Коя е последната книга, която подарихте на детето си?

• 112 883
  • 1 469
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Варна
A поръчвал ли е някой от провинцията от www.book-bg.com ?
Аз съм пазарувала от тях и не съм имала проблеми, спазиха си срока за доставката. Приятно пазаруване Peace

# 1 396
A поръчвал ли е някой от провинцията от www.book-bg.com ?
Аз съм пазарувала от тях и не съм имала проблеми, спазиха си срока за доставката. Приятно пазаруване Peace
Мерси!   bouquet

# 1 397
A поръчвал ли е някой от провинцията от www.book-bg.com ? Признавам, че съм много боса в интернет пазаруването, но леко ме притеснява това, че пращаш парите предварително с пощенски запис, а не да е с наложен платеж, например. Иначе цената от 1 лев е повече от задоволителна (това за целия пакет книги, нали, а не на книга?). Искам да взема на Калина "101 далматинци", та покрай нея харесах и други. И да попитам, че не съм чела нито една от книжките за Муминтроловете, коя е първата книжка и дали да подходящи за 5-годишни?
зА тези книжки мога да ти кажа само едно...страхотни са!
Интересни са и за възрастни! CrazyПодариха ни "Цилиндъра на магьосника",когато голямата навърши 5...тоест преди една година/втората ми дъщеря не е имала 4/....преди полувин година реших да им я прочета...останах изненадана...слушаха внимателно...и с голям интерес...прочитахме по 30 стр. на вечер,като това според мен не беше никак лесно за малки деца...но явно тяхното въображение е по-богато...освен това като четеш си направи труда /защото те не четат сами.../ да им представиш героите според духа и характера който носят...променяй си гласа...трудничко е ...но става забавно...прочетохме много бързо подарената книжка...и веднага поръчах всички останали преведени на български...е не успяхме да намерим В края на ноември",но и това ще стане...
Препоръчвам ти да почнете или с" Невидимото дете"...или "Тайнството на юни"...или "Цилиндъра на магьостника"....Успех!Сподели после... Hug

# 1 398
Мерси, Пикасо!  Hug Значи непременно ще ги вземем. Малко ми е тудно напоследък с книжките за нея, някои ги почнахме и ги оставихме настрани, защото още не са и интересни. За моя изненада, пък, "Приключенията на Лукчо" го изчетохме на един дъх, а ми се струваше, че ще и е по-интересен някъде към първи клас.

# 1 399
Мерси, Пикасо!  Hug Значи непременно ще ги вземем. Малко ми е тудно напоследък с книжките за нея, някои ги почнахме и ги оставихме настрани, защото още не са и интересни. За моя изненада, пък, "Приключенията на Лукчо" го изчетохме на един дъх, а ми се струваше, че ще и е по-интересен някъде към първи клас.
Пробвай тогава и "Маншон,Полуобувка и Мъхеста брада"..."Пипи дълготочорапче"...ние вече само такива четем.... Hug

# 1 400
Ние вече почти изчерпахме асортимента на книжарниците. Като че ли българските издателства нямат голямо разнообразие от детска литература или на мен поне така ми се струва. Последно купихме "Тайната градина" и "Матилда", прочете ги на един дъх, сега не знам с какво да я зарадвам за първия учебе н ден, искам да й купя някоя хубава книга, а нямам идея. Ще следя при вас, може нещо да ми подскажете.

# 1 401
Последната книжка, която прочетохме е Ян Бибиян и Ян Бибиян на Луната. В момента сме на Патиланско царство.
От известно време търся "Приключенията на Незнайко", помагайте ако някой е засякъл ново издание (не съм сигурна, че ще успея да намеря моята си стара книжка)   bouquet

# 1 402
  • Deutschland/HE
Пробвай тогава и "Маншон,Полуобувка и Мъхеста брада"..."Пипи дълготочорапче"...ние вече само такива четем.... Hug

сестра ми подари на Катето старото издание на "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада" и сега я четем, по цял ден са уговорки вечерта колко страници ще прочетем, коментираме героите и се шегуваме.

# 1 403
  • Sofia
Детенце чете доста и ако трябва да плащаме всяка книга ще ни излезе доста солено. Така че решихме проблема с абонамент в Столична библиотека.
  bouquet

# 1 404
Сигурно ще ме обявите за луда, понеже хлапето ми още няма годинка, но има вече завидна библиотека за него.
Последното, което купих е "Лили Чудото забърква хаос в клас".
Ако не е много нахално от моя страна, бихте ли споделили как накарахте децата си да заобичат четенето в тая техническа ера? Много благодаря предварително!

# 1 405
Сигурно ще ме обявите за луда, понеже хлапето ми още няма годинка, но има вече завидна библиотека за него.
Последното, което купих е "Лили Чудото забърква хаос в клас".
Ако не е много нахално от моя страна, бихте ли споделили как накарахте децата си да заобичат четенето в тая техническа ера? Много благодаря предварително!
Започнахме с четенето много рано като игра - първо буквата на мама, буквата на агънцето и така някъде към петия си рожден ден можеше да чете (силно сричайки). Вземах му първо списания - тогава любимо му беше "Мечо Пух" с малки текстове, много шарени картинки, игри, приказка и т.н. По-късно му давах да чете кратки приказки и книжки от поредицата за гората ("Горската аптека", "Коледа в гората" и т.н. беше много любимо). Така - малко по малко четенето стана за сина ми добър начин за прекарване на времето. Като тръгна на училище трябваше да пътуваме по около 40 минути с автобус до училище. Затова и до днес (след седмица - в 6-ти клас) винаги си носи книжка в раницата и ако може да седне в автобуса - чете до училище.
Не го ограничаваме и вземаме и книги, които на нас не ни харесват ("Хари Потър" - в последните части е мрачна и налудна според мен).
Що се отнася до компютрите има забрана, която спазва - не повече от 2 часа, при това не наведнъж, още повече, че има алтернатива - да играе с децата от блока или да чете някоя интересна книжка.
А - и да не забравя - от към втората година, когато започва да разбира - всяка вечер аз или съпругът ми четяхме приказка (или част от приказка), или в краен случай - касетка с приказка за лека нощ. Така свикна да ни вижда с книга и я свързва с нещо интересно от малък.
Библиотека на годинка - не е лоша идеята, но си оставете "празни места" - книги, които ще му/и вземате като подарък и изненада като порасне. Успех.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 12:02 от mama_jenny_r

# 1 406

сестра ми подари на Катето старото издание на "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада" и сега я четем, по цял ден са уговорки вечерта колко страници ще прочетем, коментираме героите и се шегуваме.
'Маншон, Полуобувка и Мъхестата брада" ми е много любима. За жалост още търся доста от книжките си- или са в някоя от мазите или сме ги згубили при преместванията. Препоръчвам също "Румцайс", "Бирлибан" и "Страната на хилядите желания", които също са точно за тази възраст. Hug

# 1 407
  • Deutschland/HE
Румцайс е приготвена и чака да свършим Маншон и компания Simple Smile

# 1 408
Мама Джени Р, благодаря ти! Точно от практическата страна имах нужда някой да ми го разясни - кога се започва с четенето на приказки и т.н.
О, в неговата библиотека има мноооого празни места. Просто в момента е "наследил" повечето класически романи, приказки и радкази за деца от семейството ни.  Grinning

# 1 409
  • Майничка
Ние вече почти изчерпахме асортимента на книжарниците. Като че ли българските издателства нямат голямо разнообразие от детска литература или на мен поне така ми се струва. Последно купихме "Тайната градина" и "Матилда", прочете ги на един дъх, сега не знам с какво да я зарадвам за първия учебе н ден, искам да й купя някоя хубава книга, а нямам идея. Ще следя при вас, може нещо да ми подскажете.

Майчето_27
, потърси "Мастилено сърце" и "Повелителят на крадците" на Корнелия Функе (първата е по- за момичета), сигурна съм, че ще й харесат.

Шматка, моят мъж също спретна стабилна детска библиотека още с раждането на първата щерка. При това дублира, т.е., триплира почти всичко, което и двамата имаме като детски книги. Ние и двамата адски много четем, имаме етажерка дори в тоалетната Laughing, 1/3 от доходите ни отиват за книги и учебници, четем приказки, стихчета на децата от бебета, обаче голямата се запали по четенето чак в трети клас. "Паднах" дотам, че в първи клас благославях комиксите "Уинкс", че изобщо се навива да зачете нещо. В трети клас попадна на първия том на "Хари Потър" (преди това сме й чели откъси от него, фенове сме, гледала е 2 филма - никакъв интерес), за няма и месец изчете всичките 7 и продължи да чете като невидяла. Книгите винаги е възприемала като даденост, харесваше й да разглежда, дори да си купува, но дотам.

Общи условия

Активация на акаунт