Отговори
# 165
Hug Hug Hug
Бебката е много сладка и е голяма хубавелка ! Да ви е  жива и здрава !

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 13:35 от kalina333

# 166
bravy, много е сладка твоята Радостинка!  Hug
Да ти е жива и здрава и още повече да хубавее!  Peace

# 167
Здравейте момичета!

Добре дошла новото мамче   bouquet! Честито на новите мами с бебчетата  bouquet да са им живи и здрави! Честито на патерица на Феми! и на другите празнуващи рожденни дни Laughing

Мишок много ти благодаря за инфото, отивам да й кажа, тя много се беше наплашила.

emuk стискам ти палци да те изненадат с майчинството по-рано. И аз се притеснявам - сега гледам комплектите за изписване какво имат и колко струват, ама само ги гледам.

Момичета ако някой се сети може ли да ми каже за тоновете в ТК кога бяха безплатни и колко често можеше да ти ги мерят?

Аз нахвърлях една чанта най-после вчера.

А на мен пък са ми подути яко ръцете още сутрин като стана и не мога даже халката да си сложа, но поне вече имам глезени.  Wink
Ти ме отчая, на мене все ми разправят как като родя веднага хоп и всичко ще спадне Sad
Обаче ми се струва, че има ефект от този Лиотон 1000 за краката, но не веднага - като се намажа си ходя подута още 2 дена и после всичко изчезва пак за няколко дена.

Hexi стискам ти палци днес да си вземеш Алекс и той да ти се смее щастливо и да папа, тогава ще си наддаде хубаво, сигурна съм!

Лек ден на всички  Hug

# 168
  • Sofia
Страхотна Радостинка Брейви... аз сега видях и Алекс.... абе всичките ни бебчета са един път! Crazy Heart Eyes

Мунка тоновете са безплатни в ТК за здравноосигурените. От понеделник до петък - 8.00-14ч. Колко често може незная предполагам не повече от веднъж седмично и то след 81/2-9 месец ... освен ако не се налага друго.

# 169
Мерси Морена значи вече понеже съм в 9ия почвам Simple Smile

# 170
  • Бургас
Привет и от мен за днес,
Честито на новите мама Калака, Алис , Бенич и Мис Претенция! Да са здрави и спокойни бебчетата им.
Днес ходих на доктор да ме гледа за разкритие - по точно да ме пипа. Нямам разкритие, каза че май ще дочакам 18 септември, ама на мен толкова ми тежи вече.
Но сега като се прибрах и цялата ми превръзка беше в кафяво течение. Някой да има идея, какво е това?
За сега чао, до после

# 171
Ех, че хубави бебоци  Hug Да си ги нагушкате много силно, сладури. Пу-пу-пу, да са ви живи и здрави.
Хекси, всички стискаме палци да ти дадат Алекс в къщи и да се гледате на спокойствие  newsm17 Дано и да е по-скоро  Hug

Аз искам да ви се оплача след прегледа. Нямам грам разкритие и док каза, да не чакам да е и близките 3-4 дни  ooooh! Направо ми се приплака като разбрах  Tired
bravy и аз исках да си излезе на термина и до последно се надявах да скоча снощи, да сръгам мъжо в ребрата и да запрашим към болницата, ама........ Ще си чакаме още, не е ясно колко време  Rolling Eyes
Успех на всички, които са тръгнали към болницата днес  Hug

# 172
Стискам палци на всички мами с минали или съвсем наближили термини да им приключват по-бързо "мъките" на бременността и скоро да гушкат бебчета вкъщи.  Peace  Hug
Стискайте зъби, съвсем малко ви е останало, а и, както казва моят лекар, няма бременна, която да не е родила.  Wink  Laughing  Както и да се развиват нещата във времето, крайният резултат все ще е този.  Wink

А аз имам въпро към вече опитните мами.
Как се процедира със замразената кърма, за да се даде на бебето? Целият процес ми е голяма чуденка, най-вече частта със затоплянето до подходяща температура.
Хайде, да кажем, ще я извадя от фризера и ще я оставя да се размрази от само себе си на стайна температура, ама после как да му я докарам на бебо да не му е студена??  newsm78
Ако някой знае, ще съм благодарна за 2-3 изречения инструкции.  Wink

# 173
Но сега като се прибрах и цялата ми превръзка беше в кафяво течение. Някой да има идея, какво е това?
lexy нямаш ли му телефона да го питаш - на ущето казаха ако има кръв да ходим в болницата, но уточниха, че тя била червена.

# 174
  • гр.Варна
Лекси, според мен това е в резултат на "пипането".
При мен беше така, когато ме прповеряваха за разкритие при ражденето на Валя. Но за да си спокойна, звънни на доктора и го питай.

# 175
  • София
bravy, Радостинка е голяма хубавица и с едни изразени черти, но пък не мога да преценя на кой ми прилича. Да сръчкваш таткото да помага и да не се скатава  Laughing

Хекси, Алексчо и той голямо сладурче, дано си го вземете днес. Прочети тази тема за съхранение на кърма:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Саморасличе, точно тези подплънки не съм ползвала, но пък каквото съм взела на Playtex, всичко е супер качествено и правено с мисъл.

# 176
  • гр.Варна
Разгледах всички снимки на малките септемврийски съкровища.
Великолепни са! Пу-пу-пу! От нашите гарджета по - хубави нема!
Благородно завиждам на всички Ви, че можете да гушкате вече своите бебенца! И се радвам и ми  е тъжно, защото ние все още сме 2 в 1. Cry Cry Cry

# 177
За отчета - ние сме още 2 в 1.  newsm78

емук, защо така предполагаш, че няма да имаш болнични скоро? Даже мисля, че би трябвало да си получила нещо вече или ако не - то поне скоро ще получиш. Преводите за август, трябва да бъдат направени сега в началото на септември. А иначе нямам опит в разходите за бебче на месец, но от сестра ми знам, че само за памперси първите месеци са давали по около 60 лева (преди 2 години). Но нека момичетата с опит да кажат.

мис претенция, честито ти бебче - да ти живо и здраво!    bouquet  Hug

bravy, хекси - и двете имате големи сладурчета (пу-пу!)  newsm51

# 178
Хекси, вадиш от фризера малко преди да дадеш млякото и слагаш контейнерчето в съд с топла вода. Докато се разтопи и затопли ще я сменяш няколко пъти и разклащаш съда с кърмата да стане равномерно - после пробваш капчица от вътрешната страна на китката ти - трябва да е с телесна температура млякото, но и да е 1-2 градуса по-студена, не е проблем.
clara,
Най-доброто е да наемеш електрическа помпа, ако има възможност.
Саморасличе,
Ми те тези компресчета са за разранени зърна - чакай първо да видиш дали ще имаш проблеми, може да нямаш. Иначе не съм ги пробвала, ама звучат ок.
Мис Претенция,
Да не ти е нещо кофти помпата - щом чак зърната ти се разраняват от нея. Що не пробваш с ръце да цедиш? Също така не цеди до дупка щом имаш препълвания и болки - само до облекчение, иначе предизвикваш още по-голямо производство на мляко.
ani-bani,
Легнала поза е суперска, нали? Аз много късно я открих и чак ме беше яд защо някой по-рано не ми е казал че може и така. Я кажи, Владко като суче, усещаш ли хубав вакуум на гърдата и чуваш ли го да преглъща? Нали уж не му стигаше кърмата, пък сега бучки ти станали. Като се насуче, омекват ли ти гърдите и чувстваш ли облекчение? Ако суче добре, не му давай адапте - хем е манджа наготово, хем му разваляш постановката на цицата. ОСтави го повече на гърдата да те отпуши. То срамота така - бебето на добавка, пък майката със запушвания, нещо не ми се връзва. Лецитинът помага (по 3-4 капсулки от 1200 мг на ден), но само в комбинация с изпразване на гърдите, сукането е супер важно.
bravy,
Твоето бебе не се ли буди между 12 и 6? Ако не се буди да суче, добре е или да го събудиш, или да се изцедиш през нощта. Нощната стимулация на гърдите е супер важна. А и дори да не се буди сега поради поспаливост от жълтеници и т.н., после сигурно ще почне - повечето такива малки се будят нощем да папат, много са малки за пауза от 6 часа. Като казвам че е кофти човек да цеди, имам предвид без нужда, а ако бебето не суче дълго време и се препълваш, си е необходимо цеденето.

# 179
  • гр.Варна
Емук, действително отиват около 60 лева за памперси. Като прибавиш и козметичните и медицински консумативи - може да ги закръглиш към 100. А при лошо стечение на обстоятелствата и липса на кърма, ще се наложи да прибавиш и разходите за АМ и може да ги докараш на около 150 лв. на месец. Това е обаче много относително-зависи от марките продукти , които ще предпочетеш.

Да ти кажа-и аз се притеснявам по този повод. newsm78 newsm78 newsm78
 А при нас имаме и кака, която си иска своето.
Стискам палци на всички да им преведат по-бързо болничните и никой да не я закъсва поради тази причина.

Относно нощното хранене-Валя не можах да я накарам нощем да се събужда и след 9 се хранехме към 4-5 часа сутринта. Когато усещах преливане-се цедях и замръзявах.

Общи условия

Активация на акаунт