!!!!  newsm51

таз декларация+ бележката от банката+ болничния го носиш на счетоводителя
пък таз твойта декларация тя е за след раждането,кат ти изтече болничния/45дена/

# 128
Здравейте момичета и от мен!Днес се опитах да кача няколко снимки в албумчето ,дано да съм успяла,за да има някакво лице,а не само nick. FlutterЕ това е от мен засега

# 129
Здравейте, мамчета! Радвам се , че всички сте ОК!
Гледам за кошари си говорите. Ние ще си купуваме от преносимите, защото дървена си имаме от Крис. От преди 6 г. Тогава я бяхме купили с перспектива /140-70 см./, та и до сега може да се събира в нея. Матрачето е с кокосови стърготини и си е като ново-въобще не е деформирано. Кошарата е същата , каквато си е харесала Mimi- mimi и да я успокоя, че тези цветенца по дръжките могат да се махат много лесно като се развият дръжките.
Дървената кошара сме я оставили за бебо като поотрасне. Баткото вече си има специална детска стая с голямо легло. А за преносимата си мисля, че ще мога да я разнасям из всички стаи.Това е доста добра възможност. Ще и купим и матраче, за да е удобно на бебока.
За болницата нищо не съм купувала. Смятам да си купя поне нощници. Обаче се питам; абе хора с дълъг или къс ръкав да бъдат. newsm78 Сега не мога да си представя с дълък, ама октомврииии може би? Как мислите?

# 130
Здравейте пак на всички. ))))

Сетих се от поста на _venera за тези нощници.
Да ви кажа само като ви приемат ще ви искат нощница. След това всички в отделението се разхождаха кой по нощница, кой с пижама. Няма никакво значение, така че на вас каквото ви е удобно.
Така или иначе на визитация трябва да сте без гащи. )))) дали ще вдигате нощницата, или ще събувате гащите - все едно. ))))

# 131
  • София
За нощниците -  вземете си с копчета (те обикновено са до някъде) за да можете по-лесно да вадите атрибутите за кърмене, че аз първо си бях взела без копчета и когато трябваше да кърмя се налагаше да вдигам цялата нощница а не просто да разкопчея копчетата. За тези които с ас нормално раждане може би няма значение дали а с пижама или нощница, но все си мисля (не от опит) че които са със секцио долнището на пижамата ще им "убива" на раната , но нека да каже който е минал през това

# 132
 smile3529 не съм добре да уча по-това времеее  Mr. Green  отивам да спя, че от 9 й съм на лекциии съвсем не съм  #Crazy  наред !

# 133
Тъкмо да кажа пу първа за септември и гледам Галчето ме изпеварила! Ех ранобудна дружина  Hug
Мацки да ви питам нещо, но няма да ми се смеете  Embarassed  Понеже от рано ме тресе предстартово .... какво представлява разкритието или по-точно може ли "отвън" да се види. От известно време като се мия усещам, че много съм се разтворила отдолу и се погледнах с огледалце ....  ooooh! ами то си зея направо  #Crazy Е не е много, но преди определено си бях затворена, а сега .... Та до шийката на матката следва да има доста разстояние и не знам това моето разкритие ли някво се води или просто си е нормална промяна  newsm78
Моля по-вещите да кажат!
И една съвсем различна тема. Това е количката, която сме избрали с нашия татко и трябва да поръчаме до 10-тина дена, за да дойде навреме:
http://www.neonato.it/schedaprodotto.asp?id_catEcomm=1&id_prodotto=189
Не мога да реша какъв цвят да е. Първоначално НЕ исках да е розова. Но сега точно този пусти цвят, така ми се загнезди в съзнанието и не ми дава мира! Показах я на една приятелка със стаж в детегледането и тя ми каза в никакъв случай такова светло! Щяло мнооого да се цапа особено зимата в дъждовно-кална София ..... И какво да правя сега  Thinking изобощо не мога да се спра на цвят. Харесвам оранжеви колички, но точно тяхното оранжево е малко заспало...; мъжа ми иска жълтата, но на мен ми избожда очите направо, а и пак ще се цапа ..... Червеното не е лошо, но тапицерията е просто сива, а не като на другите на шарени кръгчета. Е гати каква съм придирчива .... на беба няма да и пука толкова ..... но пуста и майка като не знае къде я сърби....

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 05:24 от dobra

# 134
  • София
Nadezhda кои е твоя педиатър и в коя болница е?

В 17 ДКЦ е нашата педиатърка...

Общи условия

Активация на акаунт