Отговори
# 150
Добро утро момичета! Направо луднах два дена с тези валежи и грамотевици интернета беше ужасен #Crazy и нямаше как да вляза във форума да вида какво става но днес след консултация обещавам да наваксам Peace
Честито на всички обебели се мами през последните два дена да са ви живи и здрави бебоците  love001 newsm51 newsm51
За сега това ще е от мен че трябва да се приготвям Hug

# 151
Сега, не мога да разбера само защо никой до сега като споменаваше, че се цеди не каза, че боли  ,ама много. Иначе зърната започнаха да ме болят не от бебчо, а от помпата(която съм на път да намразя).
А, и кракато ми се подуват дори повече от преди. Ужасно е.
И аз вече мразя помпата (Avent Isis, събира се идеално в стерилизатор на Чико и има място даже и за още едно шише + биберон) и се проклинам 1000 пъти, че не си купих електрическа. Дясната ми ръка още на третия ден се поду и получих някакво възпаление вътре от това, че на всеки 3 часа полагам минимум по половин час усилие  да помпам. Вече минаха почти 2 седмици от раждането и ръката ми не се е оправила - все си е подута и боли. Мами, имайте го предвид това, ако ще се цедите яко - ръчно е доста трудоемко. Не мисля, че проблемът е в марката и вида помпа - просто усилието да помпаш, ако е много на често и за повече време, си идва в повечко. Ако се кърми редовно и бебето регулира кърмата, а помпата се ползва само тук-таме за облекчение, ръчната на Авент е идеална.  Peace
А на мен пък са ми подути яко ръцете още сутрин като стана и не мога даже халката да си сложа, но поне вече имам глезени.  Wink
За болезнените зърна, мехлемът Лансинох наистина много помага.

Ани, Лецитина мен basilisk ме посъветва да пия по 2-3 на ден докато се отпуша и после да намаля до едно. Струва ми се, че помага - поне запушената според мен гърда спря да ме боли и да се втвърдява повече от другата.
В този ред на мисли, тази ми гърда все си дава по-малко от другата - това дали е нормално? В природата нали идеална симетрия няма, та си мисля, че може и да е нормално и да не съм чак толкова взискателна към лявата, защото дясната е супер "дойна"...

А какви са тези контейнерчета за събиране на кърма?  #Crazy newsm78  Съвсем ме ошашкахте...

Аз цял уикенд бях в някаква депресия, но днес има реален шанс да изпишат Алекс и да си го приберем вкъщи.  Praynig Сърчицето ми ще се пръсне от вълнение, още от вчера само за това си мисля, а цяла нощ не можах да спя от вълнение. Стискайте палци да са му хубави изследванията и да е бил в кондиция през нощта, за да ни го дадат следобед!  Praynig

P.S. Най-сетне качих снимки на детската стая, както и на бебчо. Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 10:47 от Hexina

# 152
  • Sofia
Хекси ето колекторите.
Стисната съм в палците. Hug

# 153
Честито на новите мами   bouquet   bouquet да са им живи и здрави бебоците

Хекси пожелавам ти от все сърце дано  Praynig  всичко днес с твоето бебче е наред и най-сетне да си го вземеш у дома.

# 154
Прохладно утро от мен  bouquet

Тук е прекрасно, точно по мой вкус - облачно и спокойно.

Хекси, мила, от цялото си сърце ти пожелавам днес да гушнеш Алекс и всичко да търгне както искаш  bouquet

# 155
Добро утро и от нас с Радостинка,тази нощ явно повечето сме си поспали нормално.Аз бях като болна след предишната нощ и 4 часа сън.Легнах си вчера към 10 и 30 -11 и станах чак в 6,е не броя три ставания от които едното в 3 за около час и половина и то с колики на бебка.Но направо си беше рай в сравнение с предишната ,когато 3 часа нямаше заспиване-през нощта,а аз дремех над нея.Та сега съм свежа като краставичка.
Момичета,я да ви питам еспумизана как го давате,защото на мен ми казаха в 15,18,21 часа (или горе долу там,когато се събуди и иска да яде)по 4-5 капки в началото на храненето в лъжичка с кърма.Е да ама като не и дам в последното ставане в 12 часа и тя цяла нощ си мъчи тумбачето,свива крачета и плаче.Аз я разтривам кръгообразно,но така пък я събуждам,след като се е била почти успала след кърменето.И следва още сума ти време приспиване.я дайте акъл-някой дава ли в 12 през нощта.
А за помпите да питам и аз-след като вчера коментирахме кърменето и Базилиск каза за цеденето че е лоша услуга за мама и за бебето-аз така и направих,не се доизцедих,като видях,че бебка в 6 сутринта сука малко и подадох същата гърда и в 9,обаче познайте как подгизна подплънката за кърмене и целия сутиен от другата страна-не се ли регулира по-добре кърменето с редуването на гърдите или се регулира,но само за мое удобство,а не за бебка newsm78-а най-добре ще е май и аз да взема едни колекторчета за кърма Peace и да спя спокойно.
Хекси стискам палци днес да е твоят и на бебко щастлив ден-да си ви го дадат здравичък и укрепнал,за да ти е лесно и спокойно гледането у дома и да не се тревожиш повече Hug Praynig
Кали не зная за дани,но Пепи ти е одрал кожата по всеобщото ни мнение с Жоро-голям сладур е!!!Да са ти живи и здрави и той и баткото му и да е все така спокойно бебче малкият.
Хей МИСС претенция аз си зарязах термина,ама и ти гледа да не останеш по назад:)))Е нищо надяваме се други мами да ни отсрамят на хубавия празник-6ти септември.Да ти е жив и здрав Анджело и много щастие да носи в къщи на всички.

Лек и усмихнат ден на всички:))на чакащите и евентуално започващите днес да раждат-леко и бързо раждане.Анири,Илияна-долколкото си спомням май вие бяхте за днес-поне по термин де.Може да имате удоволствието да носите най-точните бебчета именно вие:))

# 156
Честита радост на Мис Претенция, бъдете живи и здрави и много щастливи  bouquet

Хекси, миличка стискам палци днес вече да си приберете бебчо в къщи Praynig

# 157
Бреви аз давах и еспумизан на всяко хранене ама нямаше голям ефект  саб са същите тъй че ще стискаш зъби

# 158
Току що говорих с лекарите и искаха да задържат Алекс още един ден. Причината вече не са лоши изследвания, а защото не наддава - от вчера даже е смъкнал доста, което никак не е добре при неговото скромно тегло от 2,400.  Cry
Но аз настоях да си го взема днес и така и ще направя. Разбрах се с лекарката да си е вкъщи и да го водя на контролни прегледи колкото пъти поискат и трябва.
Надявам се причината за слабеенето му да е храненето на режим на цели 3 часа и не-храненето през нощта. Дано като си го прибера и яде по-редовно, да се оправи, че иначе не знам какво ще го правим...
Който може, моля да постиска още малко палци за нас. Явно по-ранното раждане води след себе си наистина много проблеми, но се надявам моите грижи да вдигнат Алекс бързо "на крака".  Praynig

# 159
  • София
Ох, Хекси, продължаваме да стискаме палци. Сигурна съм, че т. нар. режим е причината да губи тегло. Мисля, че решението ти е правилно. Вземете си го пък го водете на наблюдение колкото поискат.

# 160
Хекси не се тревожи ще наддаде,малкия сладур.Щом ти си поемаш грижата-мисля ,че ще е по-добре,поне ще си до него да го храниш,когато му е нужно:))Успех ...и още веднъж-много е сладък малкия бонбон:)

# 161
  • гр.Варна
Хекси, стискам палци да се приберете заедно днес у дома и бебчо да започне нормално да наддава! Praynig Praynig Praynig
От топлата майчина грижа по-добро няма! Hug Hug Hug

За съжаление -за кърменето и изцеждането много не мога да помогна. С Валя се кърмихме нормално и съм ползвала ръчна помпа за леко облекчаване. Сега как ще е - не се зная. Все още си пазя ръчната помпа-дано не ми се налага често да я ползвам. Praynig

# 162
Добър ден и от мен Hug
Честито бебче на Мис претенция - да и е живо и здраво  bouquet
Хекси, ще стискам палци не само на ръцете, но и на краката за малкия сладур Praynig - според този режим на 3 часа му пречи и никак не му помага ooooh!
И да питам обебилите се, както и тези, които са били вече майки за мнение за този продукт : Гел подплънки - успокояващи - Playtex
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=131&products_id=3360  newsm78
Басилиск, ще се радвам и твоето мнение да чуя Hug

# 163
# 164
Честито слънчице на miss pretencia! много радости на мама и татко! А на нас все още чакащите мами... дай боже такова раждане!
Хекси, стискаме палци и... аз също съм на мнение, че твоето решение е най-доброто за малкия Алекс! Нищо не може да замени майчината грижа!
А аз да ви се пооплача и аз... от няколко дни (т.е. нощи) положението с ръцете ми е просто отчайващо - от около месец ме боляха сутрин, но напоследък става дума за страшни отоци и болки, които спират когато стана... Знам, че не съм единствена, но ще се радвам, да знам как се справят другите, които имат подобен проблем с това неудобство...
Желая ви прекрасна седмица!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт