МАРТ 2006г.

• 10 784
  • 281
  •   1
Отговори
# 240
. Аз също съм си мислела как успяват да се наспят като ня могат нсички да заспят по едно и също време и да се събудят пак по едно и също време. ...Мислела съм си също как успяват 20 и няколко деца да се нахранят от 3-4 лелки?!

Аз също се чудят как заспиват децата , като се има в предвид  , че у дома всяко си има ритуал .Онзи ден попитах една лелка и нейния отговор беше , че първите дни е трудно , все някой реве , но по принцип там се изморяват повече , защото е шумно и постоянно нещо правят и Ели например заспивала докато си легне Shocked(това досега не се е случвало в мое присъствие) , а за яденето- малко трудно смогват и явно оставят по-самостоятелните (като такава определиха Ели)да се оправят сами. Пак онзи ден докато хранят другите - Ели си сърбала сама таратора и ooooh! доста се пооляла и след това си изяла цялото второ. - но явно добре фи опаковат с лигавници , защото ми я връщат най много с едно -две петънца

Да ви се похваля - Днес Ели влезе в яслата без протест.Само един път изхлипа тъжно"мамо" , хвана лелката за ръчичка и влезе тихо при децата.После доста постоях да подслушвам отвън , но нямаше рев.Но по пътя я подложих на яка психическа подготовка - обясних и , че сега ще си играе с мноого дечица , ще пее , ще танцувааа , да не плаче , защото няма да и се радват...........и докато се усети - мама ще дойде да си я вземе.
Сигурно си внушавам , но ефекта беше поразителен

# 241
не си внушаваш, свикват малко по малко.
колкото до заспиването и други неща, не можете да и представите колко различни стават децата, когато не са с мама. изобщо не са така капризни, мрънливи и непокорни. Гледам Кало  бавачката... друг човек. А и си спомням аз като работех в градина какво споделяха родителите, когато ни наблюдаваха без да знаят хлапчовците. (в мойта група бяха 30-тина деца от 2,5 до 6,5 смесено. сега не знам как съм е справяла тогава, сега  един дивак не мога) но когато а с други деца си е залисват и си играят.

# 242
Честит рожден ден Деси, да си здрава, щастлива и мноооого обичана  Hug

Кате, честита годишнина на патерица, желая ви целия ви семеен живот да мине в такова разбирателство като сега, пък догодина на ресторант  Wink дано не се задълбочи бослестта при Преслав.

Мила, аз тотално се отказах от всякакви кухни, Алис не яде нито от Ози, нито от Хер Бебе, държавна няма и да пробвам. Готвя си й вкъщи, а да чукам на дърво прояде доста откакто я отбих. Доста често майка ме пита също какво да сготви за детето и се редуваме, като така има винаги разнообразна храна. Онази вечер готвих талиатели, скъса се да ги яде, довечера ще правя лазаня, пак ще яде. При нас е невъзможно ние да ядем нещо, а тя да яде различно, не можеш да я излъжеш по никой начин, затова съм свела подправките до червен пипер, магданоз и копър, почти безсолно е и така. Но аз не я пазя от нищо, включително е опитала вече мед, шоколад, бобови, въобще всичко. Аз готвя една манджа веднъж на 2 дена и майка като ми даде някаква, като направя и някой кекс или грис и като има винаги кисело мляко й комбинирам 3 яденета най-спокойно. Сигурна съм в качеството на храната и как е приготвена.

Уф, аз нещо пак съм в дупка  Confused порязаха ми крилата на още една работа, а аз отказах на друго място, защото се надявах на това  Confused сега ми иде да се изям и място не мога да си намеря. Но пък нещо съм станала много спокойна, Алис заедно с всичките й магарии на куп не могат да ме изкарат от равновесие, чудя си се чак  Thinking

# 243
дейзи споко, има такъв инамичен пазар на труда, че само като се обърнеш ще намериш още няколко оферти.

Никога не сме били на никаква кухня, но вече ми се изчерпват идеите за манджи. знаете ли някъде ... даже не рецепти, ами просто списък с ятия. само на печено пиле и картофи караме, или супа от пиле или картофена крем Simple Smile нямам време да се замислям какво да готвя, и никакви идеи не  ми идват.
сега като свършат доматите за салатка и миш маш не се виждам.

изкушавам е да задам въпроса: Какво хапват децата.  ама знам че става скучна темата, та не смея да ви погодя този номер.
но пък ако ви се споделя.... Simple Smile

# 244
Честит рожден ден Деси, с пожелания за много и само хубави неща   bouquet

Аз вземам ДК, в зависимост къде сме, държавна, Ози, Хер, като съм забелязала, че на Или му е най- вкусна държавната.  На хер бебе не ми допада начина на доставка с това въртене на амбалаж  Naughty От Ози съм доволна  Peace
Калина, не мога да ти дам никаква идейка, че хич не обичам да готвя, много ме изнервя  Embarassed  При нас на тати това му е нещо като хоби, ама какви вкуснотии прави #Crazy Но и ние като Дейзи правим разни неща с паста и Илин им е голям фен  Peace и бързо се приготвят.

Свалих няколко серии на Бейби Айнщайн, но само една ми тръгна на DVD-то, някой да има такъв проблем  newsm78 . На Илин много му хареса, седя загледан 15 мин. и страшно се забавлява  Joy

# 245
изкушавам е да задам въпроса: Какво хапват децата.  ама знам че става скучна темата, та не смея да ви погодя този номер.
но пък ако ви се споделя.... Simple Smile

Споделяй смело!
Аз пък да взема да отговоря - Кристина яде всичко, което и ние. Както обаче и Дейзи е споделила, свела съм подправките до всичко без пикантните, черен пипер, люто и пр. Днес имаме пиле с ориз - това ще яде на обяд. А довечера мъжо обеща да пече пъстърва на скара - ще вечеря пъстърва Simple Smile Пържено съм давала, но само за проба, не за наяждане.
Фаворит сред манджите й е мусаката! Обожава я просто. А най-мрази тиквички с ориз  Sick

# 246
Ааа, ми що не Кали, ще споделя  Grinning Алис умира за зелени неща - коприва, спанак, зелен боб / готвят се лесно, намират се трудно в този сезон/, пилешка супа, пиле с картофи на фурна / ама ти каза, че го правиш често/, леща, спагети /голям мазане пада/ - със сирене и масло или с доматен сос и кайма, пилешки пържоли  Rolling Eyes на скарата или в йенската със сос бешамел, зеленчукови манджи всякакви / има замразени мискове, само вариш и добавяш сирене и масло/, яхния риба, кисело мляко с бисквити и овесени ядки, кексове всякакви за закуска, макарони с мляко на фурна, юфка със сирене, мусака, сандвичи със сирене и домат ...повечето неща ги готвя за всички не само за нея / с изключение на зеленчуковите истории/. Иначе има една тема в Готварския пофорум "Кой какво ще готви днес", та оттам взимам много идеи, виж я ако искаш  GrinningГоляма забава е готвенето, мен хич ме няма по принцип, ама какво да се прави .

# 247
  • София
Привет,милички! Hug

Деси,Честит Рожден Ден!Много здраве,щастие и късмет ти желая!

Дейзи Hug,не се ядосвай за работата,всяко зло за добро,просто не е трябвало да стане.

Кали,я погледни тук,има страшно много идеи  cook http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.0
Иначе Дани си хапва държавна кухня,харесва му.Като бяха в почивка месец и половина през лятото, си ядеше от нашите манджи,като се стараех да готвя без много сол и остри подправки.

Ох,Мики,съчувствам ти!И аз съм много притеснена как ще се справи моето момче с яслата Confused.От сега ми се е свило сърцето.Дано Алекс свикне по-бързо. Hug

Браво на Еличка,оправна мадама ми е снахичката Hug!

