МАРТ 2006г.

• 10 866
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, мамчета  Grinning

Уф, аз вече пуша от всякъде   Stuck Out Tongue Closed Eyes Нали бях отпуска миналата седмица и сега наваксвам в работата и вече съм дива и щастлива  #Silly И всичко е спешно и на всеки му е по-спешно от другия  #Crazy Абе много се радвам, че утре е петък  Mr. Green

Днес в службата си говорихме за яслите. Детето на една колежка вече е на ясла. Нещо не е много очарована. Не приучават децата към гърне, дори да си имат вече навици. Не могат да спят добре на обяд, защото са в общо помещение и като идват да взимат някои деца на обяд, другите се събуждат, общо взето май не им обръщат особено внимание  Tired дали е така навсякъде  Rolling Eyes И аз вече не знам какво да си мисля. Дали да не се насочим към частна  Rolling Eyes Там поне базата е по-добра и едва ли децата ще спят, ядат и играят в едно общо хале  Rolling Eyes

Хайде сега отивам да наваксвам и с форума  Mr. Green

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 20:28 от veselina_s_p

# 226
Забравих и да питам ещо мамите, които са на кухня Джуниър. Маги от о/о половин година е на една държавна кухня при майка ми. Но, като всички държавни заведения излезнаха в почивка 2- месеца някъде  Twisted Evil И започнахме пак да взимаме Джуниър. Но нещо много са развалили яденето  Sick Въобще няма този вкус, като преди. Поне доколкото помня. Та да ви питам вие забелязали ли сте нещо такова  Rolling Eyes Май са сменили готвачите  Rolling Eyes

# 227
  • София
Кате, честита годишнина и от нас! 1dating
Симона като е будна вече не мога да седна на компютъра. Много се изнервям вече... само ходи и натиска всичките копчета и мишката... Whistling
Момичета благодаря за комплиментите- всичките ни деца са много сладки. Всяко си има собствена красота и уникален чар. А в нашите очи са още по-красиви. Grinning
Веси защо си мислиш, че в частните ясли няма да е същото? Аз си мисля, че там също спят в едно помещение. А децата, които го взимат на обяд просто не ги слагат да си лягат. Аз също съм си мислела как успяват да се наспят като ня могат нсички да заспят по едно и също време и да се събудят пак по едно и също време. Симона спи понякога 2-3 часа понякога половин. Събужда се при най-малкия шум. Мислела съм си също как успяват 20 и няколко деца да се нахранят от 3-4 лелки?! Предполага са, че нито едно дете не може все още да се храни само... Ясно е, че от тази гледна точка яслата не е добро решение, както и заради честите боледвания. Но от друга страна децата стават по-общителни, учат нови неща... Моята дилема за сега с яслите приключи- още една година сме си в къщи.  Ще се радвам ако някой може да сподели лични впечатления от частните ясли.
Съжалявам за набързо нахвърляния текс, но Симона вече ня я удържам... Hug

# 228
Здравейте милички!

Кате, честита годишнина! Желая ти дълъг и щастлив семеен живот!

Зоуи, как стана това с безпроблемното отбиване, аз много се плаша от този момент и затова все го отлагам...опитвах веднъж-два пъти да не му дам да цоца докато заспива но не става и това е, ревва и докато не му дам не млъква. Нашия татко пък категорично отказва да участва в приспиването на този етап, а друг няма кой...

от следващата седмица тръгваме по лекари и изследвания заради яслите, сърцето ми се е свива само като си помисля

Милички, да ви се оплача че в Бг ми отказаха да ми дадат тази помощ от 200 лв при раждане, защото сме живеели в чужбина. Всякакви опити да обясня че в Русия сме в командировка с фиксирани дати, и че догодина се прибираме си останаха да висят във въздуха. Не ми е за парите, ами просто ми стана обидно, да бяхме емигрирали като си изберем къде да отидем разбирам, ами то пращат те в дълга командировка, раждаш дете и нищо...карай да върви

вие давали ли сте авокадо на малчовците?
днес направих сос с авокадо и Иван с такова удоволствие си топи вътре хлебче че не можех да повярвам

много цунки на всички ви Heart Eyes

# 229
Мами, вижте колко удобно нещо имало - сгъваемо гърне  Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=224901.0

Както винаги цената му в Бг и много по-висока от реалната, но това е положението  Twisted Evil Но въпреки това мисля да си го взема. Много е удобно.

Габи, за ползата от яслата няма спор  Peace Въпросът е дали има разлика между частна и държавна за детето или разликата е само в таксата  Rolling Eyes Чета, че има доста добри ясли - с подходящи помещения и персонал. Но май не са много в София и не са много удобни, като местоположение  Rolling Eyes И аз не знам  Rolling Eyes Имам още малко месеца да помисля.

Кате, честита годишнина  Heart Eyes Септември месец явно е бума на сватбите  Grinning

# 230
Кате, честито и от мен! Да сте живи и здрави и много да ви радват двете приказни слънчица!

# 231
  • Варна
Много благодаря за пожеланията.  HugПо повод празника Преслав се събуди в 4.00 хремав. Мъжът ми е хремав от 3 дни и Преслав вденага прихвана. Габриела заспа снощи в 12 с рев, от 2.15 нататък рева на всеки час до 7. Преслав се включи в 4.00, после пак в 6.30 и толкова беше спането. Сега дано да не се влоши и да успея да опазя Габи, че не ми се мисли иначе.  Tired

# 232
Деси Heart Eyes Честит Рожден Ден Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
много ,много щастие,любов и здраве ти желая от сърце Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Боби вчера отказа храната от детската кухня-направо беше потресен ,какво му предлагам Joy
днес пак ще донесат имало бисквитена торта някой знае ли, какви съставки има бисквитената на Ози -диетичното менюnewsm78

Весинка  Heart Eyesне знам за Джуниър ,но вчерашната храна за Бобата надали имаше стойност на продуктите над 20 стотинки newsm78ако ,че струва 4 лв newsm78 си е гола вода newsm78

# 233
Здравейте ,най после успях да се включа , че преди 3 дена компютъра ни хвана някакъв зверски вирус и то от някакъв бългрски сайт го пипнах и ни се разкакза играта докато го оправиме.
успявах да влзна и докато напиша това което искам да пусна всичко угасваше и така около 7-8 пъти  Tired направо откачих от нерви.
Мила исках да ти отговоря ,но то вече сигурно е късно ,че определено трябва да се пази крачето от натоварванеи показва го и факта ,че той сам си го щади. Надявам се вече да му е минало на Бобката  Heart Eyes

Емката и Мони са големи кукли успях онзи ден поне снимките да разгледам  Heart Eyes

Кате с малко закъснение честита годишнина и от мен   bouquet пожелавам ви много разбирателство и любов и бързо да оздравяват мъжете  Hug

Деси Честит Рожден Ден много здраве ,успех и щастие ти желая  newsm51

Алекс днес му е трети ден на ясла и в момента се чудя кой плаче повече той или аз  Embarassed направо сутрин горкия много се разстроива ,но учителките казват ,че бързо спира много слуша контактен е заиграва се с децата всичко разбира и добре се храни та общо взето това са нещата които ме обнадеждават и ме крепят все още да не съм се отказала да го пускам ,но ако и другата седмица сутрин е този кошмар май няма да издържа много ми е мъчно  Sad ама пък и цяла зима вкъщи тази бесотия немога да я затворя та направо незнам. Дано да свикне тези дни ,че ще откача.

Веси май не във всички ясли е така в нашата например процедурата със взимането на обяд е между 12.00 и 12.30 това е времето през което вратата е отключена след което децата се слагат да спят и няма повече влизане и излизане. За храненето от личен опит мога да ти кажа защото съм била на стаж 3 седмици във детска ясла /държавна -,,Звънче ,,се казваше и се намира в Емил Марков/ и там децата ги хранехме много лесно просто е въпрос на навик и организация . Ако лелките са две масичките се нареждат на 2 групички и всяка си седи сред децата и си има ред дава по залче на първото после на второто и така през това време първото е здъвкало и глътнало и се почва втория залък и така. Ние като бяхме беше още по лесно защото вече бяхме 4 човека и съответно ги слагахме на 4 масички и така имаш да храниш 3-4 деца ставаше доста бързо а и те гледат едно от друго и добре хпваха дори по злоядите.Така ,че за това не се притеснявай, а за спането децата които се будеха първи ги изкарвахме от спалното помещение и ги пускахме да си играят за да не пречат на другите да се наспят.

Ох направо нямам търпение вече да става 12.00 часа да ходя да си го взема фъстъка ,че ми се е свило сърцето ... Tired

# 234
  • Sofia
Кате, честита годишнина с малко закъснение  Hug  bouquet . Още много бъдещи такива да празнувате заедно  Hug . Да кажа и аз - много ти се възхищавам  Embarassed , шапка ти свалям как се оправяш с всичко почти сама, без чужда помощ.

Деси, Честит Рожден Ден  на теб  Hug ! Желая ти всичко, за което мечтаеш да ти се случи.

Веси, това, което казваш за Джуниър ме притесни  Confused . Аз мислех да го записвам Вики от другия месец, понеже имат раздавателен пункт близо до майка ми, а той е там през деня, докато ние сме на работа. Моля, ако някой има вчечатления да сподели, за да търся други варианти  Rolling Eyes .

# 235
Момичета, много ви благодаря за поздравленията и хубавите пожелания Simple Smile  Hug

Черпя ви виртуално!   party023  Wine Glass
Аз съм си на работа днес и тази вечер ще сме само двамата с мъжо, и Криси, разбира се.  Laughing Утре ще празнуваме с приятели. Дано времето да е по-хубаво  Praynig Днес след работа ще се черпим с колегите. Имаме традиция във фирмата да редим мезета и алкохол на всеки РД и става весело  #Crazy Даже си имаме специално помещение за целта  Mr. Green

За храната - аз продължавам да нямам доверие на детските кухни  Rolling Eyes Когато съм вкъщи готвя аз, когато не съм, готви жената, която гледа Криси. Манджите са като за големи хора, само че без черен пипер и чубрица. Не ме затруднява готвенето честно казано. Понякога оставям в бурканчета храна в камерата за повече от едно ядене. Вече на практика съм давала всичко без шоколад и мед, без зеле и зрял фасул.

Пожелавам на всички лек и приятен петък  Hug

# 236
  • Варна
Кате, честита годишнина с малко закъснение  Hug  bouquet . Още много бъдещи такива да празнувате заедно  Hug . Да кажа и аз - много ти се възхищавам  Embarassed , шапка ти свалям как се оправяш с всичко почти сама, без чужда помощ. 
Как сама, бе, мила, свеки си е вкъщи, родителите ми взимат Преслав в събота с преспиване. Да ти кажа и сама като бях се оправях, свеки не ми липсваше. Даже бях по-добре, мобилизирах се, нямаше кой да ме дразни, Преслав много ме слуша като сме сами, чувствах се по-полезна, но все пак като е тук домакинската работа е нейна. Embarassed
Деси, честит рожден ден, мила!

# 237
Здравейте момичета,
Деси честит рожден ден   bouquet всичко най-хубаво ти желая.
На ималите годишнина наскоро, честито, дълъг семеен живот ви желая  Hug

Тези два дни лошо време малкия полудя вътре, излизахме за по максимум един час сутрин и следобед. Постоянно мрънка и разхвърля, а аз полудявам. Цяла зима ще откачиме вътре  Sad

лек ден на всички

# 238
honey_bee  аз взимам Хер бебе и съм  доволна, храната е много разнообразна носят ми я сутрин в 10.30 което не ме връзва вкъщи до обяд ,случвало ми се е да ми се стори солено само веднъж иначе доста добре готвят въпреки ,че нямам база за сравнение защото други кухни не съм пробвала а мислех да ги опитам ама Алекс с такъв апетит си изяжда всичко ,че направо не ми се занимава .

# 239
мики Heart Eyes мерси
Бобката е по добре,не мога вече да го спирам и тича нагоре надолу макар и куцайки

аз току що получих днешното меню на Ози и сега съм доволна,за разлика от вчерашното меню днешното е по богато-заешката супа е гъста и с много месо а Боби хареса бисквитената торта

Общи условия

Активация на акаунт