Отговори
# 120
Честити бебковци на Калака,Алис и Бенич,да са им живи и здрави бебчетата,много радост,късмет и щастие да имат те и техните родители!!!
Честит рожден ден на Феми,малката каратистка да радва и вдъхновява мама и тати за още попълнения в семейното огнище:)
и на мъжлетата на Анири и Ескарина-Хепи Бъртдей,да слушат женичките си,да им помагат и да се обичат,а и да се благодарят,че малките са снизходителни и не им отнеха празника- .........поне засега Joy.
Basilisk мерси за вещите новини за кърменето(относно  доизцеждане и.т.н.)и за номера-кърмачески,на мен вече не ми е нужен,но на някои може да им трябва,за тази цел моля някой да го тупне отпред.
За хълцането и кихането и ние сме така,аз давам малко  водичка при хълцане-няколко глътки,то самото не иска повече и и минава,а за кихането нищо не зная.
поздрави и целувки на всички  bouquet

# 121
  • Севлиево
Благодаря за отговорите!!
Аз за сега си го мия всеки път при смяна на памперса, ама рекох да попитам и тук. Иначе нощно време само с мокри кърпички.

# 122
Честити бебковци на Калака,Алис и Бенич да са живи и здрави и много щастливи  bouquet

# 123
За миенето при смяна - мия след наакване, но всеки път. Ако бебето само се е напишало, не. Но баткото съм го къпала всеки ден. Сега може да прескачам дни и в такъв случай ще мия дупето вечер преди лягане.
Мокри кърпи опредеуено няма да ползвам - първо че са супер гаден боклук, който не се разгражда и второ едно прочитане на съдържанието на тва дето е вътре, ме отказва категорически. Парабени яко, а някои така са парфюмирани, че на мен ми става лошо, за новородено бебе да не говорим, пък триклозан ли не щеш, въобще нищо което да искам да намажа на бебешко дупе не се съдържа освен някое алое, ама то е в края на списъка за парлама.
Този път съм решила да си нарежа парченца трико от стари тениски и т.н. мекичка материя и да забърсвам дупето с тях намокрени с вода или с някакво масло преди измиване. Така и така ще пера пелени за многократна употреба, нищо не ми пречи и няколко такива парченца да пусна в кофата с аканото пране и после в пералнята. Това е моето решение в духа на reduce reuse recycle.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 19:04 от basilisk

# 124
Хей, момичета  Hug
Аз пак отскачам като крастава до нета на сестра ми да ви видя как сте  Mr. Green
Благодаря много за поздравите  Embarassed
Подаръка си го получих предварително на 26ти август и по цял ден си я целувам  Mr. Green
Честити бебчета на Калака, Алис и Бенич   bouquet Адски красиви емоции желая  Hug
Честит и годишнина на Беринка  Hug Вашето общо подаръче май ще се забави  Hug Но няма по-подходящо от него   bouquet Hug  bouquet
Heureuse, радвам се, че съм ти помогнала, наистина  Hug
Базилискче, благодаря за успокоителните думи и за съветите. Определено ще се възползвам.
Иначе, шошката хапва на 3-4, че и някой път на 5 часа  Blush
Да е жива и здрава ... днес лично не съм я прехранвала, така спирам я на 15тата-20тата минута и гледкаме уж да внимаваме с оригването (понякога се получава, понякога не), но да чукна на дърво  не е повръщала засега. Ще се нагодим ми се струва  Peace
doci, нашата вода в къщи е адски варовита  ooooh! Та аз използвам кърпички на Памперс. Само вечер се чипаме изцяло на чешмата Blush Иначе кърпичките ни вършат чудесна работа за сега. Да чунка на дърво, но дупенцето ни е супер. Не е подсечено, изринато или нещо друго ... но ако имахме по-чиста вода нямаше да се двуомя и щях да си я подмивам. Просто ме тревожи целия този варовик, затова предпочитам кърпичките.

Това е засега от мен, отивам да си видя принцесата  Hug

Целувки на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 125
  • София
На нас ни се прецака нещо нета, та нямах търпение да го пуснат. Blush

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ И ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!!!!!  bouquet  bouquet
Добре дошла и на новото мамче с близначетата, леко раждане! Hug

При мен новото старо е, че вечер не мога да спя, а после цял ден мога да откъртя, шантава работа. ooooh! Бебо имам чувството, че доста си понамества главичката надолу, бая ме натиска и понаболява от време на време. Тук-таме някоя контракцийка, но нищо сериозно засега.

Lexi, водичка, да ти кажа, избягвам да давам... А и ми споменаха (педиатърката ни), че не е задължително ако се кърми да се дават 1-2 лъжички вода след това за да се изплакне устата на бебчето. Защото кърмата имала някакви антибактериални свойства и не позволявала в устичката му да се загнездят бактерии... Така, че сме без водичка засега:)
Е, просто не спира да ме радва твоята педиатърка! Бравос! Аз от моята също съм много доволна и сега пак ще запиша бебо при нея, млада жена е, чете, наясно е с новите неща, но малко сякаш се страхува да отрече режим, вода и т.н. Но пък това инфо аз си го получих от форума, а за което тя е най-веща - лекарства, лечение си върши добре работата, не пише безкрайни рецепти, не те шашка, антибиотик само в краен случай.

Имам един въпрос към родилите мами и тези които имат вече по едно голямо детенце. Интересуваме при смяна на памперса миете ли на бебоците дупетата всеки път или с мокри кърпички?
С кърпички само като сме били на разходка навън или на гости.

Бебе, ти пък как изобщо видя нещо там бе?
Аз не знам кво трябва да направя, че да видя нещо под корема си - някой трябва да патентова система от увеличаващи огледала за бременни да си виждат района на действието.
Е, не съм била единствената значи. Mr. Green

Бебето, дано не е херпеса дето си го мислиш. Praynig Гадна работа. Sick

# 126
  • морето и сините вълни :)
здравейтеее...Незнам как са обебените мами..ама ние с мъжо ходим като пияни вече...Особенно след тази бурна нощ дето я имахме с "Буболчката".След като се изкъпахме,цицахме,дохранвахме...и като нададе едни ревове,едни чудесии и миличкия го гледам се присвива нещо..Викам опаааа айде и ние в омагьосания кръг на коликите Sick Sick Sick

До 2,30 през ноща  се дундуркахме,то не бяха пози висящи тигърчета,то не бяха чудесии,и милото заспива и прецърква от време на време #Crazy #Crazy

А аз очите ми едвам гледт..като Бухльовица бях  Tired Tired
По едно време го държа и се усещам че заспивам, Tired Tired

И като го метнах в количката и като сепочна едно хоцкане с нея...та си откара до сабахлямта  да спи  в кол;ичката.Решил човекът да си пробва возилото Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Инъче аз имам лек напредък с кърменето  Peace

вече се кърмим в легнало положение.Двамата опънати на леглото...Днеска е сукал 1 час и след това лапа,лапа ръцете и айде  малко адапте 30 мл. и готов нашия..

Момичета аз имам следния проблем..на Влади  едното му оченце секретира..и позалепва Sick Sick.Слагахме му капки но не минава,мия му го с лайка пак не става.По едно време се беше оправило а сега пак..

И взех да се притеснявам да не  сее запушило слъзното каналче нещо ooooh! ooooh! ooooh!
Дайте някой съвет ако знаете.. Peace Peace

Абе Феми-от де намираш туй време да ходиш при сестра си да пишеш и т.н.Аз дето съм зарибена за форума,немога да седна въобще на компа..А и имам чуството че за 2 дена съм спала само 2 часа Sick Sick

Дано тази вечер сме по добре с коликите...Купихме капки еспумизан  та ще видим какво ще стане...

Отчетох се..А сега честито на всички родили мамчета,да са им живи и здарви бебоците
Не съм ви изчитала защотот нямам време Rolling Eyes
цалиф на всички

# 127
  • София
Ани, пробвала ли си да капнеш кърма в оченцето. Спомням си, че и на Емко като беше на няколко дни така едното отделяше секрет и слепваше и педиатърката каза да пробваме 2-3 с кърма и ако не мине тогава капки. И така се оправи.

