Не ни се чака вече! НОЕМВРИ уж не е далече,а бленуваме да видим малкото човече

• 13 284
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
какво става с Мишунка?Вече се тревожа за нея.

# 166
какво става с Мишунка?Вече се тревожа за нея.
нали каза,че лежи си почива и затова пише рядко(надявам се),амi lonita?

# 167
А ние ще правим ли като другите мами (септемврийките) списък на мамите с дати за секцио, после списък с термините и болниците на другите и най-отпред естествено списък на родените бебчета? То още ни е много рано, защото на никоя от вас не давам и да си помисля да ражда, но да попитам... Simple Smile
Еее разбира се,че ще направим,но както казваш все още е доста рано.Появи ли се новина веднага се отразява Wink

Звезди,и според мен трябва да и "свиеш сърмите" на тази злобна женица-свекърва ти.А пък ако бях аз и мъж ми и тя щяха вече да ми козируват,като ме видят.Особено пък мъжа ти,ама как може,не се ли усети после да ти се извини поне?А тази свеки-змия,няма ли да ви остави да си живеете спокойно и да си намери друго място за живеене #Cussing out
Аз от моята свеки немога да се оплача,рядко се виждаме и общуваме,тя реагира само ако нещо я помолиш и това ми стига - кротка женица Wink

talyyy,да ти кажа хич ама хич не се натискам да се увеличаваме с повече от един член през ноември,поне в този живот Wink Naughty Много са ми странно тия движения и на мен ама не ми се вярва да има изненади за бройката.
И друго май имаше да казвам,ама 4 страници докато изчетох забравих за кое точно беше newsm78................

Честити нови придобивки на всички,със здраве да си ги ползвате.
Диана,браво на детенцето ти че е толкоа послушен в градината Hug Ти сигурно доста си почиваш сега,като не сте по цялден заедно.А ти пи ли антибиотик за тия бактерии в урината?Ново изследване ли си направи после?

# 168
Привет от нас! Laughing
На последък доста грижи имам и само попрочитам по малко. Обаче видях, че нещо се чудите  с изчисляването на месеците и реших да отделя 2 мин. да ви светна Mr. Green
Получават се разминавания, защото ние си знаем, че бременността трае 9 месеца. Това добре, обаче моя гинеколог ме открехна, че трае 10 месеца-гестационни ( лунарни). За това и лентичките така ни се разминават със сметките-те отчитат по гестационни седмици (4 седмици-месец, няма по-дълъг и по-къс месец)
Надявам се да ви бях полезна Laughing

# 169
*Neti, права си, но аз съм забелязала, че точно на датата на термина ми, всеки месец лентичката се променя. Пък от 26-то до 26-то число си е точно месец - календарен, а не лунарен. И лентичката ми има 9 квадратчета, а не десет /което означава, че поне този вид, като моята, не отчитат лунарните. Аз по лунарни месеци съм вече в осмия/
 Е, ако следваме тази логика /броене по датата на термина/, излиза че за начална дата на бременността смятам една седмица по-рано от предполагемото зачеване, но така е най-лесно, пък и масово разпространено.
По тази книга на Мари-Клод Дьолае, също ми се струва леко объркано - до петия месец са по пет седмици /т.е. по 35 дни/, след това от 6-ти до 8-ми по четири /т.е. по 28 дни/, а деветия е само три седмици. То вярно, че като се замислиш не е препоръчително да се ражда преди тези последни три седмици...  Rolling Eyes
Най-правилно е май да се брои бременността по гестационни седмици. Но никой от познатите ми не ме пита в коя седмица съм, а задават въпроса в кой месец съм  Laughing Така че, за по-лесно си смятам по датата на термина.
Лека нощ, момичета! /за тези които още не са легнали и ги е подгонило безсънието  Mr. Green/
Аз ще ходя да лягам, че взех да се прозявам. Да не взема да изпусна момента и да се разсъня  Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 00:46 от арабела

# 170
9 пълни  месеца са точно 40 седцмици, и всичко си влиза в релси. На мен термина ми е на 7 ноември. Всеки месец на 7 число при мен си броя нов месец, а всяка седмица в сряда броя нова седмица. След 7 ноември чак почва десетия месец.

www.amazingpregnancy.com тук можете да си направите календар на бремеността.

Аз два дни не съм пила хапчета, моите хапчета са ми ги дали само ако се наложи. Утре съм на преглед да мерим и гледаме, дано няма промяна в размера на шийката  Praynig

Нещо и аз запецнах с килограмите  Laughing Сега гледам да ям повече и да си набавям достатъчно от всичко , което трябва. Въобще не ми пука дали ще стана дебела, после за нула време ще отслабнем, особено ако се вредя да кърмя.

# 171
я имало и други кукувици във форума,дето пишат късно Mr. Greenаз си изгледах филма и "минавах" само да чекна за нови постове Laughing,и аз така смятам,всеки петък влизам в нова седмица,всеки месец на 9 число почвам нв месец и така...е,все ще се види колко е вярна тая сметка Wink

# 172
9 пълни  месеца са точно 40 седцмици, и всичко си влиза в релси. На мен термина ми е на 7 ноември. Всеки месец на 7 число при мен си броя нов месец, а всяка седмица в сряда броя нова седмица. След 7 ноември чак почва десетия месец.

И аз така си ги изчислявам седмиците и месеците  Peace

Ох ... направо не мога да си отворя очите.За пръв път от 10 дни не сънувам,а се наложи да стана рано. Момичета ...аз наистина много сънувам,ама много! И все гадости   Tired  И то от ония,дето ти се сливат с реалността и се чудиш - спиш ли,не спиш ли! И сутрин се събуждам една обременена от кошмари!  То какво ли не беше - че раждам преждевременно,че съм болна от неизлечими болести,че кървя,че милото ми изневерява,природни бедствия  Shocked  ooooh! Направо ми писна!  Crossing Arms

О... аз дес започвам осми месец  Laughing Започваме по лека лека да влизаме в него! Да са ни все по-мирни главиците 

# 173
Добро утро.Да се запиша и аз между ранобудните Laughing

# 174
  • София
Добро утро, маминки! Как спахте? Аз рано-рано тази сутрин се излюпих, измерих кръвното /вече кат пенсионерка се чувствам с това кръвно, ама нема начин!/, душче, закуска, хапченца, кафенце. Към 9 ще ходя да си взема креватчето на бебето. Леле, гледам сега прогнозата на времето, за днес го дават 14 градуса в София и дъжд Shocked Направо ме втриса не за друго, ами защото нямам дрешки за хладно, пък за обувки да не говорим...
Гледам я сега Масларова по БТВ-то и ми идва... #2gunfire, като знам кво ни чака сега с тия болнични - аз взех последната заплата, и от 11-ти септември излизам в майчинство - ще има да хвърлям боб и да чакам от НОИ кога ще ми ги преведат...
Друго се не сещам, пожелавам ви хубав ден и не се морете!

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 08:06 от tsetseto

# 175
  • София
Добро утро и от мен,
Допивам си кафенцето и ще будя народа, че кой на градина, кой на работа - трябва да се приготвяме. И аз гледах прогнозата, и уж максимална 14 градуса, а в момента е 18  newsm78 - незнам въобще какво да си сложа. На мен по принцип ми е все топло напоследък, ако взема да изляза с дълъг ръкав току виж съм се сварила...
Хайде лек ден и ще пиша като се завърна от работа   bouquet

# 176
  • София
Здравейте и от мен мами!

Как сме днес? И ние все не знаем как да се облечем напоследък и все се обличаме с каквото имаме под ръка и ни става... Ама така или иначе цял ден стоим на климатика пред компютъра, така че е без особено значение ...

Цецето, аз днес ако ми остане време също започвам да си подготвям документите за НОИ (аз съм самоосигуряваща и ще си ги правя и нося сама) и направо ми тръгва косата на горе...Уж знам какво трябва да направя, ама ... Аз трябва да излеза в полничен на 5-ти Октомври, което означава че първото ми обезщетение ще дойде едва след като внеса осигуровките за октомври, което означава най-рано средата на ноември и то ако НОИ благоволи...

Мога само да те посъветвам да помолиш счетоводството да ти отнесе болничия на време и да се молиш да са коректни платци към НОИ, както и да не направят някоя грешка...

А иначе за седмиците и месецте - и аз така си ги броя вече Simple Smile Хайде хубав ден на всички ви Simple Smile

# 177
Добро утро!
Вчера трябваше да излезем с любимия на заведение да празнуваме, но като се прибрахме от работа и видяхме, че на гърба на кучето му е излезнала буца  Shocked Докато стигнем до ветеринарната клиника се бях разплакала, а корема ми беше на камък. Оказа се, че на ротвайлерите им била нежна кожата и като сме му били последната ваксина е реагирал така.  Joy Щях да падна като ми обясниха. А на мен какво ли не ми мина през главата за 20 минути. 50 килограма куче с нежна кожичка  #Crazy hahaha Взехме си пица на връщане и така "отпразнувахме" годишнината, но си обещахме почивните дни да компенсираме.
А тази сутрин в метрото почти се разплаках. Облечена съм с официален пантало и сако, косата ми е дълга, тумбака ми върви половин метър пред мен, но като видях, че съм забравила да си сложа пръстените и обеците и реших че приличам на момченце Rolling Eyes Ееееех с тези хормони ще се побъркам вече  Joy

# 178
  • София
Добро утро!  Grinning
На всички ви пожелавам един ден дечицата ви да тръгнат на ясла, като моето дете  Hug Няма по-щастлива и горда мама от мен  Heart Eyes

Дес, пуснах повторни изследвания тои път на стерилна урина+антибиограма. За тях се чака малко повече (вчера ги взех) и са вярните. Та в тях пише, че няма изолирани бактерии.
Иначе, да, уж имам повече време, ама пак не ми стига ooooh! Предполагам, че ще е така в началото, докато свърша отлаганите задачки или тези, които вършехме, когато татито е тук. Я, ти кажи защо не се включваш по-честичко?

Пумпал, много правилно си решила за хапването. Моето мнение е, че колкото майката се храни по-добре (не се ограничава и лишава) и е спокойна, толкова бебето е по-спокойно и не е нервно. Разбира се, това е само по наблюдение на мен и майките около мен  Simple Smile
А за кърменето...само да те предупредя, че при доста мами отслабването е невъзможно, докато кърмят. Явно е на хормонална основа и е различно при всяка. Около мен половината отслабнаха зверски (станаха по-слаби от преди), а останалите напълняха даже (въпреки диетите). Дано ние да сме от първите  Praynig

Цецето, кво кафе, бре, душо?!? И аз съм така с дебелите дрехи...а за обувките не ми се мисли...какви ли шляпки трябва да са за да ми съберат глезените и краката  ooooh! Имах едни боти от миналата бременност, дано мъжа не ги е изхвърлил...не, че накрая можех да ги закопчавам, ама пак е нещо.

madchen, пожелавам ви през почивните дни да си го отпразнувате така, както ви се иска  Hug А това за момченцето не го разбрах  newsm78 Наистина хормоните са опасна работа  Joy

Хайде, лек ден, аз отивам на педикюр и после до банката. Ще си пусна баланс по сметката за да видя, дали ми превеждат редовно и точната сума от НОИ.

# 179
  • София
добро утро, мамита  Laughing
домъкнах се най-накрая на работа със закъснение, щото идвам последните спирки пеша.подейства ми добре да се раздвижа, а и от един камион с работници ми подсвиркваха и ме развеселиха  Joy
ProstoAz , аз няколко пъти писах за тия сънища, че и аз се побърках вече /и то наистина супер гадни-убиства, деца с увреждания и все такива/ и то без да мисля наяве за нищо подобно, не се натоварвам с тежки филми и книги-не знам  Sad - затова и реших да отида пак на ФМ, за да видят дали с бебето всичко е наред.то си е добре, душичката, ама майка му нещо май не е... Rolling Eyes
madchen, аз имам такава мания да не излизам без обеци, че винаги си имам едни резервни в портмонето, ако случайно забравя да си сложа  Embarassed /, а досега не ми се е случвало/.
ужас, тая сутрин всичко ми излиза като на някаква психарка  Rolling Eyes, а в страхотно настроение.
лек ден засега и много усмивки  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт