Важно - машина за хляб.

• 218 858
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
..Вярно ли е,че в София е по-евтина?ако да-къде я има?Ние ще си ходим в Софиякъм края на юли-дайте ми някой адрес на магазин,моля ви.

Валенце, ето тук съм обяснявала адреса, линка на бг мапс-а е невелиден вече, та ти пускам нов.... като идвате и ако имаш проблем с намирането на адреса предлагам се за гид Wink , стига да съм си в София. Аз я взех за 55лв скоро видях, че си е пак толкова.
Както Марабу вече ти е казала няма проблем с филийките идеални си стават, но има значение ножа разбира се, моя е такъв-

# 286
  • София
Благодаря,момичета!
Морена,много си мила,ама ние сме си от София Wink.Просто съпруга ми е военен и съдбата ни изпрати тука преди месец,така че няма проблем с адреса-ще го открием.Дано само като решим да идваме да има хлебопекарни,че какъвто съм карък -току виж свършили предния ден. Blush

# 287
Благодаря за отговорите ви!
В Пловдив от другата седмица TCM-ската ще е на промоция от 59,99 лв.

# 288
  • София
.Вярно ли е,че в София е по-евтина?ако да-къде я има?Ние ще си ходим в Софиякъм края на юли-дайте ми някой адрес на магазин,моля ви.Ако пък ми кажете дали работи и в събота ще е супер.
И още нещо-хляба от машината реже ли се хубаво на филийки?Че моите момичета ядат попара само с препечен в тостера хляб.
Благодаря ви!
Вярно е, моята е от склада в Хаджи Димитър, струва 40 лева.Точният адрес го има в тази именно тема, порови на предните страници.Имаше и телефон, може да попиташ дали работят  в събота.Ако пък ви се провали нещо идването, аз също съм от Плевен и до края на юли все ще се прибера някой уикенд, мога да ти донеса.Ако решиш, пиши ми на лични Simple Smile
А хлебчето се реже на перфектни "хилийки", както казва моят мушморок, само трябва да е добре изстинало.Даже престоял 3-4 дни хляб не отронва и трохичка при рязане.Много съм доволна Peace

# 289
  • София
Еее,Белинда,много си мила! HugЩе имам предвид предложението ти.

# 290
Нещо немога да и хвана цаката на тази машина/ разочарована съм/ вече трети път нищо не ми става. Май на ръка да се меси е по-добре. Дайте ми изпитана рецепта за бял хляб и дано аз да бъркам нещо.
И още нещо само суха мая ли може да се използва?

# 291
Момичета, не можах да прочета цялата тема, но имам въпрос - тези машини могат ли да пекат хляб без мая, т.е. със сода? Маята ми е забранена и сега се мъча и меся разни черни питки със сода, но ми се ще да си спестя този труд.

# 292
zoja77 може да използваш и прясна мая .. и суха... Най вероятно проблема в твоята рецепта..

Примерно аз на моята смених реда.. нищо че ми пише маята последна... вече я разтварям с топла вода със захарта или меда.. ако има  де по рецпета и изчаквам няколко минути да шупне... после поставям другите продукти .. накрая пресявам брашното и солта е винаги накрая...

Мога да препоръчам многоо хлябове.. но ето един който мисля че няма грешка .. рецептата е от тукашния форум, но на кого е не помня  Sad

Хляб със сирене и маслини

хляба е печен в машината( рядкост но все пак  Sunglasses )

Divana може да печеш и соден хляб... машината меси страхотно .. но лично аз не обичам да пека в нея предпочитам фурната  Simple Smile

# 293
  • Sofia
Дивана, не съм чувала някой да е правил нещо със сода в хлебопекарната ама пък не се сещам за причина да неможе Thinking.

Валенце, ей сега се връщам от въпросното магазинче имат ФИФ-чето и пак за 55 лв + 1 година гаранция.
Офф: Аз купих гофретник (Конелиано с 3год. гаранция) за подарък и бая се замислих дали да не си вземаи за себе си ама нещо не съм чувала много отзиви за тиЯ машинки ама то си е за друга тема.

# 294
  • София
Морена,а дали всички ФИФ-чета са еднакви.Това ,което гледах тук е с две години гаранция и е за максимум1200грама хляб.

# 295
  • Czech Republic
Иначе основата ми е това:

300 мл. пр. мляко
3 с.л. масло
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. мая

Теглото е 750 гр.
Програмата е 1 - Нормална или 6 - Бърза

Добавям :
2 с.л. сухо мляко (ако сложа вода вместо мляко)
2 с.л. белен сусам (може и не белен, но тук наоколо само такъв продават)
2 с.л. белени слънчогледови семки
1 с.л. белено просо
/всичко сипвам още в началото/

Ако слагам Добавките, сипвам повече течност - още 25-30 мл.

Вместо тези добавки, може да сложиш :
2 с.л. сух лук
10-15 маслини
/маслините си слагам при звуковият сигнал/

или

настърган кашкавал - около 200мл. (от мерителната чаша)
1-2 ч.л. шарена сол.
/всичко слагам веднага/

Правя брашнена смес:
200 гр. брашно Добруджа
200 гр. Типово
100 гр Пълнозърнесто пшенично или Пълнозърнесто ръжено
понякога добавям с.л. трици, защото при пресяването триците от Пълнозърнестите брашна си остават в ситото.

Ето тази ми е основната рецепта и на мен за бял хляб. Само да доуточня, че опитах веднъж да го пусна на бърза програма и нищо не стана. Обаче съм заменяла маслото с олио, а млякото с вoда и пак става.

Аз не прибавям течност ако слагам добавки, а просто включвам добавките (ленено семе, слънчоглед, тиквени семки, овесени ядки, соево брашно, трици или кълнове) при тегленето на добавките и с тях да ми е 500г брашното. Тази пpограма обаче ползвам само за бял хляб. Ако слагам ръжено или целозърЕто тази ми е основната рецепта и на мен за бял хляб. Само да доуточня, че опитах веднъж да го пусна на бърза програма и нищо не стана. Обаче съм заменяла маслото с олио а млякото с вада и пак става.

Аз не прибавям течност ако слагам добавки, а просто включвам добавките (ленено семе, слънчоглед, тиквени семки, овесени ядки, соево брашно, трици или кълнове) при тегленето на добавките и с тях да ми е 500г брашното. Тази птограма обаче ползвам само за бял хляб. Ако слагам ръжено или целозърнесто брашно, пускам на програма за целозърнест хляб или на Тесто и после си оформям питка.

много е важно продуктите ти да са със стайна температура. Особенно течността я пускам за кратко в МВ, за да се затопли на температурата на тялото. Веднъж направих грешка да сложа студени продукти (мляко и яйца имаше в рецептата) и пак нищо не стана. после със топли продукти се получи без проблем.

Не се отчайвай - трябва само да и хванеш цаката.

# 296
  • Sofia
Морена,а дали всички ФИФ-чета са еднакви.Това ,което гледах тук е с две години гаранция и е за максимум1200грама хляб.
Ами тук (в София, че немога да кажа за БГ въобще) има само един модел ФИФ ...поне аз не съм виждала/чувала повече. Моя е за 750г, 1000г и 1250г , друг е въпроса, че аз не виждам как може да се изпече хляб 1250г (и с Рая сме го коментирали) ... ще изскочи струва ми се  Laughing...
Сега в магазина имаше и машина с две кофи/гнезда/форми.. ама не загледах марката и цената...върти ми се нещо от рода 79лв ама хич не съм убедена..

# 297
  • София
Да, и аз не мога да си представя 1250 гр. как ще се събере - че аз със 750 гр. пълня машината до капака Rolling Eyes
А за рецептата - моята е същата, гореописаната с прясното мляко, досега фалове не е имало.Пробвала съм и с вода и олио - пак е ок.Зоя, не знам защо не ти се получава Sad
А за маята - и аз съм се навила да пробвам със свежа мая/че по евтинко излиза/, но за огромна моя изненада, не мога да открия ShockedВ кварталното магазинче няма вече две седмици.В две Фантастико питам - нямат.В Била - не можах да я намеря newsm78А иначе който е пробвал - на късчета ли я слагате или размита във водата?

# 298
не вярвам да няма .. явно не си гледа внимателно .. прясна мая в Била е точно до пресните кори за лазяна и т.н... имат и опаковките с палмово олио за пържене на блок .. и т.н имат Юва турска но е добре...

Ами аз отмервам колко ми трябва ( имам си кантарче  Simple Smile ) и я размирам в топла вода и захар... според мен с прясна мая е по добре отколко със суха ..

# 299
Белинда, наистина в Билла почти винаги се намира прясна мая. Аз на 1 доза хляб - дето се води 750 г., слагам 1/6 от кубчето, размито в малко от водата, заедно  със солта и захарта. И напълно съм съгласна с марабу, че с прясна е по-добре, отколкото със суха, освен че е и доста по-евтино.

(гледай винаги трайността, случвало ми се е дори и там да има старичка. Хванала ли е лека плесен отгоре - не я купувай! За нищо не става!)

Общи условия

Активация на акаунт