# 248
  • София
Здравейте и от мен

Жужи, много красива  булка си, а шаферчето е голям сладур  Hug

Мила, добре дошла отново във форума Joy, липсваше ни Hug    Бобчо е станал голям сладур. а по въпроса за кърменето, не съм я отбила напълно, кърмя я вечер и на обяд, иначе заспиване няма..., но нощем не й давам.
На Лия й готвя. Правя няколко манджи и супи и ги замразявам, само десертчетат й приготвям на момента, но тя не ги яде много.
Калина, аз й правя пилешка, постна и телешка супа, за основно- свинско със зеле и ориз; постен гювеч; телешко с картофи, масло и прясно мляко; ориз с домати; грах с телешко; пиле със зеленчуци и друго май не се сещам.

За игрите разчитам повече на баткото, че не ми остава време.
Разгледах снимките всички са големи сладурчета  Hug

Катя_Н честита годишнина на патерица   bouquet
Деси, честит рожден ден   bouquet

# 249
хайде и аз да споделя за манджите:
Бях се ужасила , че кухнята през август почива и направих следното: Хвнах една книга "Детска Кухня" и Един тефтер Laughing  и си направих меню за всеки ден от месеца.Е.....друг е въпроса , дали го спазвах , но поне успявах да постигна някакво разнообразие.Сега го отварям.....за да подхвърля идеи......Ето:Супа от тиквички , Кюфтета с бял сос , мляко с ориз , Супа зелен фасул , славянски гювеч с месо , Пиле , фрикасе , Доматена супа , Кюфтета по чирпански , супа от моркови и целина ,  , грис , Месо с ориз , Мляно месо със зеле , Кремсупа леща , Месо с картофи Wink , супа топчета , Тиквички с ориз , Крем-супа  грах , Кремвирши(пуш филе) с бешамел,Яйца с домати , Домати с ориз............
Гледах  да не готвя всеки ден , комбинирах постна супа с месна махджа , и два дни - почивка.Задължително замразявах поне 1 бурканче , за "черни дни"......И най - важното- не готвех само за Ели , а за всички.Сега се хващам , че съм свела подправките до сол,копър и магданоз.

УСПЕХ Peace

# 250
упер сте!
който не готви, кажете какво е менюто на детската кухня.

зелен боб пък никога не ъм му давала. не сме яли от както забременях.
може пък вече да не ми тава лошо от него, да пробвам, а? Simple Smile

# 251
Еми Hug мерси много Heart Eyes

Кали Hugето ти менюто на Ози
http://www.ozi-food.com/
аз ги пробвам от вчера
иначе винаги съм изпитвала огромно удоволствие да готвя и то все си избирах разни по засукани манджи с подправки за да си глезя мъжа и гостите,но сега не ми остава време и най често и за нас и за Б купуваме готова храна
 Виж ако някой играе с Боби се пробвам да сготвя нещо бързо и лесно уж подходящо и за трима ни,но стават разни безвкусици обикновено
иначе Боби яде най вече месо
взимаме му примерно пиле на грил и изяжда цяло бутче+бяло месо на едно ядене,или взимам охладено и го варя докато стане супер крехко-така пак изяжда много,харесва на пилето даже кожата .или готови печени свински кюфтета -яде възторжен.Даже вече не го пазя много от пържено и му поръчвам и пържени картофи.
-все още яде три от бурканчетата на хип-броколи,ризото със заешко и броколи и картофи със заешко
-обича пиле с ориз
-мъжка баница(готови кори +кайма)
-печени картофи с печен лук(лука на големи кръгчета нарязан )
-сърми с лозови листа
веднъж направих пиле каша-отказа ми,зеле отказва,грах също,супи неще никакви,паста не харесва-спирам,че това което не харесва ще го пиша до утре

почна да ме зове-тичам Joy
забравих да кажа,че и мусака яде,мъжа ми я прави
салати-само печени чушки с чесън(готова)и краставички давам
а десерти изобщо не яде,нали не му давам още яйца и мляко и всички десерти без тях са гадни-веднъж грис халва му направих-хич не одобри

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 20:42 от Mila mama

# 252
Деси 4естит рожден ден и от мен,желая ти много лиубов и безкрайно щастие
Аз да ви се похваля,4е ще сменяме яслата,днес говорихме с тия от друга ясла,която е на 5 минути от вкъщи и казаха,4е въпреки 4е няма места ще направят компромис.Дано да е добре там малкия,4е направо ми е много притеснено,дано бързо да свикне и да не пла4е много в на4алото,4е направо ми се къса сърцето.От 1.10 е там и работата щ? сменям от 1.10 дано да е за добро.Таксата е със 100 евро по малко и това е главната при4ина да го преместим.
А да ви се опла4а,4е  "не" това е всяка втора дума на Дани,непрекъснато ми "не"-ка и върти глава.В ужасен период е навлязъл,растът му последните кътници и е адски изнервен,за най малкото нещо се тръшка,ве4но реве,направо незнам.Моя мъж все ми разправя,4е Дани се държи така само пред мен и,4е като сами двамата е много послушен.Ходихме на консултация тежи 12 400,притеснява ме,4е за 2м е ка4ил 1кг,много ми се вижда за тази възраст,пък и той непрекъснато бяга,представям си,ако беше по кротък сигурно щеше да е свин4е,висок е 85см  биха му последната ваксина,следващата е 4ак на 5г   newsm44Я кажете мерките на вашите деца,ако сте ходили скоро на консултация,4е да си сферя 4асовника.Относно яденето моя син по4ти вси4ко яде,лиубимото му е кашкавал,отваря хладилника и сам се обслужва,4е се е нау4ил и да затваря хладилника,за да замаскира положението,взех 4ак да се притеснявам да не му вреди нещо толкова кашкавал newsm78Друго лиубимо му е сладолед,направо като види и полудява,и после му казвам,4е ако не слуш няма да му дам,и тогава той е адски послуше седнал без да се 4екне на стола,без да си вири краката и без да хвърля храна по земята,жалко 4е е за кратко Mr. Green
Nyc ами аз малко по малко намалявах кърменията,всеки месец премахвах по едно кърмене,във ве4ерното приспиване се наложи да се вклиу4и таткото,защото аз ходех ве4ер на работа и му се наложи и в интерес на истината доста добре се справя,сега Дани толкова е свикнал да заспива с него,4е дори и сега катъо съм си вкъщи него търси като му се доспи smile3507
Дейзи аз като си търсех работа и направо се бях от4аяла нищо не изка4аше,а в момента в който по4нах работа излязоха ощ? 4 предложения CrazyКога щ? тръгвате за Барселона?
Айде приятен уикенд на вси4ки  Hug

# 253
със сигурност от изброените вкусотии Кало най-много ще уважи менюто на Мила, и по-скоро нейната:
Мъжка баница (кори с месо)... но ако може без корите Joy
в мръвката е истината.
ама какво да се учудвам... на брат ми първото изречение е било:
иШкам меШо

иначе у нас любимата игра е "кипи безмислен труд"
събират се боклучки, хартийки , вода (в банята) и се започва едно безкрайно местене и разливане от един съд в друг (благодаря на отривателя на пластмасата).

утре тати ни зарязва за уикенда, и аз и кало ще спим до 12 на обяд. много съм щастлива още от сега. скапаха ме от бач тази седмица.

бях обещала снимки от морето... само малко успях да кача, прецаках си лаптопа...

ето тук:

http://kalikayo.multiply.com/photos/album/124

и

http://kalikayo.multiply.com/photos/album/132

# 254
Калина както винаги снимките ти са фантасти4ни браво smile3501,а Кало ми се вижда отслабнал Thinking

Общи условия

Активация на акаунт