Важно - машина за хляб.

  • 216 838
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Мнения: 2 017
pina, мажеш ли го с яйце?

# 1 186
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
[quote author=cathie link=topic=22004.msg3493410#msg3493410 date=1174474968

Взех едно 350, едно италианско (безумно дкъпо), едно за козунаци - тип 500 и едно, на което не му пише типа.  newsm78

Съвет ПЛС - кое да пробвам   Thinking
[/quote]
Вниманай с това 350 - пробвах веднъж и не съм очарована, незнам защо...

# 1 187
  • Мнения: 2 017
mari_eta, много мерси. bouquet

Ще пробвам с онова, на което пише за козунаци.   

# 1 188
  • София
  • Мнения: 2 130
dimitrina, какво е меласа  Embarassed

Меласа е отпадъчен продукт при производството на захар - представлява гъст тъмен сироп. МНого е полезна. Кафявата захар е със съдържание на меласа и цвета и се различава именно според процента на меласата в нея. Ако нямате меласа, може да използвате мед. Peace

Благодаря, natalyna, за отговора. Чак сега се включвам, затова не отговорих навреме. Може би малко мед и повече от кафявата захар ще компенсират липсата на меласа. Иначе срещнах информация, че в Пикадили има меласа, но лично не съм я виждала. На мен едни приятели от Англия ми я донесоха, исках да имам за малкия.

# 1 189
  • Мнения: 11 743
Абе,то незнам добрия резултат дали беше от брашното newsm78,от маята.... или от рецептата Mr. Green или от майстора Mr. Green
Ако правиш по моята рецепта кажи после резултата! Peace
Аз понякога мажа с яйце,мазала съм и с кока кола и с вода,колкото да залепне захарта с която ръся!
Не съм виждала брашно тип 350 #Crazyчудно ми е за какво ли е предназначено?
Това 450 което ползвам е на "Мелко",варненска фирма.Понеже ми се засякоха едно тип 500 и това 450 и видях с очите си,че има разлика във вида му - по-бяло е и по-ситно(450)
Успех и после снимки! Peace

# 1 190
  • Мнения: 11 743
Сега видях,че маята,която хваля е унгарска! Peace

# 1 191
  • Мнения: 2 017
Бае почнах, ама никога не съм правила с жива мая.

Та маята я забърках с малко захар и мляко и сега я чакам да бухне. Ама май няма намерение да бухва  Rolling Eyes

Ти как я слагаш тая мая?

ПС: От майсторката ще е, да знаеш  Laughing

# 1 192
  • Мнения: 11 743
Би трябвало да бухне,ама не я чакай,слагай я!Обикновено за около 10-тина минути става на шупли...Аз я слагам в кладенче в брашното със 1 щипка захар и 2 капки вода и така в машината!Винаги е ставало добре,дори с такава дето е била замразявана! Peace

# 1 193
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Не съм виждала брашно тип 350 #Crazyчудно ми е за какво ли е предназначено?
За фини сладкиши.

# 1 194
  • Мнения: 11 743
Не съм виждала брашно тип 350 #Crazyчудно ми е за какво ли е предназначено?
За фини сладкиши.
Аз съм учила сладкарство,хлебарство и там квото може да му дойде на човек на ума с брашно(понякога и без брашно),но напоследък доста неща ме хвърлят в .... НЕДОУМЕНИЕ!То тип 350 си е чисто нишесте! newsm78Както и да е,това май не е за тази тема!

# 1 195
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Аз затова и не купих повече. Ползвам си само това, което си смляхме от нашето си жито + една торба си купихме от мелницата типово.

# 1 196
  • Мнения: 2 017
 Shocked с една две капки вода?????

Ами аз вече я изчаках, шупна два пъти, така  Closeпрочетох някъде  Closeи сега добавям брашно. Пак ще ми иде към  450 може би

# 1 197
  • Мнения: 2 017
пу-пу-пу

Засега върви екстра. Тестотот се въри из машината. Жълто (сложих домашни яйца) и стегнато. Глътна ми около 470г.

Стискайте ми палци за плетенето. Ама нещо не ми писка за продуктите, та се чудя дали не съм изпуснала сигнала Rolling Eyes

# 1 198
  • Мнения: 272
 Здравейте!Леле, колко сте изписали докато ме нямаше..
Гледам пак нищите козунаци Grinning, но този път аз ще съм пас, че съм на вълна милинки
Иначе и аз не съм доволна от това брашно тип 350, но 450 е ок. И аз съм ползвала това на Мелко. Що се отнася до маята, ползвам само жива и съм пробвала всичките -  и Виво и турска и дори една френска ми бяха донесли. Всички стават. Разтварям ги направо в казанчето при течността за хлябовете, а за козунаците - при прясното мляко. Дори да си призная Embarassed вчера бях забравила да я сложа , та я нароних на трохи и така я сложих в тестото(защотот машината вече замесваше тестото). И пак стана, милинките ми преляха от тавата, така че Кати, споко, ще стане!
Освен това Кати, да ти кажа установих, че за да не ми се рони на трохи козунака на следващия ден, трябва да увелича маслото. И стигнах до 125 гр на 3 пълни мерителни чашки от машината и още 1/4брашно. Също така реших, че ще пека в йена и във фурна, повече ми допада вкуса, а в йената мога да го гледам как се пече.
Като се наядем на милинки у дома пак ще почвам козунаци и този път ще снимам
Хайде спорно месене и хлебопечене от мен  bouquet

# 1 199
  • Мнения: 11 743
Ей,тва за йената и аз съм си го мислила,не че имам много такива съдове....Но мислих да си купувам един продълговат,хем за печива да го ползвам,хем за манджи! Peace

Общи условия

Активация на акаунт