Кали, исках да те питам за колекторите за кърма - можеш ли да спиш/лежиш с тях или като си в хоризонтално положение протича това, което се е събрало в тях. Чудя се дали да не се обзаведа и аз с такова нещо? newsm78

# 128
  • морето и сините вълни :)
Капах  не помогна Confused Confused Confused

# 129
вече се кърмим в легнало положение.Двамата опънати на леглото...Днеска е сукал 1 час и след това лапа,лапа ръцете и айде  малко адапте 30 мл. и готов нашия..

Супер сте, браво на вас! Точно това е начинът - пълен релакс и цица до откат, пък това адапте накрая сигурно сте можели и без него ама айде.
Ани, миличка, питай лекаря си за това оченце, знам че при доста бебета се случва, но не е лошо да го видят, сигурно е нещо което супер лесно ще се оправи.

Феми,
Много нарядко е тва сукане за новородено бебенце, тя спи ли и затова да суче толкоз рядко или я чакаш да заплаче, за да й дадеш? Най-добре ако е будна, давай по-начесто - на 2-3 часа максимум й предлагай, не я чакай да си иска. Така няма да се препълваш толкова, пък и тя няма да освирепява от глад. Само ако спи, не е нужно да я будиш, ама иначе предлагай по-добре.
Като говорим че няма смисъл от режим, се има предвид главно да не чакаме час за хранене и да оставяме бебето да реве, а не да не му предлагаме докато не се разреве.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 20:34 от basilisk

# 130
Ани ,ние с баткото бяхме така още от раждането-след 3 месец ми показаха как да му разтривам очето с ръка и всичко се оправи-но лекове в началото не помогнаха.Не се тревожи ще се оправи ,а и да го промиваш с лайка според мен няма да навреди .Ха сега ще видиш ти една Бухлювица дето се кокориш у форума докато беше бременна, сега ще искаш да те оставят да спиш ама няма -не ти пожелавам нашите колики верно само три месеца бяха ама спяхме на смени а Сашко само на ръце -гледаш го спи и леееекичко го оставиш на леглото той веднага отвори оченца и като ревне....първите три месеца нямам никакви спомени всичко ми беше като на автопилот   #Crazy

# 131
Дано си права Пете, ама баш на такова си ми прилича като го гледам... то с тоз моя късмет един ден преди раждането трябваше да се появи... ся до утре ще издивея направо....

Не се шашкай толкова bebe to, едва ли е херпес имайки впредвид кои са начините на заразяване. Ако все пак кажат секцио ще си правим компания в сряда Hug

# 132
Eveto, добре дошла при нас, макар и на финала. Леко доизкарване на бременността ти желая и безпроблемно раждане.
Ани, дано не ви мъчат много тия пусти колики. Стискам палци.
Хайде лека и спокойна нощ на всички мами. И утре дано ни зарадвате с хубави новини.

# 133
Днес се поразходихме до Хисар за водичка Simple Smile

Добре дошла на новата мама.

Нещо доста мами спряха да пишат,така,че можем да очакваме нови попълнения.

Аз малко непроверена новина да споделя,та по-добре да изчакаме някой щъркел да я потвърди...от мои приятели разбрах,че наша форумка е родила снощи момиченце Ирен и по мои изчисления това може да е само Валентия:)
Нищо повече не знам...ама съм почти сигурна ,че за тази мацка става въпрос Laughing Laughing Laughing

А тези дето не пишат..ей отчитайте се по-често Sunglasses Sunglasses

Лека нощ на всички.

# 134
  • гр.Варна
И аз да споделя, че винаги когато съм си била вкъщи съм мила дупето на Валя при наакване. В екстрени ситуации разчитах на мокрите кърпички. Иначе-задължително къпане всяка вечер минимум до 6 месец.
Бебе, стискам палци да не се окаже херпес, както си мислиш и раждането да протече нормално. Praynig
Ани,  освен капките за колики , пробвай във водичката на Влади, ако му даваш такава, да сложиш копър. После прецеждаш и я пие. Валя така я спасявах от коликите. Късмет! Praynig

Спокойна нощ на всички!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт