Важно - машина за хляб.

• 219 053
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Цитат на: Karimma

Хубав подарък, Сладкишчо, обаче директорията не се отваря, поне през моя доставчик.  Twisted Evil

http://store3.data.bg/gato/ тук си е..просто такава директория fif няма..погледнете BCM2000 BG Manual.rar или jpg със същото име.

п.с.Gatoto na Gato,извиняввай ,че отговарям вместо теб..,но с тази машина за хляб и мен зарибихте..мъжът ми каза че ще си купи тапи за уши-надула съм била главата. Grinning Imp

# 121
Цитат на: Courage
Цитат на: Karimma

Хубав подарък, Сладкишчо, обаче директорията не се отваря, поне през моя доставчик.  Twisted Evil

http://store3.data.bg/gato/ тук си е..просто такава директория fif няма..погледнете BCM2000 BG Manual.rar или jpg със същото име.

п.с.Gatoto na Gato,извиняввай ,че отговарям вместо теб..,но с тази машина за хляб и мен зарибихте..мъжът ми каза че ще си купи тапи за уши-надула съм била главата. Grinning Imp

Благодаря ти,
Коригирах си мнението от предната страница.
колкото до мъжа ти кажи му, че излиза по - евтино да ти купи машината за хляб и по - бързо. А то всеки ден по 10 пакетчета антифони...не е работа Wink
Машината е много правилна покупка. Гарантира ти всеки ден топъл разкошен хляб а и те отменя до голяма степен при приготвянето на погачи(е, поне за основното месене, и ако не е бита пита).
Под секрет, сега разработвам и ново приложение - домашна лютеница и кьопало ама това си е тайна Simple Smile Crazy

# 122
Цитат на: munti
ЗА ПЕНЕТОНЕТО ИСКАМ ДА ВИ КАЖА,ЧЕ СЕ СЛАГА ДВА ПЪТИ ПО 130ГР. Laughing

Ама каква е целта. И как така два пъти. Слагам едните 130гр, слагам продукти и после другите 130гр. Така ли?

# 123
  • София
Цитат на: Evjeni
Ама каква е целта. И как така два пъти. Слагам едните 130гр, слагам продукти и после другите 130гр. Така ли?

Целта е да се разпредели равномерно захарта. Но то и без друго си става. Аз слагам първо течните съставки, после 130 гр. брашно, отгоре захарта (аз слагам 100 гр. - обичам по-сладичко), отгоре още 130 гр. брашно, маята, стафидите и коричките. Можеш да добавиш и ядки.

# 124
И аз видях в моите рецепти,че се слага 2 пъти по 130 гр брашно за панетоне.Ще ги видите малко по-късно в другата тема за рецептите! Grinning

# 125
  • София
Чакаме.

:)

# 126
Току що си получих лелеяната машина и преди да съм я подхванала тази вечер, ме гложди една мисъл (не се смейте, сигурно е много глупав въпросът, ама се чудя тука) - тестото се бърка, после вадя бъркалките, но остават да стърчат едни малки пишки. С тях ли се пече самунчето и как се отразява това на външния му вид?
Благодаря.

# 127
  • До хладилника, който обичам
Сладка Хапка, пека си на общо основание с бъркалките. Как не съм завадила тесто...така де Wink нали затова е машина - всичко сама.
Пекох и шупливи работи (тип козунак) и не се разчупват при вадене - подпъхвам от всички страни дървена шпатула, да се отлепи от стените, после с хващалка за горещо обръщам цялата форма върху дъска и печивото само - туп! - и си пада на главата без поражения. Отдолу има дупки от бъркалките, но пука ми на мен  Grinning

# 128
Данке, както се казва!

# 129
Бите шойн! Grinning

# 130
Абе хора,за какви вадещи се бъркалки говорите?При мен нЕма такова животно.Моята бъркалка си стои. Rolling Eyes

# 131
  • София
Аз също не вадя бъркалките. Пека си с тях и после като обърна формата, те си остават в нея, а хляба си пада на главата. Да си призная даже, едната бъркалка едвам се вади и то само ако съм я накиснала предварително. Два пъти пекох нов хляб, без да успея да я извадя.

Само да споделя - машини Schneider отново има в ХИТ-а. С 12 програми. Цената е 65 лева.

# 132
Някой правили козунак? Аз направих, но така втаса, че излезе от формата докато втасваше. Едната част изпекох в машината, другата във фурната. Тази във фурната стан по-добра, а този в машината стана с вкус на курабийка (някак си не стои пухкав)

# 133
Направих и още как. Изобщо не вадя никакво тесто...как не съм тръгнала да местя във фурната...машината нали е затова  Laughing
Накратко:
3/4 чаши вода, 1/3 пакетче жива мая размита вътре (Yuva), 3-4 ч.ч. пресято брашно (сипва се постепенно), 1 ч.ч. захар, 3 ванилени захари, 2 яйца и стафиди на око. Всичко бух! вътре в посочения ред. Програма "Бял хляб" (FIF машина), светло печене. Стана супер козунак! Надигна се чааааак догоре (но не се разля от формата, т.к. вече се печеше). Всички си облизаха пръстите.

# 134
И аз правих.
Пуснах снимки в темата на Додо, но ето и тук: http://community.webshots.com/album/337783142RnuSPk

Общи условия

Активация на акаунт