Важно - машина за хляб.

  • 216 655
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 230
  • Мнения: 2 015
Обратното броене продължава - 15мин. Излиза от контейнерчето   Simple Smile

Зори, питаш ли ме Laughing

# 1 231
  • София
  • Мнения: 2 130
Хайде, какво стана....? Трябва да се е опекъл. Много искам да чуя отзиви и да видя снимка и дано остане едно парченце, че да се тества на другия ден. Grinning

# 1 232
  • Мнения: 2 015
чак сега успявам да вляза.
Стана и още как, ама ще трябва да се пече една доза  след друга, защото няма да стигне за раздаване на Великден.

Снимки има, после ще ги кача, че тук е лудница. И ще настоявам да се остави за проба утре. Само ще кажа, че не го режем, а го късаме- конци, мек, жълт. Козунак, какъвто помня от детството си. Само стафидите нещо ми се губят, ама нейсе.

pina, невероятна си. Много, много ти благодаря.   bouquet Heart Eyes

# 1 233
  • Мнения: 11 743
Еййй,много се радвам! newsm10
Аз през 10 минути влизах да чакам за резулата нетърпелива и аз като другите!Хайде утре снимки и повече подробности!

# 1 234
  • Paris
  • Мнения: 1 734
cathie по коя рецепта прави козунака?

# 1 235
  • Мнения: 2 015
cathie по коя рецепта прави козунака?

на pina   Heart Eyes http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.40 и чак не мога да повярвам, че съм направила козунак на конци   chef

ето още снимки  Wink







# 1 236
  • Мнения: 51
Браво Кати! По тази рецепта ли го прави на PIna
150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
400-430гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия

Не променяли нещо в грамажите?

# 1 237
  • Мнения: 2 015
tzotzi , да, точно  тази е рецептата.
Пое ми повече брашно, може би около 470-490g, най-добре си приготви 500 и почни от 400 до получаването на стегната топка.
маята ми беше четвъртинка турска, като я сложох в малко мляко с 1ч.л. захар да втаса. След първото втасване - разбърках и пак втаса.
Продуктите сипвах в последователността на рецептата.
При звуковия сигнал добавих около 2 шепи стафиди и лим. кора от един лимон - на ситното ренде.

А сега четох темата за Великден и там има майсторски козунаци. Налалина е дала едни клипчета за плетене....ох, страхотни са. Но това е първият ми успешен козунак, при който не мога да си изкривя душата, който наистина е на конци, Консистенцията е съвсем различна, Всички други бяха като хляб отвътре. Може би плетенето си казва думата, а и всички други теста някак-си все ми ставаха ппо-редички. Ама тук нямаше как - не мога да плета нещо рядко.
Успех мила.

# 1 238
# 1 239
  • Мнения: 11 743
cathie,позагубил ти се е ефекта от плетката като гледам от снимките ,защото нали раничко го оплете,следващия път като го оплетеш на време ще е по-ясно изразена! Peace
Наистина с 4 фитила плетката става по-богата и красива!Аз с 4 фитила го плета,но ми е трудно,нямам голям опит в плетенето! Confused
Хайде има още малко време ,до Великден ще сме готови! Mr. Green

# 1 240
  • Мнения: 2 015
pina, мисля си, че плетката по принцип няма да се вижда много добре, защото кошничката е много тясна и плетеницата още от самото начало е принудена да се побере на много малко място.
Нали пак го сплетох после  newsm78

Видя ли оня чешкия, който се реди с 3 плетеници. Най-долу с 4, после с 3 и най-накрая с една плитка. Очите ми останаха  Rolling Eyes

Иначе днес го ометохме с прясно мляко. Конците си стоят (не са изчезнали през нощта  Laughing), не е толкова мек като вчера, но е добър..

Чудя се, ако опека в събота (преди Великден) дали в неделя ще са ОК. Ако не са разрязани, предполагам, че се запазват по-добре Thinking

# 1 241
  • Мнения: 11 743
Да,ако не е разрязан определено ще се запази по-добре! PeaceАз мисля да пека във фурната за Великден.
Видях го този на Наталина,аз отдавна го гледам,ама толкоз плетене - незнам дали ще се хвана! ThinkingПък и ако го правя в кръгла тава ще го плета по друг начин!
Аз за Великден мисля да ги почна в събота след обед,за да са пресни и евентуално и в неделя да спретна някой друг!
Иначе рецептите - едно яйце повече или по-малко,или повече или по-малко масло - за мен е все тая!Само съм сигурна,че е добре освен твърдата мазнина (масло,мас) да има и малко олио!Аз ще се придържам към моята рецепта с надежда за добър резултат,че колко му е точно за празника да се изложа! Sick

# 1 242
  • Мнения: 2 015
Само съм сигурна,че е добре освен твърдата мазнина (масло,мас) да има и малко олио!Аз ще се придържам към моята рецепта с надежда за добър резултат,че колко му е точно за празника да се изложа! Sick

и аз, и аз  Laughing

# 1 243
  • Мнения: 7 144
Кати, резултатът изглежда много вкусно, нищо че плетката не се е получила идеално в казанчето. То и няма как да стане по-добре, тясно му е там.

Иначе по въпроса за мазнината - от както експериментирах половината олио, половината мас, резултата е отличен и само така го правя. Меся го в машината,а си го сплитам и пека във фурната.

# 1 244
  • Мнения: 7 144
И само още нещо да добавя, какво се изхитрих напоследък  Laughing. Понеже някой път спонтанно ми идва идеята за козунак, или козуначени кифлички и естествено продуктите тепърва трябва да ги вадя от храдилника, аз вместо да подгрявам яйцата в топла вода и тем подобни, редя в казанчето продуктите и пускам програмата за Пълнозърнест хляб - предварително подгряване 30 мин. През това време си шупвам маята (с част от прясното мляко, мазнината и захарта) и когато преценя, че са добре затоплени нещата вътре сипвам маята отгоре и стартирам програмата - Месене с втасване  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт