Важно - машина за хляб.

• 216 291
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 380
  • София
Момичета,имам един въпрос. GrinningНе мога да си намеря пълнозърнесто брашно.Тук/Плевен/,намерих само на Техра,но ми идва скъпо-1,70 за килограм.В събота ще ходим в София,може ли някоя от вас да ми каже откъде мога да си купя,примерно в Метро има ли...и приблизителна цена?  bouquet

# 1 381
Здравейте, момичета!
Аз се позагубих, но напоследък нямах муза да правя нещо различно  Laughing
Правде, радвам се да те видя сред нас  Hug Аз бих ти препоръчала да опиташ с някоя изпитана рецепта. Тук ще намериш много рецепти, уверявам те ! Трябва и да знаеш, че българското брашно не е като другите, относно поемането на вода. Но това се надявам някой друг да ти го обясни по-добре. Моята машина е италиянска и рецептите в книжката й са за италиянско брашно, което поема повече вода от нашето. Поне така ми го обясниха на мен.
Ето ти една съвсем простичка рецепта за бял хляб:
500 брашно
240 мл вода
8гр сол (1 ч.л)
20гр мая
Не се отчайвай! Продължавай да опитваш и чакаме резултати  Grinning

# 1 382
Pravda, според мен трябва дя смениш рецептата, ако ползваш от рецептите с машината.  Имам същата машина и нито веднъж не ми се е получил хляба от тези рецепти. харесай си за начало от форума, ако искаш използвай тези, които съм дала тук Рецепти за машина за хляб . Вече при мен винаги се получават. Успех  bouquet
 п.п.Виждам че с gabby сме писали едновременно едно и също

# 1 383
  • София
Момичета,имам един въпрос. GrinningНе мога да си намеря пълнозърнесто брашно.Тук/Плевен/,намерих само на Техра,но ми идва скъпо-1,70 за килограм.В събота ще ходим в София,може ли някоя от вас да ми каже откъде мога да си купя,примерно в Метро има ли...и приблизителна цена?  bouquet

Аз си купувам от брашната на Техра, но честно казано, не съм поглеждала цената...В тях ме дразни, че все има и нещо друго освен брашно (млечно-кисела закваска, напр.), но пък стават нещата добре. Преди година, може би, си купувах пълнозърнесто брашно в Хит-Люлин, със сигурност не беше на Техра, от сектора за диетични храни (доста богат). Излишно е да казвам, че не помня цената, но знам, че имаше някакъв избор...Напоследък не ми е удобно да ходя натам и намирам (ако изобщо) само на Техра. Ако някой друг има ценна информация къде има по-богат избор на видове брашна (дори и бели), нека да каже.

# 1 384

Ако някой друг има ценна информация къде има по-богат избор на видове брашна (дори и бели), нека да каже.

Аз си взимам от магазини за диетични и диабетични храни. Най-често взимам пълнозърнесто брашно на Благополучие.

# 1 385
Купих си, да му се не види и машината.  Simple Smile
Вече имам ФИФ, 10259 модел. Сега чета упътването, после ще разпечатам похвалени от вас рецепти и мятам първата проба  Simple Smile
Само за инфо на варненки (и балчишкия регион  Wink) - има още 2 машини в магазина, дават 2 г. гаранция.

# 1 386

Диетични магазини имате ли? Защото в тях продават пълнозърнести, ръжени,оризови и т.н. брашна.
Друг вариант е ако наблизо имате мелница. могат да ти пакетират каквито искаш разфасовки и каквото искаш ти брашно. Излиза по-ефтино. Аз така направих , имаме мелница в едно село близо до града, проблема ми е само, че няма къде да съхранявам по-големите  разфасовки и ми завъждат пеперуди  Close.
На Техра брашната съдържат подобрители, аромати и тем подобни, а нали целта на домашното хлебопроизводство е именно да се избегнат тези л...а в готовите хлябове  Close

Taneto, поздравления и честито дебелеене  hahaha!

# 1 387
Момичета, много ви благодаря за окуражаването! Hug
Днес ще правя втори опит - надявам се успешен с вашите изпитани рецепти!  Peace
Правих хляба по ето тази рецепта:
вода 425 мл
сол 1 1/2 ч.л.
запар 1 1/2 ч.л.
Брашно 600 гр.
Суха мая 1 пак
и всичко това на програма бял хляб

# 1 388
  • ГОре на черешата...
Момичета, много ви благодаря за окуражаването! Hug
Днес ще правя втори опит - надявам се успешен с вашите изпитани рецепти!  Peace
Правих хляба по ето тази рецепта:
вода 425 мл
сол 1 1/2 ч.л.
запар 1 1/2 ч.л.
Брашно 600 гр.
Суха мая 1 пак
и всичко това на програма бял хляб
Струва ми се, че водата ти е много - на мен по същата рецепта ми е 350 мл. и винаги става. Аз го правя с 1/4 кубче жива мая.

# 1 389
  • София
Зори,имаме диетични магазини,но продават само един вид брашно,сипано в прозрачно пликче.Купих си-ужасно е.
Мелница има в града,но е закрита вече.Ав съседните села идея си нямам къде има. Confused

# 1 390

Ако някой друг има ценна информация къде има по-богат избор на видове брашна (дори и бели), нека да каже.

Аз си взимам от магазини за диетични и диабетични храни. Най-често взимам пълнозърнесто брашно на Благополучие.
[/q

# 1 391
Купих си, да му се не види и машината.  Simple Smile
Вече имам ФИФ, 10259 модел. Сега чета упътването, после ще разпечатам похвалени от вас рецепти и мятам първата проба  Simple Smile
Само за инфо на варненки (и балчишкия регион  Wink) - има още 2 машини в магазина, дават 2 г. гаранция.
[/quot

честито !!!!!!!!и успех!!!!!!!

# 1 392
Момичета, преправих рецептата, и минаха 3,5 часа, но уви, хляба е абсолюююютно бял на цвят. Пуснах го още 1 час да се пече, или да го преместя във фурната?  newsm78
Ето рецептата:
600 гр. брашно
300мл вода
 1,5 ч.л сол
1 ч.л захар
2 с.л олио/маргарин
1 пак Д-р Йоткер за 500 гр. брашно

Има ли някой с пекарна Clatronic inox интересува ме за препичането на коя програма го слагате? светла, средно или тъмно?

# 1 393
  • ГОре на черешата...
Моята машина е Северин. Ето как изглежда хляба по тази рецепта:
http://images12.snimka.bg/001589699.jpg

# 1 394
Момичета, преправих рецептата, и минаха 3,5 часа, но уви, хляба е абсолюююютно бял на цвят. Пуснах го още 1 час да се пече, или да го преместя във фурната?  newsm78
Ето рецептата:
600 гр. брашно
300мл вода
 1,5 ч.л сол
1 ч.л захар
2 с.л олио/маргарин
1 пак Д-р Йоткер за 500 гр. брашно

Има ли някой с пекарна Clatronic inox интересува ме за препичането на коя програма го слагате? светла, средно или тъмно?

Aз има същата. Хмммм , отгоре по принцип е винаги по-светла коричката, но съвсем бяла не е. Пека на 1. програма, но не избирам коричка, откакто избирам последната опция, а именно бърза програма.  Иначе избирах средна коричка.
На каква програма всъщност го правиш.
Ако е наистина съвсем бял, обърни се към сервизите.

Общи условия

Активация на акаунт